icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

papajka7
24. feb 2012

@caramilla no tak teraz chcem to meno este viac 😀

papajka7
24. feb 2012

myslim meno jasminka 😉

sinala
24. feb 2012

@caramilla já jsem taky Alanis podepsala a chtěla jsem Vendulku a tu mít nikdy nebudu 😀 😀 😀

dugyna
24. feb 2012

@membri br tak to teda moc nepotesi...ked ..keby ti to nevyreklamovali tak si myslim ze sa to tu snad nejak rozobere...

membri
24. feb 2012

@dugyna vis jak v pohode, ono se to casem rozbere

dugyna
24. feb 2012

@membri sak daj potom vediet mozno by som aj ja vzala..do mikiny...alebo tak 🙂

season
24. feb 2012

@kuna na dialku Ti nohy bozkávam, to video je super, z návodu som bola bola jasná, ale je to tam, tak doštudujem a konečne nebudú všetky handry len s patentami 😀 😀 😀 😀

caramilla
24. feb 2012

@papajka7 😀 😀 😀 Naše Jasmínka je taky temperamentní, šikovná, okatá krásná holčička, tak třeba to funguje tak, že kdokoliv má Jasmínu, má záruku šmrncovné holčičky. Pozor = svéhlavé ! 😀 😀 😀
@sinala Alanis je hezký jméno 😀

mima2011
24. feb 2012

@caramilla Taky jsem měla toto jméno v plánu ( ještě dřív než jsem narazila na tuto drbárnu 😉 ), ale ke jménu mi chybí ještě ta cácorka ☹ . Jméno se mi vrylo do paměti když se k nám do ulice přistěhovala holčina původem z Maďarska, velmi inteligentní, charismatická, krásná...a jak to jméno znělo 😵

kalman
25. feb 2012

Včera slibované tričko i s patentkami, konečne neco co se mi povedlo 😀

animal
25. feb 2012

@papajka7 jo tak tto je u nás asi vatelín 🙂

membri
25. feb 2012

@caramilla me se zase libi Amalka 🙂

animal
25. feb 2012

no a já mám odpor k jménu Justýna

membri
25. feb 2012

@animal to ja mam odpor k Denisa a Jolana

membri
25. feb 2012

@animal a jak pokracujes ve strihani a mereni?
me uz chybi jenom dve role 😀

animal
25. feb 2012

@membri včera večer jsem dala odpočinek zádům, už mi zbývají jenom ty těžké role a na záda je to fakt záhul, takže jsem přeměřovala jenom dopoledne a večer jsem dělala nažehlovajdy

membri
25. feb 2012

@animal ja jsem merila od rana do vecera, a vecer se me uz taky nechtelo, tak sem si dala klid u sklenky vina 😀

animal
25. feb 2012

já jak tady mám už jenom ty těžké role, tak se mi do toho vůbec nechce 😝 mám je naskládané na chodbě dole pod schodama a postupně si to nosím domu a ty těžké role taháme s manželem a stejně je to těžké 😠

alinn
25. feb 2012

@caramilla Podobně jako tobě se zalíbila Jasmína tak mě se zalíbila Viktorie..tedy mě se to líbilo podle fotky...v Jihlavě měli tabla i předškoláci..a všechny děti byly naprosto normální jen jedna holčička vypadala jinak - chytře a temperamentě a pod fotkou bylo napsané Viktorka..tak mě to uchvátilo a chtěla jsem Viktorku..no ale jak šel čas..tak jsem potkávala honě Vikinek a ty jsou teda spíš takové Viktórie, které jsou blonďaté a namyšlené (už jako malé holčičky) tak jsem si nechala zajít chuť 😀 A ještě předtím jsem měla jasno, že jednou budu mít Barborku..no ale těch jsem taky moc príma nepotkala a ještě si tak (a to hlavně) pojmenovala dítě učitelka, která mi dělala ze školy peklo 😀 No nakonec si moje dítko vybralo jméno samo (asi 🙂 ) jsem takhle koukala do kalendáře..a tam Dorota..a já jé Dorotka (před tím by mě vživotě nenapadlo mít Dorotku 😀 ) a měla jsem jasno...no a můj muž mi to odsouhlasil až když se narodila 😀 A byla jsem překvapená..kolik holek mi pak řeklo "jé Dorotka tu bych chtěla taky ale manžel nechce" 😀

sinala
25. feb 2012

triko pro Al. na lyžák z merino barveného @ivuska.h. Poprvé jsem šila z pružného úpletu, mám kráčející patku, tak se to dá, ale nemám začištěné okraje, protože, když jsem je objela cikcakem celý šev se zvlnil ☹ . Uvidíme až se vrátí, zda nebudou popraskané švy 🙂

michamicha
25. feb 2012

@sinala a čím jsi lemovala kolem krku? já se chystám taky na merino a furt nevím čím to lemovat 😖 teda pustím se do toho až budu mít seřízený stroj, takže tak za týden možná...

michamicha
25. feb 2012

nevíte někdo jak to vypadá s wendy?

dugyna
25. feb 2012

baby neviete ako je to z velkostami farbenmix? chcem ist sit tie saty madity ale chcem aby boli malej aj v lete..a teda ze ci neviete ci tie velkosti sedia alebo su o cosi vacsie ci mensie-akurat?
vdaka

lillyzelvicka
25. feb 2012

@michamicha psala jsem mail ve čtvrtek myslím

membri
25. feb 2012

Tak uz mam vsechny latky premerene, spocitam metry, a doplnim dalsi prebytky a zacnu strihat :D

veronik77
25. feb 2012

@sinala to je to tenké merino ze ŠD?

caramilla
25. feb 2012

@mima2011 Já mám tolik oblíbených holčičích jmen, že doufám, že budu mít 4 holčičky 😀 😀 😀 Jinak koukám, že máš Šimonka, tak to by bylo super, kdybys měla Šimona a Jasmínu, páč Jasmíny bratranec se jmenuje Šimon 😀
@membri ; @animal Vy jste mě pobavily. Tak pro zasmání. Vybírala jsem holčičí jméno z těchto: Jasmína, Justýna, Jolana, Jahana a Henrieta 😀 Tak jestli budu mít další holky, nebudu sem už moct chodit. Btw. @animal Marek je nejkrásnější jmého na světě! Kdybych tohle jméno neprosadila před 20 lety pro svého brášku, tak se syn na 100% jmenuje Marek. Sice Markovi nikdo teď neřekne jinak než Hrudka, ale i tak mi to přijde moc úzký příb. vztah na opakování jména, hodně se vídáme, je to můj oblíbenej milovanej a mnou opečovávanej vzácnej bráška, kdyby se s ním něco stalo, tak bych to asi nepřežila ☹ On mi taky dělal to Caramillí logo. Druhej brácha se vyjádřil, že je to trapné jméno, že by dal Camarila, s jedním L a s přesmyčkou. Tak jsem mu řekla, že to měl říct dřív než jsem si nechala udělat štítky za 2 tisíce 😀 😀 😀
@alinn Dorotku jsem chtěla celý život, naši farářovic jí měli. Ale manžel zatrhl ☹ A s těma Viktoriema máš pravdu. Na plavání chodila strašná, ale fakt strašná holčička, otylá, hnusná a šíleně rozmazlená. Vždycky pištěla jak Viktorka na celou šatnu a Jasmí se jí strašně bála a celou dobu tam vždycky plakala ☹

caramilla
25. feb 2012

Tak a ještě včerejčí nocovka - asi nesnáším proužky 😀 a merino na mě.

Teď šiju šiju spoďáry 😀 😀 😀

animal
25. feb 2012

@caramilla tak mě caramilla příjde mnohem lepší 😀 a Marek znamená bojovník, ale u nás to tak zatím nevypadá 🙂 ta uvidíme.

zojec
25. feb 2012

@caramilla to merino triko je super 😉 a tolko mien?? som zvedava ako sa bude volat ten moj sibal v brusku :D nic rozumne ma nenapada, asi to necham na muzovi 😉 ale pre dievca by som mala aj 5 mien :D ak by to bolo dievcatko bola by žofia 😉