icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

sussanah
11. feb 2012

@animal presne, po prvnim tehu jsem byla behem 4-5m na puvodni vaze a po tehu (krom par strii) ani pamatky. Ted mam nahore stale 8kg, bricho vytahane ke kolenum a celkove postava 60tilete udernice :-/

ngvadi
11. feb 2012

@baarca, teeeda, on je někdo ještě vykojenější než já, to mě těši 😵 ještě s aerin jste moje spřízněné duše 😵

caramilla
11. feb 2012

@barcav No, spíš mě vždycky vyděsí, že maminy se stejnou výškou jako já mají mojí standartní váhu jako těsně před porodem 😀

@ngvadi No, ono to tak nevypadá, ale moje předporodní váha byla právě těch 66 kg, takže jsem zpět na své váze, to 1kg navíc, si myslím, že by se ztratilo, kdybych přestala kojit. Takže já bohužel víc už nezhubnu 😝 Dřív za mlada jsem vážila míň, ale ve 26 se to zlomilo a přibrala jsem hodně moc kg navíc. Mamka říkala, že to u ní byly předěly, 26, 40 a 50 a každý ten věk byl automaticky 10 kg navíc bez příčiny a nedalo se to zhubnout. Prostě stárneme... Ona říkala, že to ani nesouviselo s počtem dětí, spíš s věkem (má 4 děti)...

Btw. včera jsem nespala, věnovala jsem se manželovi 😀 😀 😀

@animal tak to mám asi hodně svalové hmoty 😀 😀 😀
Před těhu a během těhu jsem cvičila pravidelne kalanetiku, ale s dítětem a šitím to jaksi nejde... Asi pověsím šití na hřebík a bude 😖

zojec
11. feb 2012

nestiham zas citat, ale aspon pridam slubeny "strih" na hojdacku 😉 ak nebude vidiet hodim ich do fotoblogu ...
vo stvrtok som usila obojstrannu bundicku, @kryska5 dakujem za strih 😉 chcela som pouzit ruzovy vyplnek, ale nebol opraty, tak som sa bala aby sa mi to nezrazilo.. tak som nasla kusok zbytkovej deky, kvalita nie bohvieco, ale snad posluzi 😉 zvonku klasicky biely flis.. mali tam byt aj kvietky, ale mm ma zrusil, ze sa to k tomu vnutrajsku nehodi 😖 ale nasla som aspon farebne gombiky 😀 😀

zojec
11. feb 2012

jaj a na bundicke tie kruhy celkom k sebe pasuju, len som nezapla patentky 😀 a to som sa ani nejak extra nesnazila 😀

lillyzelvicka
11. feb 2012

@zojec moc pěkné🙂
a já tady dávám svofe softky konečně na ně byla chvilka a hlavně nutnost ať nekosnu 🙂

caramilla
11. feb 2012

@zojec moc hezký, látky, provedení,střih, veselé 😉

caramilla
11. feb 2012

@lillyzelvicka hm, tak teda smekám, to bych ty svoje hrozný softový tepláky měla hodit do koše a poprosit tě, abys mi ušila jiný 😀 Ale zase mám vysokej náplet v pase a netahne mi na záda 😀 😀 😀 (Jsem líní šít kapsy a to přestřižení na bedrech, i když se mi to hrozně líbí). Střih je tvůj? Je fakt krásnej!

lillyzelvicka
11. feb 2012

@caramilla Peti tak od tebe to extra potěší 😀 děkuju. Střih je přímo na mě a o nápletu do pasu ještě uvažuju-špekuluju jak ho tam dám

veronik77
11. feb 2012

¨Jdu si k vám poplakat - ušila jsem dětem vymazlené rukavičky ze soft a fleesu a manželovi se včera podařilo ztratit z každého páru jednu... ach jo... prej si mám ušít nový, když jsem stejně na dovolený ☹ 😠

palosek
11. feb 2012

@michamicha metřík limetkové lamy bych klidně brala...v kombinaci s růžovou je úúúža. 😵 😵
HOLKY...přidejte se i k růžové lamě... 😵 😉

palosek
11. feb 2012

@lillyzelvicka soft kalhoty jsou super...já už je doma holkám našila ale na sebe jsem se je ještě neodvážila střihnout....

palosek
11. feb 2012

@zojec no kabátiky...úžasné...zvlášť ten barevný je super, pěkný střih...odkud ho máš? Tvůj? 😉
Jinak...pul natahovačky...mám to stačí a vyhovuje...ikdyž odklápěčky ala caram. mě lákají 😀

membri
11. feb 2012

tak sup plnime hromadku, vecer ozavirame prvni kolo 😀

animal
11. feb 2012

@caramilla no manža si teď vyřídil 2 dny v týdnu práci doma a já budu mít čas chodit cvičit-už mi to chybělo a šiju stejně jenom když malej spí a tou dobou na cvíču nebudu 😀

Tak byla předváděčka žirafkového pýža 😀 😀

animal
11. feb 2012

@veronik77 chlapi 😝 😀

animal
11. feb 2012

@palosek no tak na moje softové kalhoty došlo a to dokonce už před cca 4měsíci, ale když mě se stala nemilá věc a nemůžu přijít na to, jak se to přihodilo. Jedna nohavice je OK a u té druhé se mi to stáčí - ten zadí díl mi leze dopředu a přední dozadu. Takže celé párat a přijít na chybu. 😝 😝 😝 😝 proto je stále nemám hotové, znáte to lepší ušít nové, než něco spravovat 😀

wzorcek
11. feb 2012

@zojec diky za nakres, vyzera to jednoducho, som zvedava ako to dopadne ked sa do toho pustim 🙂 kolko si vravela ze si potrebovala toho lana?
bundicka krasna, super ze ti aj kolieska sedia 😀

zojec
11. feb 2012

@palosek nie nie, ja sa na strihy vobec necitim :D je z ottobre
@wzorcek lana cca 15 metrov, ale zavisi aky vysoky mate strop a ako vysoko od zeme to chces.. u nas je to dost nizko, aby tam b. mohla naskakovat aj za jazdy 😀 cca 20cm od zeme...
@lillyzelvicka softky fakt krasne .. ja sa na toto teda vobec necitim, odkedy som pokafrala malej softky, tak vobec nemam chut sit dalsie nohavice 😒
@animal presne viem o com hovoris

evap19
11. feb 2012

Holky, nemáte zkušenost s tím climayarnem, jestli to nekouše? Mě totiž merino úplety nejsou moc příjemné na kůži, tak jsem myslela, že tohle, když je to namíchané s tím polyprop neco 🙂, tak ze to kousat nebude. Mám vyzkoušený jenom ten tenoučký merino úplet ze šd a přímo na tělo bych ho nesnesla. Chtěla bych funkční triko i pro sebe, ne jenom pro manžela, kterého nic nekouše, tak hledám z čeho 😀 Děkuju.

lillyzelvicka
11. feb 2012

@palosek ti sloni ti já žeru, ale ještě jsem do nich doma nestřihla 😅
@veronik77 tak to naštve
@animal svatá pravda než něco opravovat a párat raději ušít nové 😀 a jak šiješ švy z hora dolů nebo to neřešíš?Mě napadá že pokud jsi to měla dobře střihlé(jakožto že asi jo když máš jednu nohavici dobrou ) tak jestli jsi nešila třeba krok od délky a bok od pasu čímž se ti to mohlo štrajchnout 😕

dugyna
11. feb 2012

@zojec na tu hojdacku si davala kolko vrstiev latky prosim ta?diky za strih 🙂

zojec
11. feb 2012

@dugyna dala som 3.. ale pokial mas taku dobre hrubu, tak budu stacit aj 2 🙂 mne bolo luto dat tu vzorovu aj do vnutra, tak som pouzila 2 starsie plachty, take pevnejsie, ale lan to nie je, tak som to pre istotu istila s 3ma 😉

animal
11. feb 2012

@lillyzelvicka sešiju přední díl v sedu (po zips) zadní díly v sedu a pak je projedu "vnitřní nohavice" a pak nohavice z boku a vždycky šiju od vrchu obě strany boků

animal
11. feb 2012

@lillyzelvicka jo a nedávno jsem si koupila v sekáči funglovku triko Orsay za pár kaček a na rukávu je totéž co na mé nohavici trochu jim to ubíhá. Jsem si toho všimla až doma.
Oni v tom sekáči prodávaj i II. jakosti známých značek, když to prostě špatně ušijou nebo nesedí velikost....

veronik77
11. feb 2012

@palosek krásné tréningovky!!! na jedny je jeden čtverec nebo tam narvu dvoje? 🙂

zojec
11. feb 2012

@animal
@lillyzelvicka fiha... dobre vediet, ze gate treba aj nejak specialne zosivat 😀 😀 no ale to krutenie je na slak trafenie 😠 asi budem sit len leginy 😀

veronik77
11. feb 2012

@evap19 mně osobně přijde, že víc kouše ten clim, ale možná mi v tom vadí ten POP než vlna... merino ze ŠD mi nevadí 🙂

palosek
11. feb 2012

@veronik77 dávám do nich jednu plenku, když běhá, na spaní narvu dvě 😀 Má je trochu natěsno, tak jsem jí šila větší 😀

palosek
11. feb 2012

@zojec a z kterého čísla? Bych taky takovou malé ušila. Já jak naschvál všechno trefím trochu větší... 😅