icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

animal
9. feb 2012

@sufik1 jehlička nemá ani jednu z nich v nabídce

sufik1
9. feb 2012

@animal tak jsem je viděla asi na fleru u někoho jiného. Ale jsou pěkné. Obzvlášť ta mašinková

caramilla
9. feb 2012

@sufik1 ty mě dneska bavíš! 😀 😀 😀

pupies000
9. feb 2012

Neviete mi prosím poradiť odkiaľ zohnať jednofarebnú plavkovinu na uši plien? Gabinka ma len vzorovanú, na flex texe som nič také nenašla. ďakujem 🙂

ngvadi
9. feb 2012

@caramilla, hele, máš málem na svědomí moje pracně uspaný dítě! sem se tu poprskala smíchy při představě vašeho robůtka, jak si mlátí omítku, aby měl co uklízet :D

sufik1
9. feb 2012

@pupies000 ve flex-texu je mají, kupovala jsem tam. Na podzim měli asi 8 barev, teď jsem tam viděla jen světle zelenou, nějakou meruňkovou a žlutou. Jestli chceš kousek, tak můžu střihnout ze zelený. Má barvu jako pul mylly sloni.

ivuska.h
9. feb 2012

@pupies000 http://www.elisdancesport.com/ tady mají mega výběr, možná by poslali i poštou, jinak je to hlavně kamenný obchod...

animal
9. feb 2012

@sufik1 no jo z Fleru jsou a ňuchám se s nimi jak malá holka

sufik1
9. feb 2012

jo jinak mám tyhle - všechny flex tex (tyhle nedám, mám jen kousky, ale že mají i docela výběr)

sufik1
9. feb 2012

@ivuska.h jeee, dobrý tip, děkuju. KOukám, že mají i obchod v Praze. I když ve fĺex-texu byly za 139 - 199,- tady podstatně víc.

sussanah
9. feb 2012

@petkasv @animal @sufik1 Diky za odpoved, asi ho vyzkousim

Holky, moc me laka beranek, na co se tak da pouzit?

animal
9. feb 2012

@sufik1 http://www.svetlatek.cz/plavkovina/ http://www.bmtextil.cz/ obě firmy jsou z Krnova mého rodného města, už jsem se tam asi 2x chystala, ale nějak si pořád netroufám ušít si na sebe plavky

palosek
9. feb 2012

Baby...jdu se chlubit cizím peřím...o látky se semtam dělím se sestřenkou, která je čerstvou babičkou...Charlotka bude parádnice, škoda, že ji uvidím jen přes net. Jsou v Irsku. ☹

palosek
9. feb 2012

...jsem chtěla dát fotky, že... 😠

sufik1
9. feb 2012

tak mne napadá, nevíte, kde se dají sehnat vnitřky plavek? Prostě takové ty pevné výstuhy pod prsa a na stažení břicha, to by mohl být ten spandex co tam taky mají. Nešila jste některá plavky???

caramilla
9. feb 2012

@palosek hezké jméno 😉
@ngvadi no, viď? Ale ne, že by u nás bylo tak naklizeno, že by chudáček robůtek neměl co uklízet 😀 😀 😀
@sussanah na vsechno - plenky, overalek na spani, zatepleni mikiny, bundy, kalhot, my z toho mame uzasna prosteradla.

caramilla
9. feb 2012

@sufik1 jo, ještě plavky, to tak! 😀
@palosek šikula!

animal
9. feb 2012

@sufik1 já mám parádní střih na plavky z dámského ottobre a chtěla jsem si je ušít, ale netroufám si, i hlavně proto, že nerozumím popisu English 😝 co se týče gumičky na plavky, tak tu jsem objevila u nás v galanterce to mi paní řekla, že je na plavky, výstuhy myslíš co?? jako do košíčků jakoby to vystužení, aby ti nebyly vidět bradavky 🙂 to je v galanterce jinak nevím co myslíš

sufik1
9. feb 2012

@palosek hezkéééé
@animal no jo, když já toho beru vždycky tak na ty plenkový uši - 15-20 cm. Jen minule jsem se utrhla a vzala metr a půl na plavkošaty (ty teda musím ještě vymyslet). Ale šije se to příšerně. Jakým abyste to šily jehlama? na streč? mně to nechce na normálním stroji provazovat a musím na OL. Ale nohavičky musím nějak zakončit.

výztuhy se dělají ve velkých velikostech - prostě ten materiál vypadá jako takový pevný stahovací kalhoty. A je to na břicho a je z toho taková podprda vepředu. Pružné, ale velmi pevné. Ta podprda je normálně tvarovaná podle velikosti košíčků a má gumu pod prsama. V těch větších velikostech už je to potřeba trochu podepřít, že... obzvlášť po delším kojení to není, co to bývalo.

animal
9. feb 2012

@sufik1 a pevné výstuhy nemám chápat jako kostici??? to je taky galanterka

animal
9. feb 2012

@sufik1 no to by chtělo stretch plavkovina pruží do 4stran

caramilla
9. feb 2012

@animal podle mě myslí takový ten "molitánek" co se dává do košíčků. Teď tu stříhám termolam, to je něco podobnýho. Podle mě v tom mym katalogu výstuh by sis vybrala.

medvi11
9. feb 2012

Chválím výtvory a přidávám mhd kuklu na přání (vypadá v ní jak spermie, ale chtěl to na brusle a tak...a jak je holohlavej - nedobrovolně, tak mu je na hlavu zima), vevnitř sport merino ze šijemdětem, uši a čelo zateplené a zvenku climayarn

animal
9. feb 2012

@caramilla no to jsem prvně měla namysli , jsem ale neuměla vyžvejknout - aby ti nebyly vidět bradavky 🙂 to se dá sehnat v galanterce

medvi11
9. feb 2012

@palosek fakt nádhera!

pupies000
9. feb 2012

@sufik jéé, to by si bola zlatá 🙂 ja som práve pozerala na flex tex na netu a tam som to nemohla nikde nájsť, ale je pravda, že ja neviem moc dobre na nete hľadať ☹ Napíšem ti adresu do IP.
@ivuska.h @animal ďakujem 🙂

sufik1
9. feb 2012

no léto daleko.... ale moje minulé plavky stály 2000,- (ve velikosti košíčů H - I moc na výběr teda není 😕 ) Takže klidně obětuju 250,- za plavkovinu na pokusy.

ivuska.h
9. feb 2012

@animal A to je potřeba, aby nebyly vidět? Sakra, to mi zas něco z bontónu uniká 😀

sufik1
9. feb 2012

@medvi11 kukla super a ten světlý climran teda chci, vypadá daleko líp než na fotkách MTX. Tak se koukejte někdo přidat ať se naplní minimální množství. Tuhle barvičku já můžu

animal
9. feb 2012

@ivuska.h no někdo to nesnáší, třeba já
a možná je to u větších prsou ku prospěchu - netuším jaký účel by to všechno mohlo plnit.