icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

michamicha
16. feb 2012

@animal aha, tak to se pak musíme spolu domluvit, kdy si pro to mám přijet 😉

ivuska.h
16. feb 2012

@michamicha To jsem si ani nevšimla 😀

animal
16. feb 2012

@michamicha juju připomeň se zavčasu, abych tě stihla mít nachystanou

terezita
16. feb 2012

@ivuska.h treba tady smiruje 😅 😀 a zacla ji cvikat pr... a tak to radsi stahla 😉

terezita
16. feb 2012

anebo jsme ji udelaly tak skvelou reklamu, ze to uz prodala.. 😀

ucitelka70
16. feb 2012

môj OL bol odovzdaný prepravcovi ešte v utorok a stroj NIKDE ☹

barcav
16. feb 2012

@caramilla ty kvítky jsou fakt pěkný 😀 😀 😵

monr
16. feb 2012

@ucitelka70 to je na nervy,

kuna
16. feb 2012

Tak než se tu rozjede další diskuse o plagiátorce, tak se k tomu MMB přiznám já. Nemusím, nikdo by se nedopátral toho, že jsem to já, jméno se mi u inzerátu nezobrazuje. Dělám to ze svého rozhodnutí.

Plenky chobotky tam mám čtyři, jsou to všechny čtyři, které mám doma. Ušila jsem si je pro vlastní dítě, jenže nám tento typ plen moc nevyhovoval. Takže jsem je po koupi OL objela veselýma barvama a dala na MMB. Ano, nápadem na chobot jsem se inspirovala, ale nejen u HD, ale i na Etsy (americký Fler), kde jsem před půl rokem tyto plenky viděla taky. Nevím, jestli jestli to první vymyslela HD, nebo prodejce na Etsy...to je jedno. Plenka mnou okopírovaná ale není, protože jsem žádnou plenu HD nikdy nedržela v ruce, ani ji doma nemám. Střih (tělo plenky) je můj, vepředu je chobot, ale nevím, o kolik je širší nebo delší nebo kratší, než HD. Střihla jsem to od oka a podle sebe.

Nepřiživuju se na ničí značce. Prodávám POUŽITÉ plenky, vyloženě to v jejich popisu píšu, že jsou použité. Kdybych byla kopírka a chtěla někomu brát nápady, tak ty pleny prodávám nové, ne použité. Nové plenky neprodávám, ani na MMB, ani na Fleru, ani nikde jinde. Na zakázku pleny nešiju a ani se na to nechystám. Nevím, proc Ivuska nevěří, že je to prodej po vlastním dítěti, když se nejedná o nové zboží.

No a že tam mám dalších pár AIO (opět POUŽITÝCH, mimo té zelené, ta mi po ušití přišla moc křiklavá a prostě se mi tak už nelíbila) ? Nevím, proč by to mělo o něčem svědčit, navíc tyto jsou podle mého střihu, který prochází stále úpravama, zvětšuju, změnšuju (tu modrou tak, že je fakt super pro malé mimi, ale dceři dávno malá).

A konečně jednolíc - před měsícem jsem tu nabízela, že ho nutně potřebuju objednat a jestli se někdo přidá. Přidala se jedna holka a vzala si metr a půl, musela jsem dorovnat zbytek do minima. Takže mi ho doma přebývá cca 5 metrů. Protože tady o něj nikdo zájem neměl, zkusila jsem ho dát na MMB.

Když to shrnu - prodávám použité pleny po svém vlastním dítěti, v inzerátech to uvádím a není to proto žádné kopírování.

alinn
16. feb 2012

@kuna 😀 😀 😀 Tak to se povedlo..To je náhoda jak blázen

alinn
16. feb 2012

@kuna hele prosím tě co ti problesklo jako první myšlenka, když jsi zjistila, že to je odkaz na tvůj bazárek? 🙂

kuna
16. feb 2012

@alinn problesko mi "cože???? dyť já nic nekopíruju!!" no a v druhé větě přehršle slov, kterým jsem pak dala hlavu patu a napsala ten příspěvek 🙂

dugyna
16. feb 2012

@membri stym MTX to ako dopadlo nakoniec?

kuna
16. feb 2012

@lillyzelvicka to vypadá dobře...no ale co když je držím křivě? 😀 😀

caramilla
16. feb 2012

@kuna ; @ivuska.h Ježiši, tady se to zvrhává, to je masakr! 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀

Jinak, Ivo, té Magdaleně jsem psala někdy cca v 14 hodin mejl o svém názoru a na konec jsem jí připsala, že sis všimla, že ta její novor. je pajclá její a že já teda nevím, že tvé plenky do detailu neznám, ale ať si na tebe dá pozor, že si své výrobky kopírovat nenecháš. Udělala jsem bububu. Ale jestli ji stáhla ráno, tak to se mnou nesouvisí... Asi ji prodala mimo Fler, tak ji skryla, si myslím...

Zatím od ní odpověď nemám, ale napsala jsem jí v dobrém a myslím, že dost slušně (slovo kráva, jsem použila jen 2x ...? 😀 😀 😀 😀 , kecám...)

A to jsem sem jen šla dát své včerejší a dnešní výtvory 😀
Dvě prouhatý trika, jedno je jasmí velký, tak jsem ušila druhý (@terezita - vyšla mi látka úplně tiť-ťop, hurá!), to jí je taky velký, ale ne o 4 roky, ale jen o rok 😀 😀 😀
Střih jsem pajcla z Ottobre, přiznávám se! 😀
Další je kojotriko s vyčíváním a našitou cedulkou! Všimli jste si, jak mé cedulky barevně ladí k mým výrobkům?! To jen tak někdo nemá (dokud to nepajcne) 😀 😀 😀

ještě mám střiženo na další trička pro mě a jasmínku a bude vestička z lamy k této mé limetové sérii 😀

Začíná tu být horká brutální zábava!

caramilla
16. feb 2012

A ještě ty fotky.
U focení trik jsem uklouzla a natáhla se celá do sněhu, trika obalený jak koule 😀 No, ale lepší než bahno, že...

A Jasmína, no, to nepotřebuje komentář. Sebrala jsem jí dudlík, aby zase někdo neprudil (to prudí právě ta ona osoba kopírovací), že máme ještě dudu a fuj, tak začala ječet, a urazila se a odešla z mola, tak jsem ji uplatila čokoládou, je to vidět, no 😀

caramilla
16. feb 2012

@lillyzelvicka No, to je masakr! Za tu cenu, nekup to! 😀

barcav
16. feb 2012

@caramilla hezké 😀 jedno malé OT - mám děsnou chuť na čoko a prohlížela jsem si u Tebe na blogu čoko recepty uáááááá takové týrání, zítra jdeme na velký nákup, víš co to udělalo s mým papírkem co nezapomenout koupit 😀 😀 😀 😀 jelikož doma nemáme fakt nic, tak jsem byla nucena si jít už dvakrát udělat aspoň kakao

caramilla
16. feb 2012

@barcav hele, já a čokoládové recepty!!!! Když jsem byla těhu, tak mi genetička zakázala čokoládu a víš co jsem dělala celé těhu? Měla jsem v prohlížeči záložku a tam si ukládala čokoládové recepty z celého světa s tím, že po porodu budu dělat jeden za druhým a tak se taky stalo! 😀 Moje dvě vášně je šokoláda a karamel!
Teď v novém apetitu vyšly dva úplně boží karamelové recepty, už mám nakoupeno a snad se dostanu k pečení a dám na blog. Pardon, špatná terminologie, PAJCNU 😀 😀 😀 To slovo je boží!
A mám chuť na horkou čokoládu, mňam!

membri
16. feb 2012

@caramilla ze to na tobe zrovna nevypada 😀

membri
16. feb 2012

@dugyna co jak dopadlo?

ivuska.h
16. feb 2012

@kuna Haha, to je teda dobrý 😀 Víš, mě tady na bazárku smazali x mých inzerátů s použitýma plenkama zn. Anavy, páč mi taky nevěřili, že jsou použité, tak si z toho nic nedělej 😉 Pokud jsou fakt použité, samozřejmě to kopírování není, ale to si tam může napsat každý, když prostě vidím inzerát, nemůžu toto ověřit. Ostatně opajclé Anavy jsem taky jednou viděla jako "použité" a přitom je tam ta paní furt doplňovala... Tak leda by šila furt dál plínky, které jí nevyhovují...

ivuska.h
16. feb 2012

@caramilla Hezký! Takže předpokládám, že máš minimálně 10 barevných variant cedulek, abys to mohla ladit k tričkům 😀 A jak vidím to dětské triko, asi si nechám z dílny poslat metr toho limetka-tyrkys-čoko úpletu, protože to vypadá fakt krásně a je to i dobrá gramáž, Ondra má málo triček 😀

terezita
16. feb 2012

@kuna ja vedela, ze jsi to ty 😅 😀
zacina tu dobry hon na carodejnice.. 😀 😀 😀
@caramilla teda mala je dobra frajerka na tech fotkach! 😀
@ivuska.h hele na tricko je ten pruhovany finerib fakt uzasny! mit ho vic, tak nasiju i pro sebe.. 😉 jen ta spotreba pak... 😀 😀 😀

aerin
16. feb 2012

@terezita hele presne to me napadlo, hotova inkvizice...
jsem se asi rozhodla ze budu inkognito 😅

terezita
16. feb 2012

@aerin jdeme se vsude prejmenovat, aby nas nikdy nikdo nenasel.. 😀

ivuska.h
16. feb 2012

@terezita
@kuna Já jsem to myslela z části ve srandě, prostě jsem projížděla MMB a toto jsem uviděla, tak mě to pobavilo v kontextu toho, co se tu poslední dobou řeší. Jinak hlavní kopírka plínek s chobotem už je dávno jasná, jistá značka na S 🙂

@terezita Na mě by to asi bylo moc divoké... I když... 😀

terezita
16. feb 2012

@ivuska.h na tebe a divoke? nedelej se, nedelej! 😀 😀 😀
hele, ze bych zacala prodavat ty me kopie bum genius? 😀 😀 par jich tu mam 😅

alinn
16. feb 2012

http://www.produktservis.com/katalog/wendy/jedn... hele tyhle kytky už asi nejsou... Nebo mi to jen blbne?