Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@lillyzelvicka ano prosím o foto, jsem natvrdlá 😖 😀 😀
včerejší fleecové pyžamko 😀 inspirovala jsem se @rina76 a nápis a malé hvězdičky jsem vyšila řetízkovým stehem 😀
kráčajúca patka - dnes som vyskúšala a neviem, čo robím zle, nejako sa mi ťahala celá látka, akoby som mala zapnuté riasenie, alebo ani nie, skôr to ťahalo niť, látka ostala zvlnená, a hrozne to hrkalo pri šití. čo s tým?
@sinala už tam jsou, jsem jim psala mail, tak mi teď odepsali, že tam jsou, akorát ta stránka nebyla aktivní, už to dali do pořádku 😉 Nakonec jsem teda objednala u nich, protože mě ta objednávka vyšla na polovinu než u jiný firmy 😉 😎
@dankakk už se na ty opice těšim 🙂
caute sicky.. :D tak hlasim sa k majitelom noveho OL 😀 😀 este som nic nestihla vyskusat, ale vikend je moj 😉 😉 no kedze mam len 4 rovnake biele nite, tak budem musiet nieco vhodne na sitie najst 😝 tento mesiac som sa tak vycicala z penazi, ze uz ani na jednu jedinku nit nemam a do dalsej vyplaty a rodicaku, ozuvame suche rozky 😖
@zojec ktorý si kúpila?
@zojec
@ucitelka70
baby ake ste kupili,.ake to je co vsetko na tom budete sit? 🙂
a ta zahadna kracajuce patka je na co dobra?
inak ja mam nielko druhov zahadnych patiek k stroju a neviem naco su
😀
@ucitelka70 no jo, když ta tvoje modelína je už větší než ta moje 😀 😀 😀
@dugyna tá záhadná patka u mna nezabrala, skúšala som meniť napätie nite, dlžku stehu a aj tak som mala také tuhé švy, tak sa ťahalo.. možno to má fintu, čakam na odpoved
ja som už mala raz zapožičaný ol, šila som plavky, obšívala froté uteráky, čo som nastrihala, šila a hlavne zašívala pyžamá, popukali pod pazuchou a medzi nohami, pri šití postelnej bielizne je super..... no a veľmi rýchlo sa na nom šije, tričko som ušila veľmi rýhlo oproti klasic. stroju
@ucitelka70 Moc hezké 😉 Kráčející patka mi taky vždycky hrká 😖
@zojec gratuluju 😀
Přikládám foto trik na modelínách 😀
I psa jsem musela vystehovat 😀 😀 😀 😀
@caramilla keby len hrkala, ale neviem z akého dôvodu ťahala látku.... a šev bol tuhý a ked som nastavila aj dlžku stehu na skoro najdlhšiu, aj tak boli krátke stehy
@membri bože žienka, a to je len polovica!
@membri zásadně bílé 😀 😀 😀
A jinak je to fakt hnus hnus hnus, já prostě neklikám "toto se mi líbí", páč se mi to vůbec nelíbí a vůbec ti to nezávidím 😠
@ucitelka70 Já nikdy právě s tímto problém neměla, tak nevím ☹ Mě právě šije stehy úplně ukázkové a když používám rovné, tak úplně super. Máš originální patku?
příště z baleriny budeme objednávat tak, abychom neměli celou roli, protože čongové za to asi hodně tahaj a namotají toho na roli méně. Vypadám pak v balerině za debila, když jim pokaždé volám o reklamaci, že v origo roli je toho málo. A oni chudáci za to nemůžou.
@caramilla objednala som spolu s OL zo šijacie stroje patchwork na 30 ročnú veritasku 🙂
ináč veritaska pracuje spoľahlivo, šije velľmi pekne.... ale chcela som ešte krajšie.... a hlavne aby nevlnilo
@membri když ty máš jedinou výhodu a to, že kolik ti toho poslali tolik jsi zaplatila, to že to co mají na webu ty počty kolik se toho vejde do kila, je zavádějící - to bohužel. Ale u mě je problém, že oni mi naúčtují více peněz, než dodají 😢 ale tvé přepočítávání ti nezávidím, udělá to děsný maglajz .......a vůbec 😀 upřímnou soustrast

@mehlo tak potom mas asi to co ja, mal to muz teraz mala a ja...bez teploty.,nie je to chripka ale taky mily virus..hajzlik uz by ma mohol prestat obtazovat 😀
super lebo dnes som dala do stroja poslednu ihlu 😀
a skore uzdravenie