icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

dugyna
24. feb 2012

ahojte kocky ja este stale makam na fusaku, dva diely su uz usite este mi chyba posledny -kapucka, snad zajtra
a potom uz len zapinenie , zapinanie dokopy a pripevnenie na kocik ci sanky 🙂
foto budu az ked bude vsetko hotove
ale dala som si troska pauzu, lebo druhy diel fusaku ma stal 3 ihly v stroji dopichane prsty a este palec som si rozrezala spendlikom dost hlboko...co sa divim..ale je to dost neprijemne takou tupou vecou si rozrezat prst

takze som usila pre mm teplaky a mikinu -na mikine este nie je nasity zips , lebo mame netoleratneho suseda a uz o 22.45 mi buchal..aj tak sa mi to nezda ze by bolo tak pocut to ze sijem na stroji
cize dokoncim ju zajtra dnes sa mi nechce /mimochodom panecek ked zuruje tak sme trpezlivy/
ale prikladam foto aspon tych teplakov

dugyna
24. feb 2012

aj foto som zabudla vlozit takze este raz

terezita
24. feb 2012

@membri ten jsem nezaplatila, ted s tim bojuju. bo nevim, kolik mam pripocitat za prebytky 😀 mas pro me rychle cislo?

dugyna
24. feb 2012

a este prosim poradte co by ste z tohto usili, zlta je flanel a cervena je bavlna ale taka nie trickova...neviem ako ju nazvat

membri
24. feb 2012

@dugyna me by se libili saticky

dugyna
24. feb 2012

@membri z ktorej ci obe dokopy...? rozmyslala som nad tymi co su na titulke ottobre 1/2012 a potom tie pra babtko co su ku koncu ottobre to iste cislo..take ze pre babulku ked pojdeme z porodnice 🙂

membri
24. feb 2012

@dugyna prave ze kombinace obou dvou

dugyna
24. feb 2012

@membri len tu bavlnu operema by sa nezbehla aj ten flanel. ta bavlna je taka pevna nie taka trickova...
tak asi skusim tie volanikove sak tie budu super aj na leto 🙂

membri
24. feb 2012

@terezita prebytky jeste neres, ty jeste budu dal pridavat... bude se menit i cena latek za metr, tak to pak posles s postovnym

caramilla
24. feb 2012

@baarca Přesně, jak píšeš, ona je šitá podle mikiny, co nosím i normálně a měla jsem ji před těhu a to mi taky kratší nevadilo, ale od těhu mi strašně vadí, když mi tahne na záda. Tu původní nosím, ona je tenká a tam to tak nevadí, ale u té teplé z lamy mi fakt vadí ten pocit, že nahoře to brutálně dopí a dole táhne 😀 😀
@membri nechám si to u tebe jako dluh, budeš si to pamatovat?
@sufik1 mylly 😀 Tyrkys jsem skoro už dodělala, a teď jsem ho nevzala ☹ ☹ Kdy bude další mylly? 😀 😀 😀 😀 😀

membri
24. feb 2012

@caramilla ok zapsala jsem si to , ze ti to dluzim 😉

membri
24. feb 2012

Priznam se dneska se me uz nechce nic merit, pokracovani zitra 😀

membri
24. feb 2012

@caramilla jo a aby jsi se pobavila, tak me dneska nastvali v MTX, poslali me fakturu a v ni bylo par chyb, tak doufam ze to opravi.. a pokud ne tak budu mit 8 kg vyplnku na vic 😠
a jeste nejake preklepy. ale ten vyplnek je ten nejvetsi.. tak jsem zvedava co me v pondeli napisou 😠

dugyna
24. feb 2012

@membri vyplnek akej farby? ale je to dost kokso ze 8kg

papajka7
24. feb 2012

ahojte
konecne sa hlasim ,chvalim vsetky sicie vykony 😵 ,a dakujem za plochy steh,sice som o nom vedela aj som ho skusala,ale neohurilo ma to asi som to nevedela dobre nadstavit,tak teraz to skusim podla toho videa,mozno to pojde lepsie 😉
inac ja stale sijem na OL jednou ihlou,len ked zosivam, pridavam aj druhu 😉

no a este mam uzasnu spravu ,konecne sa nasiel kabel od fotaka,tak pridavam foto oveciek a malej princeznej 😵

membri
24. feb 2012

@dugyna no to si pis... napsali me do faktury 11 kg vyplnku tmave modre barvy.. a ja chtela jenom 3 😠 😠 😠

animal
24. feb 2012

@papajka7 jak jsi dělala to tělo ovečky a z čeho??

caramilla
24. feb 2012

@papajka7 Princezna je nádherná! A ovečka úplně boží, to chci taky! 😀 😀 😀

membri
24. feb 2012

@animal prijde me to mozna jak lama, takhle sesite

sufik1
24. feb 2012

holky mne klepne. šiju oboustrannou mikinu pro žížalu. Všila jsem zip z jedný strany, z druhý tak napůl a chci zkusit, jak to pasuje a ten zip je rozbitý 😖 😖 😖 prostě ty zoubky nepasujou a udělá se žralok. Je dneska koupený - specielně aby pasovala barva i dýlka... Rozepla jsem ho a v poho, našiju a nefunguje. grrrrr. Tohle mne dovede vytočit. Hlavně mají otevřeno až v pondělí. A já to chtěla dneska dodělat. Nejde o peníze za zip, ale tý práce s tím 😕 😕 😕 A samozřejmě mám jen jeden.

jarakr
24. feb 2012

Wendy má na skladě zase jednorožce a kočičky: http://www.produktservis.cz/katalog/wendy/oboul...

sufik1
24. feb 2012

@papajka7 ovečky mne uchvátily. úžasné. A princezna taky.

@membri v nejhorším bych něco z výplňku vzala, když se nepovede vyreklamovat.

mehlo
24. feb 2012

@membri jo my máme Petra a narozeniny bude mít za týden a něco

macin73
24. feb 2012

@ucitelka70 to je boží 😀

membri
24. feb 2012

@sufik1 jo tak problem to urcite nebude.. ale kdyz nikdo ani kousek prebytku nebude chtit, tak ho nabidnu "verejne" a dam ho na ekozahradu, a pomalu ho budu rozprodovat.. sice v tom budou penize, ale zase vis ze ty se ti pomalu vrati.

papajka7
24. feb 2012

@animal no z bieleho upletu som si vystrihla tricko bez rukavov,treba ho vystrihnut troska sirsie,lebo ked prisivas tie pruzky,tak sa troska stiahne,ja som ho mala taky jednolic,moc sa nenatahovalo,a potom som tam prisivala rucne dookola 10cm pruzky z joka,neviem ako sa to vola po cesky,ale je to ta tepla vypln do vetroviek 😉 ,ako prplacky,ale bolo to pekne 😵

@caramilla dakujem,a prezradim ti,ze sa mala volat jasminka,to meno som chcela ja,strasne sa mi zapacilo od vtedy ako som tu zacala chodit a ty si stale spomynala svoju Jasmi 😵 ,ale nakoniec som dala meno ktore vybral manzel,chcela som mu spravit radost ked ma uz svoju vytuzenu dceru,takze ked uz viem,ze vieme spravit aj dievcatko,tak raz tu svoju Jasminku mozno budeme mat 😀

mehlo
24. feb 2012

@jarakr nenenene já už nic nechci musím vyšít co mám doma a pak si dát oraz

papajka7
24. feb 2012

@ucitelka70 no ty kokso to je uzasne 😀

caramilla
24. feb 2012

@sufik1 To by mě kleplo!!!! 😠 😠 😠
@papajka7 😀 😀 😀 Já jsem slyšela to jméno před asi 10 lety na táboře, jedna krásná 7 letá holčička s temperamentem a okatá se jmenovala Jasmínka a já z ní byla úplně hotová, furt jsem na ní zamilovaně koukala, byla úžasná osobnost a krásná a šikovná a to jméno ji vystihovalo, od té doby to jméno mám v hlavě, ale dát jsem ho nikdy nechtěla, že je to jméno pro malou holčičku, ale ne pro dospělou ženu. Pak jsem ležela ve 3 m v nemocnici a holka na pokoji (dnes moje výborná kamarádka🙂 mi říkala, že v práci měla kolegyni Jasmínu a že jí to jméno všichni záviděli a že jí to přišlo úplně normální a i ona sama na něj byla hrdá. Tak jsem se odhodlala to přednést doma. Ale teda to bylo... Nakonec mi to manžel 14 dní před porodem podepsal 😀 On chce strašně Viktorii, já k tomu jménu mám odpor. Ne, že by nebylo hezké, ale je moc tvrdé. Viktorie je hezké, ale tvrdé a viki je zase hnusné:( A navíc asi spojení z bláznivou viktorkou a viki z Morgiany 😀 😀 😀 Takže jestli další bude holčička, tak to budou šílený hádky 😀
Barborka je taky moc hezký jméno 😉