icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

sufik1
11. feb 2012

@ngvadi no to víš, praslovanština i vývoj češtiny se dělá líp, když umíš i dobře rusky. Je to podobný a pak to má i logiku (občas). Ale palatalizace a podobný zvěrstva už stejně dohromady nedám 😝

evap19
11. feb 2012

@veronik77 Aha, děkuju, tak to asi nebudu riskovat ten clim. Ještě uvidím, jaký bude merino oboulíc z mylly, a pak to triko pro sebe asi vzdám 🙂

sufik1
11. feb 2012

@evap19 no mě je ten climran třeba příjemnější. A i moje ekzematické ruce ho líp snášení.

zojec
11. feb 2012

@ngvagi, @sufik1 - no pri slove svokra, netreba az tak daleko chodit 😀 😀 to mame aj my 😉

palosek
11. feb 2012

@zojec díky, tak zrovna tohle doma nemám 😅 😅 Svokra...chjo...máme doma...pevné nervy 😠 😀

evap19
11. feb 2012

@sufik1 Fakt? Mám taky ekzém, tak asi to přece jen budu muset zkusit, asi je to dost individuální🙂 Jenom se pořád nějak neplní minimum tmavě modrého pegaso climu, světle modrá je sice moc hezká, ale když mně nesluší 🙂

dugyna
11. feb 2012

@zojec ja mam zbytok zo zavesu z detskej izby, myslim ze by to mohla byt ta velkost...ale neviem ci mi vyjde aj dnu..cize tam dam ked tak plachtu ako pises 🙂

caramilla
11. feb 2012

@lillyzelvicka Kdo umí, umí! 😠

@animal Jo, byla. Říká mi "Máš to nějaký vytahaný" a já jsem přemýšlela, jestli myslí moje kozy nebo pupek, a on, že to by si nedovolil, že prý to pyžamo 😀 😀 😀 No, sexy není, já vím, ale pohodlné 100% 😀 😀 😀

@evap19 Mě přijde, že to "kouše" zhruba stejně.

ngvadi
11. feb 2012

@sufik1, to jo, já z ruštiny umim nějaký základy, takže tak aspoň matně tušim, jak se vývoj ubíral jinde, ale slovní zásobu moc ne...

@caramilla, ty a tvůj mhd mě fakt bavíte 😀

michamicha
11. feb 2012

tak teda nevim, ale nepočítá se ta mtx tabulka blbě? když se kouknu na vzorec u pole celkem za látky, tak tam vidim, že se to počítá jen do řádky 73, ale řádek je tam 77 😖 a když jsem se pokoušela u sebe ten vzorec poupravit, tak to přestalo počítat úplně ☹

michamicha
11. feb 2012

aha, tak už jsem přišla na to, kde se stala chyba, jsem zapomněla upravit jedno číslo ve vzorci 🙂

sufik1
11. feb 2012

@evap19 no vidíš, to mně nenapadlo...

jo a už to mám vyfocený i ve velkým, takže i pro milovníky proužků... větší fotky a volné přebytky na blogu (a kdo ho ještě nezná 😕 , jako že už vás moc není... 😀 http://susu-sufik.blogspot.com/)

snad tam dneska zítra hodím i střih a fotopostup.

membri
11. feb 2012

@michamicha jj mas pravdu, je to puvodne jenom do 73.. uz to predelavam

membri
11. feb 2012

holky u techto latek chybi do minima:
Lama ruzova - 1,3 m
patent modro fialovy - 2,5 m
patent bílý - 1,5 m

Patent petrolej 52 - 2 m
Patent červený 181664 - 2 m
Jednolíc proužek bílo-ostružinový - 2 m
Jednolíc proužek 1cm bílo-tm.modrý - 1, 2 m
Jednolíc proužek sv.modrý+ocel+tyrkys - 1, 5 m
Finerib proužek levandule+bílá - 2,7 m
Finerib proužek červeno-čoko-krémový - 2,1 m
Oboulíc termo rib II. climayarn černý+bambus - 2,7m

membri
11. feb 2012

tak kdyby jste jeste nektera chtela 😀

cisla vetsi nez 3 jsem nepsala 😀 😀

palosek
11. feb 2012

@membri patent modro-fialkový už jen 1,5... 😀

membri
11. feb 2012

@palosek jj presne tak 😀

zojec
11. feb 2012

@sufik1 plienky paradne, uz sa mi na ten OL fakt sliny zbiehaju.... nemam ani chut sit plienky bez neho😀
a moja poobedna rychlovka

palosek
11. feb 2012

Holky, asi mi to uniklo...ta uzávěrka mylly je na březen??? 🙂

A co ta lama??? Nebo udělat objednávku extra na lamu???

kuna
11. feb 2012

@lillyzelvicka hezký softky, jak to máš dole? Rovný jen tak, nebo je tam uvnitř nějaký náplet nebo zip? Až dorazí soft, budu si šít taky, tak se chci inspirovat 🙂

membri
11. feb 2012

@palosek ja si mozna tu lamu vezmu ale uvidim az vecer.. ale kdyby ji jeste nekdo nechtel neni problem :D

membri
11. feb 2012

@palosek jj presne tak 😀

kalman
11. feb 2012

moje dnešné výrobky 😀

sufik1
11. feb 2012

@membri, @palosek tak dávám inspiraci pro nákup lamy 😀 😀 😀

župánek ze zelené lamy z MTX, z 1 metru uděláte 2 župánky vel. 92 podle ottobre 6/2011

ucitelka70
11. feb 2012

@kalman šikovná si Katka..... čím si lemovala podbradník? gumičkou?

ucitelka70
11. feb 2012

@sufik1 krásny župan s nádhernou aplikáciou....

sussanah
11. feb 2012

holky, oroduju za Finerib proužek červeno-čoko-krémový - 2,1 m , vzdyt je taaaak krasny 😵

@membri uzaverka je v 20h, ze? Chci se jeste po uspani deti na to podivat, coz bude po 19h.

evap19
11. feb 2012

Tak jsem dorovnala ten oboulíc termo rib a přimlouvám se za finerib červeno-čoko-krém 🙂

animal
11. feb 2012

@sufik1 to je krtek aplikace z galanterky?