icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

caramilla
13. feb 2012

@petkasv Už jsi přečetla ty stroje? Pokud chceš klasiku, tak BN 2700 a pokud elektroniku tak Innov 10. To zní nekompromisně, co? 😀 😀 😀

ivuska.h
13. feb 2012

@alinn Možné to je, ale osobně si to nemyslím.

sufik1
13. feb 2012

@caramilla střih na kapsovku s ušima je v plánu. Jen jsem teď šila žížale ty kalhotkový, tak jsem dala dřív ten, jak jsem to u toho i fotila. Takže až bud šít, nafotím a naskenuju. Moc teď plíny nešiju, tohle byly první někdy od září, října. Celá kauza mne mrzí. Ivusku chápu. Ale zase nemám pocit, že si musím nechat všechno líbit.

caramilla
13. feb 2012

@terezita Jej, to s tímprodáváním střihů jsi mi měla napsat dřív, víš, jak bych byla už za vodou? 5 eur na ušití 10 plínek? 😀 😀 A umě si to stáhlo tisíce lidí zadarmo, jen pro můj dobrý pocit do hrobu 😀 😀 😀

Myslím, že s tím obkreslováním plínek má @baarca asi pravdu. Na druhou stranu, když se krade dneska hudba a filmy (taky kradu 😀 ), tak když jsem uvažovala, že bych svůj střih třeba prodávala za 50 Kč, tak jsem si říkala, že 10 maminek si to koupí a pak si to v PDF stejně už pošlou mezi sebou a nikam to nevede. Ale nevím, možná nás podceňuju 😀

Jinak si myslím, že si tady nikdo nemyslí, že by Sufik chtěla na tom střihu vydělat miliony. Ani ho neprodává ani z něj asi nešije teda na zakázku, takže peníze jí to nepřinese. 😉

ivuska.h
13. feb 2012

@baarca Jitro má ten "nápad" licencovaný, pokud vím...

caramilla
13. feb 2012

@ivuska.h no ono to mezi těma velkýma firmama asi ani jinak nejde, ne? Když chce někdo prodávat takhle ve velkém, tak si to nedovolí jan tak opajcnout, ne? Možná teda číňani, ti jsou experti na všechno 😀

zojec
13. feb 2012

@baarca ani nestras, ze sa rozpadne diskusia, na com budem "ficat"??? 😀 😀

petkasv
13. feb 2012

@caramilla koukala jsem v rychlosti, asi blbá otázka elektrickej je lepší?

alinn
13. feb 2012

@ivuska.h a právě proto, že je to možné, tak není správné hned kamenovat (v tomto případě to bylo člověka s pytlem na hlavě) a to to vypadalo že ty kameny hážeme jen do volného prostoru..protože to byla nějaká paní..a ty sis to pak měla s ní pořešit
no to je jedno..já jsem pořád uražená kvůli tomu ménu zatažení do této špinavé hry (ne uplně doslova - nejsem nijak naštvaná nebo zničená, jen se mi nelíbí ten princip 😉 ) tak se asi už odmlčím protože to se šitím fakt nemá nic společnýho 😉
ale taky chápu Tvé naštvání (ale to jestli je oprávněné to nevím..)

baarca
13. feb 2012

@caramilla Já bych raději dala 50 kaček, než natahovat a obkreslovat plínku, rozhodně 😉 A s tím půjčováním, v rámci nějakého úzkého okruhu kamarádek tomu nemůžeš bránit, ale jinak je to opravdu o naší etice, že si to taky nezrozposíláme všechny v diskusi. Například knížku taky kamarádkám půjčím.

baarca
13. feb 2012

@ivuska.h
@caramilla Ano, Jitro a ostatní prodávají svoje židličky v rámci zákona, to by ani jinak nešlo. Ale uznejte samy, nakolik je to Jitro originální? Ano, má zaoblenější tvary a tak, ale Stokke tehdy přišlo s něčím naprosto odlišným, co existovalo.

terezita
13. feb 2012

@caramilla ses nikdy neptala! 😅 😀 a taky jsem te jeste tehdy pomalu ani neznala, kdyz jsi tam ty strihy zacala hazet.. rychle je vymaz a zacni vydelavat svuj prvni milion korunku po korunce! 😀 😀 😀 😀 😀 😉
@ivuska.h no my kdyz vybirali jidelni zidlicku (mam taky stokke), tak jsem prave nikde nenasla, ze by jitro tu licenci melo. kdyby jo, tak by se s ni i na svych webovkach chlubili, ne? (nevim jak ted - nekoukala jsem, ale pred 2 lety to tam urcite nebylo)
@baarca jo to ja taky 😀 proto si ty farbenmixi strihy v nemecku za ty tezke prachy kupuju a zbytecne se s tim doma nepatlam, by me to stalo zbytecne moc usili a casu 😅

ivuska.h
13. feb 2012

@caramilla No asi by to byly trochu jiné boje, než toto 😀

terezita
13. feb 2012

taky se jdu uz odmlcet. zabila jsem cele dopoledne, problemy sveta pritom nevyresila, stoji mi tu vsude hromady prace a urady jsem odsunula na odpoledne.. 😝

palosek
13. feb 2012

@caramilla car...ještě jsem nedočetla ten x-stránek, ale klidně mi ten termolan zruš, jestli ti chybí, za každou cenu jej nepotřebuji 😀

michamicha
13. feb 2012

@zojec ty lamy co mám doma jsou víc chlupatý 😀 ta deka na fotce má podstatně kratší chloupek než třeba wellsoft z mtx nebo lama z wendy 😎

vdovec
13. feb 2012

@ivuska.h Ivi, já teda nemám ani jednu tvou plínu, takže nemůžu posoudit, jak je dobrá nebo ne. Ale svoje šitý plíny jsem opráskla z několika. Stejně je taky střih v Ottobre apod. Vždyt ti muselo být jasný od začátku, že ty tvoje plíny kdekdo s šicím strojem opráskne. Ty ted máš možnost je tak leda dělat designový a hodně kvalitní. A přesunout výrobu do Číny 🙂. Dneska už látkuje kdekdo.

a na druhou stranu fandím @sufik1 ovi, že se tu přiznala. A zachovala se jak měla, problematickej střih stáhla. A jestli na prodeji střihu nevydělává, tak se o žádnej problém nejedná.

V práci mi moje nápady a myšlenky vykrádal kdejaký spolupracovník. Pokud se jednalo o něco opravdu náročnýho, tak mě to teda dost naštvalo. Navíc, když to dotyčný prezentoval za svoje. A to bylo tak všechno.

A místní menšina živící se prodejem padělků všeho ještě nedělá ANAFY?

michamicha
13. feb 2012

@membri se teď v té tabulce moc nevyznám jak jsou vynulovaný ty řádky co už jsou objednaný v sobotu ☹ nešlo by ty "už" objednaný řádky znovu nějak zvýraznit?

alinn
13. feb 2012

@michamicha je to tak proto, že se to může objednat znovu..nebo to chceš proto aby sis neobjednala něco co už sis objednala? 🙂

ivuska.h
13. feb 2012

@vdovec Vždyť jsem psla, že mi nevadí, když to někdo obkreslí a našije si pro sebe... vadí mi, když to vydává za své.

V Číně vyrábět nechci a snad mi tento názor i vydrží...

Padělky by byly vtipné, to je fakt 🙂)

caramilla
13. feb 2012

@terezita mě tu nestojí hromady, ale hromada! 😝

@palosek Dík, jsi hodná, ale ty máš jen metr, mě to přijde blbý ti to brát a už tě mám asi i zabalenou, jen na tebe nezbyly mochomůrky:(

michamicha
13. feb 2012

@vdovec já teda Anavek mám hodně, teď jsem si koupila i flísáčky (protože se mi nechtělo objednávat kvalitní flís na netu a platit drahý poštovný), ze kterých jsem úplně unešená 😵 a hodlám si pro Vojtovo potřebu ušít ještě dvoje flísáčky a ty si asi obšlehnu (střih) podle AIO Swaddlebees... pokud si někdo obkreslí plenu, kterou si koupil za tím účelem, aby si doma pro svou vlastní potřebu ušil další, tak tomu nikdo nezabrání a nevidím na tom nic špatnýho... průser je pak když si člověk tu plenu obkresluje za účelem svýho vlastního výdělku, kterej mu z toho pak půjde... teda nechci se do nikoho strefovat, myslím to globálně ať se to týká pleny nebo jiného výrobku... 😉 a z vlastní zkušenosti musím říct, že když jsem šila svatební dekorace do svýho (teď už uzavřenýho) e-shopu, tak jsem se sice insirovala na různých webech, ale vždycky jsem zvolila jinou techniku výroby nebo materiálové složení, aby mi nikdo nemohl vyčítat, že ho kopíruju 😎 bohužel toto nemůžu říct o jiných prodejcích a výrobcích ve stejném oboru podnikání 😠 a je to vždycky o tom, že každý výrobek si najde svého kupujícího, někdo se spokojí s levnější napodobeninou a většinou i horším materiálem a někdo chce holt kvalitní originál 🙂

michamicha
13. feb 2012

@alinn jj, bych tam teda umazala jeden řádek s tou limetkovou lamou, protože ta je tam teď 2x 😒
@membri

zojec
13. feb 2012

@michamicha pojdem to tam zajtra okuknut, myslim ze ta deka ma z druhej strany dlhsi vlas.. ta ceny sa mi zda byt celkom v pohode.. potrebujem surne bundu , vsetko mi je beznadejne male okolo brucha :( 2m mi budu dufam stacit..nikdy som nesila nic take velke 😒 kolko toho miniem na velkost 44? plus nejaka vsadka?

vevercam
13. feb 2012

@petkasv já mám Innov 10 a jsem s ním naprosto spokojená, nemám moc s čím porovnat (v dětství jsem viděla jen mamčinu Veritasku), ale jsem nadšená z parádního nastavování šířky a délky stehu, z automatické knoflíkové dírky a je krásně tichoučký 🙂

boudova
13. feb 2012

sorry za OT, ale je to hrozně hezký 🙂 aspoň pro pejskaře teda: http://www.wimp.com/helpfuldog/

petkasv
13. feb 2012

@vevercam děkuju já mám asi stolety Luznick, nebo co to je, on vcelku šije dobře, ale včera mě fak vytočil ☹ děsný ☹

alinn
13. feb 2012

@michamicha tak já to vymazala..byl tam jen jeden metr, který jsem přihodila k té první limetkové 🙂

caramilla
13. feb 2012

@petkasv hele, ten klasický stroj je prostě klasika, nepodělá se ti elektronika, funguje to na 100%, točíš kolečkem a je to. Na druhou stranu innov je fakt tichej stroj a je to brouček a přehození stehů mi přijde dost rychlý.
Podle mě si musíš zvolit i podle počtu stehů. Ten klasickej jich má o mnoho více, elektronickej Innov 10 jen základní. Ale má zase jiný vychytávky, který jsou dobrý - třeba volbu polohy jehly při skončení šití, automatické šití kn. dírky na jeden zátah atp.

aerin
13. feb 2012

@petkasv ja mam od Vanoc taky Innov 10 (tu ruzovou vyrocni edici) a taky jsem zatim naprosto spokojena!!!🙂