icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

sussanah
10. feb 2012

@wzorcek ja jsem ciste z pudu sebezachovy o MTX objednavce radeji muzi zatim nic nerikala 😀

ngvadi
10. feb 2012

@sussanah, @boudova, @daisyr, @animal, simvás, jsem to břicho zatáhla, přece ho nebudu vystrkovat na fotku :-P cvičení právě že nějak pokulhává, takže když se mi popek vyvalí, tak vypadám jak když sem byla v 17.tt (já teda měla v tu dobu bříško malý) no ale děkuju, aspoň ste mi trochu zvedly náladu🙂 jsem z toho všeho, co se u nás děje, nějak vyšťavená☹

ucitelka70
10. feb 2012

dnes som dostala zaujímavý email, hned som si pomyslela na niektoré z vás, čo spomínate vrchní patro v bohnicích xixixixixxi
Medikace z Bohnic
# # #
# # # http://svt.se/hogafflahage/hogafflaHage_site/Ko...
# # #
# # # Na jednotlivé koníky si postupně klepněte myší. Můžete je opakovaným
# klikem
# # # vypnout a zapnout. Hlavně si nezapomeňte pustit zvuk.
# # #
# # # Je to uklidňující a silně návykové.
# # #
# # # MUDr. Chocholoušek - Bohnice

dugyna
10. feb 2012

@caramilla keby si mala nahodou nebodaj nejaky zvysny vlizeofix ci ako sa to vola...tak mozes na mna mysliet 🙂 dakujem

barcav
10. feb 2012

@ucitelka70 to je krásný 😀 já z nám takovýto vánoční sobíky 😀

veronik77
10. feb 2012

@sufik1 díky moc, už jsem se domluvila s Barčou 🙂

caramilla
10. feb 2012

@ngvadi Tak první jsem chtěla napsat - krásný merino top, krásný nápad a ještě krásnější figura - pak jsem dočítala a četla, jak holky chválí tvůj útlý pas, tak jsem chtěla napsat "sím vás, vždyť je vydět, jak nedýchá a špek zatáhla" a pak dočítám a tys to napsala sama, takže nemám co napsat. SNad jen, že krásný merino top, super nápad a krásné ženské křivky 😉
A ta barva! úža!
Tak ať je brzo líp
@dugyna Prosím tě, všechny výstuhy jsou z výroby na centimetr přesně. Bylo to objednaný taky na centimetr přesně, takže zbytek nebude:( Jedině pak někdy další objednávka, jestli tuhle ale ovšem přežiju. Fakt mě to dost nebaví a je to hafo práce ☹ Spíš přemýšlím, že vezmu pak někdy roli vliesofixu 90 cm šíře a budu ho prodávat, kdo bude potřebovat. Ale je to zase celkem dost metrů v té roli, tak nevím...

Já mám tolik nápadů, co objednat a pak nabídnout, co nebudu potřebovat, jen ty prachy na to jaksi nejsou. Kdybych ale nechodila sem a neúčastnila se hromad - nebo účastnila, ale ne s nejvyšší částkou ze všech 😀 - tak bych peníze měla...
Ale na svou obranu musím říct, že jsem během ledna vyšila 10 m fineribů a ještě mám objednávky úplně na všechny zbytky, co tu mám a fakt doma nic navíc (z finerobů) nemám 😀

boudova
10. feb 2012

Tak jsem si v hromádce objednala na tu sukni výplněk a patent, tak jsem zvědavá, jak se mi to povede 🙂
@caramilla jak jsi to myslela s tou gumou do toho nápletu? Provléct? Našít? Tlustou? Tenkou?

ngvadi
10. feb 2012

@caramilla, caramilko, tvoje příspěvky mi vždycky zvednou náladu, se tu tlemim 🙂 dík :-*

dugyna
10. feb 2012

@caramilla ok tak ked tak to skusim s tym obojstranne lepiacim vliselinom..nieco take som kade tade videla....

a s tym minanim mas pravdu kto sem pride nech si drzi penazenku 🙂

caramilla
10. feb 2012

Jinak jsem chtěla využít dnešního dokonalého počasí a jít bruslit na Konopišťský obrovský rybník, dokud nezapadá úplně sněhem. Od nás to tam je 30 minut rychlé, super rychlé chůze. Takže 30 minut cesta a už jsem funěla, tam jsem hodinu a třičtvrtě tahala Jasmínu po ledě - buď bruslila s ní v náručí, nebo jsem byla ohnutá a štrejchala nožkama o sníh a nebo v kočáru v těch 7 cm sněhu na ledě. Ona začala hystericky ječet, protože jí omrzaly palečky v botičkách (dala jsem jí malé sněhule - rep. bez nadměrku, protože ty o č. větší ztratila jednu botičku a nově objednané nestihly dneska přijít) - tak jsem ji naložila do kočáru a celou cestu domů (do kopce) běžela. Posledních 200 m jsem myslela, že ty nohy už se nepohnou. Doma plakala, jak to rozmrzalo, ale už to pak bylo dobrý a hrála si normálně. Ale já jsem totálně hotová. 2 hodiny jsem teď ležela v posteli a trochu se mi udělalo lépe. Ale necítím záda, nohy, zítra nevstanu z postele...

A jinak jsem byla v mínus sedmi celé 3 hodiny venku v dlouhorukávém triku, tenoulilililinkém svetříku s příměsí merina a své softshellce a byla jsem úplně zpocená. Takže fakt softka do mrazů pro matku s dítětem úplně v pohodě 😀

Tož jdu spát, dneska peču jak na hromadku, tak na šití. Neudělala jsem vůbec nic. Když jasmí spala, tak jsem uklízela a vařila, pak jsem byla venku a pak jsem ležela. Toto mě se fakt nestává často 😀

@ucitelka70 ta tvoje bohnická haluz je tak maximum, co jsem schopná dneska pobrat 😀

caramilla
10. feb 2012

@ngvadi tož, to jsem ráda. A vidiš, já si připadala trapná 😀

@dugyna oboustr. vlizelin má trochu jiné vlastnosti (je většinou tužší, ale záleží samozřejmě na gramáži), ale na něco se právě zase hodí víc než ten vliesofix. Fixace na textulu je u obou perfektní. Oboustr. vliz. zažehluj mezi dvěma pečícíma papírama, mě to jde úplně v pohodě. Já i vliesofix žehlím s pečícím papírem po pobou stranách. Oboustr. vlizelin má výhodu, že se nemusí odlupovat ta fólie. Vliesofix má zase výhodu, že se z něj ty aplikace lépe stříhají, protož eje tuhej (tou fólií) - a skvěle se na něj kreslí - je to hezky vidět a můžeš kreslit i titěrnosti 😀

dugyna
10. feb 2012

@caramilla diky za tip a to najpr nazehlimna latku co idem strihat a potom druhy krat nazehlim vystrihnute na usite tricko?a potom to mam este obsit?

caramilla
10. feb 2012

@dugyna jj , obsivam jen rovne (na presvedceni terezity 😀 )

animal
10. feb 2012

@ngvadi ty jsi něco jako @caramilla samé kecy jak jste tlusté a skutek utek. Dobře třeba máte oproti dřívějšku trochu volnější břišní svaly, ale celková postava stále hubená včetně toho posr....ho břicha 😀 😀

mikulka45
10. feb 2012

@caramilla prosim ta a ty mas z akeho softshellu bundu? myslim parametre vodeodolnost/priedysnost...a tricko si mala tiez merino?
ja mam tiez termotricko, sice nie merino, ale hreje dobre, ale teda neviem si predstavit ist v softshellke do mrazu, ja som dost zmrznuta...
Ale ty si sa vlastne zahriala telesnou aktivitou 😀 Keby som mala bezat s kocarom a jacajucim deckom v nom, tak mi pod steka po chrbte 😀

mikulka45
10. feb 2012

@caramilla nie pod ale pot 🙂

caramilla
10. feb 2012

@mikulka45 bundu mám z čiperky, takže to je paropropustnost myslím 3000, ale přesně si jistá nejsem. Voděodolnost je, myslím, 5. Kalhoty jsem měla hnědé soft a ty jsou z balerina s paropropustností 10 a taky jsem byla zpocená 😀
A jak píšeš - psala jsem, že pro maminku ročního dítětě, ta se zahřeje vždycky.
Triko jsem měla normální jen ten světšík merino. Já nesnáším merino na tělo, nevím, prsotě jsem hypercitlivá. Ale uvažovala jsem, že zkusím mylly, ale myslím, že mi taky bude vadit... I když Jasmí ho nosí na holou kůži a nestěžuje si 😀
Bunda to není na stáná na zastávce v mrazu, ale když se člověk hýbe.. A měla jsem hodně nohy v teple, to je u mě základ, nohy a krk v teple. Bruslila jsem tam hodinu a půl bez rukavic. Mamka měla palčáky, vyteplený kožíškem a klepala kosu. Já jsem zimomřivá taky, ale když se hýbu venku s kočárem a dítětem, tak vlastně ven nenosím pod bundu mikiny a nebo nenosím zase bundy na mikiny, je mi furt vedro 😝

@animal No jo no, poporodní špek 😀 Já si nemyslím, že jsem teda modelka, mám 173 cm a 67 kg, což je celkem dost. Ale já to ted´ neřeším, mě je to nějak jedno, protože mě čekají (doufejme🙂 další děti, takže psotava půjde úplně do kelu, tak proč se teď stresovat nějakým kg navíc nebo nějakým volným břichem? Však ono zase bude pevný - v těhu (v 9- měsíci snad alespoň?) 😀 😀 😀

Přidávám dnešní pozdrav polárnice... (když už jsem dneska neušila ani jeden steh 😀 )

sufik1
10. feb 2012

holky, já jsem konečně dneska přes den dorazila ty plíny. Takže už má žížala co na zadek, ale zas nemám vkládačky, tak další kolo....

celej večer místo šití se tu se.u s blbým fotoalbem, který mi hlásí, že už tam na webu není místo, takže to celý musím předělat, fotky všechny vymazat, pozmenšovat 😖 😖 😖 😖 protože to ten program prostě neumí 😠 😠 😠 takže znova nahrát atd. A to to mám ještě provázaný s blogem, tak musím předělat i ten blog, protože jakmile to vymažu ve fotogalerii, tak se mi to vymaže i v blogu. Na bednu!!!!
Prostě to vymysleli tak, že buď si paměť dokoupíš a nebo musíš zmenšovat jak vzteklá. GrRRR omlouvám se za výlev, ale fakt mě to vytočilo.

ale aspoň fotky těch plín. Větší budou na blogu, teda jestli zprovozním tu fotogalerii

barcav
10. feb 2012

@caramilla hele modelíno neštvi, já mám při stejné výšce 81 kg 😀 😀 😀 😀 o tvé váze si můžu nechat zdát

ngvadi
10. feb 2012

@animal, to teda nee, já neříkám, že jsem tlustá, já se naopak snažim teď trochu spravit, protože 45kg je fakt málo, když mě to pídě ještě fut vysosává... ale břišáky už nejsou co bejvaly, a to mě vždycky vyděsí, když mám pocit, že jsem nejspíš znova těhu :D nebo teda příjemně vyděsí, bych to i brala 🙂 a já bych teda narozdíl od @caramilla právě chtěla jít do dalších dětí s podobně výchozím stavem, aby se to s přibývajícíma dětma moc nezhoršovalo 🙂

michamicha
10. feb 2012

nechtěl byste někdo taky limetkovou lamu z mtx? já se právě zamilovala 😵 http://www.moraviatex.cz/e-shop/index.php?route...

sufik1
10. feb 2012

@michamicha jo, mám ji tu připravenou na župánek. Ale na fotce vypadá líp.
myslím @lilizelvicka z ní šila overalek se zajícem nebo králíkem nebo co to bylo a moc roztomilý.

ngvadi
10. feb 2012

chm, dneska už i @caramilla spí, tak tu budu strašit nad učením sama...

sufik1
10. feb 2012

@ngvadi já se ještě vztekám s tím fotoalbem, takhle naprdlá už jsem hoodně dlouho nebyla. Tak posílám telepaticky podporu

ngvadi
10. feb 2012

@sufik1, tak to taky posílám podporu, tyhle technický opruzy mě taky dokážou vytočit... pro pobavení - víš, co znamenala ve st. češtině "svekrev"? i když, ty jsi vlastně nějakou češtinu studovala, viď?

sufik1
11. feb 2012

@ngvadi jo češtinu a ruštinu. to bude z ruštiny - tchýně, resp. matka manželky

no trochu jsem to tam dala dokupy, ale ještě to bude nadýl. jdu spát, ty se drž

ngvadi
11. feb 2012

@sufik1, hm, 1:0 pro tebe 🙂 já už to taky balim... už se mi ty a- a o- a jo- kmeny všechny motaj do sebe... brounoc!

animal
11. feb 2012

@caramilla podle mě se ti řicho bude dalšími dětmi zhoršovat. Mě po prvním těhu se břicho vrátilo zpět, ale po druhém to nejde a tak jdu do sebe a opět začínám cvičit. Ono tělo se lépe vyrovnává se změnou postavy v těhu, když je zpevněné. Nemusíš hubnout, jen se zpevnit. A to jakou máš váhu nemusí nic naznačovat. Když budeš mít hodně svalové hmoty, tak tvá hmotnost bude větší. Např. stejná výška a stejná váha 2osob může vypadat úplně jinak - podle toho kolik máš svalové hmoty.

baarca
11. feb 2012

To zhoršující se břicho po dalším těhotenství musím potvrdit... Hlavně při více dětech není moc čas na nějaké cvičení. Navíc se teď v zimě na střídačku plácáme v nemocech, tak není moc chuť a síla cvičit. Jinak ale váhově jsem šla po obou těhotenství dolů, až jsem to dotáhla na dnešních 42,5 kg 😝 Bych potřebovala alespoň těch Ngvadiných 45...
Jinak zpět k tématu, Jehlička už má Hilco a já mám už objednaná autíčka pro Matese a kytičky pro Karu.