icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

caramilla
22. feb 2012

@membri suché, takdy je to jako ve vinárně 😀 😀 😀 😀 😀 Jo a nesnáším Millera, jako ne toho malíře 😀 😀 😀 😀
@animal To se mi taky vůbec nelíbí ☹

animal
22. feb 2012

@caramilla já ji tam vidím 😀 jednu 🙂

membri
22. feb 2012

@animal vsechno ma sve pro a proti 😠

@caramilla ok 😀 no zrovna piju bile a mam tam dalsi 2 litry 😀 😀

lillyzelvicka
22. feb 2012

@barcav Tak vkládám foto 🙂
1 položíš rub k rubu sešiješ na šířku patky
2, přeložíš abys měla líc k lícu a ten šev co jsi odšila musí být schovaný uvnitř šiješ ale už 1cm!!( abys ten předchozí šev schovala
3,a máš ušito stačí přežejlit popř prošít
šmikla jsem to taky ze šifonu jinak steh tak 3mm ne moc napnuté nitě jinak se krabatí a stahuje 😉

lillyzelvicka
22. feb 2012

a ty fotky 😀

lillyzelvicka
22. feb 2012

@ucitelka70 zkus dat foto patky i stroje

palosek
22. feb 2012

@dankakk tomu se říká dobře oceněná práce 😀

membri
22. feb 2012

je to frote ze jo? 🙂

barcav
22. feb 2012

@membri tý jo , to je síla, držím palec, jo a fakt pěkný nehtíky :*
@lillyzelvicka dík dík 😵 😵
ještě dotaz, pořád se mi to motá - líc je to co je nahoře-zvenku a rub je to co je vevnitř-vespod???

dugyna
22. feb 2012

@membri hej vyzera to tak 🙂

membri
22. feb 2012

@dugyna super diky 🙂

boudova
22. feb 2012

@lillyzelvicka @barcav To je francouzský šef - už mi to tu taky někdo vysvětloval, šiju tim PUL a tady je návod od Amélky http://www.moje-rodina.cz/tvoriva-dilna/sici-se... + ňáké další švy.

veronik77
22. feb 2012

@caramilla hlásím, že kurýr jede v úterý Vaším směrem 🙂

ucitelka70
22. feb 2012

@lillyzelvicka díky, zajtra skúsim, a dám aj kontrastnú niť, aby bolo vidieť

animal
22. feb 2012

@membri určo je to froté

ucitelka70
22. feb 2012

@boudova takýýto šev používam na šitie košielok -. vlastne som tak ušila zo 4 detské košielky, ale aj pri postelnej bielizni som taký šev použila.... a páči sa mi

membri
22. feb 2012

zrovna jsem zjistila ze me nedodali jednu latku..a to Finerib proužek červeno-čoko-krémový, a ve fakture ho mam,,a tady nikde neni 😠 😠

membri
22. feb 2012

nbez to vsechno premerim to tu budu tyden 🙂)))

maly_prcek
22. feb 2012

@kofinek Knížka se jmenuje Studie o detskej reči a já diplomku píšu o podpoře vývoje řeči u malých dětí pomocí přirozených znaků a gest...

Tak jsem zas byla na studijním a dost se mi to prodražilo, protože mě zas vytočili (studijní referentka mi řekla že žádost byla "blbě" napsaná přičemž mi to diktovala, že jsem měla přiložit rodný list, potvrzení od dokora, že jsem byla a rizikovém... Když se odvolám, tak to půjde tomu samému chlapovi, to by asi musel být schizofrenní, aby za týden rozhodl jinak, mimochodem tam seděl i ten chlap, co o výjimkách rozhoduje, a na můj dotaz prohlásil, že on teda neví, jak to v novém studijním řádu je (hlavnš že podle toho rozhoduje) a když se mnou mluvil, ani jsem mu nestála za to, aby se otočil a podíval se na mně - seděl dál zády jak seděl předtím... Zas mi řekli něco jiného, že když budu dělat přijímačky, tak budu muset splnit i nějaké kredity... Grrr. Co je tohle za systém!)
... a tak jsem šla do galanterky pro zipy a knoflíky a nechala tam 600 za látky pro děcka na plátáky 🤐 Ale když ony byly tak krásnééé 😵 😵

michamicha
22. feb 2012

@lillyzelvicka @barcav to je asi tenhle způsob šití, že jo?

https://www.youtube.com/watch?v=NegtC9Ka2W4
michamicha
22. feb 2012

jo a ještě foto toho mého dárečku pro neteřinku 🙂 Vojta mi ho zabavil ještě před tím, než jsem tam dala výplň a potom když už tam výplň byla, tak s tím chodil po bytě a mazlinkoval se s ním 😀 jsem mu slíbila jinej, krémovej s hnědym medvědem 🙂

boudova
22. feb 2012

Chlap za šicím strojem 🙂

https://www.youtube.com/watch?v=hBTU3OwsS6o

taky vám to příde tak sexy? 😀

mooncaa
22. feb 2012

@barcav Já mám mimotechnickou pomůcku, že když je něco na ruby, tak to má tím co je vespod nahoře. Já si to taky pořád pletu. Takže podle tohoto, je rub ta horší strana.

@maly_prcek To je šílené, jak to tam chodí. To tam neexistuje nějaký individuální plán? Nebo něco jako přechod do externího studia? Vždyť už máš všechno splněno až na tu diplomku, co bys podle nich měla ještě dělat? A má ten chlap nějakého nadřízeného? Nebo ten jejich řád, lze to někde získat černé na bílém?

kofinek
23. feb 2012

@maly_prcek drzim palce, ono sa niekedy moze prihodit, ze sa stasticko otoci. 😉 Fakt drzim palec, boze, ti chlapi su uplne nemozni, ja som potom uz ani radsej nehovorila, ze mam doma dieta, mala som pocit, ze to vela ludi nas... 😖

kofinek
23. feb 2012

@membri prosim ta, uz si posielala nejaku vyzvu na platenie?

vavrenka
23. feb 2012

ahojte, dievcata, chcem si uplist vlniaciky, len neviem, ktora vlna je jemna, najvhodnejsia.
nasla som tuto aj stranku
http://www.zlaticko.cz/index.php?page=obchod&id...
poradite mi?

mehlo
23. feb 2012

@dugyna čau toho je tak málo, že se mi o tom ani nemůže zdát. Vyspala jsem se celkem dorůžova, až na tu hlavu, bolí šíleně, asi mám ucpaný dutiny.

petkasv
23. feb 2012

@vavrenka ahoj, nejlepší bude tahle http://www.zlaticko.cz/index.php?page=detail&ko... , nekouše a je dobrá 🙂

vavrenka
23. feb 2012

@petkasv mne to vyhodilo divnu stranku 😲 😲

michamicha
23. feb 2012

ahoj, sice jsem řikala, že s objednávkama na nějakou dobu končím, ale potřebuju nitě 😠 takže jsem se rozhodla, že udělám hromádku JENOM na nitě od Stoklasy 😎 o víkendu se pokusím dát dohromady tabulku a pak sem hodím odkaz 😉