icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

palosek
14. feb 2012

@lillyzelvicka ...a co potřebuješ objednávat??? 😀 😀 😀 😀

membri
14. feb 2012

@beky52 nekdo rekl ze by sli je vzal kdyby nekdo taky chtel

beky52
14. feb 2012

@membri ja som obidve dala do tabuľky..tak ak budeš taká dobrá a doplníš ceny..uvidíme..či bude záujem..díky

membri
14. feb 2012

@beky52 jj dala jsem je tam.. a ty zadne chtit nebudes?

boudova
14. feb 2012

Nemáte někdo prosím odkaz na volně stažitelnej střih na triko/tuniku z úpletu? Koukala jsem do všech svejch časopisů doma a všechno jen z plátna....a nebo nějakej tip na burdu/ottobere, kde je takovej použitelnej střih?

kuna
14. feb 2012

@palosek @caramilla díky za radu s patentkama, asi si dlouhé koupím. Škoda, že nemají barevné, ale vím, že budu v některých místech procvakávat víc vrstev, než dvě.

Kdo jste šily dětem softky - jak jste dělaly rukávy (myslím dole)? Přemyšlím, že tam dám dovnitř náplet (patent), ale ten už má na rukavicích, tak ať tam nemá "guču". Ale dát tam jen gumičku, tak by dovnitř asi foukalo...Ještě si pohrávám s myšlenkou udělat takový ten utahovací pruh na sucháč, jak je na lyžařských bundách pro dospělé, u sebe to oceňuju.

kuna
14. feb 2012

@barcav moc pěkný kompletek. Ty rukavice jsi taky šila?

mehlo
14. feb 2012

@kuna ahoj zrovna to říkám manželovi, že to musím zítra večer zavřít.

OT- jdu zítra na pohovor a jestli se jim budu líbit, tak si mě tam rovnou nechají na školení

lillyzelvicka
14. feb 2012

@palosek mail jsem četla dík moc 🙂 no právě že už se to tu ptalo a mi se tam líbí to termo froté( mám z podobného mikču) ale zase s tím poštovným to není tak výhodné 😅
@caramilla tak já spáchám tabulku večer 🙂 jak na to spěcháš ?

barcav
14. feb 2012

@kuna ano šila 🙂 to šedivé měly být sněhové vločky, ale nikdo to jaksi zatím nepoznal 😀 😀 😀

lillyzelvicka
14. feb 2012

@kuna já nedávám patent protože se do toho blbě leze když je hunější mikča.Volila bych ten sucháč 😉

lillyzelvicka
14. feb 2012

@palosek no termofroté to akční , Peťa chce flíz a ono se toho najde 😀

petkasv
14. feb 2012

@membri prosimtě jak se mu to povedlo, my jí máme taky tak abych si dala na malou pozor 🙂

Jinak dneska ta naše cácora sežrala bůhví kolik korálek, nemůžu to říct chlpovi, to by bylo něco, je mi jasný že vyjdou ven, ale stejně, ještě že to nebyly špendlíky, a stalo se to díky tomu že jsem převáděla prachy z účtu na účet a zvojtila to takže šlo 30 000,-- na jiný účet tím pádem pro mě neznámí, mě šlehne, takže jsem v tu ránu volala do tý banky kam jsem to poslala, že s tím samo nic dělat nejde, volala jsem do svojí taky s tím nic nejde, nechápu to v dnešní moderní době, to fakt nechápu, a tak jsem letěla do města, který je od nás 5km ☹ bezvadný v těch srač..ch paní na cizí bance mi řekla že teda opravdu s tím nic dělat nemůžou ale co je potěšující že teda oni nemají čísla účtu zakončený 6, takže se mi snad platba vrátí, doufám ☹ jinak jsme v prd...

@lilly já bych se do wendy přidala 🙂
@barcaa to je super vyladěný kompletek 🙂

animal
14. feb 2012

@mehlo tak tfuj tfuj

animal
14. feb 2012

@petkasv no já mám dojem, že s tím opravdu nic dělat nemůžou a že jinak musíš čekat až se ozve ta druhá strana ke komu jsi to poslala a pokud se neozve, tak ho udat. Protože je to nedovolené obohacování. Takže teoreticky by ses peněz dočkat měla, ale s kdo ví jakou odmlkou 😝 a pokud jsi zadala neexistující kombinaci účtu tak je to to nejlepší, platba se vrátí

lillyzelvicka
14. feb 2012

@petkasv hele ale to by ti měla paní v tvojí bance zavolat do té cizí a oni by měly oslovit majitele toho účtu a domluvit to s ním, protože když to dáš k soudu tak to vyhraješ.Jinak ty banky s tím opravdu nic neudělají jen domluva s ohle nám řekli loni když jsme blbě převedli, ale teda nám naše paní pomohla alespoň tím telefonátem do té druhé banky.Držím pěsti 😉 A s malou taky ať to vykaká 😀

terezita
14. feb 2012

@boudova jestli mas strih na tuniku z platna, tak to smikni bez svovych pridavku a usij z upletu..
a kdyztak koukni na www.kostenlose-schnittmuster.de jestli tam neco nebude.
@mehlo drzim palce!
@petkasv nevim, co mas za banku, ale ja takhle poslala jednou taky blbe prachy, sla jsem do te banky, kam jsem to blbe poslala a oni mi tu platbu poslali zpatky. zpatky se ti platba vratit nemusi (zalezi, jak snazivi zamestnanci tam pracuji 😀)
jinak jsem si zrusila frote u mylly, bo jsem dneska ve flex-texu ulovila paradni pruzne bavlnene frote, krasne zlute, tak z toho em. strihnu na ty letni saty k vode a jeste usetrim.. 😅 ale zase si m. vydupal merino tricko.. 😝 doufam, ze to nezmrvim.. 😠

kuna
14. feb 2012

@barcav no já to právě poznala! A zdály se mi tak dokonalé, že jsem nechápala, že se dají takhle hezky udělat doma, proto jsem se ptala 🙂.

@lillyzelvicka právě, neteř má bundu takto s patentem (kupovanou) a oblíkat ji do toho je za trest

anielik
14. feb 2012

@petkasv a nevies komu si to poslala? ten ti to najskor posle spat. Ak si dala len zly ucet a dobru banku na 99% sa ti to vrati...ale to trva aj 2 tyzdne... neboj peniaze sa vratia 🙂 Banky nemaju rovnake ucty 🙂

kalman
14. feb 2012

@caramilla poradíš mi prosím? chci si objednat rezací podložku a rezač http://www.sijacie-stroje-patchwork.sk/rezaci-k... nebo mi stačí 28mm? a jak velkou podložku si mám vybrat ? http://www.sijacie-stroje-patchwork.sk/oboustra...

palosek
14. feb 2012

@lillyzelvicka no tak ted se stydím :(. Já si ho objednala. 😔 ..i flís už minulý týden a dnes mi psali, že je na cestě...snad zítra dojde. Brala jsem pro sebe a pro sestřenku. Tak jsem zvědavá na kvalitu. Ono ty velké hromady se dost protáhnou...ale taky si musím příště nějakou zkusit...ať trpí i má záda 😀

barcav
14. feb 2012

@kuna 😀 😀 😀 😀 se tetelím blahem, děkuji 😵 vločku jsem nakreslila na soft a pak vzala nůžtičky na nehty a večer u filmu vystřihovala 😀 málem mi hráblo, když jsem je našila na ten modrý soft a zjistila že mám obě rukavice levý 😅 😖 tak jsem si to zase hezky vypárala, střihla znova rukavice a zase přišila, jsem byla tááák vzteklá 😀 😀 😀

kryska5
14. feb 2012

dievčatá SK stužky konečne doma!!!!!
Som ich ešte poobede buzerovala na našej pošte až bola teta a všetci stojaci za mnou nervózni 😅 ale nič, balík tam proste nebol ☹ Keď som prišla domov tak ma napadlo vyskúšať toto: http://tandt.posta.sk/ a hneď som zistila že balík je na úplne inej, hlavnej pošte, tak som pre neho letela a mám ho ... ufff ... nebola som prvá čo sa sťažovala že nedostala oznam 😖 slovenská pošta jednoznačne potrebuje konkurenciu 😀

terezita
14. feb 2012

@kryska5 jee parada! tak hlavne, ze jste ho dohledali!! 😵

kryska5
14. feb 2012

@terezita ďakujem ti dobrá duša 😵 veď bez tvojej pomoci neviem ako by som sa k tomu dopracovala 😀

kryska5
14. feb 2012

@martinkah @kalman @kajark @idris posielam zajtra

FM balíček po vybalení 🙂

dugyna
14. feb 2012

@membri a prosim ta mohla by si ma tam nahodit..bo ja to neviem...dajem velmi pekne

mima2011
14. feb 2012

@barcav to je krásný komplet a jak ti to všechno krásně ladí 😵

barcav
14. feb 2012

@mima2011 děkuji 😀 ze začátku jsem se bála do softu střihnout 🙂 akorát mi to přijde takové chudé, až mi přijdou engros nažehlovačky tak to bude teprve vončo 😀 😀 😀 😀

caramilla
14. feb 2012

@kuna Já dávám patent a leze se do toho dobře, Jasmínka se oblékne už i sama (jen jeden rukáv, ten druhý si neumí podat 😀), ale ta varianta na sucháč je taky dobrá. Já u své lyž. bundy mám patent + ten sucháč 😀
@mehlo Tak držím palce!
@lillyzelvicka stačí mi to, až tu bude softshell
@petkasv Ježiš, to je horor! A já jsem vždycky klidná, že přece v dnešní době.... To je hustý!
Jinak jsem asi 2x zadala blbě kód banky a peníze mi asi za měsíc zpět přišly 😉