Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
Neviete mi prosím poradiť odkiaľ zohnať jednofarebnú plavkovinu na uši plien? Gabinka ma len vzorovanú, na flex texe som nič také nenašla. ďakujem 🙂
@pupies000 http://www.elisdancesport.com/ tady mají mega výběr, možná by poslali i poštou, jinak je to hlavně kamenný obchod...
@sufik1 http://www.svetlatek.cz/plavkovina/ http://www.bmtextil.cz/ obě firmy jsou z Krnova mého rodného města, už jsem se tam asi 2x chystala, ale nějak si pořád netroufám ušít si na sebe plavky
Baby...jdu se chlubit cizím peřím...o látky se semtam dělím se sestřenkou, která je čerstvou babičkou...Charlotka bude parádnice, škoda, že ji uvidím jen přes net. Jsou v Irsku. ☹
tak mne napadá, nevíte, kde se dají sehnat vnitřky plavek? Prostě takové ty pevné výstuhy pod prsa a na stažení břicha, to by mohl být ten spandex co tam taky mají. Nešila jste některá plavky???
@sufik1 já mám parádní střih na plavky z dámského ottobre a chtěla jsem si je ušít, ale netroufám si, i hlavně proto, že nerozumím popisu English 😝 co se týče gumičky na plavky, tak tu jsem objevila u nás v galanterce to mi paní řekla, že je na plavky, výstuhy myslíš co?? jako do košíčků jakoby to vystužení, aby ti nebyly vidět bradavky 🙂 to je v galanterce jinak nevím co myslíš
@palosek hezkéééé
@animal no jo, když já toho beru vždycky tak na ty plenkový uši - 15-20 cm. Jen minule jsem se utrhla a vzala metr a půl na plavkošaty (ty teda musím ještě vymyslet). Ale šije se to příšerně. Jakým abyste to šily jehlama? na streč? mně to nechce na normálním stroji provazovat a musím na OL. Ale nohavičky musím nějak zakončit.
výztuhy se dělají ve velkých velikostech - prostě ten materiál vypadá jako takový pevný stahovací kalhoty. A je to na břicho a je z toho taková podprda vepředu. Pružné, ale velmi pevné. Ta podprda je normálně tvarovaná podle velikosti košíčků a má gumu pod prsama. V těch větších velikostech už je to potřeba trochu podepřít, že... obzvlášť po delším kojení to není, co to bývalo.
no léto daleko.... ale moje minulé plavky stály 2000,- (ve velikosti košíčů H - I moc na výběr teda není 😕 ) Takže klidně obětuju 250,- za plavkovinu na pokusy.

@sufik1 jehlička nemá ani jednu z nich v nabídce