icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

daisyr
10. feb 2012

tak jsem ráda za komentáře k robotu 🙂, aspoň mám lepší představu, manža kdysi říkal, že by si ho nejdříve potřeboval půjčit, aby viděl, co všechno dokáže 😉

sufik1
10. feb 2012

@jam3 už vím, proč ti nešije ta patka s horním podáváním!!!!
Ty máš veritasku a na tu mi to tam taky nepasovalo ☹ ☹ ☹ , bo jeden šroubek je tam delší a a pořádně to nejde přitáhnout!!! Takže další důvod, proč si koupit nový stroj 😀 😀 😀

sufik1
10. feb 2012

@daisyr ještě budeš objednávat z té strimy? právě jsem zjistila, že mám málo nití a k tomu úplně blbé barvy (obšívám plíny a ty z baleriny k tomu ale vůbec nepasujou)
@caramilla máš pravdu, z baleriny nitě nikdy více. jsou vyblitý a trhají se

membri
10. feb 2012

@katka82 mas to tam

katka82
10. feb 2012

@membri jsi zlatá,stříbrná a diamantová 😉 dííííky moc 😵

sussanah
10. feb 2012

@katka82 supr, to dame dohromady 🙂

daisyr
10. feb 2012

@sufik1 právě jsem odeslala objednávku, ale možná, když bych jim napsala, co chci přidat, tak by to třeba šlo...

katka82
10. feb 2012

@sussanah určitě 😉

maly_prcek
10. feb 2012

@sufik1 Kdybys chtěla něco ze strimy, tak já se tam taky chystám, ale zrovna z nití teď nic moc 😒

sufik1
10. feb 2012

@daisyr tak to nech, já zas udělám nějakou hromadu časem. Stejně tu mám milion nití, jenže zrovna nikdy nepasujou 😖

ucitelka70
10. feb 2012

ďalší týždeň budem na péénke. NOVINKA!!!!
Dnes som si objednala OL BROTHER 4234 😀 😀 😵 😵 😵 😵 😵

katka82
10. feb 2012

@ucitelka70 jooo tak to je supééé 😀 tak ať se šití na něm daří 😉 a přejem mnoho šicích úspěchů 😉

kamishek
10. feb 2012

Poradíte někdo, jaká látka z MTX by se hodila na kalhotky? Furt do toho čučím a nevím 😕

maly_prcek
10. feb 2012

Holky,
mám tu nějaké přebytky, určitě je nutně potřebujete 😀 😀 😀

Žirafky bavlna - 160kč
Tato http://www.dumlatek.cz/kolekce-kids/4804-bavlna..., nová s cenovkou, je to na mně jakési málo oranžové a můžu bez toho žít 🙂
70cm, šíře 110cm

Wendy jednolíc ovečky na zelené - 130kč
vyprané, krásné, nějak jsme si nepadly do noty a leží mi tu
123cm, šíře 145cm

MTX jednolíc pastelově světle žlutý - 50kč (nebo se dohodnem)
vypraný, taky mi tu leží, takový letní tenkoš
115cm, tubus 2x80cm

Wendy flís pěkně modrá (blueboy) - 120Kč
ani se myslím nepral, nezapadá mi do letošní barevné kolekce, barvička sytější než na fotu
100cm, šíře 155cm, 230g/m2

MTX oboulíc proužek čoko-tyrkys-sv. modrá - 250kč
jen vypraný, koupila jsem pro chlapy, ale hledí na to rozpačitě, tak já jim to nutit nebudu, vám se to bude určitě líbit víc 🙂 Předkupní právo pro @medvi11, která ho měla doma a líbil se jí a střihnout si nemohla... 🙂
150cm, šíře 155cm

2 zbytky zvířátkových Wendy froté - zdarma
žlutý 88x57cm
zelený 90x77cm

Tož kdybyste něco chtěli, písněte do IP...

sussanah
10. feb 2012

@maly_prcek bloknu si ten flis, ale musim se jeste kouknout, napisu jeste pozdeji, muze byt?

macin73
10. feb 2012

@veronik77 tak jsem si tam metřík bambusu dopsala... sice už mám kousek u mamky od Crawler, ale stejně jsem ho chtěla o kousek víc... tak snad nebudu litovat, že syslím 😎

michamicha
10. feb 2012

@maly_prcek já bych si vzala ty ovečky na zelené a ten modrý flís 😉 písni mi prosím do IP č.účtu a částku s poštovným 😉

macin73
10. feb 2012

Holky, z těch bílých vaflí jednoduché triko s dlouhým rukávem na mhd půjde? Nebo co byste doporučily?

wzorcek
10. feb 2012

@martinkah a kde je prosim ta ta ich kosicka predajna? 🙂

michamicha
10. feb 2012

@maly_prcek ááá, koukám že jsem s tím flísem zaváhala ☹ ale ty ovečky si vezmu 😉

jo, co to je u mtx s těma patentama? to dřív neměli, že ho prodávají jen k jednolícům stejný barvy a podobně nebo jo? 😝

alinn
10. feb 2012

@kamishek třeba dá někdo zkušenější odpověď...ale já bych asi zkusila ten elastický jednolíc? S otazníkem proto, že jsem to neměla v ruce 🙂 ale předpokládám, že to bude pružnější tenčí látka...ale snad se ozve i někdo kdo ví 🙂 😉

alinn
10. feb 2012

@macin73 půjde 🙂 u nás ale vyhrál ten ocelově modrý...takže budu šít z něho 🙂

alinn
10. feb 2012

@macin73 jinak trička můžeš šít ještě z jednolícu, oboulícu, z piké ale i z fineribu se to dá záleží co od toho trička chceš 😉

macin73
10. feb 2012

@alinn díky, a kolik bereš na triko na chlapa? mhd měří 183 cm a má široká ramena 😀

macin73
10. feb 2012

@alinn chtěla jsem něco, co by mohl vzít třeba pod košili s krátkým rukávem v zimě... jakoby lepší nátělník

martinkah
10. feb 2012

@wzorcek ako košičanka by si mohla poznať 😉 asi posledné predajne s látkami, čo v KE ostali... metráž Anjel na Nám. osloboditeľov 20 v podchode (na prízemí, na poschodí je galantéria a partiový metrový textil) - super parkovanie v auparku, len prebehneš cez cestu a si tam 😉 a ešte v Gastrodome na Mlynskej 27..
http://www.metrovytextil.sk/
majú teplákovinu, patenty, plno fleesov, detské bavlnené plátna za 4,15, detské flanely za 4,65.. no, nie je to to, čo sa dá kúpiť v českých obchodoch, na ktoré tu baby hádžu odkazy, ale čo už 🙂

wewe22
10. feb 2012

ahojte mam jednu otazocku mam pozicany OL no majitelka je momentalne nezastihnutelna bude sa retiazka parat ci ju treba nejak uzavret trebars presit alebo tak...

alinn
10. feb 2012

@macin73 tak to je myslím vafle moc silná..ale třeba by to tobě přišlo ok 😉 já pod oblečení (a nejen pod) beru žebro2/2 100%bavlněné
a abys věděla kolik potřebuješ na triko tak změř délku trika + délku rukávu + na šv.zál

ucitelka70
10. feb 2012

@maly_prcek čoko-tyrkys svetlo modrú rezervuj pre season, ona chcela najviac, robila hromadku a neušlo sa......
a isto len večer príde na forum, tak za nu sa prihováram

palosek
10. feb 2012

Holky, kdy je ta deadline MTX? Jsem v práci nedočítám...ať mi něco neunikne 😀