Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@medvi11 Pokud to Ivě nevadí, tak to není problém - jen teda, @ivuska.h - nebude moc trapný, že tam budeš mít stejnou adresu jako odesílatel a příjemce? Může si PPL člověk poslat věc sám sobě? 😀 😀 😀
@kuna no, to jsou teda věci!!! (s tím PDF 😀 😀 😀 )
To se teda zeptám manžela. Ale já to řešit nebudu, myslím, že každý ví, co vymýšlím a šiju a střihy dávám a budu dávat zdarma (ne všechny, jen ty malé) 😀 S dovětkem, že pro soukromé účely, bussinese nikomu charitou podporovat nebudu, jsem zlá a na peníze 😠 😠 😠 😀 A pak je to věc každého svědomí a já doufám a myslím, že většina lidí to respektuje.
Doma ať si každý pro svoje děti šije, co chce. Mě to i těší, když mi nadšeně nějaká čtenářka pošle podobnou softovou bundu, jako jsem ušila já pro jasmínku, že děkuje za vychytávky, co viděla u mě. Mě to těší, že někomu to pomůže a udělá radost. Když pak třeba dá fotky někam na svůj blog, nebo do fotoalba nebo do diskuse a tak a napíše, že se inspirovala tady a tady, tak je to 100% košer, tedy podle mě.
Já se taky inspiruju, někdy i vykrádám - zákaznice jsou někdy dotězné a k vykrádání mě proti mé vůli nabádají. 😀 😀 😀 No, ale neušij to, když tak hezky prosí!? 😀
Však všichni se někde neustále inspirujeme, to je to, co nás na šití taky baví, že 😀
Po víkendu, kdy jsem se nestarala o Jasmínku a dneska jí nechla 45 minut plakat v kočárku po vyspání,protože jsem chtěla dodělat tabulku k výstuhám a po té, co jedla oběd v 15:30, protože maminka prostě dělala hromadu a nefunguje, jsem šla do sebe a udělala jsem jí výjimečně poctivou svačinu, jablíčko s tvarohem, skořicí a javorovým sirupem, ona kus snědla a půlku nechala, to vám je táááááák dobrý! Já chci být zase malá a mít mou maminku, co se o mě stara líp než jí o Jasmínku.... 😝
@caramilla tedá..tak koukám, že při používání vliesofixu budu myslet ještě na Jasmínku 😀
a s tím inspirováním se souhlasím...kamarád mi vyprávěl, že tímto inspirováním můžou dva lidi dojít ke stejnému výsledku ..mělo to být v nějakém pořadu jakéhosi kouzelníka..nebo koho..a dva grafici dostali stejný úkol..a po cestě do práce jim rozestavěli billbordy (oběma stejné) a nevím co ještě..a oni vyprodukovali stejný plakát (nebo co to měli za úkol) 🙂 a ve škole jsem se naučila nebrat se v tomto směru tak vážně..tam se kopírovalo pořád ..dokonce i spolužák se mnou sedící v lavici..vymyslel stejný plakát jako já....já sice byla první (tím jsem si jistá)...ale on si myslel, že to vymyslel..v tu dobu mě to namíchlo ..ale s postupem času to chápu a věřím, že to doopravdy vymyslel 😉
@sinala 😀 😀 😀
@caramilla i ty matko.... 😠 😠 Příště žádná hromada...aby to kvůli nás odnesla chudák Jasmí, takový krásný dítě..... ☹ Víš, jak se mi s tím bude blbě pracovat... 😢
@ivuska.h ...jak to, že je bobasek olezlá? 😨 Opečovávat, opečovávat 😅 😅
My dnes byli opět na kontrole, tak snad už se D konečně doléčí... dva měsíce jen choroby....děs. 😖 😉
@palosek To by mě taky zajímalo... Vypadalo to jako takový ten novorozenecký ekzém, ale furt to nějak nemizí, na 6t kontrole říkal pediatr (záskok), že je to ještě v normě, ale mě se to moc nelíbí... Tak asi zajdem za naším pediatrem, už by tam tento týden měl zas být. Má to teda jen na obličeji a ve vlasech.
@palosek no, hele, to si zase nesmíš tak vyčítat, já na ní někdy házím bobek i tak, bez hromady, jsem hrozná matka 😠 Ale šití a jinou práci, když se vzbudí, hned přeruší a většinou teda jídlo mám uvařený včas, dneska to byl extrém, ale mě to už fakt s... a chtěla jsem to mít dopočítaný 😠
Jo, tato hromada nemůže mít nálepku Fair Trade 😀 😀 😀
A ani EŠV, páč toho obalovýho plastovýho materiálu, co na to padlo! 😝 😕
@palosek mastila jsem čím se dalo, vyzkoušela jsem všechno, co mám doma a co zabírá na různé typy vyrážek a nic. Má to spíš suché, ale občas jí to v některých místech přejde do mokvavých stroupků 😒 To je ale během 24 hodin zas zahojené. Je to taková krupička, prostě je jak struhadlo a zčervená jí to, když se nějak víc zahřeje nebo když leží dýl na jedné tváři. Zdá se, že ji to nesvědí, aspoň teda nijak nereaguje, když jí na to sahám. O alergenech ve svém jídle taky nevím, nic dráždivého nejím (i když kdoví, ale moc teď ani vajíčka, mlíko...), prací prášek atd. jsem nezměnila...
@terezita sociální pracovnice na odebírání dětí je moje tchýně, dělala to celý život. Vždycky si děláme srandu, že když jasmí pije šampáňo, tak jedině pod dohledem sociální pracovnice.
Mj. ji ta sociální pracovnice celý víkend hlídala a krmila, jinak by neměla co jíst, i mě krmila 😀
@caramilla 😀 😀 ...tož, aspoň to jídlo... 😀 😀 😀, aspoň bude brzy samostatná 😀 ...i ty ekoložko 😝 😀
@ivuska.h ...hmm tak to chce asi fakt radu lékaře...možná, že malá bude citlivější na změny teplot apod. 😉
@terezita ...to mateřské mléko je dobrý nápad, už jsem něco podobného taky slyšela, jen jsem si na to ted vůbec nevzpoměla...asi bych měla posilovat i mozek 😀 😀 😀 😀
Jinak...až uvidíte, v tabulkách, že neobjednávám látky, tak to šetřím na tady vychvalovaného Brothera 3034D 😀 😀
MEMBRI ...prosím, ztrácím se v tabulkách, ráda bych zaplatila, ale v tab,co mám v záložkách je najednou jen 20,-kč...a já mám obj. kolem 2tis....že by sleva???? 😀 😀 😀
holky @terezita @caramilla @ivuska.h bude tohle fakt držet vlhkost ?
http://www.mimibazar.cz/foto.php?id=39143126&tab=8
@ivuska.h Vim, ze mam asi tak par hodin spozdeni, ale musim se taky vyjadrit. Prvni vec, tve plinky jsou chraneny autorskym zakonem (AZ), patent nepatent. Dle autorskeho zakona, pokud nekdo prodava (mysleno ze na tom postavi business) vec, ktera je na prvni pohled zamenitelna s tvoji, tak jsi chranena AZ a muzes danneho cloveka zazalovat. V tomto pripade je to samozrejme mimo, ale spis bych treba zvazila minimalne osloveni toho SK prodejce.
Ja si te velmi vazim, toho co jsi dokazala. Ale na druhou stranu je fakt to, ze opravdu maji zadek deti stejny. Jsou tam drobne rozdily, to ano, ale nektere veci proste jinak nevymyslis. Sama ted pracuju na svem projektu, uz me to stalo spousty a spousty casu, vikendu, veceru a noci, porad, doladuju a presivam a uz toho mam plne kecky, takze plne chapu tvuj "vztek". Pokud ale z toho nekdo nezacne delat business a vydavat za svuj vynalez, tak bych to neresila. Zaroven i vidim, jak opravdu tezke je prijit s necim jinym, novym, originalnim.
Mimochodem, po mem brouzdani po netu jsem nejednou narazila na zahranicni "Anavy", proste strih na plinky, ktere na prvni pohled vypadaji jako tvoje a jsem si vcelku dost jista, ze tam nikdo ten tvuj strih neobkresloval 😉 Treba ten dotycny si rika to same, ze neco doma vymyslel a nekdo v CR to okopcil a ted ma na tom byznys a jak je to nefer.
@lillyzelvicka jj osobne jsem na merinostar slysela jen dobre ohlasy.
@palosek taky jsem praktikovala, jen jsem se nemohla nikdy trefit 😀 😀 😀
@lillyzelvicka netusim, ja tu latku mam ulovenou na deku, plina me teda nenapadla 😅
@lillyzelvicka aj ked si sa mna nepytala 😅 ak je to 100% merinovlna, dobre sa nalanolinuju, tak urcite bude drzat vlhkost😉 som ani nevedela ze taka znacka existuje.. uz toho zacina byt naozaj celkom dost az stracam prehlad 😒

@ivuska.h zajedu si to klidně roztřídit, ať s tím nemáš práci...beztak jsem se chtěla podívat na Julinku 😀