icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

sufik1
29. feb 2012

výztuhy od @caramilla - inspirace pro všechny, které jste si objednaly termolan na chňapky. Byla soutěž o nejkrásnější a nejoriginálnější chňapku (už je uzavřená), ale tady je zhruba 200 odkazů na různé typy a nápady. Je to skoro až dole v tom článku... http://sinitca.blogspot.com/2012/01/blog-post_2...

třeba ty soví jsou docela roztomilé http://moi-loskutki.blogspot.com/2012/01/blog-p...
žabí http://swet-lanka.blogspot.com/2012/02/blog-pos...

mehlo
29. feb 2012

@animal taky na to koukám, že ji má zvnějšku, já ji dávám dovnitř a ani tu záplatu celou neobšívám, jen prostě projedu ty díry a potom přebytek na záplatě vevnitř sestřihnu a je to.

sufik1
29. feb 2012

@animal nahoře i dole. On mi to chlap vždycky tak potrhá, že z toho lezou cucky a jedna vrstva nestačí

mehlo
29. feb 2012

jdu dělat hají, zítra jdu poprvý do práce tak at tam nejsem za mrtvolu

petkasv
29. feb 2012

@sufiku díky 🙂

Takže poté co jsem zahájila šití kabátku pro Bětku ztroskotala jsem na přišití blbý aplikace ☹ protože ten můj stolet starej stroj to prostě neudělá tak jak já chci, takže za první prachy z práce jdu pro nový stroj 🙂 neb mám jenom jedny nervy a ty tvrdě trénuje a napíná Bětka a ty kunhuty v práci 🙂 a stroj se na jejich ničení podílet prostě nebude 😝

dankakk
29. feb 2012

Ja som kupovala OL pre seba- teda dostala som pod stromček... No a asi začnem sit na zákazky, lebo mi treba kupovat veeeela látok a iných blbosti v hromadkach. A 190€ mesačne je tak na jednu mtx🙂 No a dnes definitivne prišiel mm o jednu z robot:( bude musieť asi vycestovať na tyzdnovky:((( a to robí teraz z domu ... Čo ja tu budem s A sama vystrajat 😕

@caramilla tie riflove treningace sú úplne luxusné, tie by som aj kúpila, mat dievča🙂

dankakk
29. feb 2012

Och baby, mne môj drahý uz asi pol roka podsuva rifle, že mu mám presit zips. A mne sa to zda strašne komplikovane:( máte nejaký návod???

komisakpd
29. feb 2012

@animal vdaka...uz pozeram po nejakch brother..a co mysite na kupu od ruky..second hand..

@caramilla
@veronik77
nechce niekto predat svoj stary no este dobry stroj??

ivuska.h
29. feb 2012

@monr No to nevím, naposled, když jsem se tu zjevila, tak z toho byl akorát rozruch 😀

terezita
29. feb 2012

@dankakk ted jsem nekde videla, ze vyparali zip a soupli tam knofliky.. 😀

ivuska.h
29. feb 2012

Šila jste některá kalhotky podle Ottobre 2010/6? Vyšla vám ta velikost nějak rozumně? Ušila jsem jedny pro Klárku a jsou nositelné, ale jakési velké, teď jsem šila jedny pro nevlastní sestru, vel. 140 a taky se mi zdají jaksi mega, aby se neurazila, že si myslím, že má tak velký zadek, přecejen už jde do puberty 😀 Mám pro ni totiž ušitou noční košili s jednorožcema na růžové, to bylo výslovné přání a k tomu jsem jí chtěla spíchnout ty spoďáry...

terezita
29. feb 2012

@ivuska.h ivus nekdo je tu sil a psal prave, ze jsou mega obri..

kuna
29. feb 2012

@komisakpd presne to same, co ti rekla @animal, i s tema znackama souhlasim. Ja mamJanome New My Style, klidne bych sla do Janome i nizsi rady. Holky tady jsou hodne spokojene se znackou Brother a par jich myslim ma i Veronicu.

ivuska.h
29. feb 2012

@terezita Hm, to jsi mě nepotěšila. A zas tak obří, aby byli mně, nejsou 😠

dankakk
29. feb 2012

@terezita no mám pocit, že by to bolo najmenej pracne! Len či by sa gombiky mm pozdavali 😒 ...

esteruska
29. feb 2012

pro zájemce níže výsledky dnešního "velurového" testování na starém tričku....tučňák domácí výroba, mochomůrky na rameni original Deutschland...výsledek vizuálně totéž, zatím jsem neprala

alinn
29. feb 2012

@esteruska jé a jak jsi dělala toho tučňáka?

terezita
29. feb 2012

@esteruska taky jsem dneska zkousela tu folii, co tu hazela sufik a je to fajn. jen piplacka s vystrihovanim a taaak.. takze ja si koupim radsi hotove 😀 😀 😀

alinn
29. feb 2012

@terezita takze to co sem dávala sufik je to samé jako to z čeho jsou ty velurový nažehlovačky?

esteruska
29. feb 2012

@terezita zkusila jsem skalpel a jde to docela rychle...

terezita
29. feb 2012

@alinn je to hodne podobne, ale je to tenci. a jeden ten maly papir stoji okolo 60,- (velikost maleho sesitu), takze mne se treba nevyplati se s tim piplat 😀
@esteruska to my doma nevedem 😀

esteruska
29. feb 2012

@alinn to netuším, zatím jsem to ani neprala, tak je otázka, jak to bude držet...ty originální už jsou odzkoušené, někdo tady tuším psal, že drží dobře

alinn
29. feb 2012

@terezita no já si tak nějak mezi těmi obrázky nedovedu vybrat..tak bych si raději vytvořila své 😀 ale zase jako bych byla ráda aby to drželo, když už se s tím budu dělat 🙂 tak pak dej prosím vědět jestli to drží 😎

esteruska
29. feb 2012

@alinn formát je 15x21cm a cena 60 Kč, piplat se asi nevyplatí, ale zase si můžeš vytvořit vlastní šablonu...

alinn
29. feb 2012

@esteruska jojo..o to mi jde..asi si koupím i nějakou levnou německou abych viděla rozdíl 😀 ale tak dej vědět co ti to udělalo po vyprání 😀

season
29. feb 2012

@dankakk som si ani nie odpárala ale odstrihla blízko pri švíku zips a nacvakala tam plastové patentky a vieš ako supeeeer 😀 😀 😀 😀

caramilla
1. mar 2012

@sufik1 tím aby se člověk bál ale něco chňapnout 😀

caramilla
1. mar 2012

@dankakk když jsem viděla ten riflový PUL, tak mi z toho bylo zle, nesnáším nakreslený rifle - takový ty leginy, co maj na sobě potisk riflí a tohle mi to připomínalo, ale taky jsem se úplně zamilovala. Takový kraťásky, v létě jen tílečko a super 😀
A myslim, že i kluk by to mohl mít, ne?

@esteruska No to mě pos.... No comment, těma žiletkama, co jsi to kreslila, bych si radši podřezala ruce 😀

lillyzelvicka
1. mar 2012

dobré ráno 🙂

sinala
1. mar 2012

@alinn my máme odzkoušené a drží dobře