icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

kalman
21. feb 2012

@lenasss Je to možné 😒 papírová na dotek není tak mokrá jako látková , možná chce mít prdušu výc v suchu 😀

zojec
21. feb 2012

pozeram nove vytvory.. a tu same psy 😀 😀 krasnych mazlikov mate 😉 @membri, ten tvoj obor to tu zabil 😀 😀 😀 citat zas nestiham, lebo varim, peciem, sijem.. vsetko dokopy..
prosim mohol by mi niekto zhrnut co by mal dobry OL mat? zajtra sa chystam nejaky zakupit, tak aby som bola co najviac v obraze 😉 dakujem
@lenasss no asi sa mu nepaci, ze sa nemoze hybat.. ja som zacala latkovat az cca od 6tyzdnov, to uz problemy neboli.. skus davat len jeden stvorec do puliek, to by nemuselo byt az tak objemne 😉 alebo pockaj a skus zas o tyzden .. mne by sa v plienke tiez nepacilo, kebyze si 9 mesiacov hoviem v brusku naha 😀 😀

membri
21. feb 2012

@zojec zabil jo? 😀 😀

beky52
21. feb 2012

@michamicha si moc šikovná..už sa teším aj ja na toto žebro z mtx 😉

maly_prcek
21. feb 2012

HOLKY SE SLOVENSKA, NEJSTE NÁÁHODOU NĚKTERÁ Z PREŠOVA?

Ona tam totiž na pedagogické fakultě vyšla moc pěkná knížka, ale tady u nás to nikde nemaj ani v knihovnách na fakultě... a cestu do Prešova jaksi nemám... ☹ ☹ ☹ Předem dík, dám vám za ni (skoro) cokoli 😉

palosek
21. feb 2012

@sinala plínka super, i botičky... 😉 Ty já už šít nebudu...malá běhá v papučkách. 😉

stassy
21. feb 2012

@sussanah No mě přijde, že jak si ta patka podává látku i zvrchu, tak zaprvé ne mi nestalo, že se jedna nebo druhá vrstva látky natáhla, obě se krásně sešly, a zadruhé se látka nevlní. 🙂

beky52
21. feb 2012

ucitelka70..moja tuto je taká maslová...6vlasová..mám z nej 0,30..a pistáciova..po 2 vlasy..0,35.kuk foto..

terezita
21. feb 2012

jee, ted jsem na fleru natrefila na toto.. zajimava inspirace! http://www.fler.cz/zbozi/abecedovy-kapsar-1960820

membri
21. feb 2012

takze zrovna dorazila prvni varka MTX, no pak vam hodim fotku 😠

dugyna
21. feb 2012

@membri cakam cakam 🙂

palosek
21. feb 2012

@terezita a já zas narazila na tohle http://www.fler.cz/zbozi/hneda-s-oranzovou-2409750 . Paní taky miluje kytky 😀 Má tam moc hezké fleecové mikiny 😉

membri
21. feb 2012

Tak asi tak 😀

membri
21. feb 2012

holky objednaval uz nekdo z MTX?
potrebuju poradit ☹

macin73
21. feb 2012

@membri Teda, tak to zvládni... a bohužel neporadím 😕

kofinek
21. feb 2012

@maly_prcek nie som z presova, ale poznam tam niekoho, napis mi IP a skusim ich kontaktovat 😉

dugyna
21. feb 2012

@membri vau nemam slov..to ti doniesli stahovaci? mame ti dosjt pomoct? ale asi si daleko

boudova
21. feb 2012

@membri Mehlo myslím objednávala taky MTX, pak Crawler (tu jsem tu ale dlouho neviděla) a pak Somik.

ivuska.h
21. feb 2012

@membri Boha jeho 😕 😕 Při pohledu na toto bych se asi šla rovnou oběsit 😀

ivuska.h
21. feb 2012

@membri A co máš za problém, já beru z MTX často, ale teda jen pro sebe...

boudova
21. feb 2012

Tak @ivuska.h mě nanapadla 🙂

membri
21. feb 2012

@ivuska.h jak mam pocitat patent kdyz je to jako "tuba" ? kdyz to natahnu tak na delku to ma 2,7 m, a to mam ted vynasobit x2 kdyz je to tuba?

@dugyna to me to dovezlo PPL, a to jsem si to musela vynosit do druheho patra.. a to je teprve prvni varka.. druha bude uplne stejna ☹

animal
21. feb 2012

@membri to jsme na tom podobně, mě dneska přišlo 9 velkých rolí z baleriny a včera 3 obrovské a 5menších z čiperky

membri
21. feb 2012

@animal takze mas taky veselo 😀 😀

animal
21. feb 2012

@membri 2,7metru děleno sumou, kterou ti za ten patent naúčtovali a to je cena za metr patentu

animal
21. feb 2012

@membri no jasně že mám veselo, hlavně ty kydy od manžela 😀 😀

membri
21. feb 2012

@animal jj to vim.... ale me jde o to, ze tady mam zebro 2/2 a vychazi me na delku 2,7 metru, a kdyz to spoctu tam em to vychazi pres 300 na metr.. a to je nesmysle

ovecka111
21. feb 2012

@maly_prcek ahoj, ja budem v polovici dubna v presove, tak ak ti to neponahla, mozem ti knihu priniest. napis ip ak chces 🙂

animal
21. feb 2012

teda sumu kterou ti naúčtovali děleno 2,7 metru 🙂 naopak jsem to napsala

membri
21. feb 2012

@animal tak ten muj to jeste nevidel 😀 😀