icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

dugyna
23. feb 2012

@mehlo tak fajn ze nie si dalsia co ma doma hromadu. tie dutiny a hlava neprijemne, skus sa naparit alebo nahriat soluxom.

mehlo
23. feb 2012
mehlo
23. feb 2012

@dugyna no když to napařování já nerada a solux nemám. Já budu radši trpět, ono to není až tak hrozný, prokapávám, každou chvíli smrkám a ono to vždycky trošku povolí. Jdu na balení.

veronik77
23. feb 2012

@mehlo ahojky, ty máš prosím u vtc VO ceny?

mehlo
23. feb 2012

@veronik77 však tam ani jiný nejsou. Tam se nenakupuje bez živnostáku

vavrenka
23. feb 2012

@mehlo mne sa ta stranka nezjavuje dobre 😲, nie je ta zalozka uz nefunkcna?

veronik77
23. feb 2012

@mehlo aha 🙂 a myslíš, že kdybych tam časem chtěla koupit podložku a kolečko na řezání, tak to můžu vzít přes tebe? díky 😀

mehlo
23. feb 2012

@vavrenka aha tak to mají nějak blbě. Je to ta šumavská ovčí- je to teda klasická ovčí vlna- ne merino, někdo říkal, že to kouše, ale mě to nekousalo a to jsem na vlnu taky docela háklá, malýho taky ne a pletla jsem z toho i vlnáčky na zakázku a nikdo si nestěžoval.

mehlo
23. feb 2012

@veronik77 jasně, já už teda asi za chvilku nebudu mít vůbec čas, jdu zase do práce, ale ta objednávka to je pět minut, takže se pak ozvi, když budeš chtít.

veronik77
23. feb 2012

@mehlo díky moc 😀 😀 😀

membri
23. feb 2012

@kofinek jj posilala

membri
23. feb 2012

holky dneska dopisu kdo zaplatil do tabulky, vcera jsem sla spat o pulnoci, a neestihla jsem to uz.. tak dneska vecer to tam doplnim

caramilla
23. feb 2012

@membri Já včera pila portské (červené 😀 )
@maly_prcek fakt síla! ☹ ☹ ☹ Já tě obdivuju, že na to máš ještě nervy ☹
@michamicha Moc hezký mazlíček 😀 Nitě taky potřebuju, budu objednávat z VTC a taky jsem si říkala, že by na to nebyla špatná hromadka 😀 😀 😀 Každopádně teď nemám ani korunu navíc, takže já objednávat nic nebudu 😠

caramilla
23. feb 2012

@veronik77 hele, z VTC budu objednávat v březnu, podložku atp. ti klidně vezmu a manžel to u nás pak může vyzvednout 😉

kalman
23. feb 2012

@caramilla Mám otázečku, když našíváš aplikace na strečový matroš podlepuješ to nečím aby se to pri šití netahalo?

caramilla
23. feb 2012

@kalman vliesofixem, oboustranným vlizelinem nebo lepidlem Kores 😉

membri
23. feb 2012

@caramilla to se nekdo ma ze 😠 😠 😀 😀

veronik77
23. feb 2012

@caramilla díky moc, to by bylo fajn 😀 já se na to juknu a písnu IP, ju? ještě jednou díky!!! 🙂

kalman
23. feb 2012

@caramilla Ten oboustrannej vlizelin dáváš mezi aplikacia tričko? když mám doma jednostranný vlizelin a podlepím rubovou stranu trička bude to OK?

caramilla
23. feb 2012

@kalman Já podlepuju aplikaci, resp. podžehluju vlizelinem, a to vždycky vyjma flízu a taky ty kytky prouhatý z oboulícu jsem byla už líná podžehlit, tak jsem je jen nalepila a přišila. Z rubu trička jsem nikdy ničím nepodkládala, protože jsem neměla problém. Jen vyšíváná podkládám vlizelinem odtrhávacím, protože to by stroj nedal.
Takže já podžehlím aplikaci vliesofixem nebo vlizelinem a nažehlím nebo nalepím na tričko a jen prošiju.

kalman
23. feb 2012

@caramilla díky za radu 🙂

barcav
23. feb 2012

@michamicha jj myslím, že jo 😀 no snad se s tím nějak porvu 😖

michamicha
23. feb 2012

@caramilla no já když koukala na stoklasu, co teď mají skladem nebo spíš nemají 😅 tak tu hromádku asi udělám napůl s vtc 🙂

caramilla
23. feb 2012

@michamicha to mi nedělej 😀 Já se teď k hromadě přidat nemůžu ...

michamicha
23. feb 2012

@caramilla neboj, já než dám dohromady dokonalou tabulku, to bude nějakej pátek trvat 😀 jsem na tohle celkem lempl, ale manžel to umí perfektně, akorát je mi trapný si mu řikat o pomoc 😅

ucitelka70
23. feb 2012

@lillyzelvicka dnes som skúšala kráčajúcu na inej látke a šilo pekne..... skúšala som aj dlžky stehov, išlo to pekne, aj krátke aj dlhé stehy

lillyzelvicka
23. feb 2012

@ucitelka70 to je super 😉 já jsem s ní dnesk ašila délku kalhot a pásek a ona má teda problém když se mění tloušťky materiálu tím že má vzadu tu "ulitku" ale jinak jsem spokojená. 🙂
A jedny zakázkové kalhoty

barcav
23. feb 2012

@lillyzelvicka moc pěkný 🙂

sufik1
23. feb 2012

@michamicha
@caramilla taky potřebuju nitě. A zkoušeli jste někdo ty stoklasí? já mám pocit, že berou z baleriny - taky jsou kony zelený a na krámě je mají vždycky bez igelitu kolem... Ale nechci jim křivdit, možná ne, jen z baleriny už fakt ani omylem.

Dotaz: jaká jde barva zelené k zelenému softu (asi Hardy z šicí stroje shop). Mám z baleriny a je to teda taaak hnusná zelená, která k ničemu nejde 😖 😖 😖 .

michamicha
23. feb 2012

@sufik1 no mají tam i z baleriny, ale já si pro sebe budu brát aspo ty 1000m PES (jestli budou mít skladem), protože jak jsem si na nejsicistroje koupila tu bílou 5000m Hard, tak ta je naprd, začala se mi trhat a navíc ten nástavec co k ní mám, tak to je asi důvod, proč mi vynechávají stehy, prostě se na tom nástavci kýve (i když je přímo pro špulky 5000m) a blbě se ta nit odvíjí 😠 takže teď bílou došívám s bavlněnýma od aspo co jsem měla doma koupený právě ze stoklasy...

jdu si zavolat do servisu a zjistit, kolik bude stát vyčištění a seřízení stroje a hlavně jak dlouho si ho tam nechají...