icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

kuna
24. feb 2012

Dík za pochvaly. Toto je ten důvod, proč mám doma 10m pruhovaného jednolícu 😀. Tričko je mini, na fotce se do nezdá, ale v tom nejužším místě má 32cm napříč. No ale něco jsem ještě udala a nakonec to snad i vyšiju, já si to tríčo udělám taky, mamka bude chtít taky, hezky se to kombinuje s teplákovinou jako podšívka...no a cca 8 metrů bude fuč, ani nevím, jak 😀.

@veronik77 pyžamko nádherný, hlavně ta aplikace!

Holky, jak staré děti dáváte do klasických pyžamek versus overálků? Neteř má asi alergii na kov a ze cvočků na overalu se škrábe, tak mě napadlo, že bych jí ušila právě normální pyžamko, ale bojím se, že se jí to bude vyhrnovat. Má 15 měsíců, spí pod peřinou, ale teda v praxi spíš na peřině...spací pytel nesnese.

@luciavan na flísáčky už žádné další svrchňáky nepotřebuješ. Na vkládačky - pokud máš vkládačky, které jsou přímo na kůži miminka, tak je dobré dát jako dotykovou vrstvu aksamit a dolů bamb. fleece. Pokud jsou kapsovky, tak může být jenom fleece (ale já ten fleece kolikrát šoupnu přímo i na kůži, jen ten aksamit je prostě jemnější). Bamb. froté moc nesaje, není to jako ručník, spíš hladká látka. A suede na svrchˇáky ne, propouští. Ten je dobrý jako vnitřní vrstva, pokud šiješ kapsovky. Propustí moc dál na vkládačku a mimi bude mít zadeček v suchu.

@zojec @alinn @lillyzelvicka a ostatní...včera jsem to zase dělala na tom námořnickém tričku, okraj objela OL a pak do stejného místa dvojjehlou a fakt to vypadá super, pokud máte stejnou barvu nitě na OL a pak ve stroji, tak se ta spodní nit v OL švu ztratí. Ten plochý šev na OL je dobře ukázán tady, taky se na to chystám. Vůbec tato paní má dobré instruktážní videa

https://www.youtube.com/watch?v=GWCJGOJnbzw
kuna
24. feb 2012

@mehlo diky moc 🙂

alinn
24. feb 2012

@kuna jojo..rukáv a spodní okraj dělám stejně 😉 a myslela jsem, že je to tu běžná praxe těch co nemají COL, nebo není?
na video se podívám jen za předpokladu, že počítač dovolí..což si momentálně nejsem jistá 😅 tak nevím jestli je to to samé o čem mluvím já 🙂 ale v návodu to mám jako plochý šev..tak to asi bude ono 😀

lillyzelvicka
24. feb 2012

@kuna jo ten falešná col šev dělám taky 🙂
A tady nový kompletek 🙂 z hrocha jsem udělala sovu 🙂

stassy
24. feb 2012

@membri Teď jsem četla Tvůj mail ohledně MTX2.. ona ta hromadka ještě není uzavřená a objednaná? Já myslela, žes to uzavírala v sobotu.. Aspoň tohle info jsem tu četla..

zojec
24. feb 2012

@kuna fu.. video pre veeeelmi pokrocilych 😀 😀 nie som si ista, ci sa da na tom mojom OL sit len s jednou ihlou .. musim to este nastudovat.. este sa chcem spytat, ked sijete na OL, tak ake velke davate svove pridavky, davate vobec? a ako je to s plienkami? vcera som vystrihla bez pridavkov, mam tam radsej pridat par mm a potom to orezat??
@lillyzelvicka sova paradna 😀 😀

membri
24. feb 2012

@stassy jj je uzavrena.. a je uz i objednana. poslala jsem blbe zneni emailu.. ale pak jsem posilala jeste jeden s pokynama k platbe dorazil?

veronik77
24. feb 2012

@kuna děkuji 🙂 ani jsem neměla odvahu to sem dát po tom námoř.tríču 🙂
ad pyžamko - ušila jsem vyšší pas a hlavně horní díl je delší pod zadeček a pak náplet, aby se to nevyhrnovalo... Anežka mi odrostla overálkům, tak to řešíme takhle 😀

caramilla
24. feb 2012

@kuna Téda, vaše rodinka až pak někam vyrazí 😀 😀 😀
@lillyzelvicka Ty jedeš!

veronik77
24. feb 2012

@mehlo díky, balík dnes dorazil 🙂))

animal
24. feb 2012

@kuna já pořád taky dumala, proč lze vypnout nůž a k čemu mi to tím pádem je, když uprostřed látky to OLem neproštepnu a ejhle ono takhle, čupr díky

kuna
24. feb 2012

@alinn @lillyzelvicka jojo, to je dost pravděpodobné, že to dělá hodně pokročilých švadlenek, to jen já, když objevím něco pro mě nového, tak mám pocit, že jsem objevila Ameriku. No a jak se na to @zojec ptala, tak jsem myslela, že to třeba neví ještě víc lidí...ale určitě si na to nedělám nárok jako na nový objev, to ne a omlouvám se, jestli to tak vyznělo 😀 😀 😀

hrochosova super 🙂

stassy
24. feb 2012

@membri Jj, ten druhý dorazil taky, ale právě mě to oboje nějak zmátlo. 😀

kuna
24. feb 2012

@caramilla až někam rodinka vyrazí, tak budem vypadat jak trestanci na úprku, ještě bych měla našít čepičky a stylizace bude kompletní 😀

membri
24. feb 2012

@stassy ja jsme radeji jeste poslala emaily s tim ze ten byl spatny 😀 😀

alinn
24. feb 2012

@kuna né..to jsem tak vůbec nemyslela..já jsem až teď do tvého příspěvku myslela, že to tak dělá každý 😀
@zojec a přídavky dávám 0,5 cm..jde to tam nastavit nějak od 3 do 6 mm (a nastavíš to i tak, že šiješ třeba jen pravou jehlou a nůž nacpeš co nejvíc doleva (a myslím, že na každým OL jde šít jen jednou jehlou..ale třeba se pletu 😉 )

animal
24. feb 2012

omlouvám se za OT, ale možná to některé zdejší ženy bude zajímat http://www.petice24.com/petice_za_domaci_porody...

boudova
24. feb 2012

@membri kdy jsi posílala mejly? mě nic nepřišlo, nemám ani ve spamu nic...

vevercam
24. feb 2012

@kuna moc díky za parádní instruktážní video, ukládám, uričtě to využiju, moc se mi líbí, jak je tam vše ukázané včetně nastavení délky a šířky stehu, napětí nitě i nastavení diferenciálu 🙂
@lillyzelvicka overálek je krásný a tááák slaďoučký 🙂 o něčem takové si můžu nechat jenom zdát při našich 3 raubířcích 😀
@sufik1 šila jsem podle návodu na tvém blogu návleky na botičky ze softshellu, skvělý návod, moc hezky se mi to dělalo a je to úžasná věc, mrňous ujde tak max. 10m a pak nakládám do kočárku, takže fusak byl věčně špinavý, ale už nebude !!! 🙂 🙂 🙂

mooncaa
24. feb 2012

To video je úžasné, já to na půjčeném OL v návodu mám taky, ale vůbec mi nedošlo k čemu je to dobré. Jinak na OL se dá šít 1-2 jehlama, standardně teda spíš 2 je to lepší.

Ty návleky na botičky jsou krásné, taky potřebujeme.

Mám dotaz, šila jsem prvně s lemovacím proužkem (koupeným) a vůbec mi to nešlo. Jak s tím šijete? Já lemovala bryndák, mám tam i velké zatáčky. Nakonec jsem našila jen půlku a pak jsem to obšila znovu a našívala 2. půlku. A z blízka to vypadá hnusně, asi příště začnu na rubu a pak líc.

baarca
24. feb 2012

Plochý šev na OL jsem už dělala Matesovi na kamaších a vypadá dost dobře. Zkusím vám to nafotit.

baarca
24. feb 2012

@kuna Ještě jsem dočetla dotaz na pyžamo. Já začala Matesovi dávat pyžama právě tak kolem toho 15m. Jak začal chodit, tak už pak oblíkání vleže do overalu bylo poněkud nereálné. Navíc v těch ťapkách mu to pak klouzalo. SPal ve spacím pytli, takže holá záda nehrozila a ponožky jsem dávala jen vyloženě v zimě.

zojec
24. feb 2012

@alinn dakujem.. tak to teda idem okukat 😀 ked som stroj doniesla, tak mm sa ma pyta, co to vsetko dokaze, tak som mu ukazala na tricku OL steh.. vytrestil oci a hovori.. iba??? tak to mohli aspon 2 thajcanky za tu cenu pribalit 😀 😀 😀 no ale dnes mu mozem povedat ze to dokaze aj ine kusky 😀 😀 😀

membri
24. feb 2012

@boudova uz asi po x te prave...

membri
24. feb 2012

@boudova ale prijit ti musel protoze druhou hromadu MTX uz mas taky zaplacenou

terezita
24. feb 2012

@membri a ja jsem jeste nezaplatila, ze?
a ted tapu i s mylly.. ale to jsem asi taky zapomnela poslat.. hnedle napravim.

alinn
24. feb 2012

@zojec já když jsem si pořídila OL..tak jsem si navlíkla každou nit jinou barvu..a podle nívodu zkoušela co všechno to umí 😀 ale používám v drtivé většině jen sešívání 😀

@membri jestli jsi posílala nějaké mejly dneska..tak nic nepřišlo ani mě..naposledy to info o tom co je navíc a co je namíň

baarca
24. feb 2012

Tak tady je ten plochý šev, snad bude něco vidět. A poslední fotka je, jak to vypadá narubu.

boudova
24. feb 2012

@membri jo tak dobrý, já myslela, že jsi posílala nějakej novej mejl 🙂 a co jinak, jak jde stříhání? už je to lepší?

boudova
24. feb 2012

@baarca náádherný kamaše!!!! od kud máš střih? ten plochej šef je na tohle teda super.

Ještě chvíli a koupím si OL taky 🙂 jen se bojím že pak budu chtíl i COL a to už mě muž asi vystěhuje 🙂