icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

sinala
29. feb 2012

@michamicha @jam3 @alinn @terezita @jieff díky za rady, kráčející patku mám a jsem z ní nadšená, zkusím trojcikcak, OL šev na stroji nemám. Koupě OL už mě napadla, jen musím si to dobře rozmyslet, protože šít budu jen pro děti a sobě. Nejbližší termín vidím vánoce 😀 😀 😀

michamicha
29. feb 2012

@sinala jé, tak to jsme na tom stejně s tím výhledem na koupi OL 😀

veronik77
29. feb 2012

@sinala já měla OL Vánoce teď 😀 říkala jsem si, že u třech dětí se to prostě vyplatí, tak do toho 😀 😀 😀

sinala
29. feb 2012

Ještě dotaz na všechny, kdo máte OL - kupovaly jste ho se záměrem šít jen pro sebe nebo už jste věděly, že budete šít na zakázku?

evinka
29. feb 2012

Mikinka pro Ondru z mojí už širší, než delší mikiny. a moje první malá jednoduchá aplikace. A střižený je to podle Burdy ve vel. 104 a je mu to velký 😒

animal
29. feb 2012

@sinala ad OL: obojí 🙂

alinn
29. feb 2012

@sinala já jsem si ho kupovala na šití pro sebe...vlastně jsem ho dostala k narozeninám..Jsem se pár dní před narozeninama zmínila před svým mužem a mamkou o tom, že si jednou asi koupím OL a oba mi ho chtěli nezávisle na sobě koupit..tak se na něj složili 😀 a já se nebránila..a mám singer (nejlacinější co šlo v té době koupit - ale kolik stál už si nepamatuju)

terezita
29. feb 2012

@sinala taky oboji. ale brala bych i jen pro sebe. takhle chci aspon, aby se mi naklady vratily.. 😀

boudova
29. feb 2012

@sinala Já si ho hodlám koupit jen pro sebe 🙂 šití na zakázku neplánuju.

terezita
29. feb 2012

@boudova to planovat nemusis, ono se to naplanuje samo.. takhle si jedu tramvaji a pani, ze em. ma hezke softshellky a ze kde se prodavaji. no a pak jestli bych je neusila a takhle to jde dal a dal.. 😅

caramilla
29. feb 2012

@terezita tak teda já jsem nadšená, stejně dobrý jako když jsem ho jedla před 10 lety na místě jeho tradičního pečení. Sice teda ta krajina a ty chaloupky tomu dodávaly šmrnc, ale i tak, zavřela jsem oči a cítila tu vůni krajiny...
Manžel byl tak nadšenej, že jen mlaskal. Nalili jsme si vínko, jasmí dostala vodu a jé je
Hotový chuťový orgasmus 😀

@alinn šneci mi nevaděj, ale ten ježek tam leží už 3. měsíc. Na tu mojí nechuť jsem poprosila manžela, aby ty zvířátka hodil do popelnice...

caramilla
29. feb 2012

@sinala ja jsem si ho koupila proto, aby mé šití na zakázku vypadalo víc profi. Ale koupila bych si ho asi i tak jen pro sebe. Ale na to bych si třeba už nekoupila COL 😉

mehlo
29. feb 2012

@sinala já ho kupovala kvůli profi šití

alinn
29. feb 2012

@caramilla takže tě přešla chuť kvuli sobě 😀 uf..se mi ulevilo 😎 ale hlavně, že to dobře dopadlo 😉

stassy
29. feb 2012

Jsem se vám chtěla pochlubit svým včerejším výtvorem (muchomůrkovaté tričko pro K.), ale dítko ho po cca pěti minutách čímsi pokydalo, takže fotka nebude.. 😖

kuna
29. feb 2012

@caramilla ne, ucto si manzel dela sam, ten zapomenuty podpis byl na mem DP (jsem zamestnanec, ale delam si ho sama). Ale s manzelem oblitavam urady ja, je cizinec a kolikrat mam pocit, ze tam mluvi svahilsky i na me 😀. S uctem mu pomaham ve smyslu, ze treba hledam v zakonech, kotroluju, kdyz mu neco prijde s OSSZ, tak jestli tomu dobre rozumi, a tak 🙂.

@komisakpd priklanim se k nazoru radsi si priplatit a koupit lepsi stroj. Spatny stroj te totiz muze od siti i odradit, kdyz se ti bude sekat na trech vrstvach latky, nebo blbnout spodni nit...vim, o cem mluvim, jeden takovy jsem mela.

@sinala koupila jsem OL pro sebe, na zakazku zatim nesiju.

katka82
29. feb 2012

@caramilla prosím te jakou máš tu kráčející patku??? 🙂 ta je na OL?všici ji tu tak chválíte ža se po ní teda pokouknu 😅 😀

katka82
29. feb 2012

@evinka mikinka pěkná 🙂 že je velká neva,malej do ní doroste 😉

terezita
29. feb 2012

@katka82 na overlock kracejici patku nepotrebujes, bo ten ma diferencial..

animal
29. feb 2012

@caramilla a recepis by nebyl??

katka82
29. feb 2012

@terezita Aha 😅 no mě to bylo teda se přiznám malinko divné 😀 😀 díííkes 😉
a jdu se zahrabat 😀

veronik77
29. feb 2012

přeji všem dobrou noc, roste mi moudrák, tak jsi jdu uříznout hlavu a spát... 😖

sufik1
29. feb 2012

já mám dneska vyloženě "tvůrčí šití" spravuju džíny. grrr takový ty trhliny na prošoupaných stehnech. Kdyby byly moje, tak letí na hromadu na hadry na přešití pro prcka, ale moje drahá polovička udělala hezký oči 😨

terezita
29. feb 2012

@sufik1 jaaaj, tak tuhle cinnost ja zasadne odmitam 😅 taky rozsmikam a presiju pro em. prijde mi snazsi koupit nove kalhoty nez tohle zasit.. 😅

petkasv
29. feb 2012

@sufik1 ta činnost mě čeká taky ☹ Sufiku jak se spravují prošoupaný stehna 🙂

animal
29. feb 2012

@sufik1 hhm to je po mě taky před hromadou softu chtěl manža zalátat, že je využije na procházky se psy 😅 tak jsem to před softem musela udělat 😝 cca 3měsíce před tím mi dal taky rifle na zalátání a já je schovala, že na to kašlu a Marečkovi ušiju rifle na jaro 🙂

komisakpd
29. feb 2012

@kuna dakujem..a mas aj konkretny tip?

sufik1
29. feb 2012

@petkasv teda nevím jestli to na fotce bude vidět. A nevím, jestli ten můj postup je dostatečně profi, ale funguje. Je to teda docela tuhý, ale na džínách je to potřeba.
Vezmu 2 kousky látky v barvě kalhot na jednu nohavici- prostě aby byly přes díry a všechny odřeniny. Napřed našiju vnitřní kolem dokola cikcakem, pak svrchní na to aby to sedlo taky kolem dokola a pak prošiju úplně všechno cik cakem těsně vedle sebe nahoru dolu až je zaplněný celý obdelník. A pak ještě kolem dokola jednou.

hmmm, tak černá na černé opravdu vidět není.

animal
29. feb 2012

@komisakpd nešla bych do Singeru, AEG, Luczniku a Toyoty. Volila bych Brother, Veronica nebo Janome
a volila bych klidně nižší řadu, ale né úplně nejnižší, protože ty mají CB chapače, takže kouknout na to aby měl spíše rotační chapač. Viděla bych to tak na 4000,-kč a výše.

animal
29. feb 2012

@sufik1 ty tu látku máš na kalhotě ne uvnitř??