icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

ucitelka70
17. feb 2012

@beky52 profíčka.....

lillyzelvicka
17. feb 2012

@terezita hele teda blok parídní klobouk dolů 😉

mima2011
17. feb 2012

@terezita podle toho návodu pářeš šev z OL? Já rozpletu nahoře smyčku a postupně tahám za nitě až mi zůstanou v ruce vypáraný rádoby výrobek a tři nitě.

terezita
17. feb 2012

@mima2011 ja ne.. ja paru jeste jinak, ale komplikovanej. tohle jsem nezkousela, ale ma to byt snazsi, resp. rychlejsi. a nejradsi teda neparu 😀 😀 😀

mikulka45
17. feb 2012

@monr; @dugyna to ma aj Monika na detivbavlnke, ja som to odial brala, maly uz ma z toho pyzamo 😉

mima2011
17. feb 2012

@terezita taky nerada pářu, ale jak to tak bývá kdo šije ten i páře 😖 . Proto nedám dopustit na OL, jen zatáhnu za nitky a je to i bez toho bince okolo.

beky52
17. feb 2012

@ucitelka70 ..len stále neviem..kedy je uzávierka mtx?vlastne to nesuri..len som radšej ak mám už látky DOMA 😉

sufik1
17. feb 2012

Konečně mám hotový overalek na dva zipy. Ale natrápil mne.

@kalman měla to být podle ottobre vel. 86, hrozně v tom plave, je to minimálně o jednu, dvě velikosti větší. A na švy jsem nepřidávala... Ale na spaní to zas tak neva... zmenšovat to nebudu, to radši ušiju ještě jeden. Takže už fakt nevím, jak to šít. Jednou vyjde akorát, jindy úplně obrovské. Triko se poměří dobře, ale tohle byl dost komplikovaný střih...
větší fotky na blogu

palosek
17. feb 2012

@beky52 v sobotu večer, přišel mi ted mail, jestli je to ovšem ta stejná hromádka 😀 😀

terezita
17. feb 2012

@sufik1 jee, to je fajn! ale teda na ty zipy bych nemela nervy.. 😅 😀
ja teda mela s ottobre zatim stesti. jen leginy byly megaobri, jinak jsem dvakrat natrefila na strih, co se zase jevil mensi.. jinak to em. nastesti sedi 😀

michamicha
17. feb 2012

@mikulka45 z toho se chystám šít pyžamko tento víkend 😉

petkasv
17. feb 2012

@sufik1 krásný 🙂 já se chystám taky na nějaký 🙂 má je všechny ťip, ťop 🙂

palosek
17. feb 2012

@sufik1 pěkný 😉 Já takhle na dva zipy dělala kombinézu malé na zimu (loňskou). Střih nemám, šila jsem podle kombinézky z polska 😀 http://kucpav.rajce.idnes.cz/Plenky/#IMG_1438.jpg Měla ho větší a jak názorně vidíte...vnitřní švy nezačištěné...no děs, no

beky52
17. feb 2012

@palosek ano díky...už som dostala aj ja email..si fakt zlatá 🙂

sufik1
17. feb 2012

@terezita jsi mě měla vidět, jak jsem se u toho vztekala 😖 . A každý je jinak, dlouhý, protože už jsme měla jen zbytky zipu. U toho krku jsem to nakunec ušila v ruce 😕

ale koukala jsem, jak jsi řádila se šitím ty. Mašinky hezké a i ty další výtvory na fleru. 😀 😀 😀

stassy
17. feb 2012

ženy, nepotřebujete některá z Wendy modrý jedno nebo oboulíc? přemýšlím, že bych si vzala kousek těch modrých kytiček, ale nemám nic na kombinaci..
Slíva lamu bych asi taky brala... šmankote, kde já na to vezmu.. 😀 😀 😀
@terezita Mohla bych si to kdyžtak nechat přihodit do balíku k Tobě, že bychom se pak už konečně sešly a předaly vše, co si předat máme? 😀

terezita
17. feb 2012

@sufik1 to ti verim! ja ty zipy fakt nemusim.. kdyz neni vyhnuti, tak se premuzu, ale se sebezaprenim 😀

jooo, neco jsem tam soupla.. mam toho tu o dost vic, ale nejsem schopna to pofotit, upravit a nahazet to tam. ditko me nenecha 😅 dneska spala pres den 3,5 hodiny, tak jsem mela konecne chvilku casu 😀

sufik1
17. feb 2012

@palosek tohle byl z ottobre 6/2011. Raglánový rukávy, předek i zadek ze tří částí, no hrůůůůza. Viděla jsem tam takovou kombinézu co vypadala jako tučňák. V nějakým starý čísle. Tak je podezřívám, že to opajcli a zapoměli zmenšit. Jako kombinéza by to bylo akorát 😀 😀 😀

alinn
17. feb 2012

Tak přemýšlím, že sem přestanu chodit očumovat..tedy alespoň do té doby dokud budu mít z čeho šít 😀 ..tak bych to viděla, že cca za půl roku bych se na vás zase mohla přijít kouknout 😀
Tolik látek a tak málo času.......

terezita
17. feb 2012

@stassy jojo, urcite! ale do kvetna to musime stihnout, pak uz budu chodit do procesu a nebudu mit na predavky cas.. 😀 😀 😀
modrou ja nemusim.. to uz jsem byla ukecana do tech kyticek a to mi staci.. hele kdyz se nikdo nenajde tak ve flex-texu urcite najdes. tam tech upletu maji hromady.
@sufik1 😀 😀 toho tucnaka si pamatuju! 😅

sufik1
17. feb 2012

holky máte některá mtx finerib tm. modrý a granátově modrý? na fotce mi přijdou stejné...

animal
17. feb 2012

@terezita a nákrčník sis stihla ušít na ty mrazy nebo až po mrazech 😀

michamicha
17. feb 2012

jj asi sem taky přestanu chodit 😀 😀 😀 já si dneska orientačně spočítala za kolik peněz mám objednáno a padne na to asi celý rodičák a to jsem si ho nechala od ledna zvednout 😝 takže já teď s dalšíma objednávkama končím minimálně do května, stejnak nemam moc času kdy by se dalo šít, takže budu jenom šííííít a už žádný nakupování 😀 😀 😀 😀 😀

palosek
17. feb 2012

@terezita 3,5hodiny??? 😨 😨 😨 Si gratuluj 😉 Malá mi spí přes den jen tak hodinu, někdy hodinu a půl...to se nedá nic stihnout 😅 😅 😅 zvlášť když usnu s ní 😀 😀 😀 😀 😀
@sufik1 ...prosím tě, tys taky objednávala předplatné kids+woman? Kdy ti přišlo první woman? Kdyby tam byly nějaké mikiny, tak bych to velkým holkám zkusila ušít podle toho, ne furt moje výmysly... 😀

palosek
17. feb 2012

@michamicha ...zvlášť tenhle měsíc jsme se s obj.rozjeli, což? 😀 😀 😀 😀

terezita
17. feb 2012

@palosek no ona mi nespi pres den uz vubec.. ale dneska proste odpadla.. cekam, jestli se z toho vyklubou nestovice nebo ne.. je nejaka mimon trosku..
@animal ja ho sila nekdy v listopadu.. takze na mrazy uz byl 😵

sussanah
17. feb 2012

@terezita ona ti jeste spi?? tyjo, nas mlady uz od podzimu jede nonstop 😖

stassy
17. feb 2012

a konečně zase přispěju nějakým tím výtvorem 🙂

1) merino leginy z Mylly, barva limetková
2) gatě z teplákoviny, na dupce a náplety finerib, barva lilek

terezita
17. feb 2012

@sussanah no prave ze ne.. 😅 takze to bylo prijemne zpestreni. jsem sla vypnout troubu do kuchyne (to je z obyvaku tak 3 metry) a nez jsem se vratila, tak tu chrapala na gauci.. 😅
@stassy parada! hlavne ty lilkove gate! 😵 ja chci taky!! (pro me 😀 😀 😀)

stassy
17. feb 2012

@terezita Jsem Tě chtěla zeptat, jak jsi dopadla na tom pohovoru.. A jak vidno, tak asi dobře. 🙂 Gratuluju.
Ve Flex-Texu říkáš? Hmmm... a mají tam těch jednobarevných hodně? v dobré gramáži? Jsem teď prošvihla tu první vlnu Moraviatexu a mlátím hlavou o zeď, já bych toho potřebovala... Ach jooo..
Jo a prosím Tě, odkud jsi měla tu červenobílo puntíkovanou látku na první Danai? Tu bych totiž taky potřebovala... 😀