icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

animal
9. feb 2012

@dugyna poštu mají individuální, dle množství nakoupeného množství ale těch 120kč bych počítala určitě

membri
9. feb 2012

Budu si neco objednavat z MTX nechcete nekdo neco?

petkasv
9. feb 2012

@membri tady by určitě bylo zájemců 🙂

caramilla
9. feb 2012

@dugyna Jasmínka taky miluje věšení prádla, teda spíš dávání do pračky a vyndavání. Když jsem byla nemocná a měla horečku a doprala pračka, tak se srandy říkám - jasmí, pračka a ona došla do obýváku pro koš, vzala ho ze sedačky, donesla do koupelny, otevřela pračku a vyndala prádlo, já jen koukala🙂 Včera slyšela, jak doprala pračka, vzala koš a hned "mamí, mamí.."🙂
Jsou to bobci...

@michamicha e-shop na wendy je 100000let za opicema, zavolej té paní (první mobil v kontaktech) a domluv se s ní, nebo zkus mejl. Vystaví fakturu předem pro platbu převodem a nebo lze platit kartou u přepravce. Domluv se ale přímo s nima.
A ty teda děláš hromadu wendy. já bych chtěla nějaký ty vaflíky 😀

caramilla
9. feb 2012

@membri zrovna jsem si říkala, že nabídku, že objednám ty fineriby 😀 Jestli to nabízíš ty, tak se těš, bude to megahromada. Já bych to u sebe omezila jen na fineriby, patenty a možná vafle a ten cl. něco, co si nepamatuju to cvelý slovo 😀

kuna
9. feb 2012

pod vlivem určitých lidí tady jsem se rozhodla, že se naučím háčkovat...buď bude mít prťous strakatou čepičku, nebo budu mít novou chňaplu do kuchyně - tak i tak to bude výhra 😀

membri
9. feb 2012

@caramilla megahromada jo? 😀 😀 😀

tak ja taky neco potrebuju, tak udelam hromadku 🙂 tak snad to nebude velky 🙂)))

membri
9. feb 2012

@kuna ja ted hackuju pro sebe zimni cepici. a to budes delat jenom z DLS nebo i reliefnich?

ja delala jednu z DLS a reliefnich sloupku a vypadalo to super..

vdovec
9. feb 2012

@membri já chcííí já chcííí MTX

membri
9. feb 2012

Holky co by jste usili z teto latky? je trochu strecova.. a vubec me nenapada co z ni ucelat 😒

membri
9. feb 2012

@vdovec ok uz pomalu pracuju na hromadce, pak vam poslu odkaz ..

daisyr
9. feb 2012

@lillyzelvicka prosím tě, ta stoklasa je za VO ceny?
mylly od objedná bylo u mě za 14 dní, z toho týden se to toulalo po EU 🙂 pak jsem to měla do týdne rozeslaný..

palosek
9. feb 2012

@membri jsem se sice zařekla...ale klidně se k hromadě přidám. 😉 😀 😀 😀...bych tak potřebovala beránka 🙂))

membri
9. feb 2012

@palosek zarekla jo?: a pred cim 🙂)))

palosek
9. feb 2012

@membri ...no, že už nebudu objednávat látky...muž prohlásil, že to je MOR 😝 😀

macin73
9. feb 2012

Holky, člověk tu den není a nemá šanci dočíst... jen jsem to prolétla a zjistila, že jsem přišla o možnost doobjednat nějaký soft z baleriny... já si to pořád nechávala otevřené, laborovala, jestli nezměním kombinaci a pak najednou šlus... no moje blbost, snad to z toho, co jsem si napsala, nějak poskládám... Jinak už se třesu na nějaké to šití a FURT se k tomu nemůžu dokopat... aspoň jsem si obkreslila jedny fajn rukavičky pro malou, že se na nich budu učit... no ale kdy, to fakt netuším... za pár dní dorazí návštěva a tady to vypadá jak po výbuchu 😝

terezita
9. feb 2012

@membri jee ja bych chtela! 😀 😀 😀 ale doufam, ze to nechcete sfouknout do nedele, bo budu mimo net.. 😝 😅

a protoze ve skrytu duse trpim, ze nebudu mit krasny hrejivy rolacek z merina na hory, tak jsem dneska aspon otestovala smesku merina a PE z flextexu. @sufik1 strihla jsem ho podle toho strihu z ottobre a je faaajn! je tak hezky na telo 😉 jen rukavy bych potrebovala o 5 cm. delsi.. no ted se s tim uz nebudu patlat, ale po vikendu si tam dam delsi naplety a rovnou s durama na palec.. 😀

membri
9. feb 2012

Tak tabulku uz jsem udelala.. dala jsem tam par vzorku od patentu, vafle, Úplety z organické (BIO) bavlny, Finerib

kdyz tam neco nebude, staci si to doplnit . Neni problem ...

https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0Au...

membri
9. feb 2012

@terezita neee to urcite neee.. na terminu uzavreni se domluvime..

membri
9. feb 2012

holky poradte co z teto latky.

terezita
9. feb 2012

@membri to doufam, jinak bych moooc trpela! 😀 😀 😀
hele netusim, me se ten vzor moc nelibi. bavlna to nebude, ne?

membri
9. feb 2012

vice do hromadky muzu doplnit az po obede az bude mala spat.. ted musim jit delat obed 🙂

membri
9. feb 2012

@terezita no me to dovezla mamka, at z toho neco udelam, ale netusim co prave.. no nevim no.. je to trosku stecove..

boudova
9. feb 2012

Na co je, prosím, finerib?

boudova
9. feb 2012

A jaké jsou vlastně aktuální hromádky? Vůbec nestíhám dočítat, jen prolítávám fotky 🙂

lillyzelvicka
9. feb 2012

@daisyr jojo stoklasa VOceny 🙂

palosek
9. feb 2012

@membri to byla rychlost 🙂 😀 Já bych potřebovala ještě froté limetka...2m, kdyby se tak někdo přidal 😀

michamicha
9. feb 2012

@caramilla nedělam hromadu, potřebuju jen nějakej flís 😅

membri
9. feb 2012

@palosek si to tam klidne dopis.. nestiham trochu mamka ted odjela, tak musim rychle jit udelat obed a pak dat spat malou

terezita
9. feb 2012

@boudova finerib je uzasny na tricka, body, ja z nej siju saty, tuniky a vesty. a je desne faaaajn! 😵 a neutikaji mu oka
@palosek ty to frote beres na co? barva limetka mi nevadi, jen potrebuju frote na leto na saty..