Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
tak to už asi nerozpletieš.. ☹ ..ja tie vestičky mám z 10 vlasov..budeš to na ihliciach 6..a budu super.....nejaku maslovu ale skor do žlta by som mala mať..ale menej..musím to odmerať..
@terezita Děkuju, ale já OL ještě nemám, bohužel se mi nepovedlo nasyslit na něj na Vánoce peníze, kvůli tomu stěhování. 😖 Takže zatím všechno šiju na Janomce klasice, ale dá se to a teda chválím toho, kdo tu poradil šít kráčející patkou, je to fakt super. 😀
Mmch, jak to vidíte se @sufik1 s tou středou, šlo by to na Florenci kolem půl druhé? 😉
@stassy k tomu lemování bodyčka, šiji to takto: ustřihnu proužek šíře 3,5-4cm a našívám na výstřih lícem k lícu, lehce proužek natahuji (můžeš rovnostehem, já přišívám na overlocku, přijde mi, že méně vlní), potom otočím proužek do rubu a přišiju z lícu dvoujehlou se šíří stehu 4mm, u výstřihu, který se bude dost natahovat (tričko bez rozepínání) většinou ještě volím stretchový steh, takto je lemování z lícu podehnuté, z rubu přišité volně, pokud z rubu hodně přebývá, jednoduše odstřihnu, netřepí se
bodynka takto lemuji čímkoli, i oboulícem, ale u triček, kde není zapínání a nemám patent nebo finerib, raději lemuji jako terezita, to funguje také výborně
- nevím, jestli je postup pochopitelný, kdyžtak napiš, upřesním 🙂
@dugyna overlock vypadá dobře, ale určitě by mi tam chybělo diferenciální podávání, to potřebuješ hlavně u šití úpletu, aby látka nevlnila
@kuna k těm žirafkám, na to samé myslím dnes celý den 🙂 mám žirafkový oboulíc a pořád jsem vymýšlela, jak to na tričko nakombinovat, aby nevypadalo jako pyžamko a @rina76 mi dnes vytrhla trn z paty 🙂
@stassy V cem je ta kracejici patka lepsi?
Holky, co rikate na tento vyber siciho stroje?
http://www.sicistroje-shop.cz/janome-2041-s
jo a mam dotaz... když šiju entlem, tak mi občas vynechá steh, nevíte čím by to mohlo být? odpoledne jsem se snažila stroj trochu vyčistit, uvnitř bylo bordelu z toho flísu 😝 teď teda šije o poznání tišejc, ale ten cik cak a taky i overlockový steh nějak zlobí 😠
@stassy S merinem nemám zkušenost, ale bodýčko z vafle jsem lemovala podle tohohle návodu, akorát jsem málo tahala, tak se mi u krku kroutí: http://omi-creates.blogspot.com/2010/02/baby-bo... (je to myslím to, co tu popsala @vevercam
holky co myslíte http://www.mimibazar.cz/foto.php?id=52866700&tab=1
@rina76 @vevercam no me jeste napadlo tam tu zirafu vysit, ale tohle je lepsi. Mozna by se tam dala nasit i cikcakem, nebude to asi tak hezke, jako ruco perlickovym stehem, ale rychlejsi a jednodussi. Urcite to zkusim, jen musim koupit prizi a nit ve stejne barve a testnout to na kousku latky mimo
@michamicha ti medvidci s hnedym jsou spolu moc hezci, ja je mam naplanovane se zlutym, ale mozna jeste zmenim nazor 🙂
@michamicha k tomu vynechavani, jaky mas nite? Car o tom psala na blogu a je to fakt, nekvalitni nite jsou jen ke vztekani. Jestli jsi to tu uz psala, tak promin, ja nevim, co kdo psal o stranku driv 😀. A mne se vyplati si i peclive navijet spodni nit, jakmile to odflaknu a nejedu pri navijeni nahoru dolu nahoru dolu a nestejnomerne napinam, tak mi to pak pri siti dela paseku...jojo nite, to je veda 😀
jinak nevim
@barcav http://www.nej-sici-stroje.cz/overlock-1034/
http://www.raj-siti.cz/overlock-brother-m-1034-...
někde k tomu tu přihrádku i dávali, ale teď to hned nevyhrabu....
@kuna já šila s 5000m hard s bílou a pak s hnědou malou aspo, ale je fakt, že to možná bude i tou spodní nití, protože u tý bílý se mi blbě navíjela na cívku, když jsem jí doplňovala.. no ještě to zkusím poštelovat, ale každopádně musím dát stroj do servisu na pořádný vyčištění, ale až tak za 14 dnů, teď musim došít ty resty 😎
jdu pro radu za vámy zkušenými látkařkami.Je možné že ten náš novošek si vybírá plíny byl jeden den v látkovkách a celý den byl nevrlý uplakaný a celkově nespokojený na noc jsem mu dala papírovku a od té doby spí skoro celý den jen jak mu dám na prcku látkovku začne brečení je to možné že se mu v nich tak nelíbí a to jsem se s nimy tak šila 😝
@lenasss mi malý taky jednu dobu nechtěl plínky ale jen jeden typ 😒

@stassy jo u toho merina psala jeste ivuska, ze dat co nejsirsi steh na OL, aby neutikala oka..