icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

michamicha
21. feb 2012

prosim vás, kde jste kupovaly řezací kolečko a podložku? si teda vyberu, když mhd není proti 😀

maly_prcek
21. feb 2012

@medvi11 @caramilla Jo, to já tu školu dodělám, pajdák se bohužel docela musí, protože jako Bc. pedagogického asistenta, který může pracovat jen pod dozorem tě nikdo nezaměstná a já logopedii zatím opravdu chci dělat. Myslela jsem to tak, že si podám hned přihlášku a nebudu prstíčkem škrabkat na děkana, aby zas nějaký pták, pro kterého jsem jen další žádost rozhodoval... Navíc čas se krátí, ani ne za měsíc jsem měla podávat přihlášku ke státnicím, to pan děkan ani nemusí stihnout, na žádost má 30 dní a zas je tu budu nervovat, po nocích psát diplomku a krmit planou nadějí... Ne, nechápu to. Prostě buď jsou pravidla, které když porušíš, tak tě maj vyhodit (jako já svou vinu nepopírám) nebo si hrajou na lidumily a pak nechápu, proč mně, která má všecko hototvé nejde dát výjimka. Ta fakulta je plná blbečků, co tam jsou kvůli diplomu protože pajdák je jednoduchá škola, co se tam x let přiživujou a zabírají místo.

terezita
21. feb 2012

@boudova proc simulovat? 😀 pruzne lemy siju trojcikcakem, holky tou dvojjehlou. a nepruzne latky siju dvakrat rovnym stehem pod sebou. a vystrihy prisiju jen na OL a pak uz to podruhe neprisivam, takze suma sumarum coverlock vlastne nepotrebuju 😀 😀 😀
@maly_prcek jee, to mi je lito.. kdyz slozis prijimacky, tak ti aspon potom uznaj vsechno?

boudova
21. feb 2012

@terezita no lepší slovo mě nenapadlo 🙂

Budeš zítra vracet sufíkovi ottobere nebo ještě ne? Já mám s váma taky sraza 🙂 jdu si pro cívky. Snad vás teda najdu, ty hodiny na rohu mi nejsou moc jasný 🙂 kde jako jsou...

maly_prcek
21. feb 2012

@terezita Jo, měla by to být jen formalita...

terezita
21. feb 2012

@boudova mne taky ne 😅 😀 jeee, ja jsem si ho sobecky chtela jeste chvili nechat 😅 od caramilly nahodou nejakou vyztuhu nemas? ze bych ti ho pak soupla o tyden pozdejc s tim..
@maly_prcek tak aspon ze tak..

stassy
21. feb 2012

@boudova Hodiny jsou na takovém plácku u křižovatky (naproti spořitelně), kousek od zastávky busu směrem od Žižkova. 😉

stassy
21. feb 2012

edit: špatná mapička..

stassy
21. feb 2012

tak znovu a lépe 😀
červený puntík spořka, modrý puntík místo srazu, zelený puntík zastávka busu, fialový puntík zastávka tram 😀
je to na rohu ulic Sokolovská a Ke štvanici

boudova
21. feb 2012

@terezita To nespěchá to ottobere, já budu mít na šití hromadu jinejch věcí, počkám si 🙂

boudova
21. feb 2012

@stassy tak teď už se neztratím 🙂 děkuju!

boudova
21. feb 2012

@stassy Jo ono jde o TYHLE hodiny 😀 😀 😀 tak to přeci vím, kde je.

medvi11
21. feb 2012

@ivuska.h jo-pgs, ne-nebyla

maly_prcek
21. feb 2012

@medvi11 Co je pgs? ani se neptej, co jsem vygooglila 🙂 Pražský gymnastický svaz 😀 😀 😀

beky52
21. feb 2012

@ucitelka70 ..super...potom hod foto..a z akej látky to šiješ,..?..zajtra mi daj info prosím o platbe mtx..lebo ja som z toho popletená..komu a čo a ako?..díkes..

beky52
21. feb 2012

@ucitelka70 ..oki..su tvoje.. 😉

barcav
21. feb 2012

tak jsem došila fleecový pyžamko a jdu do hajan 😀 😀 😀 dobrou 😵

mehlo
22. feb 2012

@membri promin já nekoukala na cenu v tabulce, já to myslela tak, že oproti tomu mému patentu byl levný

mehlo
22. feb 2012

@lillyzelvicka čau! nejsem Peti, ale taky mám beránkový. Spokojenost veliká, akorát po pelešení trošku žmolkatí

medvi11
22. feb 2012

@maly_prcek postgradual...(PostGradualni Studium)

lillyzelvicka
22. feb 2012

@barcav ne to je druh švu na klasickém stroji. daš rub k rubu a sešiješ to po lícu pak přeložíš líc k lícu, tak abys měla před tím ušitý šev schovaný a přešiješ.Kdybys to nepochopila cvaknu ti to na foták a pošlu 😉

mikulka45
22. feb 2012

@beky52 baby vy necitate emaily, v pondelok som vsetkym rozosielala info ohladne platby

veronik77
22. feb 2012

@terezita @vevercam prosím o radu k přišívání lemů - proužek patentu jsem na OL přišila na tríčo (trochu jsem to natahovala), přehnula a potom přešila trojcikcakem patent zvenku. Akorát tím cikcakem se to dost zpevnilo a je to lehce prkenné 😒 . Dělám něco blbě (třeba, že bych ten patent málo natahovala) nebo je to materiálem tríča (vafle)??????? DÍKY

alinn
22. feb 2012

@mehlo jak píšeš ohledně ceny patentu..tak ono to asi bude tím, že to co stříhá @membri není patent ale 100% bavlněné žebro 😉

michamicha
22. feb 2012

A ještě mám dotaz, jak velkou řezací podložku máte?

membri
22. feb 2012

tak jsem vcera skoncila tim berankem..je ho pres 8 kg, tak musim vymyslet jak to dobre pomerit 😠

animal
22. feb 2012

tady vzorník flízů a termaltecu z čiperky první je 260g, druhý je 190g a pak termaltec (ten mi příjde jak chemlon na pohled)

dugyna
22. feb 2012

@membri mozno keby ti to niekto na druhej strane rovno roloval a ty by si merala cca po 2-3 metroch...

jam3
22. feb 2012

@michamicha
Já mám 45x60cm, ale chtěla bych si pořídit i tu větší 60x90cm, na dospělácké věci.

@maly_prcek
To se školou mě mrzí, jsem v podobné situaci a to zhnusení celým tím systémem je u mě též obrovské. Já mám tedy konkrétní problém s jedním blbcem, kterého nejde obejít jinak, než změnit obor.

membri
22. feb 2012

@dugyna no tak to ja to delam sama, a mala me pomaha 😀