Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
Tak to já Anavy vyzkoušela, teda na malou, ne na mne a naprosto nám vyhovují, teda vyhovovaly. Já mám totiž poněkud nestandardní děti (obříky), tak si šiju už teď vlastní, no ale rovnou na sebe prásknu, že jsem se Anavy hodně inspirovala. Ale neprodávám, maximálně časem odprodám naší výbavu až jí nebudeme potřebovat - a bude mi to hodně blbé. Ale třeba se nakonec ségra rozhodne látkovat až si pořídí dítko. Ale přiznávám, že já bych se tím živit nemohla, ušít jednu plenku mi trvalo pěkně dlouho a dokonalé to není pořád.
Mám jiný dotaz, zítra budu stříhat softshell na kalhoty a mohu střih na nohavise dát jednou nahoru pas a podruhé zase spodek nohavic na té látce? Je to jedno nebo to má nějaký něco jako chlup, nebo spíš háže odstín jako třeba manšestr?
@mooncaa soft je v tomhle úžasný, že můžeš stříhat všemy směry a není to vidět 😉
já si vždycky dělám srandu, že jsem si nikdy radši anavy nekoupila, protože bych pak byla nucena ten střih svůh upravovat směrem k anavám. Myslím, že některý věci má iva fakt vychytaný a já je radši v ruce mít nechci 😀 Anavy mi přijdou super na malé a drobné děti, alespoň podle obrázků a i referencí od návštěvnic ekozahrady a zákaznic. Takže Jasmí by určitě bývaly byly vyhovovaly, chudinka, neměla je 😀
Podle mě je ještě velký rozdíl mezi tím to šít na svoje děti, pajcujeme každý že 😀, na prodej a vydávat střih přímo za svůj. Moje střihy na plenky jsou taky většinou inspirovaný, i když si je tvořím sama, ale většinou je to tak, že nějaký zákaznice má nápad a já pak podle nápadu tvořím. Snažím se tam uvádět i tyhle drobnosti, že ten nápad původně můj nebyl.
No, když to tak vezmu, tak jsem totální looser a většina "mých vychytávek", vymyslela moje zákaznice, zkušené a praktické ženy / matky. I když něco jsem si v praxi s Jasmí vymyslela už i sama 😀 😀 😀
Kecám blbosti, ani dneska v noci hromadu nedodělám...
Ale dobrá zpráva je, že jsem 2m roličku vliesofixu našla, takže chybí už jen 2M vliesofix a 1m termolam. Zkontrolovala jsem všechny role a prostě to nikde není, poslali to blbě. @medvi11 jsem tedy vzala jeden metr vliesofix - děkuji ti!!!! A jeden metr jsem vzala Barče z Prahy, na kterou se původně nevyzbylo nic, tak snad 2m místo 3m budou stačit 😖 Zabalím brno a jdu chrnět...
@michamicha roztomilý! 😀
Ráno moudřejší večera?! 😕 🙄 😲 😝 🤐 🤐 🤐
Holky, kde se dají koupit patentky v pásku, jako jsou na tomto bodýčku?
http://www.mamdesign.net/child/clothing/manymon...
Mám pocit, že jsem to kdysi někde viděla, ale nevím kde. VTC?
@caramilla taky jsem to někde viděla...ale nevím, kde. Neměli to na ŠD?
@ivuska.h toje síla, s tím okopírováním...možná mi to ušlo, ale tato paní píše, že jsou její pleny jako Anavy, nebo jsi na to přišla, až když se ti dostala do ruky. Je to smutné, ale obávám se, že pokud rozměry pleny, patentek atd. nemáš patentované, tak s tím asi nic nezmůžeš. Můžeš paní zkusit zastrašit, jak paly holky, ale pokud je otrlá, pošle tě někam.... 😠
A na kopírování jsem taky expert, mohla by mě zaměstnat čínská firma 😀. Vymyslet si design, to ne, ale okopčit nápad, to jo. Třeba tady u této mikiny. 🙂 . Dala jsem dohromady dva střihy a podle oka obšlehla kapucu. Taky jsem se s tím pěkně nasrala. Kapsičky jsem lemovala natřikrát a rozhodla se, že bez lemovací gumičky už ani ránu (toto je patent). Původní aplikace byla ježek, ale po přišití mi to přišlo fádní a mdlé, tak jsem ho servala a udělala okopírované jablko 😉 . Kapuca byla původně ta do spirálky, jak tu dávala terezita, ale je celkem dlouhá a batole si ji vždy přisedlo, přišláplo...tak jsem odstřihla a udělala kulatou. Mikča je podšitá i vevnitř, takže je taková teplejší.
A doháčkovala jsem tu čepku, na prvotinu dobrý. Jen se mi vzadu povedlo nevědomky přidávat (ale už vím, co jsem dělala blbě), tak se rozšiřuje. Ale na hlavičce to není moc vidět. Jen není moc teplá a když jsem po podšila fleecem, tak byla malá. Takže bude jarní. Už mám objednané merino a velký háček a budu podle Caramilly taky háčkovat dvojitě 🙂
ŠD patentkový pás má taky, ale oproti MnM jsou ty patentky o dost víc u sebe...
http://www.sijemdetem.cz/produkt/patentkovy-pas...
dievcata, urcite niektora z vas sila prebalovacie podlozky 😅 aky material mam pouzit, aby to nepretieklo? nasla som navody na podlozky z gumeneho obrusu, ale to sa mi zda, ze to musi byt studene na dotyk 😝 vdaka za rady 😵
@palosek ako tricko je dllzkou dlhsie...ale sak to nevadi ale rukaviky su jej dost dlhe by som povedala ze ma vyhrnutych 5cm..ale teraz ma osvoetilo ze ci na obrazku nemali naschavl vyhrnutu tu mikinu a ja som na to za budla... 😒 .ale nevadi.ono to vyzera pekne aj vyhrnute tak to tak osijem niecim a bude..
a komercne oblecenie nam tiez sedi podla toho kde je kupene...ale uz asi nebu treba ani kupovat ked si usijem je to lepsie .)
@ivuska.h neviem ako to funguje pri siti,ale nemas na to patent? alebo take nieco? nedalo by sa ci zazalovat za kradnutie...? to je smutne ze niekto predav plienku co si vymnyslela ty :(
@ivuska.h ty jo tak to je síla 😠
já si tvoje plínky taky raději nekoupila yby mě to netáhlo " opisovat" uši jsem začala dělat z jiné látky a pak jsem náhodou viděla že to mají tvoje plánky taky 😅
@caramilla ty pásy s patentky ze šd jsou podle mě na prd, pásek je uzoučky a patentky blízko u sebe.Ani zipovou patkou se to nepřišívá nejlíp asi by to šlo tou půlenou.Jestli chceš na zkoušku mám tu něco 🙂
ivuska.h veru s plienkou je to velmi nemile :( snad by bolo fajn to nejak poriesit (ale asi by to zas stalo peniaze a cena by sa len navysovala, myslim tym nejaky patent, alebo nieco podobne) , lebo myslim, ze kopcit sa bude dalej.. :( priznam sa, ze ja som tiez okopcila par plienok, ale vacsinou ich pouzivam na svoje dieta a nepredavam , aspon nie na nete a vo velkom 😉
@pifina na prebalovaciu podlozku odporucam :http://www.detivbavlnke.sk/product_detail.php?q=metraz..., cena je celkom v pohode, alebo pul, ale tam uz sa cena urcite navysi 😉 navrch nejaku bavlnku, alebo bambus 😉
viete niekdo pridavat do google tabulky...ja by som sa tam chcela pridat ale uz nie su volne stlpceky a novy vytvorit nevim....dakujme za pomoc
já si teda Anavy plínky koupila a byla jsem z nich nadšená, ale našemu Tomíkovi byly už v půl roce malé, tak to mě vlastně donutilo, zkusit plínku ušít (ještě společně s tím, že @caramilla byla zavalena prací a nemohla přijímat nové objednávky 🙂
střih jsem také ladila dlouho, na různých plínkách se mi líbily jiné vychytávky a tak jsem to kombinovala do té své vysněné 🙂
@sufik1 díky za střih na plenku, je hodně podobná té mé, ale ještě ji máš užší v oblasti zadečky, a když se dívám na ty super proužky z MTX, tak určitě tvůj střih zkusím 🙂
@kuna mikinka je nádherná, skvělá kombinace barviček 🙂
@sufik1 vobec by ma nenapadlo ze to cele bolo o tebe reps na teba..pretoze som myslela ze ak by to bol niekto z tejto temy tak si to vyjasi ivuska predsa sam cez IP a nebude mat potrebu to riesit na fore....
myslela som si ze sa to tyka nejake cudzej osoby mimo toto forum....ale ked to niekdo z fora...tak to nebolo treba riesit na fore ale cez IP.
@caramilla hmmm tak já rozmotávám i origoš zabalené celé role softu 😝 a už 2x jsem reklamovala, že tam chybí metry (ale bylo to vždycky třeba 1,42cm atp.) dodavatel za to nemohl to soudruzi v thaiwanu a číně prostě asi hodně soft při rolování natahovali. Dodavatel na to již upozornil soudruhy a tak budu doufat, že se nějak soudruzi poučili, protože zboží které teď mám objednané by mělo být už z nové várky.
@pifina já mám ráda 60 šířku a délku 80, dole pul, uvnitř flísová irma, navrchu balvněný samet. Ale už mám větší batole a mám jí tak na dovču, protože je díky té dece poněkud neskladná, ale zato měkká. Pak mám ještě jednu menší 50x65 jen pul a samet a to mám k doktorovi nebo na cesty, když šetřím místo.
@dugyna Řešila jsem to tady proto, že jsem chtěla vědět, jaký je postoj veřejnosti k takovým věcem a taky jsem chtěla vědět, jestli se Sufik sama identifikuje.
@sufik1 Ne, nevyjasnily jsme si to, resp. tvoje odůvodnění neakceptuju, protože náhodná podobnost je opravdu něco jiného, než to, co se tady událo. ŠD plenka je v původní verzi opravdu podle mého střihu, Terka má licenci. No každý si nakonec může udělat názor sám z obrázků... To příšerně otrhané nahoře je můj střih. Tvoje oduvodnění, že "někdy" máš rozteč patentků tak a "někdy" onak je spíš k pousmání, že jeden rozměr máš jiný a ostatní přesně stejné, to je teda sakra náhoda, že se to zrovna na tom střihu tak všechno trefilo, co? 😀
Doma ať si každý šije co chce, ale publikovat na blogu, který se snaží vypadat seriózně a čtenářům radit, obšlehnutý střih, to je prostě na mě moc. To šití na prodej nemůžu dokázat, jak už jsem ostatně hned v úvodu psala.

@alinn To ani nebylo potřeba, je to zjevné na první pohled :DD