Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@caramilla Ano, ma ho Ivuska😀
a neni teda celej ruzovej 🙂 http://www.brother-czech.cz/shop/prod.php?id_pr...
@ivuska.h ; @terezita ó, budu si muset koupit modrou podložku! 😀 😀 😀
@petkasv Některý stehy bych u innov 10 postrádala (ale začátečník už nejsem 😀 ), základní stehy to má. Potřebuješ cikcak, tříkroký cikcak a overlockový steh. Ten to myslím taky má, takže bych se innov asi nebála.
Ale musím říct, že v něčem mě ten můj elektronickej Br. fakt sejří. Zapošít na něm, to je na týden práce... Všechno mu trvá dlouho, než mu to dojde. Nevím, no, klasika je v něčem jednodušší.
Ty knoflíky taky občas nefungujou, jak maj, nebo je mačkám blbě. Hlavně zapošívání jsem teda ještě nepochopila. Když mačkám knoflík a zároveň pedál, tak to nereaguje, třeba až na popátý 😖
@evinka a to termo froté je jaké na omak?
@boudova to je tvoj na tej fotecke? krasny prepodkladam ze jack russel. my mame krizenca labradora...ako on pride na povel ku mne a tak...ale ked mu prepne v bedni tak rozumie povelu ku mne presne ako ten tvoj je mozem za nim bezat..presne ako dnes....proste sa rozdhol bezat dalej za baraky...a my sme sa s malou len kukala..tak som ho nechala vonku...isli sme domov aby sme tam uplne nezmrzli,a kukali z okna...konecne sa objavil..ale zdrhola za dalsim....teraz je uz doma a ma tres...je zalezeny vo svojej "bude" a tam bude cely den....ked sa nevie chovat ...
toho z videa by som brala vsetkymi 😝
@caramilla tak teď jsem na vážkách, jsem zvyklá na ten starej stroj a ten to všechno dělá tak jak chci já - takže rychle, neumím nějakt u těhle věcí zpomalit, ale to je tak se mnou u všeho (skoro všeho 🙂 ) takže lepší asi bude mechanickej, no ještě to proberu s mamkou taky , to je šikovná šička, ale nemá čas 🙂 na základce jsem rozbila asi 5šicích strojů, pak mě učitelka dával už jen ruční šití, pro jistotu 🙂
@lillyzelvicka Mě je to příjemné. nahoře jemné froté, zespodu je to počesaný. Na mikinky a tepláčky to bude super. Na pyžámko bych to asi nedala.
Přikládám pár počinů z poslední doby - indiánské tríčo střih Ottobre (snad je indián poznat 😉 , fleesové tepláky s proužkem z MTX (jen škoda, že nám ty fleesy tak žmolkují, ale kluci teda pořád brousí kolena o koberec - stále jezdí s autama 🙂 a nakonec pyžamo pro manžela (finerib a oboulíc MTX) - na přání vršek s dlouhým, spodek krátký 🙂

@aerin ona byla nějaký růžová edice! Jé, ukaž foto! To jsem prošvihla, mohla jsem mít růžovej šicí stroj! 😀