icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

alinn
23. feb 2012

@caramilla tak jdu odepsat podruhé...internet (nebo pc?) se rozhodl, že dnes není dobrý den na to být připojen 😠 😀
jmenuje se to plochý šev..šije se to jen jednou jehlou..napětí jehlové nitě hooodně povolíš a lehce povolíš napětí nitě dolního chapače..a jak ty látky sešiješ..tak to jakoby od sebe odtáhneš..ten šev se urovná a z lícu máš ty overlockový "vlnky" a z rubu takové šrafování..snad jsem to napsala alespoň trochu pochopitelně 😉

@ucitelka70 mám tady chytrou knížku, která se jmenuje "Tohle nenos" a tam píšou v kapitole "ochablé břicho" že tričko NEMÁ být tenké a obepínající a nebo moc krátké..ale MĚLO by mít třeba zakulacený lem nebo by MĚLO být těsné přes prsa protože uvolní látku na břichu a prsa se navíc dostávají do středu pozornosti 😀 a v kapitole "žádný pas" NEMÁ být beztvarý pytel (tričko dole do gumy) ale MÁ být hluboký výstřih do V (píšou, že má být sahající až po pupík..ale na fotce je tak nějak pod prsa a je to vypodložené bílou látkou 😉 ) a nebo ještě doporučují zavinovací top a u toho píšou, že přeložená látka vytváří dojem křivek, zvlášť když jsou stužky zavázané po straně pasu 🙂

ucitelka70
23. feb 2012

@alinn aj ja som uvažovala na taký spôsob, akoby kojotriko, čite pod prsiami prestrihnuté, vložím tam cca 7 cm pás pod prsia z kontrastnej - v tomto prípade čiernej látky - a pod prsiami tú časť asi jemne nariasim.....

komisakpd
23. feb 2012

baby som sa chcela opytat dve veci? 1. kde kupujete flis na separacky, aby bol nezavadny a osetreny a 2, sije tu niekto na objednavku?

kuna
23. feb 2012

dneska jsem usila namornicke tricko pro segru k narozeninam, aplikace je koupena a nazehlena a pak jeste prisita.

caramilla
23. feb 2012

@kuna tebe už asi nekomentuju 😀

caramilla
23. feb 2012

@alinn to jsou věci! 😀 😀 😀 díky, musím ale pogooglit, z popsisu nejasné 😀 😀 😀 😀

caramilla
23. feb 2012

@membri Maadga nebo Maagdalena
Proč to vlastně potřebuješ?

caramilla
23. feb 2012

@alinn hele, to je nějaká chytrá knížka, vybavení každé ženy by to mělo být 😀 😀 😀

caramilla
23. feb 2012
mehlo
23. feb 2012

@komisakpd já kupovala normální flís na separačky, ale s certifikátem ho má paní tady http://www.mimibazar.cz/foto.php?id=48543621&tab=0 a na objednávku šijem skoro všechny

veronik77
23. feb 2012

rychlopyžamko pro nejmenšího záškodníka 🙂

beky52
23. feb 2012

baby..ak máte zbytky flísovej látky..kuk na toto..

https://www.youtube.com/watch?v=ddJPBWm17ZY
veronik77
23. feb 2012

@beky52 pěkný, ale asi bych neměla trpělivost to celé uzlíkovat.... 😀

luciavan
23. feb 2012

ahojte babenky idem si k vám po radu, chystám sa ušiť nejaké plienočky, zatiaľ mám len flisáčiky a zopár vkladačiek z recyklo-materiálov. Potrebujem ešte vrchné gaťuše, lebo tie flisáčiky sa mi veľmi páčia, dalo by sa to ušiť aj zo suedeclothu? Čo oporúčate ako výplň do kapsoviek na zvýšenie savosti bambusový aksamit, flís alebo froté. Ďaaakujem 😵

alinn
23. feb 2012

@caramilla jestli tam je..tak je to v pravým sloupečku druhý nebo čtvrtý obrázek..je to blbě vidět tak nevím jistě 😉

a tu knížku jsem koupila náhodou když jsem chtěla nějakou učebnici střihů 😀 a je to podle seriálu BBC ..jak tam vždycky někoho učí oblíkat se 😉

alinn
23. feb 2012

@caramilla jo a ještě k tomu stehu..nemáš to v návodu ke stroji?

caramilla
23. feb 2012

@alinn no, to už mě taky napadlo, no... až ho najdu, kouknu se 😀 Ale určitě to tam bude, něco s jednou jehlou tam je, já jsem to tenkrát nepochopila, k čemu by to mohlo být dobrý, tak jsem to vypustila

@luciavan suede na svrchňáčky v žádném případě! (jestli jsem to pochopila dobře, čtu jen zběžně 😀 )

@veronik77 Jako vždycky, perfektní, vkusné a precizní! 😉

boudova
23. feb 2012

@alinn A co tam píšou o oblečení k blbýmu ksichnu? 😀 😀 😀 to by mě zajjímalo...na co jako upoutat 😎

alinn
23. feb 2012

@boudova 😀 😀 tak tuhle kapitolu ze záhadného důvodu vypustili 😀 😎 ale možná by pomohly sluneční brýle a klobouk? 😅 😀 a lehkou šálu nebo šátek kolem krku (jako mafiánská panička 😉 )

boudova
23. feb 2012

@alinn Tuhle všude vynechávaj 🙂
Mě napadlo pořídit si hooodně drahý auto - to by mohlo přebít a poutat dostatečnou pozornost.
Bohužel...nejsou prachy 🙂

caramilla
23. feb 2012

@boudova nejlevnější bude odcestovat do zemí, kde je běžná na nošení burka 😀 😀 😀

boudova
23. feb 2012

@caramilla 😀 😀 😀 tak tohle řešení mě nenapadlo - to se hold pozná kreativní člověk!

lillyzelvicka
24. feb 2012

Dobré ráno🙂
koukala jsem že boj o přebytky proběhl více méně 😀

zojec
24. feb 2012

@caramilla no ako je mozny OL na rukave miesto CL neviem, videla som to na kupenskom tricku a tak ma napadlo, ze mozno aj preto sa da to orezavatko vypnut :D ale este som to vobec neskusala.. a to co pisala
@alinn je pre mna viac ako spanielska dedina 😀 😀 ako keby to ani po cesky nebolo napisane .. ale dnes to skusim ci to pojde.. viac sa mi vsak pozdava ten napad.. uff.. teraz neviem koho to bol, myslim @kuna, obsit okraje na OL a potom prebehnut dvojihlou 😉
no a namornicke tricko je uplne superkove 😉 pozeram na latky co som vcera vyprala, tu visia na susici, a ten hruby pruzok z MTX modro-limetkovy jednolic vyzera ako starkeho spodne pyzamo 😀 😀 😀

lillyzelvicka
24. feb 2012

@zojec tak tak já už to zkoušela jen jsem Vás nechápala o čem se bavíte 😅 ono Vám to nepůjde.Ol tam má ten pohyblivý přesmykávač a ten vás nepustí dál( je za nože,)

membri
24. feb 2012

@caramilla protoze me poslalal penize za MTX a nenapsala prezdivku prave

alinn
24. feb 2012

@zojec jak píše @lillyzelvicka uprostřed trička overlockem nic neprošiješ..ale když si napětí nitě nastavíš tak aby se to mohlo po sešití roztáhnout (jehlová nit uplně povolit a nit spodního chapače taky dost povolit) ..tak jakého si efektu dosáhneš 😀 sešívá se látka rub na rub (v návodu mi píšou "špatné strany" 😎 ) a kus stehu ti musí přesahovat okraj látky ...pak to od sebe odtáhneš..ta látka se narovná (i pod tím stehnem.. ale musíš mít dostatečný přesah stehu přes okraj látky a správné napětí 😉 ) a steh se jakoby (fakt nevím jak to napsat) urovná, roztáhne, zatáhne 😀 😀 a na rubu je šrafování a nahoře jsou smyčky

ucitelka70
24. feb 2012

@zojec ten mám aj ja, bude treba kombinovať s tmavomodrou a limetkovou, aby oživilo...... tá modrá je taká akoby vyšedivelá

kalman
24. feb 2012

@kuna moc hezký 😀

mehlo
24. feb 2012

@kuna to je naprosto luxusní. VTC odesláno dnes ráno