icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

terezita
13. feb 2012

@ivuska.h @alinn @caramilla no v nemecku, kde jeste vetsina zenskych z sijiciho sveta ma trochu slusnosti to holt funguje tak, ze za nejakou relativne nizkou castku (vetsinou tech 5 eur) prodaji strih, podle ktereho muzes usit a prodat 10ks. a pokud chcete vic, tak si dokoupite jen rozsireni licence za dalsich 10eur a muzete plodit kolik chcete (vetsinou ale za predpokladu, ze kazdy kus je original). malokoho tam pak napadne kopirovat nacerno a pak to prodavat.

ivuska.h
13. feb 2012

@terezita Jojo, v USA to tak se střihama taky funguje. Jenže problém je, že já ten střih neprodávám a v takovéto podobě sdílet nechci, tudíž je to pro mě jaksi irelevantní...

dugyna
13. feb 2012

@ivuska.h moj nazor je ze ak to bol niekto odtial to malo sa to riesit cez IP. a @sufik1 plienky su naozaj dostatocne ine , kazda ina..na okraji su zosite a nie su site OL....atd...cize podla mna to nezodpoveda tomu co si tu vcera napisala....lebu @sufik1 plienky nesije na zakazku a ani ako novy produkt pokial ja viem. a teda prepac ale mne sa jej plienky nezadaju vobec ako tvoje....na tych fotkach co hodila link...
rovnake a kopirovanie mi pridu tie bambinex ci ako sa volaju co na tom linku zo vcera...tie su naozaj ako tvoje a to by som teda riesila..ale nie sufikine plienky....
ak riesit sufik tak pories potom vsetky co sme tu a usili sme si doma plienku ktoru sme obkreslili podla tvojej ...a upravili pre vlastne dieta a mame tieto plienky doma pre vlastnu potrebu a eventulane sme ich predali na bazare ked ich uz nebolo treba....je nas tu niekolko co uz to tu napisalo..a ja sa tie pripajam...ja som ju vystrihla pred rokom zacala sit a este stale nedokoncila.....

strih som nevidela ..takze neviem posudit...ked som bola ja na blogu naposledy tam nebol...

ale je to proste jedno ...toto by ste si mali rieist medzi sebou a nie tuto a zatahovat do toho ostatnych....

ivuska.h
13. feb 2012

@dugyna Tak jestli to někdo obšije na OL a někdo otočí na rovnostehu, to snad nehraje roli... Navíc teda na blogu je jako druhá fotka ta obšívaná plína. Navíc ten střih prostě je stejný, až na ty dvě úpravy, o kterých jsem psala od začátku. Nebo ty si myslíš, že ty křivky, šířku mezi nohama, polohy patentků atd. je možné trefit náhodně a navíc všechno v jednom střihu naráz? Já si to teda nemyslím.

Ty Slovenské plenky -- vidíš a ty se zas mě zdají odlišnější, navíc jsem neměla střih v ruce a tak nemám přímý důkaz, narozdíl od Sufikova případu.

A řešit to mezi sebou -- chtěla jsem, aby se to řešilo veřejně, takové věci by se neměly ututlávat, protože to o aktérech dost vypovídá.

petkasv
13. feb 2012

@dugyna tady asi nejde o to co ci doma ušiješ pro sebe, ale o to že ten střih sufik dala na web a tím pádem to šířila dál

membri
13. feb 2012

porad se nemuzu dovolat do MTX to je normalni?

petkasv
13. feb 2012

@caramilla jaký to máš šicí stroj, já bych potřebovala něco pro blbce 🙂 nepotřebujuju vyšívání a tak, na blogu si měla nějaký porovnání, že?
ha už jsem ho našla, jdu uložit dítě a zkoumat 🙂

sufik1
13. feb 2012

ano, potvrzuju, na podzim jsem si koupila overlock a od té doby plenky šiju oběma způsoby.

chtěla jsem to s Ivuskou řešit po IP, ale evidentně to nestačilo.

Nicméně se nehodlám hádat jestli to bylo tak nebo tak.
Závěr (znovu):
plíny šiju pro sebe, neprodávám
střih jsem stáhla z webu a dala tam starší verzi, která se (doufám) už dostatečně odlišuje. Víc dělat nemůžu

zojec
13. feb 2012

@ivuska.h tiez z casti suhlasim s dugynou, fakt by si mohla napadat viacere z nas, ze sijeme plienky podla tvojho strihu a sem tam nejaku predame. zo zaciatku som myslela, ze tiez rozpravas o niekom, kto to predava vo velkom a narazas na tie "nase" bambi roxy, lebo mne sa tiez zdaju velmi podobne tym tvojim. ci uz prevedenim , materialom alebo strihom, aj ked 100% posudit neviem, v ruke som ju nedrzala. verim, ze to stve ked sa niekto "prizivuje", ale sufik by som naozaj nebrala ako nebezpecneho konkurenta.. 😉

ivuska.h
13. feb 2012

@membri dle mé zkušenosti bohužel ano...

dugyna
13. feb 2012

@petkasv a ten strih je akoze original anavy..?

ucitelka70
13. feb 2012

@membri kuk na ich stránku, majú vypísané, nerobili v piatok ani dnes nerobia...... tak neboj nič, skús zajtra a daj si teraz kávičku so mnou, akurát som si zalilala.... 🙂

mikulka45
13. feb 2012

@membri nemaju nahodou dnes zatvorene? sa mi zda ze som to videla na ich webke...

ivuska.h
13. feb 2012

@zojec mě nejde o konkurenci, ale o princip.

pifina
13. feb 2012

@sufik1
@zojec dakujem za tipy 🙂

aerin
13. feb 2012

jejea, trosku jsem prolitla...😅
a mam ted strach dat ty svoje plinky co mam nastrihany pak na ten fler jak jsem mela v planu 😅
myslim si ze nevedomky "kopirovat" je az moc snadny, ono se toho moc asi vymyslet uz neda, takze proste je mozny ze mam nektery parametry taky uplne stejny jako nekdo jinej, ze jo...jestli jde nahodou trefit vsechno naraz, tezko rict
(akle konkretne Anavy zadnou doma nemam, vychazela jsem z tech co mam a ze strihu na netu, tak vznikl nejakej paskvil, no snad me nezabasnou 😅)

terezita
13. feb 2012

@aerin hele ja anavy doma taky nemam, ale pomerila jsem ten sufikuv puvodni strih s jinym co mam doma a jsou taky dooost podobne (krivky a sirka mezi nohama odpovidaj 😉) a sama se priznam, ze jsem em. kopirovala bum geniusky, ty ji paradne sedely 😀
@ivuska.h ja vim, ze nechces.. holt ale kazdy kdo si tvou plinu koupi, tak si ji obkreslit muze. to uz je bohuzel fakt.. a timhle zpusobem to maji aspon podchycene.

aerin
13. feb 2012

@terezita no prave, fakt si myslim, ze ani zdaleka neni kazda plinka zcela odlisna...

membri
13. feb 2012

No jo mate pravdu. ja tam videla jenom patek,.. tak tam budu volat zitra 😀

vevercam
13. feb 2012

no mě je teda z té diskuse ohledně Anavy dost smutno ☹ já to vidím tak, že @sufik1 se dlouhou dobu snažila dobrat k vychytané plence (možná inspirována Anavy byla, ale rozdílů tam já sobně vidím spoustu), nakonec byla ochotna se se střihem podělit a takto si to slízla 😒
to pak má člověk jistě chuť ještě na blogu nějaké nápady prezentovat...
pro dobroto na žebrotu 😔

membri
13. feb 2012

Holky posilala me penize Brejšova Kateřina, a nenapsala me přezdivku ani sloupeček kdo to je.. nevite prosim?

alinn
13. feb 2012

@dugyna chi..tak já se přiznám, že mě to napadlo (ale mě napadají různé věci 😉 a myslela jsem, že jsem zase jenom trochu paranoik 😀 )
@sufik1 mrzí mě, že jsem o tobě včera mluvila jako o "té paní" 😉 to jestli ti věřím nebo ne nemá hodnotu (já věřím všem lidem 🙂 ) hlavně jestli si věříš ty 😉
A pro pobavení vám řeknu co mě ještě napadlo (protože to že jsem paranoidní neznamená, že vás nikdo nesleduje 😉 😀) tak napadlo mě..že jak se Vám tu mažou ta alba..tak, že je vždycky nahlásí někdo z tohoto tématu 🙂 ale..chodí sem i spousta lidí co to jenom čte...ale.. kdo ví 😉

Tak a ještě Vás všechny o něco poprosím...prosím nekopírujte, neberte si co Vám nepatří, nelžete druhým (ani sobě) nemanipulujte lidmi, a pokud možno jednejte na férovku

@ivushka trochu mi vadí, že jsem byla vtažená do zastrašování sufika, tak prosím, příště napiš rovnou ten "výhružný" dopis 😉

petkasv
13. feb 2012

@membri a kde je č.ú kam mám peníze poslat?

ivuska.h
13. feb 2012

@vevercam A myslíš, že mě není smutno, když vidím, že někdo opajcuje střih, se kterým jsem se šudlila dost dlouho? 😉 Není rozdíl v tom, jestl "ta paní" je odsud nebo ne, přece neposuzujeme něčí vinu a nevinu podle příslušnosti ke klanu, ne?

Paranoidní fakt nejsem, to bych asi neřešila najednou Sufika, ale kde koho, vždyť tu šije plínky spousta holek. Jenže právě u nikoho mi to nepřišlo jako kopie, až teď. Vždyť se podívejte, kolik je tu kreativních lidí, třeba Caramilliny střihy na plíny jsou úplně jiné a originální, totéž třeba Palošek... I střihy zveřejněné s návodem na ŠD jsou zjevně jiné. Já osobně bych si prostě dala sakra pozor na to, aby se plína v něčem lišila, aby třeba měla aspoň jiné zapínání (třeba dvouřadé) nebo něco, bylo by mi to prostě blbé vůči původnímu autorovi. Ale to je fakt na posuzení každého člověka, co vnímá jako kopii a co už ne.

alinn
13. feb 2012

tédá, než já napíšu jeden příspěvek tak jich tu je plná stránka 😀
@ivuska.h když ti jde o princip, tak to máš řešit se sufikem a né sem o ní psát jako o jedné paní..a že ti nejde o konkurenci si myslím, že není pravda..alespoň podle toho co jsi psala včera....Vím, že to teď vypadá, že tobě bylo spácháno zlo a že to teď odnášíš..ale co když to sufik opravdu neobšlehla?

alinn
13. feb 2012

@ivuska.h když jsi vyvíjela anavy..tak jsi kontrolovala i ostatní plíny jestli se odlišují?

alinn
13. feb 2012

@ivuska.h jo a já si nemyslím, že jsi paraoidní..to spíš já 😉

alinn
13. feb 2012

@ivuska.h a je podstatný, jestli je odtud nebo ne..a to né ztoho duvodu příslušnosti..ale proto, že jsme o ni mluvili jako by sem nechodila..a myslím, že to bylo proto aby se sufik zastyděla a ten střih stáhla

dugyna
13. feb 2012

@membri prosim oprav si vzprec na konci tabulky mtx...som tam vlozena za pomoci @monr ktorej dakujem 🙂

ivuska.h
13. feb 2012

@alinn Tak já nevím, vzhledem k tomu, jaké máme obraty a kolik plínek ušijeme, opravdu nepovažuju za konkurenci nikoho odsud, ani takovou Caramillu, co šije až se z ní kouří 😀 Navíc Sufík šije už dýl, popudilo mě opravdu až to zveřejnění střihu a vydávání za vlastní.

Proč jsem to psala jako "o jedné paní" jsem už vysvětlila, chtěla jsem slyšet objektivní názory a dobře jsem udělala, protože je tu už teď jasně vidět, že jakmile jde o "jednu z nás", měří se jiným metrem.

@alinn Ano, samozřejmě. Ostatně taky proto jsem vůbec svůj střih vymýšlela, protože na trhu nebylo nic podobného, nic, co by mi vyhovovalo atd. A výsledek byl (a je) jedinečný v několika věcech, které tu prostě předtím nikdo neměl.