Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@michamicha ustřihla jsem si lem dle střihu ( přední a zadní díl lemu a jsou zkosené jako u nohavic) a přišila. Nevím jestli to je k pochopení 🙂 🙂 🙂
@caramilla třička parádní, mikča je moc hezká ale taky nevim, po porodu bych bojovala s tou délkou, ale tahle je moc hezká 🙂
S jménama to bylo u nás jasný, i přesto že jsme celý těhu nechtěli vědět co se nám to líhne v břichu , tak jsme oba tušili že to bude holčina, manžel rozhodl že to bude Alžběta, a úplně to k ní sedí, je to seběvědomá, tvrdohlavá, chytrá holka, která ví co chce, a umí si to prosadit 🙂 pokud se zadaří (někdy) tak druhá bude Rozálie a klučičí jméno prostě nemáme a ani jsme neměli když jsme jelik do porodky 🙂
@lillyzelvicka a peníze budeš chcít poslat kdy 🙂
@lillyzelvicka ve čtvrtek? mě přišel jeden mail ve středu, ale ve čtvrtek ani později nic, tak to byl asi ten středeční ne?
ty jo mě začala strašně bolet hlava, včera mě taky bolela celej den 😝 ještě že už se blíží 19 hodina, dám prďolu spát a půjdu pokračovat s vyklízením komory, kam pak naskládám krabice s látkama 😎 ale že tam má mhd takových krámů, asi to nebudu moc přebírat a rovnou to vyházím 😝
@zojec žofie je taky krásný jméno! 😉 My na chlapečky taky nic moc nemáme. Mě se líbí hodně jmen, ale manžel všechny zavrhl. Třeba jsem chtěla Jonáše a on řekl, že nechce, aby se dítě jmenovalo po kontroverzní biblické postavě, ťulpasovi a že už můžeme mít rovnou Jidáše... 😠
A co třeba Jasmín? 😀 😀 😀
@petkasv mikina je definitivně malá, když zvednu ruce, kouká mi pupík, to fakt nepotřebuju. Myslím, že když si umím ušít jinou, lamu na to mám, tak netřeba mít malou mikinu. Jen se k šití dostanu asi někdy za pár let, jak začalo jaro tak ani nemám chuť šít už lamovou mikinu, ušiju si asi nějakou obyč flízovku.
Alžběta je taky fajn jméno a Rozálii jsem taky zvažovala, mhd zavrhl, ale určitě navrhnu zase příště🙂 My jsme do 6 nebo 7 měsíce byli přesvědčeni na 99%, že je to kluk. Takové ty pocity a intuice. Oba jsme chtěli holčičku a my moc nemáme štěstí na to, že co chceme, to se splní. Takže jsme prostě "Věděli", že to musí být kluk. Na UTZ to nebylo dlouho vidět, já jsem byla ráda, vědět jsem to nechtěla, ale mhd jo. Nakonec to ukázala, Dr. mi to zvětšil a byl to jasnej pytlík s pindíkem a on říká" Hádejte, co to je" a já " no, jo, věděla jsem to, je to kluk" a on prý "ne, vždyť je to jasná holčička", kupujte růžový věci. No, myslela jsem si, že si ze mě dělá pr. Fakt dodnes nevím, co ten pindík vlastně jako měl být 😀 😀 😀
Trapný bylo, že jsme po UTZ museli přeorientovat mluvu, oslovovali jsme celé těhu jako kluka a pak najednou holčička 😀 Mhd si na to zvykal fakt dlouho 😀
Pracovní název do porodu byl furt "ještěr" podle UTZ v 1. trimestru, kdy děti vypadaj jak ještěrky...
@veronik77 Františku jsem nechápala, když dali kamarádi, ale líbí se mi to teď moc. Mám v záloze ale ještě krásnější jména, ale nebudu je tu prozdrazovat 😀 😀 😀
Jedno ale prozradím, to dala kamarádka a udělala na něj zákaz, je to Anika. Asi se s ní rozbratřím, odstěhuju se a to jméno jednou dám. Nebo alespoň třeba vnučka kdyby se tak jmenovala 😀
Merino je to lilkově fialové, hned jsem si objednala další metr 😀 Na jedno dlouhé dlouhorukávé merinotriko padne přesně 1m 😉
@caramilla my měli pracovní název ALDA, byla to zkratka jmen, můj otec, který si byl jistý že to bude kluk byl děnsě v šoku když se dověděl že máme holčinu, nikdy se prý nespletl, u žádný svý těhu kámošky nebo jak to říct ani u mamky .-) ale u svý dcery jo, hlavně že nám dělá takovou radost 🙂
Já tu jsem zahalená objednávkou jarních čepulí a musim dneska udělat věci do práce ☹ @ngvadi nebude nějaká bojednávka z vlnapu? 🙂 já vím že teď jedna byla a to jsem zaváhala ☹
můj manžel všem povídal, že náš syn se bude jmenovat HUGO 😀 😀 a někteří věřili 😉 jo a pracovní název byl piškot
@caramilla Já mám čerstvého synovce Jonáše, heč 🙂 To merino triko vypadá parádně. Já bych se u trika s větším výstřihem pro sebe bála lemování, tak jsem si raději udělala rolák 😅 Jak jsi to lemovala? Jako dětská trička? Přišít přepůlený proužek na OL? Nebo jsi to ještě nějak prošívala na COL?
Pro Karu jsem měla navymyšleno spoustu jmen, moji favorité byli Stella, Nora a Marta, ale Karolína nakonec jediná prošla jakožto kompromisní kandidát 🙂
@dugyna OT, pozerala som v tvojom albume ozdoby steny..... malý dostal novu destkú izbu, dcéra si vyhliadla nejaké samolepky, ale sú dosť drahé.... toto by bolo fajn riešenie, ako ty si robila..... ako si postupovala?
Vámi vybraná jména jsou ještě v pohodě a krásná, ale můj drahý muž (už dlouho před tím než jsem vůbec otěhotněla poprvé) všude hlásil, že budeme mít tři holky (nejlépe trojčata 😀 ) a že se budou jmenovat Krasomila, Krasava a Krasoslava. A všichni kámoši si z nás dělali srandu, že na ně budeme zkráceně volat "krákrákrá". 😀 😀 😀

@caramilla Justýnku chtěla sestřenka, leč má 3 kluky 😀 . Mně se líbíla Františka, ale neprošla, tak je alespoň křtěná Hana Františka 😀 😀 😀