icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

animal
16. feb 2012

@monr no tak já konečně nedávno došila manželovi soft kalhoty jak začly ty mrazy a on mi mezitím zkubnul 6kilo a tak je musím přešít, ikdyž 3/4pásku byly se širokou gumou. Takže párát 😝 😝 😝 a zúžit atp.

monr
16. feb 2012

@animal no chcela som si ušiť softové pre seba, keď dorazí, ale asi sa na to vykašlem, asi si netrúfnem, keď treba niečo iné, ako je v strihu, som nahratá 😒

membri
16. feb 2012

ja ze softu budu sit jenom pro Anicku :D na me by byla velka spotreba materialu 😠 😠

kuna
16. feb 2012

@animal radši ho vykrm zpátky, to je jednodušší, než párat a zužovat 😀 😀 😀

No to jsem fakt zvědavá na šití těch kalhot, už se "těším". Sufik mi inteligentně radila ušít si je nanečisto z Irmy, což určo udělám. Stejně potřebuju tepláky, i když irmácké mi asi douho nevydrží 🙂

terezita
16. feb 2012

@kuna no ja je budu strihat ze stareho prosteradla, co je tu na vyhozeni.. 😀 a kdyz bude sedet tohle, tak pak ta pruzna kalhotovina urcite 😀

lillyzelvicka
16. feb 2012

já šila kalhoty manžovi se stahováním to je v pohodě.Ale já co jsem si šila svoje tak je mám velké takže musím zůžovat 😝

animal
16. feb 2012

@monr neházej flintu do žita, přinejhorším budeš prostě zužovat jako já 🙂 a ta kalhotovina i klasický soft jsou dost pružné a když bys zužila omylem více, tak to prostě pruží

animal
16. feb 2012

@kuna no při jeho proporcích budu raději párat než ho vykrmovat, začínám doma pomalu zavádět jinou stravu a docela se i chytá v něčem

animal
16. feb 2012

@terezita s tou kalhotovinou musíš počítat, že to třeba v pase musíš mít opravdu na knop, protože to pruží, takže s prostěradlem bych to asi nesrovnávala.

terezita
16. feb 2012

@animal to uz pak doladim na tele. ale aby ten strih holt vubec sedel.. 😅 😀
a teda sikula muz! ja to mam jednoduche, ten muj zdrave i ji.. ale ja ne 😀

kalman
16. feb 2012

@lillyzelvicka Ahoj môžem sa tiež pridať k Wendy?

animal
16. feb 2012

@terezita no on asi před 1,5-2lety zhubnul 16kg, ale zase začal chodit se sousedama na pívečko v létě samá grilovačka, tak zase nabral asi 10kg 😀
ze zdravé stravy u něj není problém s kus kusem a různými kašemi (pohanková, jáhlová, ovesná) dělala jsem i zdravější palančinky se špaldovou a celozrnnou moukou a místo marmelády rozmixované zavařené broskve bez cukru a to mu taky jelo. Včera jsem udělala salát se sojanézou a řasami, ale řasy jsem nedala do salátu, ale zvlášť do mističky, ať si je kdyžtak přidá a na řasy si teda netroufnul. Tak řasy dnesk šoupnu Marečkovi do čočky. Jo a taky jedl čočkové placičky 🙂 v něčem se to s ním dá.

animal
16. feb 2012

@terezita jen musím pořád lovit na netu inspiraci na tu zdravější stravu a utrácet plno peněz za ty suroviny ve zdravé výživě. Když už člověk jenom ty potraviny doplňuje průběžně, tak je to lepší než ten začátek, kdy musíš všechno najednou pořídit.

papajka7
16. feb 2012

baby prosim,hodte mi tu link na tabulku VTC,zmyzla mi z dokumentov 😒

@kalman ty budes platit VTC,mozem ti poslat peniaze?zaplatis aj za mna?

season
16. feb 2012

@lenasss nič sa neboj, nie si sama. Mne dietka grckali, tak to som nič nerobila, len nosila, prezliekala, prebalovala kojila. A pri tom tí dalsí trpeli... v lete to už bude lepšie 😉 😀 😝 som Ta asi nepotešila, čo?

dugyna
16. feb 2012

@kalman aj ja ti mam poslat peniaze za vtc?

kalman
16. feb 2012

@papajka7 Dobre tak ja to za všetky zaplatím ak to chcete ale ja mám tatrabanku bude to trvať , v tabulke je číslo na Fio na ten účet viete platiť každá sama
@dugyna
napíšte mi či si to na ten účet pošlete sami alebo to pošlete mne a ja to budem platiť hromadne?
A prosím pošlite mi link na vtc niekam mi zmizol 😠

kalman
16. feb 2012

baby súrne potrebujem strih na dámske telpáky neviete niekto či sa dá niekde stiahnuť? nemám žiadny strih podla čoho by sa dal upraviť ☹

dankakk
16. feb 2012

Baby tak ste má vydesili s tým plagiatorstvom:( mám tu našite kapsovky čo som chcela ponúknuť cez slovensku podobu fleru- sashe, no a teraz neviem:( strih som od nikoho nepajcla, je to kombinacia viacerých čo mám origos kupene doma, kde tu som ich zuzila, dala zapinanie ako to nám najviac vyhovovalo, no a pridala niečo čo som u nikoho ešte nevidela- stuzky z FM na vyznačenie stredu pre lepšie zapinanie- nech nie sú nakrivo. Maju aj farebné zapinacie uši a tak. No a teraz ako dala @caramilla odkaz na tu babu čo ju kopci, tak ona tam má kapsovky čo sa podobajú na tie moje:((( ja som ich ešte nestihla dat na net, lebo sme sa sťahovali a nemám ich pofotene:( ale mprvotiny mám v tomto fotoblogu... Car, u teba na blogu som sa poucila ako vsivat lastin🙂

papajka7
16. feb 2012

@kalman tak ja si to zaplatim sama 😉 ,nemali byt ziadne poplatky,aspon minule to prebehlo bez poplatkov 😉
a ako sa dohodneme,ku komu to moze ist? ja by som to zobrala,len teraz je to troska komplikovanejsie s casom a chodenim na postu 😝 ,tak rada by som sa ku niekomu pridala 😅

dugyna
16. feb 2012

@kalman ked je to fio ucet tak to v poho de zaplatim ...som myslela ze to je nejaka ceska...
link https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0Au...

kalman
16. feb 2012

@papajka7 pošta pôjde kumne sme len štyri tak to zvládnem 😀

kalman
16. feb 2012

@dugyna to je link na MTX

papajka7
16. feb 2012

@dugyna dakujem za link

@kalman dakujem,ze si sa toho ujala 🙂

papajka7
16. feb 2012

to je MTX
🙂

michamicha
16. feb 2012

@lillyzelvicka a kdy bude uzávěrka na wendy?

lillyzelvicka
16. feb 2012

no navrhněte si termín 😉