Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@martinkah ja som sice tatranka, ale v ke zijem uz dlhsie, Anjela poznam, len som nevedela ci myslis tu 🙂 neviem kolko predajni je v ke 🙂 napr. Gastrodom nepoznam 😀 ja sit len zacinam a predtym ma to nikdy nezaujimalo... no aj u Anjela som bola zatial len po vatelin a vyuzivam galanterku... budem musiet urobit exkurziu, ked mi raz ostane nieco z rodicaku po tychto hromadkach... 😅
@palosek zítra v 8 večer první kolo
holky co dělá s věcma, které ušijete a oni se vám nelíbí???? 😕 😕 😕 Já teď ušila plíny a už teď vidím, že bych na tuhle dala jiné patentky, tam zas jinou barvu aksamitu a nebo obšila jinou barvou.... 😒 Prostě jo, jsou hezký, ale není to úplně ono 😝
fotky dodám večer...
@macin73 to co jsem myslela já je na řádku 71 ..ale to je taky jen černé..na MTX ho sice mají ještě v bílé a cihlově červené barvě..ale já bych byla raději pro černou :D ale kdyby byl větší zájem o bílou..tak bych se asi i přeorientovala, protože 15m neužiju a opravdu bych to žebro ráda koupila.
tys koukala na patenty, tam je rozdíl v tom, že v patentu je ještě elastan a myslím, že zrovna ten 2/2 tam je jen ten černý a bílý tam je opravdu jen hladký (by se to tam k tomu mělo asi psát ať to není matoucí)
a ještě jeden dotaz, když chci z mtx ten růžovo-fialkový patent a je u něj podmínka, že "zasíláme pouze společně k BIO jednolíci stejné barvy!" tak se k tomu musí objednat jednobarevný bio jednolíc stejné barvy, nebo lze i ten s proužkem? tenhle? http://www.moraviatex.cz/e-shop/index.php?route...
@michamicha Kdyby si to sussanah rozmyslela, je flís tvůj...
@petkasv to by je musela prodávat jako použitý a tudíž je neprodá za cenu jako za nový ☹ leda je prodat třeba na aukru, tam je může vystavit jako nový-nepoužitý 😉
@macin73 no pro jistotu jsem tam i tu bílou přidala 🙂 je ještě levnější než ta černá 😎 a vezmu tu, které se naplní minimum a ta pružnost je dána vzorem..ale bez toho elastanu se asi brzy (tedy nevím jak moc brzy) vytahá..ale jako spodní vrstva si myslím, že 100% bavlna bude lepší než bavlna s lycrou.
holkyyy, fakt nikdo nepotrebujete uuuuzasny coko hnedy finerib? mam objednavku na sovu jako ma zakous a dosel mi, prosiiiiim 😀
@alinn Jako mně osobně se tenký jednolíc kolem 130g/m2 blbě šije, nedrží mi to tvar tak hezky jak třeba finerib a oboulíc kolem 200g/m2, tam se prostě nějaká ta nepřesnost ztratí...
@maly_prcek jojo..ale na něco je prostě vhodnější ten jednolíc a dá se přemluvit ke spolupráci 😉 😉..teda nazkoušela jsem to bez OL..
@michamicha modry flis mam jaaaaaaaa 😀 byla jsem o 8min rychlejsi, ale zrovna po me skakal mlady, tak jsem nemohla vice psat.
@maly_prcek pisni mi IP s uctem, diky
ha, uz chybi jen 2,1 m, tak sup sup!😀
@aerin ja rozmýšlam nad finerib zelenkavo-svetlomodrý 2 m by stačilo na dámsku 38, pánske M a detské 80ky?
@ucitelka70 to myslim ze ne....
@aerin 2,5 m?
@ucitelka70 hele ja nejsem asi ten pravej clovek, pocitej u toho damskyho i panskyho delku trika + delku rukavu, detsky myslis triko nebo body? na body 80 rekla bych tak 60cm

@macin73 ale koukám, že vafle i to žebro mají stejnou gramáž..tak nevím