Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@dugyna jasne, dobre robis 🙂 ale ak mozem poradit.. lastin si nestrihaj, odsrihni z neho az ked ho nasijes, bude sa ti lepsie tahat. oznac si na plienku ciarky odkial - pokial bude nasity, potom natiahni lastin 3x na max, zmeraj na pravitku aky ma byt dlhy a poznac perom na lastin. priloz vrch lastinu k jednej ciarke, natiahni az po dalsiu znacku na lastine a presi.. niekedy je treba zadrzat si v strede.. meriam si to preto, aby som mala obe strany rovnake, ked si to presne poznacis, nestane sa ti, ze jednu stranu budes mat nariasenu viac a druhu menej 😉 .. rataj s tym ako ti uz niekto pisal, ze cim tvrdsi material, tym kratsi lastin. a aj ked zasivas do tunelika, este sa cca 1-2 cm povoli.. takze ak merias lastin podla nejakych pleinok co mas doma, tak si z neho odpocitaj aspon 2 cm 😉
myslim, ze car ma napisane v blogu, ze idealna dlzka lastinu okolo noziciek je polovica z dlzky kde ma byt nasity, a okolo chrbatika 1/3 z dlzky.. na chrbate nemusi byt tak velmi nariasnene.. tam ide skor o to aby odtial nevyslo kako 😉
Ahojky mám tu tři přebytky wendy nechcete někdo?
kopretiny jednolíc š. 170 1m cena 113,-
jednolíc meruňka š.170cm 1,5m cena 105,-
A flíz hyacint 1m cena 114,-
@lillyzelvicka Ta meruňka je ten odkaz co dávala Caramilla, že to má i Ivuška na plínkách? (toto: S-1868/05 květy na meruňce) Jestli je to ono tak bych měla zájem.
@mooncaa ne to je jiná 😉
@lillyzelvicka já ten 0.5 m chci..jsem to asi blbě napsala? 😀
ty kokso,dalsia hromada 😲 😀 ,ja som si hovorila,ze davam tomu tyzden kedy sa zacne neaka nova hromadka,a je to tu 😵 😀 ,baby slovenke,nechce niekto nazehlovacky,ja ich surne neake potrebujem 😅 ,no neda sa odolat uzasne su 😵
@lillyzelvicka Tak nic, alespoň ušetřím.
@lillyzelvicka Ahoj, mám, prosím, balíček na poště nebo ještě ne?
baby SK, isto nás bude viac na tie nažehlovačky 😀
Mě už je teda jasný, kdo tu poštu živí 🙂 🙂 hromádky z MK
baby..nech mi niekto pošle link na tabulku tých nažehlovačiek... 😉 díky
@animal Animal, že v té tabulce chybí "žába"? je to můj favorit 😀

@dugyna ved o lastine som pisala 😉 aj ten moze otlacat nozicky, pokial je velmi pritiahnuty 😉