Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@terezita hele teda blok parídní klobouk dolů 😉
@ucitelka70 ..len stále neviem..kedy je uzávierka mtx?vlastne to nesuri..len som radšej ak mám už látky DOMA 😉
Konečně mám hotový overalek na dva zipy. Ale natrápil mne.
@kalman měla to být podle ottobre vel. 86, hrozně v tom plave, je to minimálně o jednu, dvě velikosti větší. A na švy jsem nepřidávala... Ale na spaní to zas tak neva... zmenšovat to nebudu, to radši ušiju ještě jeden. Takže už fakt nevím, jak to šít. Jednou vyjde akorát, jindy úplně obrovské. Triko se poměří dobře, ale tohle byl dost komplikovaný střih...
větší fotky na blogu
@mikulka45 z toho se chystám šít pyžamko tento víkend 😉
@sufik1 pěkný 😉 Já takhle na dva zipy dělala kombinézu malé na zimu (loňskou). Střih nemám, šila jsem podle kombinézky z polska 😀 http://kucpav.rajce.idnes.cz/Plenky/#IMG_1438.jpg Měla ho větší a jak názorně vidíte...vnitřní švy nezačištěné...no děs, no
ženy, nepotřebujete některá z Wendy modrý jedno nebo oboulíc? přemýšlím, že bych si vzala kousek těch modrých kytiček, ale nemám nic na kombinaci..
Slíva lamu bych asi taky brala... šmankote, kde já na to vezmu.. 😀 😀 😀
@terezita Mohla bych si to kdyžtak nechat přihodit do balíku k Tobě, že bychom se pak už konečně sešly a předaly vše, co si předat máme? 😀
@sufik1 to ti verim! ja ty zipy fakt nemusim.. kdyz neni vyhnuti, tak se premuzu, ale se sebezaprenim 😀
jooo, neco jsem tam soupla.. mam toho tu o dost vic, ale nejsem schopna to pofotit, upravit a nahazet to tam. ditko me nenecha 😅 dneska spala pres den 3,5 hodiny, tak jsem mela konecne chvilku casu 😀
Tak přemýšlím, že sem přestanu chodit očumovat..tedy alespoň do té doby dokud budu mít z čeho šít 😀 ..tak bych to viděla, že cca za půl roku bych se na vás zase mohla přijít kouknout 😀
Tolik látek a tak málo času.......
@stassy jojo, urcite! ale do kvetna to musime stihnout, pak uz budu chodit do procesu a nebudu mit na predavky cas.. 😀 😀 😀
modrou ja nemusim.. to uz jsem byla ukecana do tech kyticek a to mi staci.. hele kdyz se nikdo nenajde tak ve flex-texu urcite najdes. tam tech upletu maji hromady.
@sufik1 😀 😀 toho tucnaka si pamatuju! 😅
holky máte některá mtx finerib tm. modrý a granátově modrý? na fotce mi přijdou stejné...
jj asi sem taky přestanu chodit 😀 😀 😀 já si dneska orientačně spočítala za kolik peněz mám objednáno a padne na to asi celý rodičák a to jsem si ho nechala od ledna zvednout 😝 takže já teď s dalšíma objednávkama končím minimálně do května, stejnak nemam moc času kdy by se dalo šít, takže budu jenom šííííít a už žádný nakupování 😀 😀 😀 😀 😀
@terezita 3,5hodiny??? 😨 😨 😨 Si gratuluj 😉 Malá mi spí přes den jen tak hodinu, někdy hodinu a půl...to se nedá nic stihnout 😅 😅 😅 zvlášť když usnu s ní 😀 😀 😀 😀 😀
@sufik1 ...prosím tě, tys taky objednávala předplatné kids+woman? Kdy ti přišlo první woman? Kdyby tam byly nějaké mikiny, tak bych to velkým holkám zkusila ušít podle toho, ne furt moje výmysly... 😀
@michamicha ...zvlášť tenhle měsíc jsme se s obj.rozjeli, což? 😀 😀 😀 😀
@terezita Jsem Tě chtěla zeptat, jak jsi dopadla na tom pohovoru.. A jak vidno, tak asi dobře. 🙂 Gratuluju.
Ve Flex-Texu říkáš? Hmmm... a mají tam těch jednobarevných hodně? v dobré gramáži? Jsem teď prošvihla tu první vlnu Moraviatexu a mlátím hlavou o zeď, já bych toho potřebovala... Ach jooo..
Jo a prosím Tě, odkud jsi měla tu červenobílo puntíkovanou látku na první Danai? Tu bych totiž taky potřebovala... 😀

@beky52 profíčka.....