Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@stassy hele, to píšeš teda v dobrý době, zrovna jsem chtěla na blog dát další svoje střihy, takže já je dám zadarmo a někdo je pak bude prodávat? No, super, se s tím se.... několik hodin, dní, nocí... a někdo to slízne, perfektní, no jo, internet je prostě svinstvo... 😝 Resp etika na něm někdy nulová
Tohle kopírování je blbý...a to z jednoho prostého důvodu..a tím jsou peníze..naprosto chápu pocity ivušky..ale jde se na to podívat i z jiné stránky..Když si odmyslíme, že existují peníze..tak je to náhodou príma úspěch, že se dobrá věc šíří..co jiného by se taky mělo volně šířit než dobré věci! 🙂 Tak a jelikož žijeme v době kde peníze prostě existují..tak bych místo výhružného dopisu napsala navrhující dopis 🙂 Paní bych navrhla, aby k tomu střihu připsala "inspirováno Anavy" nebo něco takového 🙂 😉
@caramilla Přesně, internet je svinstvo. Ty dáváš svoje střihy k dispozici v dobré (naivní) víře, že pomůžeš dalším holkám a pak přijde jedna, která Tě "vykrade" a je vymalováno.
Já jako chápu, že vymyslet něco úplně nového je makačka, ale když si teda někde něco "půjčím",nebudu to vydávat za své (a v případě paní B. trvat na tom, abych byla uvedena jako autor. 😠
Ale to je prostě otázka duševního postoje - buď je mi takové chování proti srsti a nedělám to nebo jsem ženská bez morálky a klidně to udělám..
Tak a snad konec OT. 😀
@alinn No to by mi moc nepomohlo, já nemám vůbec zájem na tom, aby se ten střih šířil (i když reálně tomu nezabráním), stálo mě dost práce (a peněz) ho vymyslet a odladit, aby byl dobrý... Na Fleru už se pár takových expertek našlo, co dokonce přímo u plen inzerovaly "stejné jako Anavy, ale levnější" 😠
@alinn ale pokud je prodává jako "svůj" vlastní výrobek dle "vlastního" střihu, tak pochybuju, že by tam uváděla něco v tom smyslu, že se inspirovala u Anavy, protože pak si hned zákaznice domyslí, že to okopírovala a tudíž to není originál 😖
já se s kopírováním taky setkala, ale jsem blbá, ženská slibovala spolupráci, že má svatební salon a chce jen 1ks od každýho vývazku co jsem měla v nabídce, no tak jsem jí na to skočila, už se nikdy neozvala a všechny vývazky co pak prodávala ve svym e-shopu byly stejný jako ty co jsem šila já 😔 ale co mě na tom potěšilo, že ty její se ani na aukru neprodávaly jako ty moje 😀 ale třeba na aukru to je taky dost vidět, jak se někteří prodejci opičí 😝 😝 😝 😝
@ivuska.h a na tom fleru jim to aspoň stopli, když to tam bylo uvedený, že jsou stejný, ale levnější? 😝
@ivuska.h uf tak to je drsný 😖 a naprostá prasárna. Já jsem to myslela spíš tak, že když nemáš možnost jak tomu zabránit..tak bys měla reklamu. Ono to vypadá, že šije každý druhý..ale není tomu tak. tak si myslím, že by to tvému obchodu nemělo ubrat. Ale já jsem asi až moc mírumilovnej a nebojovnej člověk a "výhružnej" dopis bych neuměla napsat 😀
a všichni jsme kopírky..ať už vědomí nebo nevědomí..a kopírujeme v jednom kuse a celý náš život 😉 a někteří lidi na tom dokonce umí bohužel vydělat (teda to bohužel jen v tom případě, že se kopíruje vědomě 😉 )
@ivuska.h bohužel, kdo vymýšlel a tunil někdy střih, tak ví, že to stojí mraky materiálu, přešívání, překreslování a třeba taky roky testování, co sedí, co upravit. Mám na střihy zákaznice, co jim to šiju za zlomek ceny a ony testují a pak mi píšou reference.
Bohužel za tím zveřejněným střihem pak není vidět ta práce. Já fakt neumím sednout k prknu a vyprdnout střih na počkání.
Teť ty tréningáče se vsadkama- Jasmínka má otlačené nožičky, odřená stehýnka -a to jen proto, že testuje střih, který chci vychytat, než z něj budu šít na zakázku a dám ho ke stažení. Proto já mám v dobré víře napsáno, že pro domácí použítí. Ono je to asi problematické téma, vypadám, že mi jde o peníze a jsem hamoun, že nedávám své střihy k dispozici pro komerční účely, ale prostě mě to stojí strašně moc práce a energie a chci to dělat pro maminky, co si to doma samy šíjí, to mě těší.
Proto na ekozahradě není střih na tréningáče hned, protože už po 6. ho upravuju a budu upravovat min. půl roku.
Každá maličkost má vliv, fakt je to celkem detektivka. Takže v tomto ohledu chápu, že je Iva naštvaná.
Jinak, jak uvádí @stassy , tak já když se třeba na něco inspiruju jinde - třeba i od námětů zákaznice! - tak to u střihů uvádím. Já nejsem zlatá slepice, co snáší střihy a nápady jen ze svý hlavy 😀
A neřekla bych, že to je úplně OT tohle. 😀
@michamicha Jojo, tam to tedhy stopli, ale paní si to jen vymazala z popisu a výrobky prodává dál...
@michamicha no právě bych ji na to upozornila, že teda to není její střih, když okopírovala anavy a tak že by nebylo od věci to k tomu napsat (samozřejmě lichotivě a nejlíp i www 😉 )
@michamicha tý jo, tak to je taky síla! Já jsem věci podle svých střihů taky objevila na Fleru, proto tam uvádím, že je to pro soukromé účely... No, ale jak se tu píše, kdo nemá morální zábrany, tak to stejně okopíruje a říká, že náhodou přišel ke stejnýmu střihu a nápadu. V soft. bundách to platí taky. Jedna paní z Fleru se mě optala, jak přesně šiju, začišťuju soft, jak našívám aplikace, kde kupuju látku, a jestli je to i do zimy a pak mi napsala, že se ptala proto, že to chce na Fleru prodávat taky:D
@caramilla já Ivu taky naprosto chápu, myslím, že by to naštvalo (nebo minimálně zamrzelo) každýho. Jen jsem chtěla do této debaty vložit trochu jiný pohled.
A výroba funkční věci dá setsakramnetsky zabrat..ono i kdybys sedla a vyprdla střih..tak ho prostě musíš doladit a ozkoušet..a s tím že to není na konečném střihu vidět..tak to je jako se vším...vždyť je to tak jednoduché - to mám nakreslené hned - teda když k tomu mám tu předlohu, že ano 😉 . to že to tomu co to vymyslel dalo daleko víc práce už nikdo nevidí ..vždyť je to pár čar..
@ivuska.h
@caramilla
@michamicha
Holky, asi není řešení něco jako požadovat nějaké procento za prodej výrobku z Vašeho střihu. Hlavně ten střih asi netuníte pro jiné, ale hlavně pro sebe.
Teď už naprosto chápu Caramillu, proč nedala na blog střih na své kojotriko.
@mooncaa No vidíš a stejně je jí to na nic. Protože si může někdo to tričko koupit, obkreslit a je to. Ostatně i z fotek je celkem vidět, jak je ten "kojící otvor" řešený... Prostě ve chvíli, kdy hotový výrobek vypustíš z domu, stane se okopírovatelným 😖 Aspoň ale ten člověk musel tu věc koupit a tím dopřát autorce nějaký ten výdělek, tím se můžeme utěšovat 😀
@ivuska.h myslela si tieto? http://www.azponocnik.sk/produkty?page=shop.pro... lebo uz minule som pozerala, že nie len materiál, ale aj veľkosťou sú veľmi podobne Anavy...
hele tohle je uplně na houbelec ...bylo by príma kdyby, měl každý dostatek svědomí aby vědomě nekopíroval.
@ivuska.h napiš si na stránky, že jsou tvé plenky natolik dobré, že již několik výrobců neváhalo a obkreslilo je....no nenapsala bych to tam tak blbě...tohle by mohlo ještě svádět k dalšímu obkreslování..ale to že Anavy jsou original plenky a že byly vyvinuty aby sedli na všechny zadky (jsem už unavená tak plácám 😀 ale snad z toho pochopíš co tím chci říct 😉 )
@caramilla 😀 😀 no my je taky neměly (když jsem pořizovala látkovou výbavu..tak jsem netušila, že někdo v čr šije - a asi ani anavy ještě nebyly vyvinutý 😀 )..tak taky nevím jestli by sedly..ale od první chvíle co jsem je viděla se mi líbily a přijdou mi takový pasující (no nevím jak to naspat..ale prostě mají hezký tvar) 🙂
ženský ukecaný. Já už jsem zlomila asi 3 jehlu a ten zip je furt na křivo 😖 Ten overálek snad nedošiju a půjdu spát.
ad střih na plíny. Experimentování znám. Taky už mám x-tou verzi. A stejně mi přijde, že pokaždý bych něco zlepšila a v další várce to zas měním, ty starší prodám... a krom toho přestaňte dělat ty hromadky, kolikrát střelím staré jen kvůli tomu, že se objeví nové proužky 😀

@ivuska.h No, třeba taková paní B., která vydává časopis pro hobby švadlenky, dle názoru ne zrovna malého počtu švadlenek, velice často používá střihy, které jsou na netu (jako právě ta nákupní taška) a má z toho peníze (= z prodeje časopisu). Navíc má danou podmínku, že věci, které "podle ní ušiješ", musíš při prodeji prezentovat jako "design by B. (=děláš jí reklamu).
Jak říkám, dle mého totéž - našla něco, co se jí líbilo, možná to někde lehce pozměnila a vesele to prodává...