icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

alinn
10. feb 2012

@macin73 ale koukám, že vafle i to žebro mají stejnou gramáž..tak nevím

wzorcek
10. feb 2012

@martinkah ja som sice tatranka, ale v ke zijem uz dlhsie, Anjela poznam, len som nevedela ci myslis tu 🙂 neviem kolko predajni je v ke 🙂 napr. Gastrodom nepoznam 😀 ja sit len zacinam a predtym ma to nikdy nezaujimalo... no aj u Anjela som bola zatial len po vatelin a vyuzivam galanterku... budem musiet urobit exkurziu, ked mi raz ostane nieco z rodicaku po tychto hromadkach... 😅

alinn
10. feb 2012

@palosek prvni uzavirka bude zitra : sobota 11.2.2012 v 20:00 a druha uzavirka bude ve stredu.

macin73
10. feb 2012

@alinn Super, díky. Koukám, že v hromadce je žebro jen černé... když tam je patent bílý, tak to asi znamená hladký, že?

sufik1
10. feb 2012

@palosek zítra v 8 večer první kolo

holky co dělá s věcma, které ušijete a oni se vám nelíbí???? 😕 😕 😕 Já teď ušila plíny a už teď vidím, že bych na tuhle dala jiné patentky, tam zas jinou barvu aksamitu a nebo obšila jinou barvou.... 😒 Prostě jo, jsou hezký, ale není to úplně ono 😝

fotky dodám večer...

vdovec
10. feb 2012

@sufik1 někoho obdaruj 🙂)

alinn
10. feb 2012

@macin73 to co jsem myslela já je na řádku 71 ..ale to je taky jen černé..na MTX ho sice mají ještě v bílé a cihlově červené barvě..ale já bych byla raději pro černou :D ale kdyby byl větší zájem o bílou..tak bych se asi i přeorientovala, protože 15m neužiju a opravdu bych to žebro ráda koupila.
tys koukala na patenty, tam je rozdíl v tom, že v patentu je ještě elastan a myslím, že zrovna ten 2/2 tam je jen ten černý a bílý tam je opravdu jen hladký (by se to tam k tomu mělo asi psát ať to není matoucí)

macin73
10. feb 2012

@alinn No už mi to taky došlo, jak jsem to tam projížděla... A je to dost pružné, když je to jen bavlna? No já bych asi radši bílou, ale i černá se dá... na té možná budou mín vidět začátečnické chyby 😎

michamicha
10. feb 2012

a ještě jeden dotaz, když chci z mtx ten růžovo-fialkový patent a je u něj podmínka, že "zasíláme pouze společně k BIO jednolíci stejné barvy!" tak se k tomu musí objednat jednobarevný bio jednolíc stejné barvy, nebo lze i ten s proužkem? tenhle? http://www.moraviatex.cz/e-shop/index.php?route...

petkasv
10. feb 2012

@sufi tak je dej na bazar, nebo to nejde?

maly_prcek
10. feb 2012

@michamicha Kdyby si to sussanah rozmyslela, je flís tvůj...

michamicha
10. feb 2012

@petkasv to by je musela prodávat jako použitý a tudíž je neprodá za cenu jako za nový ☹ leda je prodat třeba na aukru, tam je může vystavit jako nový-nepoužitý 😉

alinn
10. feb 2012

@macin73 no pro jistotu jsem tam i tu bílou přidala 🙂 je ještě levnější než ta černá 😎 a vezmu tu, které se naplní minimum a ta pružnost je dána vzorem..ale bez toho elastanu se asi brzy (tedy nevím jak moc brzy) vytahá..ale jako spodní vrstva si myslím, že 100% bavlna bude lepší než bavlna s lycrou.

sufik1
10. feb 2012

@petkasv na bazar nové se mi nechce. Zkusím to dát do článku na blog, třeba se někdo chytne... jsou hezký.

aerin
10. feb 2012

holkyyy, fakt nikdo nepotrebujete uuuuzasny coko hnedy finerib? mam objednavku na sovu jako ma zakous a dosel mi, prosiiiiim 😀

maly_prcek
10. feb 2012

@alinn Jako mně osobně se tenký jednolíc kolem 130g/m2 blbě šije, nedrží mi to tvar tak hezky jak třeba finerib a oboulíc kolem 200g/m2, tam se prostě nějaká ta nepřesnost ztratí...

alinn
10. feb 2012

@maly_prcek jojo..ale na něco je prostě vhodnější ten jednolíc a dá se přemluvit ke spolupráci 😉 😉..teda nazkoušela jsem to bez OL..

sussanah
10. feb 2012

@michamicha modry flis mam jaaaaaaaa 😀 byla jsem o 8min rychlejsi, ale zrovna po me skakal mlady, tak jsem nemohla vice psat.
@maly_prcek pisni mi IP s uctem, diky

sussanah
10. feb 2012

@aerin ja si tam prihodim 0,5m jako doplnek k tem ostatnim fineribum, ale to nam objednavku asi nezachrani, co? 😀

aerin
10. feb 2012

@sussanah to ne😀

aerin
10. feb 2012

ha, uz chybi jen 2,1 m, tak sup sup!😀

sussanah
10. feb 2012

@aerin nekoho presvedcime 😉

Ja bych treba rada zduraznila, ze ten coko finerib krasne ladi k tem prozoukovanym s coko 😀

sussanah
10. feb 2012

@aerin tak jsem nakonec vzala metr, uz nam zbyva jen 1,1m 😉

membri
10. feb 2012

@sussanah a co potrebujete doplnit? treba to bude neco co budu chtit ja :D

sussanah
10. feb 2012

@membri coko hnedy finerib

kamishek
10. feb 2012

@alinn díky za tip, mrknu na to 🙂
@caramilla jakožto odbornice přes látky 😉 co bys ty doporučila z MTX látek, co by bylo vhodné na kalhotky?

ucitelka70
10. feb 2012

@aerin ja rozmýšlam nad finerib zelenkavo-svetlomodrý 2 m by stačilo na dámsku 38, pánske M a detské 80ky?

aerin
10. feb 2012

@ucitelka70 to myslim ze ne....

ucitelka70
10. feb 2012

@aerin 2,5 m?

aerin
10. feb 2012

@ucitelka70 hele ja nejsem asi ten pravej clovek, pocitej u toho damskyho i panskyho delku trika + delku rukavu, detsky myslis triko nebo body? na body 80 rekla bych tak 60cm