icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

zojec
15. feb 2012

@snehovavlocka ak si ju sila z bambusu, treba ju v prvom rade viac krat oprat.. bambus ziskava max. savost tak po 5tich praniach 😉

dugyna
15. feb 2012

@season no volala som k nam na 5tku...a pani mi povedala ze nahravali dvaky len v pondelok a utotorok...takze 2dni tvra kym dojdu...udajne maju nejaku novu zamestnankynu ktoru ucili....no a potom sa ku koncu z nje vyklulo ze nie som jedina co volam ze uz som neviem kolkata v poradi....

dugyna
15. feb 2012

@season
@zojec
tak ako kukam to nebude nejakou novou tetou tu na 5tke ale niekde centralne na celom slovensku.... 😠

zojec
15. feb 2012

@dugyna uz mam pocit, ze ho niekde zasnezilo po ceste :D

snehovavlocka
15. feb 2012

@zojec nie je z bambusu,ale asi ho budem musiet skusit 😝

caramilla
15. feb 2012

@kalman tak ty mám taky v plánu pro mhd 😀

@ivuska.h jo, to je možný, mě to doporučovala, když byla Jasmí už větší 😉

Když jsme u toho vykrádání nápadů, tak se na Fleru objevilo tohle. Musím říct, že mě to fakt teda dost nasralo... Bohužel tu prodejkyni znám, dala jsem jí know-how, čte ekozahradu, má ode mě materiály, bere soft z našich hromadek, protože jsem jí dala info, aplikace šije ze zbytků, co si vyprosila ode mě. Tváří se jako kamarádka a objeví se toto...
http://www.fler.cz/zbozi/detske-softshellove-ka...
Nejradši bych dneska vyhodila stroje z baráku a utrhala kabely od internetu.... ☹ ☹ ☹
A dopředu uvádím, že to není nikdo z MK! 😀

membri
15. feb 2012

@caramilla a to je tvuj strih tech kalhot?

caramilla
15. feb 2012

@membri no, tak střih na kalhoty neřeším, ten je furt ten samej. Ale spíš nápad na řešení kalhot s nápletem, aplikace zvířátek a tak... No, ono se to asi takhle nezdá. Ale já jí dost znám, bohužel... Kdybych neznala, tak bych se na to dívala asi taky jinak ☹ Hlavne ten popis inzerátu - že ušije všechny různý aplikace na softshell atp. Mě to přijde, jako by rovnou napsala, že ušiju všechno, co najdete u Caramilly a nemá to skladem 😀 Ale musím to hodit za hlavu, právo na žádný svůj nápad nemám, co jsem vymyslela a zveřejnila už prostě není moje a nemám na to žádný nárok, to je jasný... Zamrzí to hlavně od někoho, kdo se tváří jako kamarádka a chce poradit a pomoct a má ode mě materiály atp. Tak to prostě zamrzí. Ale asi jsem namyšlená a paranoidní, to je taky možný 😀

terezita
15. feb 2012

@caramilla hele na tu ja koukala a prislo mi to nejake povedome, sem si rikala, jestli to neni nekdo z mistnich brnand.. 😅

xashen
15. feb 2012

@lillianx Jejda v SR to nevim. Ja ho brala tady: http://www.art-creative.cz/praskova-barviva-bat...

lillianx
15. feb 2012

@xashen no jasne, o tom viem. dakujem, uvidim ci najdem niekoho kto mi ho kupi. lebo inak za poplatky banke a postovne zaplatim viac ako za farbu 😉

dugyna
15. feb 2012

@zojec asi odvialo lebo aj tu v ba uz sme mali druhu sneznu burku za dnes 😀

membri
15. feb 2012

@caramilla aha no tak to se pak ani nedivim, ze to hodne zamrzi ☹ a jak jde videt lidi v dnesni dobe nevi az kam zajit pro svuj vlastni zisk ☹

ucitelka70
15. feb 2012

@kalman no žienka, rozšupa si sa, takže mužík je rád...... a ten štítok si kde zohnala? vyzerá ako origoš

stassy
15. feb 2012

@membri Ptala jsem se holek, které jsou v tabulce od Bordino dále (známe se z jiné diskuze) a vůbec by jim nevadilo počkat, prý klidně až do dalšího rodičáku, ale tuším, že to už je moc daleko. 🙂 Pokud by to tedy nevadilo ostatním zúčastněným, které jsou vpředu, jsme za pozdější uzávěrku. Díky moc. 🙂

caramilla
15. feb 2012

@membri hm, a prestyz... Ted jsem prolezla Fler a v softu tam zacina byt dost presyceno a dost konkurence 😀
Nemůžu si dělat právo na to, že mě napadlo našít na soft kytku jen proto, že se mi nelíbí sportovní bundy na Jasmínce 😀 Holt budu muset vymyslet zase něco novýho, co vydrží měsíc, než to někdo okoukne a pak zase něco novýho a pak se sejdeme v těch bohnicích 😀 😀 😀
Asi bych to měla brát tak, že se poplácám po rameni a řeknu si "jsi dobrá, inspiruješ lidi" 😀 😀 😀 a radovat se z toho, že moje kopie bude šít magdalena a já třeba půjdu stavět sněhuláka, péct bábovku a tak:D
Někdo tu před pár měsíci psal, že bych měla prodávat nápady, možná na tom něco je, budu prodávat na Fleru nápady:D

membri
15. feb 2012

@caramilla hele a proc ne? lidi tam prodavaji sve napady, tak proc to nezkusit :D

neboj ja te nebudu kopirovat, jak prisit aplikace vubec netusim 😀 😀 😀

aerin
15. feb 2012

hele holky, ja na ten fler fakt radsi nepolezu, jsem zvedava, kolik lidi me obvini 😀
jinak tyhle gate jsou zas "podobny" tem mym, ne?😀
http://www.fler.cz/zbozi/polodupacky-klucici-24...

to je tak asi se vsim, ach jo☹

membri
15. feb 2012

lepsi je se radeji ani nekoukat ☹

zojec
15. feb 2012

@caramilla no pekne, pekne :( ale bohuzial take veci sa daju ocakavat :( ja som tiez tu na bazare MK nasla uz 2x inzerat, kde sa zenske snazia sit kapsy podla strihu co mam vo fotoblogu, nie je 100% moj, je s mensimi upravami, ale tam sa toho vela upravovat tiez neda 🙂, minule dokonca aj s mojou aplikaciou 😠 to ma nastvalo trochu viac 😠 . ale vzdy ich po niekolkych dnoch stopnu , kedze sa to nesmie 🙂
a ja som sa tiez inspirovala pri softshelkach tvojimi :D akurat strih som uplne dokafrala :(
inak pozeram ten zlty softshel je velmi pekny 😀

aerin
15. feb 2012

hm, tak jsem si taky zadala soft a to je mazec teda😀 od te doby co jsem ho zadavala naposledy toho teda pribylo dost 😅

membri
15. feb 2012

@zojec a muzu se podivat nba tvuj fotoblog?

ja nastesti siju jenom pro Anicku 😀

zojec
15. feb 2012

@membri jasne, ze mozes 😀 😀 ved je verejny 😉

membri
15. feb 2012

@zojec a adresa ? 😀 😀

aerin
15. feb 2012

@membri dobre delas😀
ale ja uz jsem utratila tolik za material (a za novy stroje) ze se mi musi aspon neco vratit, ach jo 😅

membri
15. feb 2012

@aerin ja zrovna moc casu na to nemam..

ja pletu a hackuju na zakazku, jeste pracuju, mame dve firmy, a jeste malou k tomu.. takze moc casu nezbejva 😀

zojec
15. feb 2012

@aerin pozrela som aj ja ten soft.. 😀 😀 som sa pobavila na tom vychrtnutom psovi, co je hned prvy , v peknej softshellke 🙂 😀

kalman
15. feb 2012

@michamicha úplet jednolíc bavlna s elastenom je to pevné a trochu pružné. kupovala som unás v obchode

membri
15. feb 2012

@zojec krasne veci 🙂