icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

boudova
11. feb 2012

Holky, lobby za tento patent, nehodí se vám? Mě by se hodil 🙂 (PATENT MODRO-FIALKOVÝ 94)
http://www.moraviatex.cz/e-shop/index.php?route...

eldwen
11. feb 2012

Čtu vás, ale nepřispívám, ale strašně moc toužím po měděném fineribu 🙂 http://www.moraviatex.cz/e-shop/index.php?route... . Je NÁÁDHERNÝ 🙂. Vovy na to?

sufik1
11. feb 2012

@animal jo, odhalila jsi mne... 😀 ale já ho dostala, nekupovala, tak jsem ho tam prdla.

eldwen
11. feb 2012

Je to přítulná a nedoceněná barvička, vhodná pro chlapy, holky i miminka. Pořád ne? 😉

membri
11. feb 2012

@sussanah nekdy mezi 20 - 21 hodinou,, zalezi jak se mi podari rychle uspast malou.. ale napisu sem

lillyzelvicka
11. feb 2012

@animal no a švy v sedu a kroku ti seděly?nebo jestli se ti jeden díl víc nepotáhl?? jinak nevím nevidím to 😀
@zojec no hele správný postup ze školy je sešít bonční švy pak krokové švy nakonec sešít sed.šít od pasu dolů 😉 ( kolení značky by měly být na sobě)

wzorcek
11. feb 2012

prosim prosim cerveno-coko-kremovy pruzok 🙂 pridala som si este jeden meter, este kusocek 😉

veronik77
11. feb 2012

bude se brát ta LAMA limetka? jsem jí nenašla v tabulce... 🙂

jam3
11. feb 2012

Tak patent modro-fialkový dorovnán. Ta lobby je fakt mocná. 🙂
Čtu, ale není nějak čas psát.

membri
11. feb 2012

@veronik77 neni tam, ale muze se tam dat.

animal
11. feb 2012

@lillyzelvicka v sedu to právě sedělo ☹ no párat nebudu rozstřihnu to u švu nůžkama, protože budu stejně trochu zužovat nohavice

monhla
11. feb 2012

Babenky, neviete náhodou kto šije látkovky aj na objednávku?
Možno by šikovná mamina zľutovala a popri šití pre svoje dieťatko by
ušila aj 4-5 ks navyše.
Ak môžete dajte kontakt, resp. aj vaše skúsenosti.
Skúsila som sama, ale na šitie som dosť ľavá.
/začala som látkovať pri 1. dcérenke až od 19 mesiacov a pri druhom chcem skôr/.

animal
11. feb 2012

@lillyzelvicka ad postup: takže si jakoby ušiju jednu nohavici a druhou a pak to v sedu sešiju jo? u mamky v práci se to právě šilo, jak to šiju já

boudova
11. feb 2012

@jam3 Pořád je v mínusu 😢 anebo někdo něco stornoval 😢

veronik77
11. feb 2012

@membri zkus to prosím a uvidíme 🙂 díky!!!!!!!!!!!!!!

lillyzelvicka
11. feb 2012

@animal ty jo tak to je divné jako nejčastěji se tahle přetáčí nohavice apod. když se to blbě střihne( nejčastěji pokud se stíhá více vrstev-stříhací linky)ale taky to může dělat materiíl pokud by to bylo střihlé kosmo, správě by se měla stříhat nohavice po osnově.
a postup takhle mě to učili na škole( ušít každou nohavici zvlášť a pak sešít sedový šev), ale vím že většina kalhot koupených to má šité jak jsi psala ty

lillyzelvicka
11. feb 2012

holky nechce se mi listovat celou hromádkou mtx🙂 abych zybtečně nesyslila prosím potřebuju něco pro holčičku- kamarádka bro rodí a chtěla by tepláčky a bodýnko, ale jaksiš se neorientuju prosím poraďte navrhněte 😀

ariela22
11. feb 2012

Ahojte baby........Ja by som veľmi rada šila, teraz ma to dosť láka,len neviem ako na to....Dodnes som ani nevedela že niečo ako látkové plienky atd. existuje..... Ako ,alebo kde ste sa naučili šiť?Môžte mi dat radu?Ďakujem

sisa.b
11. feb 2012

Ahojte dievčatá, môžem sa pridať k objednávke mylly? Aké sú podmienky? 🙂

vevercam
11. feb 2012

ještě se zkusím přimluvit za jednolíc proužek sv.modrý+ocel+tyrkys s gramáží 180g/m 😉

jam3
11. feb 2012

@sufik1
Aha, díky za vyřešení záhady. Tak aspoň že je blbý stroj a ne já. S tím novým nevím, jak jsem pohrozila, tak od té doby šije dobře, jen ta kráčející patka by se mi opravdu líbila.

jam3
11. feb 2012

@boudova
Tak jsem se asi překoukla, viděla jsem tam nulu. Dneska jsem fakt marná.

palosek
11. feb 2012

@sufik1 zelená lama a ještě s krtkem 😀 😀 😀 Do tabulky s ní 😀 😀

membri
11. feb 2012

opravdu tam chcete zelenou lamu? ja vam ji tam jeste dam 🙂

sussanah
11. feb 2012

@vevercam toho chybi 7m, ne?

membri
11. feb 2012

tak co s tou zelenou lamou chcete ji tam ?

medvi11
11. feb 2012

@membri jo

palosek
11. feb 2012

@membri jo 😀 ale nejvíc beru 2m

membri
11. feb 2012

tu lamu tam mate, ale musim ji pak rucne nauctovat.. musela bych prepisovat u vsechn vzorecky..

veronik77
11. feb 2012

@vevercam vzala jsem metr, chybí jen půl... 🙂