Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@sinala jé, tak to jsme na tom stejně s tím výhledem na koupi OL 😀
Ještě dotaz na všechny, kdo máte OL - kupovaly jste ho se záměrem šít jen pro sebe nebo už jste věděly, že budete šít na zakázku?
@sinala já jsem si ho kupovala na šití pro sebe...vlastně jsem ho dostala k narozeninám..Jsem se pár dní před narozeninama zmínila před svým mužem a mamkou o tom, že si jednou asi koupím OL a oba mi ho chtěli nezávisle na sobě koupit..tak se na něj složili 😀 a já se nebránila..a mám singer (nejlacinější co šlo v té době koupit - ale kolik stál už si nepamatuju)
@terezita tak teda já jsem nadšená, stejně dobrý jako když jsem ho jedla před 10 lety na místě jeho tradičního pečení. Sice teda ta krajina a ty chaloupky tomu dodávaly šmrnc, ale i tak, zavřela jsem oči a cítila tu vůni krajiny...
Manžel byl tak nadšenej, že jen mlaskal. Nalili jsme si vínko, jasmí dostala vodu a jé je
Hotový chuťový orgasmus 😀
@alinn šneci mi nevaděj, ale ten ježek tam leží už 3. měsíc. Na tu mojí nechuť jsem poprosila manžela, aby ty zvířátka hodil do popelnice...
Jsem se vám chtěla pochlubit svým včerejším výtvorem (muchomůrkovaté tričko pro K.), ale dítko ho po cca pěti minutách čímsi pokydalo, takže fotka nebude.. 😖
@caramilla ne, ucto si manzel dela sam, ten zapomenuty podpis byl na mem DP (jsem zamestnanec, ale delam si ho sama). Ale s manzelem oblitavam urady ja, je cizinec a kolikrat mam pocit, ze tam mluvi svahilsky i na me 😀. S uctem mu pomaham ve smyslu, ze treba hledam v zakonech, kotroluju, kdyz mu neco prijde s OSSZ, tak jestli tomu dobre rozumi, a tak 🙂.
@komisakpd priklanim se k nazoru radsi si priplatit a koupit lepsi stroj. Spatny stroj te totiz muze od siti i odradit, kdyz se ti bude sekat na trech vrstvach latky, nebo blbnout spodni nit...vim, o cem mluvim, jeden takovy jsem mela.
@sinala koupila jsem OL pro sebe, na zakazku zatim nesiju.
přeji všem dobrou noc, roste mi moudrák, tak jsi jdu uříznout hlavu a spát... 😖
já mám dneska vyloženě "tvůrčí šití" spravuju džíny. grrr takový ty trhliny na prošoupaných stehnech. Kdyby byly moje, tak letí na hromadu na hadry na přešití pro prcka, ale moje drahá polovička udělala hezký oči 😨
@petkasv teda nevím jestli to na fotce bude vidět. A nevím, jestli ten můj postup je dostatečně profi, ale funguje. Je to teda docela tuhý, ale na džínách je to potřeba.
Vezmu 2 kousky látky v barvě kalhot na jednu nohavici- prostě aby byly přes díry a všechny odřeniny. Napřed našiju vnitřní kolem dokola cikcakem, pak svrchní na to aby to sedlo taky kolem dokola a pak prošiju úplně všechno cik cakem těsně vedle sebe nahoru dolu až je zaplněný celý obdelník. A pak ještě kolem dokola jednou.
hmmm, tak černá na černé opravdu vidět není.

@michamicha @jam3 @alinn @terezita @jieff díky za rady, kráčející patku mám a jsem z ní nadšená, zkusím trojcikcak, OL šev na stroji nemám. Koupě OL už mě napadla, jen musím si to dobře rozmyslet, protože šít budu jen pro děti a sobě. Nejbližší termín vidím vánoce 😀 😀 😀