Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@komisakpd Utřu zadek vlhč. ubrouskama (pokud není kde umýt pod vodou) a plínu opatrně sbalím a dám do PUL kapsičky. Když byl tuhý bobek, tak jsem vyklepla do záchodu, aby to zbytečně nesmradilo... Doma osprchuju masážní tryskou, potřu žlučákem, dám prat (klasický postup).
Ten je krásný 😵 https://www.modrykonik.cz/fotoblog/kolobrnda100...
@maly_prcek jo chybí, tak já ti ji vložím
@maly_prcek máš ji tam ropuchu 🙂 dala jsem ji v té sytější zelené barvě, přesně jak je na obrázku ta světlá je divná světlá
Ahoj holky, pár dní jsem vynechala a přiskočilo tu snad 40 stran... to fakt nedám... možná časem, jestli někdo nepřihodil ještě nějaký tip na kojotriko... Jinak my v mezičase oslavili 1. narozeniny naší princezny a bylo to fajn. Jen to šííííleně utíká. A dneska máme za sebou roční prohlídku a moje dítě za 2 měsíce vyrostlo a zhublo... takže modelkovské míry 74 cm a 8160 g 😝 - a to je hodně vzorný strávník. Tak nevím, jestli ji trápím hladem, nebo to fakt spálí, protože prostě neposedí 😕
Holky dneska už jsem ušila druhý kaťata pro tu cácoru, a co myslíte, jedny jsou jako fakt těsný, ale šly by, kdyby je o trochu rozšířila a ty druhý jsou na tlusťocha ☹ a víte v čem je maga háček, já ten střich na ty první kaťata, co by šly, vyhodila a spálila, no mě mrskne ☹
mám takový dotaz, když šijete kalhoty, dáváte mezi nožky klínek? Nebo je tam jenom rozšíříte?
Tak jsem to prolítla a zaregistrovala jsem diskuzi o jménech... mě se moc líbí pro holku Anouk, ale za prvé není v našem kalendáři a nevím, jak je to se jmény, které tam nejsou, a taky by se nám to moc nehodilo k příjmení... Ale je nádherné.... 😵
Tak milé dámy, musím se vám všem k něčemu přiznat 😠 .
Před měsícem jsem žila svůj klidný život, se skoro půlročním synem, prací, mateřskou a koníčkama. Pak jsme u caramilly potkala odkaz na hromádku softshellu a řekla si: "ejhle, šikovná věc, bude se mi to hodit, máme dítě, bude mu zima a ty nepromokavé věci na venek jsou tak drahé. No a plánujeme dětí víc a já nemám nepromokavou výbavu a tak si do zásoby nějaké ty meříky softu koupím" 😝
To mi bylo pořád krásně. A pak jsme narazila na diskuzi tady a začala číst a tajně jsem toužila po merino úpletu. A ejhle 😀 objevila se hromádka, a potom si říkám, co že je to ten finerib a jaký je asi na omak, A hádejte co? Ejhle, je tady MTX, a VTC, atd....
O měsíc později: Na účtu mám asi o 12000 méně, mám zásoby látek na doufám 😠 dlouhou dobu na cestě a pomalu se děsím toho, kam je všechny dám 😀.
Píšu jen tak, abyste věděly, jaký máte vliv. Taky jsem si říkala, že tu budu jenom pozorovat a něco se přiučím, ale obávám se, že už jsem se dostala dál, takže:
Ahoj, jsem Veronika a jsem taky látkoholik. 😎 Teď už jenom ty nitě. A nažehlovačkama se NESMÍM nechat zlákat 😉
@eldwen super příspěvek 🙂 Já jsem se zařekla, že to musím hodně sdělat než koupím další, ale pořád mi přijde, že mi něco chybí... chjo!
musím taky vyvěsit pyžama z žirafek - zatim se jeste nemuzu chlubit zadnyma slozitejsima vecma🙂 ale jsem z nich uplně nadšená, jsou tak heboučký a příjemný na omak... Náplety jsou z patentu z mylly a ten je taky úžasnej na omak - na menším je limetkový a to větší má náplety z olivového.
aerin to tvoje je moc pěkný, takhle barvu v barvě a myslím, že i někdo další sem dával pyžamko, moc si neumím představit něco co by jako pýžo nevypadalo z téhle látky, snad jen to body (to mám pro mrně). Taky jsem ušila šatičky, pro případ, že by to byla holčička (přecijen klučičích věcí máme spousty) No sama se divím, že jsem koupila růžovou, asi ty hormony mění i pohled na barvy😉
A nebojte nejsem tak rychlá jako car...s tímhle jsem si hrála měsíc určitě
už jsem střihla i do proužků, sesazování se tu ale nekoná, to jsem nedokázala
to žlutočerné jsou odklápěčky podle caramilly, malej je ale nechce, vadí mu, že má něco kolem pupku, když je odklopím, tak mu stahuju pulky zaplé na patentky...
tak...a už jsem se taky vzmohla na ikonku. Dala jsem to teda v černobílé....barevné to bylo nějak moc.....prostě moc 😀 😀 😀 😀
@jieff krásný, mně se teda hlavně líbí to žirafkové bodýčko, máš ho moc hezky olemované!
Tak se jdu pochlubit svou růžovou růžofkou 🙂 . Komu se chce blejt, nechť si přinese pytlík 😵 . Mikča je oboustranná, zapínání mělo být na zip, ale ten oboustranný, co mám, je moc dlouhý. Tak je to na patentky. Bylo to pro mě jak šití farbenmixového kalendáře, taky jsem nevěděla, co z toho vyleze. Do poslední chvíle jsem totiž nevěděla, jestli to na konci správně otočím - všechny švy (kromě toho vepředu u patentek) jsou totiž skryté, aby to mohlo být oboustranné a přitom mít na rukách, u krku a dole patent. Říkala jsem si, no zatím to ještě otočit půjde, zatím jo, zatím asi taky jo....hmmm, no teď se uvidí...Ale podařilo se 😀
Foceno na oblíbeném pozadí 😵

ako riesite ked sa vam babo na navsteve pokaka do latkovky?