icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

membri
21. feb 2012

@animal mohla bych ti zavolat aby jsi me poradila prosim?

alinn
21. feb 2012

@membri hele to žebro pruží na šířku a tubus je taky na šířku, ne? tak neměříš spíš šířku než délku? 😅 😀

membri
21. feb 2012

ja to nenatahuju co to da.. normalne to polozim na zem a zmerim jak je to dlouhy ne 😠

membri
21. feb 2012

@membri na sirku to ma 2x 50 cm 😀 😀

ivuska.h
21. feb 2012

@membri Ta tuba je šířka, délka je ten směr, kdy je to jakoby rukáv. Prostě kolem dokola je šířka, podél délka.

membri
21. feb 2012

takze takhle :

toto bude vafle bile ze?

membri
21. feb 2012

@ivuska.h jj to merim dobre..

a toto je patent 1/1 ?

eldwen
21. feb 2012

@membri podivej se jak je to pletene 🙂

membri
21. feb 2012

me jde spis o to, ze kdyz ta tuba ma na delku 2,70 cm.. a kdyz spoctu
tak: 638 bez DPH / 2,70 tak me to vychazi 236,296 Kč bez DPH/metr

a v tabulce mame za metr cca 100,- s DPH pokud je to patent bílý

alinn
21. feb 2012

@membri první foto vypadá jako vafle a druhé foto jako patent 2/2

membri
21. feb 2012

@alinn super.. no a kdyz to prepoctu na ten patent 2/2 tak me to vychazi jeste dráž ☹ ☹

alinn
21. feb 2012

@membri a není v balíku ještě někde to žebro 2/2? mělo ho být cca 15m (jen já ho mám 7m) a patent bílý bude vypadat jako finerib..ten je tottiž 1/1

mehlo
21. feb 2012

@membri já jsem objednávala

alinn
21. feb 2012

@membri no patent se bral bílý 1/1 a žebro (bez elastanuú se barlo 2/2..tak se omlouvám za matek..to na obrázku je to žebro

membri
21. feb 2012

@alinn a hlavne oni na stranach pisou, ze do Kg je cca 4,5metru a oni me poslali podle faktury skoro 4 kg a me to vychazi na 2,7 metru co me jenom poslali.,

membri
21. feb 2012

@mehlo a muzes poradit ty prosim?

mehlo
21. feb 2012

@membri ta fotka kterou jsi dávala není patent 1/1

membri
21. feb 2012

omlouvam se jestli vas tim otravuju, ale chci aby to bylo v poradku, a nekomu jsme neco spatne nenapocitala a bylo vsechno ok

membri
21. feb 2012

@mehlo tak to bude to zebro, ok 😀

ivuska.h
21. feb 2012

@membri Nemáš to třeba ve dvou kusech a ten druhý jsi ještě nenašla? A ten patent nebude 1/1, na tom nejsou tak vidět ty pruhy.

alinn
21. feb 2012

@membri toho žebra (bez elastanu) je do kila 5,1m ..v tabulce bílý patent 2/2 nevidím..ten se asi objednával jen 1/1 (hladký - vypadá jako finerib)

membri
21. feb 2012

@alinn jedine ze by to bylo jeste v jedny krabici..

zmerila jsem uz lamu jak ruzovou tak zelenou 😀 , a sekla jsem se u toho ☹ budu muset rozbalit tu posledni krabici

stassy
21. feb 2012

Já to tady čtu teda jen na půl oka, ale koukám na web MTX na např. žebro bílé 2/2 a cena se mi tam ukazuje 250,-Kč / metr bez DPH. Takže věřím tomu, že cena přes 300,-Kč může být..
A třeba patent čoko mi ukazuje 330,-Kč / metr bez DPH..

membri
21. feb 2012

vidite stresuju a ona je role v te posledni krabici i s tim hladkym patentem 😀 😀

mehlo
21. feb 2012

@membri no to je bohužel MTX- taky jsem se z toho skoro hroutila, protože jsem měla patent 1/1 a poslali míň, až když jsem to pořádně pronásobila, tak jsem zjistila, že je to větší gramáž než uvádějí. Ty propočty kolik se vejde do kg mají totiž blbě. Já tu mini hromadku dělala těsně před vánocema a přišlo mi to poslední den, co měli otevřeno, když jsem to přeměřila tak už bylo moc hodin a nikdo mi to tam nebral. No a po vánocích mi to vypadlo z hlavy, abych jim tam napsala nebo zavolala, že si to mají opravit.

ivuska.h
21. feb 2012

@stassy To jsou ceny za kilo, ne za metr!

stassy
21. feb 2012

pardon, teda ne za metr, ale nejspíš za kilo bude ta cena, že.. 😕 🙂

stassy
21. feb 2012

@ivuska.h Jj, mi to došlo hnedle po tom, co jsem to odeslala. 😀

mehlo
21. feb 2012

@stassy no jo já to čtu a vůbec mi nedocvaklo, že tam máš cenu/metr

mehlo
21. feb 2012

já se na to vykašlu. Napsala jsem do VTC poznámku, že chci platit převodem z účtu a místo toho mi ted přišel mail, že už to má PPL a nejspíš zítra mi to doručí.