icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

boudova
24. feb 2012

Kterej ten OL to tady holky všechny máte? Já si to hned někam poznačím 🙂 ať to jde pak ráz na ráz 😀

veronik77
24. feb 2012

@baarca moc pěkné 🙂 to je jen sešité z lícu jednou jehlou?

veronik77
24. feb 2012

@boudova brother 3034

ucitelka70
24. feb 2012

@mehlo @kalman kočky, ja som vtc platila kalman, ku nej príde aj balík, ona zaplatila aj za mna

boudova
24. feb 2012

@veronik77 děkuji!

baarca
24. feb 2012

@veronik77 Přesně tak, šité z lícu jednou jehlou se třínitní steh.

@boudova Díky. Střih je z Ottobre (jak jinak 😉 ) z 6/2010 a ten plochý šev je fajný, z rubu nic neškrábe. Ještě tak plánuju udělat kuklu, ale pořád jsem se neodvážila, jak tu holky řešily ty nesednoucí střihy 😅

kuna
24. feb 2012

to jsem ráda, že se vám video taky líbí, já videa miluju a dokonce jsem takový pošuk, že jsem se na ně dívala ještě předtím, než jsem OL objednala, abych se pak takovýma věcma nezdržovala a trochu věděla, vo co gou (jsem ten krám předtím v životě neměla v pazouře).

@vevercam super návleky, já se na sufipajc taky chystám, ať má co nosit do auta

@moonca já jsem lemovala teď poprvé ty zástěry, co mám na fotoblogu, v zatáčkách jsem to hodně natáhla ale hlavně jsem šila fakt pomalu a hooodně hustě si na našpendlila.

@baarca dík za odpověď, já mám právě obavu z toho, že v tom pytli není. Asi se tentokrát vykvajznu na překvapení a normálně se ségry zeptám, ať si to rozhodne matka sama 😀. A plochý šev vypadá super, já ho zkoušela jednou, ale na látce páté kategorie, takže tonebylo nic moc

@boudova to znám, já taky odolávala a ještě tu měla kupu keců, jak OL nepotřebuju...objednala jsem po poté, co jsem tu zacláněla cca 3 měsíce 😀 😀 A mám ten samej Brother 3034, jak Verca, my ho tu máme skoro vsechny. Kdybys chtěla, mám na OL 300,- slevu, ale teď nevím, dokdy...myslím do půlky března, musela bych ten kupon vyštrachat.

NO a teď jsem jdu pochlubit, přišel mi balíček. Toto je hlavně pro @caramilla - takhle to dopadlo po šmírování tvého blogu, vidíš ty nůžky? Mám tě v merku. Stahuju si tvé free střihy a hltám příspěvky o šicích pomůckách. Vím, na čem spíš a v čem spíš, viděla jsem tvé sexy pyžamko. Jsem tvůj osobní stalker 😀 😀 😀. HAHAHAHAHAHA..... (šílený smích rozléhající se v nejvyšším patře bohnické věže)

Neměli kolečko OLFA, tak mi poslali toto, snad bude taky dobrý. Kupovala jsem to v tom obchodě sicistrojehruby.com, jak se tu o něm mluvilo, a za mě spokojenost. Po týdnu mi pán zavolal, že čeká furt na to kolečko a jestli nechci jiné, tak jsem řekla, že jo a dneska balík přišel. Jdu něco stříhat, nemůžu tady na to jen tak koukat. Ještě štěstí, že dcera nutně potřebuje nátělníkové bodýčko (ty normálně kupuju v HM, ale teď je nikde v naší velikosti nemají).

terezita
24. feb 2012

@baarca jee to je dobry! no ja o tom cetla v navodu, ale nemela odvahu to vyzkouset.. 😅 to jakoby nafinguje zeshora overlock, co?

boudova
24. feb 2012

@kuna Do března to nesmím stihnout 🙂 chci ještě pošít něco na obyč šicím stroji, aby muž viděl, že se koníčku věnuji a že OL JE potřeba 😀 😀 😀 😀 😀

membri
24. feb 2012

@boudova jeste nestriham porad jeste merim 😠
jeste me chybi namerit 2 role a 5 latek co jsou na hromade slozeny, a mam to vsechno

baarca
24. feb 2012

@terezita Myslíš coverlock, že jo? Ano, dá se tak i přišít spodní lem. A Next to tak celkem často dělá, ale spíš obráceně, že z lícu jsou ty čárky, a vypadá to taky dobře.

membri
24. feb 2012

@alinn a ty mas i druhou neco v druhe hromadce?

terezita
24. feb 2012

@baarca jojo, coverlock. uteklo mi nekam to c 😀

membri
24. feb 2012

Ono 550 m latek nejakou dobu trva nez se to zmeri 😀

boudova
24. feb 2012

@membri ty jo, to je síla! koukala jsem na mapu, bydlíš fakt úplně z ruky.... ☹

vevercam
24. feb 2012

@baarca to je perfektní ten plochý šev na kamaškách! chystám se právě z ottobre 6/2010 šít klukům trenkoslipáče, tak tam to určitě zkusím

snehovavlocka
24. feb 2012

@zojec druhy pokus je uz aj zverejnitelny 😅 uz len dorobit vkladacku,aby dost sala 😉 a ked vychytam muchy,snad prejdem aj k efektivnejsim materialom

baarca
24. feb 2012

@kuna Je fakt, že ten plochý šev chce asi silnější látku. Ty kamaše jsou z počesaného fineribu z MTX.
Jinak všem moc děkuju, pěkně jste mi polechtaly ego 😀 Já s těma dvěma jsem ráda, když ušiju jednu věc za týden, takže obdivuju, kolik většina z vás toho zvládne vytvořit. Tak jsem ráda, že jsem alespoň něčím mohla přispět.

animal
24. feb 2012

@membri tak to jsme na tom podobně, já mám k dispozici 643metrů softu 🙂 + dnesk ajdu vyzvednout ENGROSS 😀 😀 184metrů už mám změřeno i střiženo 177metrů jenom změřeno a 282metrů mi zbývá alespoň změřit 😀 😀 😀

barcav
24. feb 2012

panejo tak po tom OL začínám toužit víc a víc 😀 😀 😀 a to jsem si říkala, že ho nepotřebuju a jak to tady pročítám tak se mi líbí čím dál víc 😀 😀 😀

alinn
24. feb 2012

@membri jojo objednávala jsem pár látek po půl metrech a už jsem to i platila

sufik1
24. feb 2012

@vevercam jsem ráda, že jsem ten návod popsala a vyfotila dostatečně použitelně. Takových návleků není nikdy dost 😀
@baarca legínky super.
@kuna díky tobě jsem také objevila ameriku. DĚKUJUUUUUUUU. Návod je úžasný. 😵 😵 😵 😵 😵 😵 Vím, že na té škatuli bylo spousta stehů., co ten OL umí, ale nějka už v návodu nebylo napsané (natož vyfocené), jak k ním dospět.
@lillyzelvicka tvoje výtvory jsou vždycky úžasné 😉 Hrochosova je super

ucitelka70
24. feb 2012

@kuna perfektné videlo, vdaka tomu som zistila, čo všetko môžem urobiť s kopou čiernych látok - už len nejaké stužky dokúpiť, a originálne vankúše môžem šiť. Díky Ti.....

sufik1
24. feb 2012

@boudova já mám OL Janomé 990D. A je v poho. šila jsem i na brotheru, ale zásadní rozdíl nevidím. Trochu jinak se navlíkají nitě, ale prošije mi všechno. A líp se čistí.
@kuna tohle kolečko mám a jsem spokojená. Předtím jsem měla rovný a blbě mi sedlo do ruky.

jo která jste měla ten kupońek na stroj @jam3 chtěla nějaký kupovat, tak jí zkuste napsat, škoda nechat propadnout....

macin73
24. feb 2012

@mehlo díky, balíček dnes dorazil

membri
24. feb 2012

@animal tak to me chybi 2 role jeste zmerit, a 3 latky... prisla jsem uz jak na to, tak me to jde rychle 😀

membri
24. feb 2012

@caramilla tak malej uz je na svete, jak to vypada s cepickou a rukavickama? 😀 😀 😀

boudova
24. feb 2012

@sufik1 ten je krásnej s těma kytičkama!

mehlo
24. feb 2012

@kuna tak to video je dost dobrý, já to studovala už ve svým návodu, ale nějak jsem to nepochopila.

sinala
24. feb 2012

@baarca mě vždycky "potěší" když tady na diskuzi má někdo nižší výkon 🙂, že nejsem sama 😀 😀 😀
Akorát je to tady velmi nebezpečné, že potřebuju nové pomůcky k šití 🙂 a doma budu mít spoustu látek 😉