icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

kuna
18. feb 2012

@kalman taky mě napadla ta nit, mně takto vynechávala nekvalitní, anebo když už jsem byla u konce špulky a byla tam tak halabala namotaná. A plenečka i dupky super, větší lepší než menší, dítě doroste 🙂

@sufik1 ten overálek jsem taky obdivovala, ale já mám respekt ze zipů, tak toto by byla má noční můra. Teď plánuju mikču na zip a děsím se toho už teď 🙂. Moc hezký.

@caramilla ty jsi šílenec, toto já bych šila tak dva týdny 😀. A super, že obálka dorazila, na to, že jsem to házela včera ráno...mám radost, že máš radost 🙂
(ať tu nejsme tak tajemné, poslala jsem Car střih jako pozornost za ty nervy s výztuhama a Jasmínčino strádání, protože megarole čehosi tvrdého, co nejde ani nastříhat a poskládat do komínků a narvat do igelitek a krabic, to je těžký kalibr 🙂 )

Já došila pánskou noční košili. PAJC DNE - pajcovat střihy a obrázky je zastaralé, já pajcuju technologie a dělám falešný COL 😀. Zespodu ojedu na OL, přeložím a do stejného místa se snažím trefit dvojjehlou. Vypadá to pak celkem hezky, jen mi to nesmí nikde ujet 🙂. A trénovala jsem první V výstřih...no...jsou tam mouchy, ale na spaní dobrý.

membri
18. feb 2012

eeeeeeeeeeeeeeeeeeeee

sufik1
18. feb 2012

@palosek klidně pošlu. Ale když vydržíš i na to jarní číslo, tak můžu poslat obě. I když těžko říct, co tam bude.

@caramilla tlapičky u pyžámka - tohle je první bez. Ale máme tu docela teplo, tak 19-20 st. Nohy měl ráno teplý. Ale pokud někdo budete šít tohle pyžámko na zip, tak tam dejte zip, který má takové ty jezdce, co samy nepovolí, s tou zarážkou (jako jsou u kalhot). Tyhle si sám rozepíná!!!! 😕 😕 😕 Je to ten metrážový zip od stoklasy a jezdce teda kloužou hodně. Teda rozepnul si to až ráno, když jsem ho svlíkala, takže to zas tak nevadilo. A dala jsem tam po předchozích zkušenostech ten 5mm a je to moc tlustý.

a car, jak máme být originální a tvůrčí, když máme všechny nakoupené stejné látky???????? 😝 😝 😝 Taková agitka na dorovnání 😀 😀 😀 Já tu mám limetu, čoko hnědou a ten proužkovaný oboulíc do barvy. No to se pak těžko vymýšlí něco jiného než máš ty, když to jde tak hezky k sobě 😕 chtěla jsem zelené triko a proužkaté lemy u krku, rukávů a spodní kraj, no ale teď mám fakt dilema...
A ty kytky cos teď šila to kojitriko mám z minulé várky asi 4 metry. Chci z toho střih 9 a 11 http://www.ottobredesign.com/lehdet_js/2011_5/O... a pak jsem ještě přemýšlela, že z toho překříženýho střihnu kojotriko....
jenže já vždycky zkombinuju aspoň 4 střihy dohromady, tak už to ani nevypadá jako ten originál 🤐

@animal taky moc pěkný číslo, na to jsem ani nekoukala. Ono v každém ot. je něco pěkného...

sufik1
18. feb 2012

@kuna hmm tuhle námořnickou můžu. Je moc hezká, i když se docela málo tahá. Teď chi žížale udělat pirátskou kolekci, tak uvidím, co z toho vznikne - tuhle chci do kapucy a tak. Dneska teda jen flísové tepláčky s pirátama (snad to stihnu).
Jeee, ten můj šicí seznam už zase nějak nabobtnává.... 😀 😀 😀

Dneska jsme měli jet na týden na hory. Jenže chlap nedostal dovču, tak sedíme doma.... grrr. Byl týden nemocný a dohání. Celý týden chodil domu kdoví kdy a stejně nic z toho. Jo, dneska se to nenosí být týden na nechopence.
A tady už je po sněhu. Všude jenom louže.

ivuska.h
18. feb 2012

OT -- hlásím, že Julča je po 3 dnech mazání Bactrobanem bez vyrážky! Takže to fakt suprově zabralo, máme zase hezké mimino 😀 😀

kofinek
18. feb 2012

@evinka tak dufam, ze to mam teraz spravne 😉

kofinek
18. feb 2012

http://www.moraviatex.cz/e-shop/index.php?route...
este stale je volno cervenej lamy 1,5m prosim prosim, niekto sa obetujte... 😅

michamicha
18. feb 2012

čus, jsem strašila u stroje do 3 do rána a teď jdu po víc jak půl roce s kámoškama na pizzu a vínečko 😉 akorát mam teda spánkový deficit, tak to nesmím moc přehnat s tím vínkem, bych tam jinak usnula, tak papáááá 🙂

ivuska.h
18. feb 2012

http://www.moraviatex.cz/e-shop/index.php?route... tohle nikdo z MTX nechcete? Líbilo by se mi to na pyžamo nebo noční košili, bude to určitě super na omak...

palosek
18. feb 2012

@animal to bys byla moc hodná, tak 4 střihy bych si z toho určitě vykreslila...možná i víc 😀 😀 a hned bych ti to pak poslala zpět...já mám doma 4/10,4/11 a letošní dětské...kdybys ty nebo někdo jiný zas potřeboval... 😉

palosek
18. feb 2012

@sufik1 právě, že já si letošní předplatné pořídila, jen se nemůžu dočkat, kdy přijde další číslo 😀 😀 Tamto, cos davala odkaz bych si taky ráda půjčila 😀

palosek
18. feb 2012

@kalman já měla zálusk na výplněk s tímhle vzorem, ale už mi ho vyprodali ☹ , respektive...vykoupili 😠 , někdo... 😝 😀 😀 😀 😀 😀

palosek
18. feb 2012

@animal třeba střih č. 26, nebo 41...ty bych určo využila...byla bys moc hodná 😵 😵

animal
18. feb 2012

@palosek díky za nabídku, ale 4/10 tam je moc hezých střihů, to si raději celé koupím 😀 a to druhé je dost dívčí

ucitelka70
18. feb 2012

žienky, tak prsník dcéry je už v poriadku...... chvalabohu.... už len trošilinku je citlivé, nebolo treba začať antibiotiká, díky za rady.....všetky sme použili, od tvarohu, cez kapustové obklady po pálenkové.... a hrozne veľa kojenia a odsáavanie, a pozitívne myslenie

season
18. feb 2012

@ucitelka70 super, tak môžete v pohode pokračovať v kurze šitia 😉

ucitelka70
18. feb 2012

@season treba mi asi doučovanie, neviem ktorú niť mám nastaviť na iné napätie, trošku vidieť šev na líci, dám foto, čo dnes dcéra šila, je to jej prvotina - od základu všetko, vykresliť strih, vystrihnúť a ušiť, ja som bola len pedagogický dozor. Všimni si hlavne na bokoch vidieť, ako je voľnejší steh

season
18. feb 2012

@ucitelka70 Som doteraz žiadne napätie nemenila, len farbu nitky, lebo tá vrchná presvitá na líci. A nie je nič vidno, je to malinké, takže v poho.

ucitelka70
18. feb 2012

@season okej, možno zato, že som dala kadejaké nite, horné som dala obe svetlomodré, a spodné zelené a hnedé - čo som mala doma také veľké cievky..... či hornú niť dať na silnejšie? vyskúšam, vravím, ja som ani nešila...... tak vyskúšam zajtra na bambusovom finer. s lycrou, aj tak budem musieť dať nové nite, tak sa to bude ináč správať....
ešte nemám kútik vymyslený, zatiaľ skladám z kuch. linky ked došijem späť do polyst. krabice, v čom bolo.l...

beky52
18. feb 2012

@ucitelka70 ahoj moja..ak ti možem poradiť..potiahni niťku v prvej ihle..čiže na ľavej strane..a skušaj dovtedy..kým to nebude dobré..

ucitelka70
18. feb 2012

@beky52 isto vyskúšam, díky, dala som na napätie 5 všetky 4 nite zatiaľ

beky52
18. feb 2012

@ucitelka70 a veľa závisí aj od nitky..treba kvalitné..hlavne rovnako hrubé..a niektoré látky ani za svet nešiju dobre..a ja to mám aj priemyslený OW..

kamishek
18. feb 2012

@ivuska.h což o to, mě se tenhle šedý el.jednolíc taky líbí, ale brala bych tak 1-2m - to to asi nevytrhne 😒 koukám, že v tabulce není, tak nevím, jestli by se nasbíral takhle na poslední chvilku...

terezita
18. feb 2012

heh, nedocitam, jen jsem prelitla @caramilla a teda kam jsi zase odlozila dite? 😅 😀 socialni pracovnici? 😉
je to paradni!
a jdu dorovnavat moraviatex, abych vam udelala radost.. 😀

beky52
18. feb 2012

@ucitelka70 do chapačov nemusia byť až tak napäté..najviac tá prvá ihla..lebo tá to celé drží..ja tam nemám číslovanie..ale podľa tej skrutky vidím..že ostatné su asi o štvrtinu menej napäté

kamishek
18. feb 2012

@ivuska.h tak jsem ten jednolíc přihodila do tabulky a uvidíme 😎

a jdu dělat reklamu - krásný šedý elastický jednolíc, nechcete si ho ještě někdo na poslední chvíli kousek přihodit? 😉

ucitelka70
18. feb 2012

@beky52 kvalitné nite - objednala som si iba biele s OL, a teraz boli fakt iné nite, z toho jedna taká šmykľavá umelina, DVE modré horné bolli akurát rovnaké...

beky52
18. feb 2012

@ucitelka70 ..a čo stáli nite?..ja mám veľké 5000 m...amann..su suprové..

stassy
18. feb 2012

@terezita Dorovnáš i tyrkysový finerib? Ten mi snad už jen jako jediný nevyšel.. 😀 😀 😀

ucitelka70
18. feb 2012