icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

dugyna
12. feb 2012

@palosek my sme drobucky. dnes co som usila malej tricko je podla srihu na mikunu vel 86 a dlhy rukav a takisto aj na mikinke...takze 🙂 ale urcite pomeram 🙂.mala ma teraz cca 12kg 🙂
@caramilla drzim palceky nech to rychlo zmaknes. rano mudrejsie vecera .

dugyna
12. feb 2012

@michamicha ty to vies? to by bolo super.lebo ja to neviem pridavat. 🙂

caramilla
12. feb 2012

@sufik1 no, tady nepomůže už nic. Prostě mi chybí 1m termolamu, přeměřila jsem všechny kousky a prsotě není, asi to ho bylo míň. TO je dobrý, tak jsem si ho vzala sobě, ale teď mi chybí ještě 4m vliesofixu, už jsem rozbalila skoro všechny balíčky, přeměřuju a prostě to nemůžu najít a vliesofix si sobě prostě odmítám vzít, protože to by mi z té hromady za tuny práce zbylo úplný ho... takže prostě někdo nemá vliesofix a bude mě nenávidět, ale mě je to asi teď už všechno jedno, udělala jsem maximum:(
Mě totiž nenapadlo, že by byly tyhle průmyslový role natočený blbě! Je divný, že to vychází ale na celý metry, tzn. že nechybí 0,5 m, ale přesně metr. Kdybych měla rozmotat 30m vliesofixu a přeměřovat to, tak bych se z toho už úplně pos...
No nic, jdu se zahrabat mezi role a si se ani nikdy nevyhrabu...
Ještě, že mi Iva pomůže s posláním a bude to moci jít PPL, protože role do prahy je tlustá jako kráva, má asi 100 kg a nenarvala bych ji ani do auta...

caramilla
12. feb 2012

@dugyna 😀 no, hlavně, když to ráno nadchází po noci přeměřování a přebalování a počítání, to je to ráno fakt moudrý 😀 Včera i manžel, když mě viděl, tak mu mě bylo líto a to on má postoj "je to tvoje aktivita, tvůj problém" a pomáhal mi ty role převažovat. Na váhu to totiž všechno sedí, že tam je přesně to, co tam být má, už mi z toho fakt hrabe. Večer jsmse se snažili s manželem sobě navzájem věnovat a já furt jen měla před očima, že mi chybí vliesofix a ve které roli může být... no strašný prostě ☹

membri
12. feb 2012

@caramilla nevim jestli zrovna mam vliesofix, ale pokud ano, tak si ho vem a pouzij ho..a nestresuj se tim..
me to ceka brzo.. pevni objednavka byla 150 kg 😠

palosek
12. feb 2012

@dugyna no naše malá má 10kg..taky drobček 😀 Ale švagr má bez 2 cm 2m a segra 176...tož ty dětičky malé mít nebudou 😀 😀 My třeba trička 86 máme dobrý, zvlášť, když jsou do nápletu ale třeba šaty...ty máme velké 😀 Dnes se malá na křtinách předváděla v Hilco šatovce 😉

mima2011
12. feb 2012

@animal Jéé já jsem taky původem z Krnova 🙂

caramilla
12. feb 2012

@membri jsi hodná, dík. Já to mám už nabalíčkovaný. Vlies. chybí jednou do prahy, takže tam poprosím holky, ať se podělí ze svého. A jednou do Brna, tak tam pošlu metr od sebe a holt to musí stačit:(
Kdybych to přeměřovala ty role před tím, tak bych s tím mohla hýbat, ale mám to nastříhaný a těžko uberu každýmu 10 cm, že ☹
Poučení pro příště (které nebude, že 😀 ), musí se přeměřovat před stříháním všechno...
Ani to už nejde reklamovat, když je to nafikaný... no, kráva jsem...
Snad to budeš mít lepší.
Co jsem stříhala látky, tak jsem tyhle problémy nikdy neměla...

sufik1
12. feb 2012

@caramilla já klidně můžu postrádat termolan...

caramilla
12. feb 2012

@sufik1 Ou, právě jsem tě zabalila 😖 Hele, já jsem se smířila s tím, že si ho koupím u Mráze za několkanásobnou cenu, že hlavně toto mít už z krku a z domu, manžel chodí ke svému pracovnímu stolu přes 30 rolí 😀
Ostatně kdybych si to všechno koupila za MOC nebo celou roli a půlku jí vyhodila, tak by to pro mě bylo výhodnější 😝

Jinak díky 😉

sufik1
12. feb 2012

@caramilla jak chceš, stejně ho teď na nic konkrétního nemám...

michamicha
12. feb 2012

@dugyna už je to tam přidaný 😉

michamicha
12. feb 2012

jo a ještě jsem přidala do tabulky světle šedou teplákovinu (výplněk), tak kdyby měl někdo zájem 😉

dugyna
12. feb 2012

@caramilla verim ze coskoro najdes tu pravu rolku, hore hlavu 🙂
@michamicha super sikula .)

xashen
12. feb 2012

@palosek Obratem mi prislo automaticke potvrzeni objednavky a den na to psali, ze odesilaji. Takze to bylo fakt rychly.

terezita
12. feb 2012

@caramilla jeee, doufam, ze te z toho neklepne! za nerva to nestoji.. 😝 hele a me uz zabalenou mas? nevim, kolik jsem toho brala, ale toho termolamu urcite taky polovinu obetovat muzu.. vliesofix tam nemam.

medvi11
12. feb 2012

@caramilla ten metr vliesofixu (Brno) vezmi z mého, mám 2m a jeden bude stačit. Dík!
A je to na palici, dej si něco dobrýho na zub a nalij si skleničku...a vyspi se!

caramilla
12. feb 2012

@medvi11 díky, asi to tak udělám 😉
Sežrala jsem už 750g nutely, vypila 2l kafe a teď tu piju víno, ale panáka velkého si dávám až na noc, protože ožralá toto to by fakt nešlo. A nebo šlo, ale byla by to fakt sranda.

@terezita terez, kvůli tobě se ten termolam přece bral🙂 A už tě mám taky zabalenou. A než rozbalovat vaší prahu, to si fakt ten termolam koupím u mráze 😀

ivuska.h
12. feb 2012

Holky, nemám dočteno, jdu si postěžovat a pro radu... Co byste dělaly v situaci, kdyby někdo obkreslil střih, který jste vymyslely a neměly v úmyslu ho sdílet (jelikož se jaksi prodejem výsledného produktu živíte...). Prostě daná osoba by z něj šila na prodej, třeba by ho i někde prezentovala přímo v podobě střihu. Další věc je, do jaké míry je střih pořád tím samým střihem, lze drobnou úpravu typu mírné rozšíření v jednom místě, považovat za natolik velkou změnu, aby už to byl nový střih s autorstvím té druhé osoby? Přičemž teda všechny další detaily (určující zásadní charakter a funkci daného výrobku) by byly do puntíku stejné...

No stručně řečeno, někdo opajcoval moji plínu i s chlupama, mírně prodloužil zapínací uši a přední část, přidal švové přídavky a takto to prezentuje... Zřejmě z toho šije i na prodej, což ale nemůžu říct se 100% jistotou, neb jsem výrobky dotyčné osoby neměla nikdy v ruce, ale když je to "její střih", tak to asi bude ono. Sedí takové detaily, jako rozteče mezi patentkama, jejich vzdálenost od kraje, délky gumiček... S přesností téměř na milimetr, náhoda vyloučena.

Co mám dělat?

membri
12. feb 2012

Tak holky, upravila jsem tabulku s objednavkou na stredu, tak si prosim kazdy zkontrolujte jestli jsem vam neco nesmazala..

nolovala jsem objednavky co uz se objednavali, takze je to vsechno na 0.¨
Jelikoz kdyby si tam nekdo neco pridal, tak ja bych to ani bez kontroly nepoznala..
tak si to prosim projdete znova.. diky moc 😀

eustoma
12. feb 2012

@ivuska.h s tym sa moc robit neda. ako kopirovat sa nezmu znacky ktore maju patent. chapem, ze je to tvoje vlastnictvo. jedine je mozne skusit podat trestne oznamenie za kopirovanie. mozno by stacilo poslat tej zenskej dopis, vyslovene pravnickou mluvou, ze ked to neprestane kopirovat podas na nu tresne osnamenie za kopirovanie. co mam vyskusane (u inych veci) vecsina ludia sa zlakne. ale musi to byt napisane pravnickym jazykom. ze proste porusuje zakon o kopirovani a bla bla bla.

eustoma
12. feb 2012

@membri tak ja som sa dopisala, snad sa este niekto prida 😉

caramilla
12. feb 2012

@ivuska.h To je nepříjemný. To naštve, co? Hlavně teda, když zrovna ty šiješ pro český trh.
Přemýšlím o tom, jestli to není nelegální? Jako je tajemství receptury na Coca-colu 😀 I když srovnávat Anavy s Coca-colou je asi nehoráznost, co? 😀
Minimálně si myslím, že je to problematický po stránce etický 😖
Možná nezbývá, než se smířit s tím, že dobré věci se kopírují... 😖
Nebo se zkusit s tou paní kontaktovat a vyřešit to nějak po dobrém?

eustoma
12. feb 2012

myslim ze to nepojde srovnavat so znazkou co ma copyright. jasne ine by to bolo, kebyze mas na anavy copyright, ale predpokladam ze nemas.

ivuska.h
12. feb 2012

@eustoma
@caramilla No právě, nelegální to zřejmě není, patentováno to nemám, je to chráněno pouze obecným autorským právem, ale to se, pokud to dobře chápu, vztahuje pouze na to, kdyby dotyčná třeba prodávala jakoby padělky mých plínek (značené mojí značkou) nebo za peníze přímo ten střih...

petkasv
12. feb 2012

@ivusko a porodává jí třeba na Fleru? Že by si měla jistotu že ji prodává, to je hrůza, fakt ☹ já byh jí zkusila kontaktovat jak píše @eustoma ale tím právnickým jazykem, ab z toho ta dotyčná něco měla 🙂

Jinak já si jdu taky postěžovat, nešije mi stroj, jsem nasr... mám rozšitou plínu, a zaboha naní nenašiju sucháč ☹ mě mrskne ☹ zítra se nikam pro sucháč nedostanu, musim mamce vyzvednout diplomku, já tu plínu nedodělám :( a já chci prostě nový stroj !!!!!!!

stassy
12. feb 2012

@ivuska.h Obávám se, že s tím asi nic moc neuděláš.. Můžeš zkusit paní napsat, jak zmiňovala Eustoma, třeba se paní lekne, ale spíš bych to viděla na to, že Tě ženská pošle někam a bude vesele pokračovat dál. 😠
Jeden podobný, ne-li stejný případ, sama znáš - viz Tebou vložený odkaz na nákupku. 😉 Podle mě je to naprosto totéž a myslíš, že s tím ty ženské, které to zvěřejnily jako první něco zmůžou? Prdlajs...

ivuska.h
12. feb 2012

@stassy Na co narážíš s tou nákupkou? Nějak nechápu...

eustoma
12. feb 2012

@ivuska.h skus ten dopis. ako ja mam teda vyskusane s inych oborov, ne zo sitia. ale vecsinou sa ty ludia zlaknu a prestanu to robit. proste ze porusuje autorske prava na strih, ze pokial neprestane, budes postupovat trestnym oznamenim na policii a nasledne sudnou cestou.

inak si myslim, ze sa s tym moc nic neda robit.

caramilla
12. feb 2012

@petkasv Si kup nový Brother, je to teď móda! Tvé hezké látky si určitě nový stroj zaslouží 😀 Až půjdu na tu banku, řeknu ti 😀