Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
Čtu vás, ale nepřispívám, ale strašně moc toužím po měděném fineribu 🙂 http://www.moraviatex.cz/e-shop/index.php?route... . Je NÁÁDHERNÝ 🙂. Vovy na to?
Je to přítulná a nedoceněná barvička, vhodná pro chlapy, holky i miminka. Pořád ne? 😉
prosim prosim cerveno-coko-kremovy pruzok 🙂 pridala som si este jeden meter, este kusocek 😉
bude se brát ta LAMA limetka? jsem jí nenašla v tabulce... 🙂
Tak patent modro-fialkový dorovnán. Ta lobby je fakt mocná. 🙂
Čtu, ale není nějak čas psát.
@lillyzelvicka v sedu to právě sedělo ☹ no párat nebudu rozstřihnu to u švu nůžkama, protože budu stejně trochu zužovat nohavice
Babenky, neviete náhodou kto šije látkovky aj na objednávku?
Možno by šikovná mamina zľutovala a popri šití pre svoje dieťatko by
ušila aj 4-5 ks navyše.
Ak môžete dajte kontakt, resp. aj vaše skúsenosti.
Skúsila som sama, ale na šitie som dosť ľavá.
/začala som látkovať pri 1. dcérenke až od 19 mesiacov a pri druhom chcem skôr/.
@lillyzelvicka ad postup: takže si jakoby ušiju jednu nohavici a druhou a pak to v sedu sešiju jo? u mamky v práci se to právě šilo, jak to šiju já
@animal ty jo tak to je divné jako nejčastěji se tahle přetáčí nohavice apod. když se to blbě střihne( nejčastěji pokud se stíhá více vrstev-stříhací linky)ale taky to může dělat materiíl pokud by to bylo střihlé kosmo, správě by se měla stříhat nohavice po osnově.
a postup takhle mě to učili na škole( ušít každou nohavici zvlášť a pak sešít sedový šev), ale vím že většina kalhot koupených to má šité jak jsi psala ty
holky nechce se mi listovat celou hromádkou mtx🙂 abych zybtečně nesyslila prosím potřebuju něco pro holčičku- kamarádka bro rodí a chtěla by tepláčky a bodýnko, ale jaksiš se neorientuju prosím poraďte navrhněte 😀
Ahojte baby........Ja by som veľmi rada šila, teraz ma to dosť láka,len neviem ako na to....Dodnes som ani nevedela že niečo ako látkové plienky atd. existuje..... Ako ,alebo kde ste sa naučili šiť?Môžte mi dat radu?Ďakujem
Ahojte dievčatá, môžem sa pridať k objednávke mylly? Aké sú podmienky? 🙂
opravdu tam chcete zelenou lamu? ja vam ji tam jeste dam 🙂
tak co s tou zelenou lamou chcete ji tam ?
tu lamu tam mate, ale musim ji pak rucne nauctovat.. musela bych prepisovat u vsechn vzorecky..

Holky, lobby za tento patent, nehodí se vám? Mě by se hodil 🙂 (PATENT MODRO-FIALKOVÝ 94)
http://www.moraviatex.cz/e-shop/index.php?route...