icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

caramilla
13. feb 2012

@aerin ona byla nějaký růžová edice! Jé, ukaž foto! To jsem prošvihla, mohla jsem mít růžovej šicí stroj! 😀

terezita
13. feb 2012

@caramilla tos neco prosvihla, co? by ti stroj ladil k te ruzove podlozce.. 😉 😀

petkasv
13. feb 2012

@caramilla a všechny ty druhy stehů u toho klasickýho bych využila? Jako začátečník, asi půjdu do innov, nadhodím to doma, ale myslím, že po mým včerejším výstupu bude manžel pro 🙂

dugyna
13. feb 2012

@zojec ja zacnem mat za chvili asu toez problem s bundou....snad by mohla este do konca marca vydrazt to uz by mohlo byt teplo
@boudova aj ja chem aby nas havo bol taky sikovny

boudova
13. feb 2012

@dugyna Mě by stačilo, kdyby ten náš přiběhl na povel "ke mně" a nevykládal si to jako: "super, můžu běžet dál za tím psem a rozcupovat ho na kousky" 🙂

ivuska.h
13. feb 2012

@caramilla Já ho mám, heč! 😀

aerin
13. feb 2012

@caramilla Ano, ma ho Ivuska😀
a neni teda celej ruzovej 🙂 http://www.brother-czech.cz/shop/prod.php?id_pr...

caramilla
13. feb 2012

@ivuska.h ; @terezita ó, budu si muset koupit modrou podložku! 😀 😀 😀

@petkasv Některý stehy bych u innov 10 postrádala (ale začátečník už nejsem 😀 ), základní stehy to má. Potřebuješ cikcak, tříkroký cikcak a overlockový steh. Ten to myslím taky má, takže bych se innov asi nebála.
Ale musím říct, že v něčem mě ten můj elektronickej Br. fakt sejří. Zapošít na něm, to je na týden práce... Všechno mu trvá dlouho, než mu to dojde. Nevím, no, klasika je v něčem jednodušší.
Ty knoflíky taky občas nefungujou, jak maj, nebo je mačkám blbě. Hlavně zapošívání jsem teda ještě nepochopila. Když mačkám knoflík a zároveň pedál, tak to nereaguje, třeba až na popátý 😖

aerin
13. feb 2012

@caramilla a sijes bez slapky nebo s? protoze ja siju bez slapky a pouzivam automaticky zapositi a vyhovuje mi to teda🙂 aha, uz to ctu, takze s pedalem, tak to jsem ani nezkousela, porad je zabalenej😀

stassy
13. feb 2012

Tak konečně jsem ušila Kačce softové kalhoty. Když už i v Praze máme ten sníh.. 😀

evinka
13. feb 2012

Přišli mi látky z Wendy - červený a olivový úplet - vafle a luper - termofroté - jahodové - to se mi moc líbí a hnědé. Jsem spokojená 🙂

ivuska.h
13. feb 2012

@caramilla Jo, to jo, on couvá pomalu...

caramilla
13. feb 2012

@aerin Automaticky jsem to zapošívala dřív, ale to bylo fakt už tak na to si udělat kafe, dát panáka a než se člověk vrátí, měl to v půlce hotový 😀 Manuálně s tím knoflíkem je to rychlejší. Ale na páku na klasickém stroji to nemá 😖
@stassy Krásná modelka a kalhoty taky fajn 😉

lillyzelvicka
13. feb 2012

@evinka a to termo froté je jaké na omak?

aerin
13. feb 2012

@caramilla tak mne to zas tak strasny neprijde, dyt to jsou nejaky 3 stehy 😅

dugyna
13. feb 2012

@boudova to je tvoj na tej fotecke? krasny prepodkladam ze jack russel. my mame krizenca labradora...ako on pride na povel ku mne a tak...ale ked mu prepne v bedni tak rozumie povelu ku mne presne ako ten tvoj je mozem za nim bezat..presne ako dnes....proste sa rozdhol bezat dalej za baraky...a my sme sa s malou len kukala..tak som ho nechala vonku...isli sme domov aby sme tam uplne nezmrzli,a kukali z okna...konecne sa objavil..ale zdrhola za dalsim....teraz je uz doma a ma tres...je zalezeny vo svojej "bude" a tam bude cely den....ked sa nevie chovat ...
toho z videa by som brala vsetkymi 😝

eustoma
13. feb 2012

@ivuska.h ivuska ako sa vola to co nasivas na plienky. myslim logo a tak. poptavam uz v x firmach nasivky a na mna kukaju, ze co chcem. vyratali mi nasivku na 24 korun. co mi pride teda sakra dost. co mam hladat? je to nasivka ci neni? je to tkane? prosim o radu.

petkasv
13. feb 2012

@caramilla tak teď jsem na vážkách, jsem zvyklá na ten starej stroj a ten to všechno dělá tak jak chci já - takže rychle, neumím nějakt u těhle věcí zpomalit, ale to je tak se mnou u všeho (skoro všeho 🙂 ) takže lepší asi bude mechanickej, no ještě to proberu s mamkou taky , to je šikovná šička, ale nemá čas 🙂 na základce jsem rozbila asi 5šicích strojů, pak mě učitelka dával už jen ruční šití, pro jistotu 🙂

boudova
13. feb 2012

@dugyna jojo, to je náš čumáček, jeden i druhej, je to parson russel teriér - má akorát vyšší nožičky než jack 🙂

evinka
13. feb 2012

@lillyzelvicka Mě je to příjemné. nahoře jemné froté, zespodu je to počesaný. Na mikinky a tepláčky to bude super. Na pyžámko bych to asi nedala.

vevercam
13. feb 2012

Přikládám pár počinů z poslední doby - indiánské tríčo střih Ottobre (snad je indián poznat 😉 , fleesové tepláky s proužkem z MTX (jen škoda, že nám ty fleesy tak žmolkují, ale kluci teda pořád brousí kolena o koberec - stále jezdí s autama 🙂 a nakonec pyžamo pro manžela (finerib a oboulíc MTX) - na přání vršek s dlouhým, spodek krátký 🙂

ivuska.h
13. feb 2012

@eustoma Textilní etiketa... Já mám tkané, ale ty se vyplatí až tak od 1000 ks, jinak je to hodně drahé. Tištěné vychází rozumněji, ale zase je celkem problém sehnat kvalitní, aby se tisk nespíral.

medvi11
13. feb 2012

@caramilla prosím tě, v tabulce vliesofixu sčítáš částky za materiál s hmotností balíčků a já pak nevím, kolik ti ještě visím nebo nevisím....a nejsem jediná 😀

eustoma
13. feb 2012

@ivuska.h no ja to prave budem tlacit cca 1.000 na skusku a neskor viacej. uvidime ako sa bude darit. dik za pripomenutie nazvu.

rina76
13. feb 2012

Už jsem skoro zapomněla jak krásně se šije z nového 😀

petkasv
13. feb 2012

@vevercam indián je boží 🙂
@rina76 ten komplet je nádherný, nemá chybu 🙂

stassy
13. feb 2012

@caramilla Díky. Já jsem vyznavačka jednoduchosti, takže největší divočina je u mě reflexní paspule na bocích. 😀 Ještě teda měly být nažehlovací reflexní obrázky, ale já je při stěhování někam dala a vůůůůbec netuším kam.. 😖

vevercam
13. feb 2012

@rina76 nááádhera, opravdu úžasný kompletek, skvělá kombinace barev 🙂

stassy
13. feb 2012

@rina76 Týýýý jo, krásný komplet. A asi se jdu zahrabat. 😀

medvi11
13. feb 2012

@rina76 moc moc moc krásné!