icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

ucitelka70
11. feb 2012

@barcav mám iba nápad..... strih - od oka..... kamoška je veľká žena - taký typ delty - kozy hádam efká, ale na boky už jej stačí veľkosť 42..... tak prispôsobím..... tak som rozmýšlala finerib? alebo froté? nepoznám tie látky vôbec, tak neviem

mikulka45
11. feb 2012

@kryska5; @papajka7; @ucitelka70; @wzorcek baby SK, ked chcete, dajte si do tabulky mtx adresu ku mne, s @kryska5 som sa dohodla, ze by sk objednavka isla ku mne na cesku adresu, ja by som jej to potom dorucila do Ba a ona je ochotna vam to dalej rozposlat 🙂
diky kryska 😉

ucitelka70
11. feb 2012

http://www.moraviatex.cz/e-shop/index.php?route...

táto látka sa mi veľmi páči, na čo by sa hodilo? pre dospelú? pyžamo a čo ešte? jednolíc slabo pruží, skoro vôbec, ale sa mi páči vzor a farba

ucitelka70
11. feb 2012

aj táto látka je pekná veľmii http://www.moraviatex.cz/e-shop/index.php?route...

dugyna
11. feb 2012

@membri ok 🙂

a neviete mi nietko povedat kolko budem potrebovat na spaci pytel tej lamy? mala ma 1,5 roka ale bolo by fajn keby jej vydrzal dlhsie

a este jedna vec nemae nahodou strih na fusak so zipsom v strede odopinacim spodkom a kapucnoz na staihnutie na stnurku 🙂 vdaka

ucitelka70
11. feb 2012

@mikulka45 super, tak sa píšem.... a úhradu tiež spoločne?

dugyna
11. feb 2012

@mikulka45 super ja som za

mikulka45
11. feb 2012

@ucitelka70 no to sme sa este nedohodli, ja si objednavam prvy krat, tak neviem ako to funguje 😅

kryska5
11. feb 2012

@mikulka45 ja padnem 😕 to je telepatia, práve som ti išla písať IP či dáš vedieť @membri (prosím dopíšeš to do tabuľky? vďaka) že SK látky má poslať k tebe 😀 ja ďakujem 😵

mikulka45
11. feb 2012

@dugyna mas cez krysku objednane? som ta nevidela v tabulke...

mikulka45
11. feb 2012

@kryska5 uz na tom pracujem 😀

ucitelka70
11. feb 2012

@membri žeby ešte do uzávierky do stredy išla táto látka? http://www.moraviatex.cz/e-shop/index.php?route...

potrebujem bielu príjemnú látku na tričká pre celú rodinku, čo vy na to, čo si dlhšie objednávate MTX?

kryska5
11. feb 2012

@mikulka45 ty si poklad 😉 pozerám že skoro všetko sa objednáva v tejto prvej várke, okrem tuším jednej látky čo tam má papajka ...

dugyna
11. feb 2012

@mikulka45 ja som to uz dnes nestihla cize ja az v stredu...

rina76
11. feb 2012

@alinn já to testovala, vytiskla jsem skutečnou velikost a zdálo se mi to moc úzký, tak jsem si s tím pohrála upravila velikost a je to super. Má to tu výhodu, že si jich můžu polepit kolik budu chtít na různé šířky šikmých proužků, chce to jen vyzkoušet a pak podle své potřeby upravit velikost.

ucitelka70
11. feb 2012

@rina76 ak už máš otestované, mohla by si prosím ťa zverejniť, aby som sa dlho s tým nemusela hrať?

ucitelka70
11. feb 2012

kočky, na elasťáky na cvičenie by bola vhodná táto látka? vraj elastické piké la costé?
http://www.moraviatex.cz/e-shop/index.php?route...

veronik77
11. feb 2012

@dugyna radostná správa - jedna rukavice se dnes našla 🙂 no - dovolená jak má být - tři děti, barák se přestavuje a do toho máme králíka, dvě kočky, psa, drůbež na zahradě nepočítám... prostě celý den jen sedím a nic nedělám, že? 😀

veronik77
11. feb 2012

dobrou noc 😉

dugyna
11. feb 2012

@veronik77 tak tak, my mame sice byt ale mala v nasom velkom byte vie uoratat v kazdej izbe a pes pusti chply vsade kde to ide...a mame este papagaja a morca 😀 😀 😀 a eshop...takze to poznam sedim s vyozenymi nohami a pijem cely den kavu 😀 😀 😀

dugyna
11. feb 2012

@veronik77 a super ze sa rukavicka nasla 🙂

rina76
11. feb 2012

@ucitelka70 zveřejnění asi moc nepomůže, ono záleží i na materiálu použitýho na šikmý proužek, nejlepší když si každý sám vyzkouší, slepí první základní, na kousku látky otestuje. Na jednom zakladači jsem zažehlovala tenčí bavlnu (tkaninu) a proužek byl širší než třeba z úpletu. Takže doporučuju si to "osahat" a pak si podle sebe upravit velikost.

wzorcek
11. feb 2012

@mikulka45 jej, super, dakujeme 🙂

mikulka45
11. feb 2012

@papajka7; @ucitelka70; @wzorcek co sa tyka platby, este sa dohadujeme s kryskou, dame vam vcas vediet 😉

dugyna
11. feb 2012

@mikulka45 asi ste vsetky bjednali teraz tak ak vam to suri nechcem vas zdrzovat

ngvadi
11. feb 2012

holky, dělám pro velký (ne)úspěch další objednávku z VLNAPu (ani nevím, jestli jsem vám říkala, jak dopadla ta poslední - poslali jen pár klubek, protože mimořádný merino už nebylo - tím se omlouvám těm, kdo si o něj psali), ještě je 3,5kg v balíku volnýho, uzavírám to, jakmile se naplní 9kg: https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0Aj...

rebelie
11. feb 2012

ahoj ženy, hlásím, že jsem stále na živu a hlavně - jsem dneska něco ušila, takže se cítím oprávněná sem vám zas na chvilku zavítat... (jinak se cítím trochu jak šmírák, když nic nešiju) Ušila jsem si nákrčníko-slinto-bryndák na nošení v šátku 😀 - prostě cosi, co mě zahřeje u krku a zároveň zabrání Bášovi, aby mi blil do výstřihu... Zítra vám to vyfotím. Při té příležitosti jsem zjistila, že tu mám kupu látek, řadu plánů v hlavě, ale skutek utek ☹...
A propos - nějaký tip, kde v Praze budou mít velký výběr zipů? Chci ušít vsadku k již existující bundě, ale nejdřív musím najít zip, co k ní pasuje, což se mi zatím nedaří...

ngvadi
11. feb 2012

@rebelie, výběr zipů není nikde :( jestli máš nějakej spešl, jako já na softce, tak ho nejspíš neseženeš... všude maj jen klasicky kovový-kostěný-spirálový.

kuna
12. feb 2012

dobré ráno, našla jsem obchod, kde mají doooost dobré ceny na nůžky KAI, řezáky, příslušenství...tak kdybyste někdo v budoucnu potřeboval
http://www.sicistrojehruby.com/eshop/index.php/...

evinka
12. feb 2012

@rebelie Nevím jestli jsi zkoušela Koh-i-noor ve Vršovicích. http://www.kin.eu/kontakty-obchod-c.php Ale jaký výběr mají nevím, jen vím, že tam jezdá nakupovat mamka.