Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@caramilla střih na kapsovku s ušima je v plánu. Jen jsem teď šila žížale ty kalhotkový, tak jsem dala dřív ten, jak jsem to u toho i fotila. Takže až bud šít, nafotím a naskenuju. Moc teď plíny nešiju, tohle byly první někdy od září, října. Celá kauza mne mrzí. Ivusku chápu. Ale zase nemám pocit, že si musím nechat všechno líbit.
@terezita Jej, to s tímprodáváním střihů jsi mi měla napsat dřív, víš, jak bych byla už za vodou? 5 eur na ušití 10 plínek? 😀 😀 A umě si to stáhlo tisíce lidí zadarmo, jen pro můj dobrý pocit do hrobu 😀 😀 😀
Myslím, že s tím obkreslováním plínek má @baarca asi pravdu. Na druhou stranu, když se krade dneska hudba a filmy (taky kradu 😀 ), tak když jsem uvažovala, že bych svůj střih třeba prodávala za 50 Kč, tak jsem si říkala, že 10 maminek si to koupí a pak si to v PDF stejně už pošlou mezi sebou a nikam to nevede. Ale nevím, možná nás podceňuju 😀
Jinak si myslím, že si tady nikdo nemyslí, že by Sufik chtěla na tom střihu vydělat miliony. Ani ho neprodává ani z něj asi nešije teda na zakázku, takže peníze jí to nepřinese. 😉
@ivuska.h a právě proto, že je to možné, tak není správné hned kamenovat (v tomto případě to bylo člověka s pytlem na hlavě) a to to vypadalo že ty kameny hážeme jen do volného prostoru..protože to byla nějaká paní..a ty sis to pak měla s ní pořešit
no to je jedno..já jsem pořád uražená kvůli tomu ménu zatažení do této špinavé hry (ne uplně doslova - nejsem nijak naštvaná nebo zničená, jen se mi nelíbí ten princip 😉 ) tak se asi už odmlčím protože to se šitím fakt nemá nic společnýho 😉
ale taky chápu Tvé naštvání (ale to jestli je oprávněné to nevím..)
@caramilla Já bych raději dala 50 kaček, než natahovat a obkreslovat plínku, rozhodně 😉 A s tím půjčováním, v rámci nějakého úzkého okruhu kamarádek tomu nemůžeš bránit, ale jinak je to opravdu o naší etice, že si to taky nezrozposíláme všechny v diskusi. Například knížku taky kamarádkám půjčím.
@caramilla ses nikdy neptala! 😅 😀 a taky jsem te jeste tehdy pomalu ani neznala, kdyz jsi tam ty strihy zacala hazet.. rychle je vymaz a zacni vydelavat svuj prvni milion korunku po korunce! 😀 😀 😀 😀 😀 😉
@ivuska.h no my kdyz vybirali jidelni zidlicku (mam taky stokke), tak jsem prave nikde nenasla, ze by jitro tu licenci melo. kdyby jo, tak by se s ni i na svych webovkach chlubili, ne? (nevim jak ted - nekoukala jsem, ale pred 2 lety to tam urcite nebylo)
@baarca jo to ja taky 😀 proto si ty farbenmixi strihy v nemecku za ty tezke prachy kupuju a zbytecne se s tim doma nepatlam, by me to stalo zbytecne moc usili a casu 😅
taky se jdu uz odmlcet. zabila jsem cele dopoledne, problemy sveta pritom nevyresila, stoji mi tu vsude hromady prace a urady jsem odsunula na odpoledne.. 😝
@zojec ty lamy co mám doma jsou víc chlupatý 😀 ta deka na fotce má podstatně kratší chloupek než třeba wellsoft z mtx nebo lama z wendy 😎
@ivuska.h Ivi, já teda nemám ani jednu tvou plínu, takže nemůžu posoudit, jak je dobrá nebo ne. Ale svoje šitý plíny jsem opráskla z několika. Stejně je taky střih v Ottobre apod. Vždyt ti muselo být jasný od začátku, že ty tvoje plíny kdekdo s šicím strojem opráskne. Ty ted máš možnost je tak leda dělat designový a hodně kvalitní. A přesunout výrobu do Číny 🙂. Dneska už látkuje kdekdo.
a na druhou stranu fandím @sufik1 ovi, že se tu přiznala. A zachovala se jak měla, problematickej střih stáhla. A jestli na prodeji střihu nevydělává, tak se o žádnej problém nejedná.
V práci mi moje nápady a myšlenky vykrádal kdejaký spolupracovník. Pokud se jednalo o něco opravdu náročnýho, tak mě to teda dost naštvalo. Navíc, když to dotyčný prezentoval za svoje. A to bylo tak všechno.
A místní menšina živící se prodejem padělků všeho ještě nedělá ANAFY?
@membri se teď v té tabulce moc nevyznám jak jsou vynulovaný ty řádky co už jsou objednaný v sobotu ☹ nešlo by ty "už" objednaný řádky znovu nějak zvýraznit?
@michamicha je to tak proto, že se to může objednat znovu..nebo to chceš proto aby sis neobjednala něco co už sis objednala? 🙂
@vdovec já teda Anavek mám hodně, teď jsem si koupila i flísáčky (protože se mi nechtělo objednávat kvalitní flís na netu a platit drahý poštovný), ze kterých jsem úplně unešená 😵 a hodlám si pro Vojtovo potřebu ušít ještě dvoje flísáčky a ty si asi obšlehnu (střih) podle AIO Swaddlebees... pokud si někdo obkreslí plenu, kterou si koupil za tím účelem, aby si doma pro svou vlastní potřebu ušil další, tak tomu nikdo nezabrání a nevidím na tom nic špatnýho... průser je pak když si člověk tu plenu obkresluje za účelem svýho vlastního výdělku, kterej mu z toho pak půjde... teda nechci se do nikoho strefovat, myslím to globálně ať se to týká pleny nebo jiného výrobku... 😉 a z vlastní zkušenosti musím říct, že když jsem šila svatební dekorace do svýho (teď už uzavřenýho) e-shopu, tak jsem se sice insirovala na různých webech, ale vždycky jsem zvolila jinou techniku výroby nebo materiálové složení, aby mi nikdo nemohl vyčítat, že ho kopíruju 😎 bohužel toto nemůžu říct o jiných prodejcích a výrobcích ve stejném oboru podnikání 😠 a je to vždycky o tom, že každý výrobek si najde svého kupujícího, někdo se spokojí s levnější napodobeninou a většinou i horším materiálem a někdo chce holt kvalitní originál 🙂
@michamicha pojdem to tam zajtra okuknut, myslim ze ta deka ma z druhej strany dlhsi vlas.. ta ceny sa mi zda byt celkom v pohode.. potrebujem surne bundu , vsetko mi je beznadejne male okolo brucha :( 2m mi budu dufam stacit..nikdy som nesila nic take velke 😒 kolko toho miniem na velkost 44? plus nejaka vsadka?
sorry za OT, ale je to hrozně hezký 🙂 aspoň pro pejskaře teda: http://www.wimp.com/helpfuldog/
@michamicha tak já to vymazala..byl tam jen jeden metr, který jsem přihodila k té první limetkové 🙂
@petkasv hele, ten klasický stroj je prostě klasika, nepodělá se ti elektronika, funguje to na 100%, točíš kolečkem a je to. Na druhou stranu innov je fakt tichej stroj a je to brouček a přehození stehů mi přijde dost rychlý.
Podle mě si musíš zvolit i podle počtu stehů. Ten klasickej jich má o mnoho více, elektronickej Innov 10 jen základní. Ale má zase jiný vychytávky, který jsou dobrý - třeba volbu polohy jehly při skončení šití, automatické šití kn. dírky na jeden zátah atp.

@petkasv Už jsi přečetla ty stroje? Pokud chceš klasiku, tak BN 2700 a pokud elektroniku tak Innov 10. To zní nekompromisně, co? 😀 😀 😀