icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

animal
28. feb 2012

@terezita no jo ty abys nešila 😝

boudova
28. feb 2012

@jieff super žirafky - ta zelená jim dodala šmrnc!!!

animal
28. feb 2012

@jieff no jo z hezkých látek se šije dobře co??

crawler
28. feb 2012

ahoj švadlenky 🙂

zdá se, že ode dneška jsem zase na wifi vlně 🙂

tak co je nového? hromadky?

až budu mít čas, tak nafotím, co jsem "bez netu" našila 🙂

papajka7
28. feb 2012

baby parada 😵 ,ja som tu akurat sadla,ze vam hodim foto tej mojej bambusovej nocnej kosielky,ale teraz tu bude vypadat smiesne 😅

macin73
28. feb 2012

@terezita jako vždy nádhera... snad se mi povede v Ottobre vyštrachat odboný střih na ty šatičky, jsou totiž boží a mě už se fakt nechce utrácet ještě za FM střihy... možná časem 😎

daisyr
28. feb 2012

@zojec ahojky, krásné plenky, reaguji ještě na tu jemnost mylly pullu, tam to je kus od kusu, třeba sloni jsou tuhý, autíčka asi jako opičky, jednobarevný omena, co tu mám, je tak něco mezi, takže fakt asi jak se jim to povede 😉

macin73
28. feb 2012

@mima2011 Tak to jsem ráda, že i jiná dr to nehrotí... ona malá fakt vypadá ok... je prostě drobnější konstituce, žádný michelinek, ale to ona nebyla nikdy... díky 😵

terezita
28. feb 2012

@crawler bud rada, ze jsi byla offline, usetrila jsi hnedle nekolik litru, bo tu bylo asi tak 5 hromadek a dalsi 2 ted bezi 😀 😀 😀
@animal ja a nesit, to fakt nejde 😀 😀 jsem to ted pocitala od ledna a vychazi mi vic jak jeden usity kus na den 😀 😀

animal
28. feb 2012

@terezita no já vzhledem k softu mám zazimováno 🙂

crawler
28. feb 2012

@terezita ted nevím, zda mám chtít vědět, které dvě běží? 😀 nicméně jsem ušetřila nejen čas na šití, ale i na čtení (přečetla jsem 5 knih a to bichle) a mimo to sem měla pořád navařený, napečený a uklizený...netušial jsem, že net sežere tolik času 😝 🙄 musím se krotit - toť mé předsevzetí 😀

alinn
28. feb 2012

@crawler ahój 😎 tak já vím teď o jedné https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0Am...

terezita
28. feb 2012

@animal no to ti verim! ale neboj, i ten soft ma konce.. 🙂
@crawler neboj, nereknu ti, ze jsou to velurove nazehlovajdy.. 😀

alinn
28. feb 2012

@crawler a naprosto souhlasím s tvým předsevzetím 😀 taky jsem si takový dala..a kvůli tomu jsme si zpomalili net..a funguje to docela slušně..a ještě ušetříme 300 měsíčně 😀

animal
28. feb 2012

@terezita soft má konce, ale já pak jedu na týden k našim a tentokrát si tam neberu šicí stroje, takže dovolená pro tentokrát konečně

alinn
28. feb 2012

@terezita 😀

boudova
28. feb 2012

@crawler ahoj! ještě běží nitě od michamicha https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0Av...

dugyna
28. feb 2012

baby co tu hrate sicie preteky ked kukam na tie vytvory....
@membri teba zavalila uz druha MTX zasielka hromadisko? 😒

evinka
28. feb 2012

Já jsem asi po 10 dnech dokončila tuničku pro Klárku na léto podle Ottobre. Teď jsem slíbila něco vytvořit Ondrovi

terezita
28. feb 2012

@dugyna hele preteky.. pockej, az se tu zase objevi @caramilla ta tu uz 2 dny nebyla. ta toho nasype.. 😅 😀

animal
28. feb 2012

@terezita no já na ní vzpomínám celý den, jestli se jim něco nestalo

barcav
28. feb 2012

@jieff
@kuna
@terezita
@evinka
nádhera 😵 😵 😵

monr
28. feb 2012

aj car, ale aj ivuskah sa tu dlho neukázala

veronik77
28. feb 2012

@animal dneska se u car stavoval manžel s patenty a žila 🙂

dugyna
28. feb 2012

@terezita 😀 ja som dnes dala akurat jedny gate..com som si zacla vcera..a dnes parala gumu a nasivala ju znova a dokoncovala gate..

mooncaa
28. feb 2012

Já myslím, že Caramilla šije a pak nás tu zahltí, nebo jim nejde net.

jieff
28. feb 2012

@terezita
@kuna moc děkuju, nad tim bodyčkem jsem taky strávila nejvíc času, tak asi je to znát, já měla největší radost z toho autíčkovýho trička, ale vypadá pyžamkovitě...
ta oboustranná mikina je super, to muselo dát práce!
a o terez jsem zase ze všeho nadšená, moc se mi líbí jak kombinuješ barvy! A ta mikča je parádní, moc se mi líbí ten střih kapucy (jak je jakoby na límci)
@animal jo jo látky to je mor 😀
no je to tu hodne inspirativní

membri
28. feb 2012

@dugyna neee jeste ne, ale jsem domluvena ze me to poslou v patek, abych to mela v pondeli.. chci prve dostrihat prvni varku.. at me tu nelezi strihani a mereni zaroven.. 🙂

membri
28. feb 2012

@dugyna chtela jsem si i usit tricko, ale nejak se nemuzu dostat ke stroji 😀 😀 😀

kalman
28. feb 2012

@eldwen Taky se hlásim do skupiny látkoholikú 😀 😀 😀