icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

membri
17. feb 2012

@alinn tak jsem ti to dorovnala :D

terezita
17. feb 2012

@membri hoodna! 😀

michamicha
17. feb 2012

a ještě si nějak upravte množství u květů na meruňce a u meruňky, tam to taky není na celé kilo 😒 já už jsem na maximu ☹

petkasv
17. feb 2012

a tu modrou riflovinu nikdo nechcete?

dugyna
17. feb 2012

@petkasv aku kde odtial?

monr
17. feb 2012
petkasv
17. feb 2012

@dugyna tuto http://www.produktservis.com/katalog/free-zone/... 🙂
@lilly jestli jí @caramilla nebude chtít, tak si vezmu z MTX tu růžovku, máte jí někdo, je to hodně růžový?

alinn
17. feb 2012

@membri Děkuji 😀 😉 🙂
@michamicha já mám sice nejmíň ale jsem taky na maximu 😀 teda ono je to spíš smutný..ale přeci nebudu brečet., že 😎
tak mě napadá, že by si někdo mohl místo těch květů na meruňce vzít tyhle kytky na meruňce 😀 s meruňkou samotnou řešení teda nemám 🤐

dugyna
17. feb 2012

@monr aj ta je chutna. co aj ty sa pridas?
@petkasv neboajd je dalsia hromadka?

monr
17. feb 2012

@dugyna ak by sme zobrali kilo na polovicu, tak neváham

lenasss
17. feb 2012

@papajka7 jsou to dvojčata jen s tříletým věkovým rozdílem 😀 jenže nejlepší na tom je že mladej je jak tátův klon a ted budou klony dva 😀 😀

terezita
17. feb 2012

@petkasv myslis tu lamu slivu? tu bych klidne brala..

jinak uz jsem naprosto ztracena, o cem se tu mluvi.. 😀 😀

beky52
17. feb 2012

@ucitelka70 ..mojim koníčkom je šitie..zbožnujem to.. 🙂

petkasv
17. feb 2012

@terezita jj tu slívu 🙂

eldwen
17. feb 2012

k MTX - když už bude uzávěrka - přidá se někdo ke skořicovému jednolícu s perokresbou? Dole v tabulce, přidávám i fotku 🙂

terezita
17. feb 2012

@petkasv tak ji dopis do tabulky a hod mi tam 2 metry, at nezeru.. 😀

eldwen
17. feb 2012

slíva mi dneska přišla domů a je náádherná 😝

petkasv
17. feb 2012

@terezita super 🙂 já si beru 1m 🙂 děkuji 🙂

ucitelka70
17. feb 2012

@beky52 aj ja rada šijem, síce je s tým aj drina, ale ten výsledok zato stojí.... ináč po ekonomickej stránke neviem neviem, či sa vyplatí, čo som ja poinvestovala od novembra...... do látok, galantérky a OL..... mohla som nakúpiť kopu značkových vecí...... ale ja sa lepšie cítim v tom, čo si ušijem..... :D

ešte sa musím naučiť, ktorú niť mám na OL potiahnuť, aby sa dobre páralo..... jeden šev bolo treba rozpárať a nevedela som na to prísť

terezita
17. feb 2012

@petkasv za malo! ja tu nejakou uz mam, ale asi je to ta, co uz dosla.. ale ono se to neztrati, siju z toho ty hunave nuchnave nakrcniky, je v nich uzasne teplo 😵

lillyzelvicka
17. feb 2012

@petkasv je to taková sladká růžoví ale nekřičí

lillyzelvicka
17. feb 2012

@terezita dej foto nákrčmíku🙂

petkasv
17. feb 2012

@vdovec děkuji za riflovinu 🙂

beky52
17. feb 2012

@ucitelka70 ..ved dotoho prídeš...ja mám aj cowerlook Brother..to je vlastne dvojihlovka..šiju sa s tým spodky legín..rukávy na tričkách..spodok teplákov..tak je to ako originál z obchodu..

lillyzelvicka
17. feb 2012

A moje nová mikča extra dlouhá 😀
A tady foto vesty z té růžové lamy @petkasv

petkasv
17. feb 2012

@lillyzelvicka Děkuju, tak do ní bych nešla je to moc sladký ☹ jinak mička je parádní 🙂