Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
jo, jinak prý ta chyba znamená "zablokovaný motor - v důsledku těch zamotaných nití", ale nikde nic zamotaný není a ani po šití nebylo udělalo to normálně steh a další už to neudělalo, nic mezi tím se nestalo...
Před tím jsem s tím vyšívala, tak to asi nedal, chudák, je to dost námahy... Takže hlavně, ž emám vyšívací stroj, který nemůže vyšívat, aby se nevyčerpal... no, na to se dá říct snad jen "hovno hovno hovno"... ☹
včera při pečení toho koláče mi vyhořela prodlužka, šly jsme nahazovat pojistky po tmě, v lijáku s Jasmínkou v bačkůrkách, svítila jsem si mobilem. Dneska sáhnu na stroj a tohle...
Jdu do knihovny, půjčím si knížky v drogerii si koupím svíčky a seru na elektriku 😠
@komisakpd můj servisák radí zákaznicím na začátek i na pokročilé šití tento stroj http://www.nej-sici-stroje.cz/rozdeleni-podle-c... je prý naprosto bez oprav a prošije bez problému větší vrstvy, má kovový vnitřek a zvládne i hrubší zacházení.
@caramilla no asi je dnes den strojov, tiez som sa vytocila pri novom OL, potrebovala som vymenit ihly za strechove, uz to bolo na nervy mojimi tucnymi, gramblavymi rukami :( no a ake prekvapko ma cakalo po natiahnuti niti.. stroj nesije..teda nezapleta retiazku.. asi to bude zle ponavliekane, ale radsej som zisla dole, lebo ma slak triafal 😠 😠 musim lepsie nastudovat navod.. teda ale ak mam toho prezivat pri kazdom meneni ihli a niti, tak cely ten zazrak asi vratim 😠 😠
ahoj
snažím se nanaskočit na tuhle diskuzi...evidentně se mi to jaksi nedaří 🙂 Když navíc vidím ty hromádky, co tu pořádáte, tak se bojím, že mi pro samý látky nezbude na rohlíky pro děti 😉
Mohly byste mi prosím poradit, čemu mám dát přednost - rozhoduju se pro novej stroj, nejsem začátečník, ale nevím, jestli si mám koupit elektronickej nebo dát přednost celokovovýmu vnitřku - vydrží ten stroj dýl a šije líp, prošije toho víc? Uvažovala jsem zatím jen o Brother, teď jsem tu viděla ten Janome, kolik dní to už promýšlím a nevím..
Někeré stroje se opravdu mazat nemají, nevím, jestli i konkrétně Brother, ale když to Terezita dohledala, tak to tak asi bude. 😉
Já mažu tak, že sundám kryt, pod kterým je schovaná jehelní tyč, na tu kápnu trošku oleje a ušiju něco málo na staré látce. Olej se při pohybu tyče dostane kam potřebuje. 😉
A co se týče té chyby u @caramilla - Já bych vyndala všechno co jde pod stehovou destičkou, očistila a znova nandala zpátky.
Tak mi dnes přišlo dámské Ottobre, některé modely nic moc, ale to proto, že jsem tlustá, takže pro mě ne. Ale líbí se mi tam šaty a triko, jen té látky, co je na mě třeba. 😀
@zojec Vítej v klubu trefošlakových...
Ale v tom zas.... dni jedna dobrá zpráva - 2 hodiny jsem zjišťovala, zda někde v Benešově opravují šicí stroje, taková detektivka. Kdysi tu byl servis, ale pán zemřel... Nakonec mě paní z galanterky poslala "nad kulatou bábu", což jsem nevěděla, co v Benešově je, nejsem rodák. No a paní se mi posmívala, že se mám zeptat manžela, tak mi to došlo, to musí bejt nějaká hospoda🙂
Takže jsem hledala kulatou bábu u tý jsem měla zahnout doprava, ale paní se pletly strany, takže jsem prošla celou ulici doprava a nic, až jsem se zeptala v podlahářství a paní naštěstí věděla, že jsem měla uhnout u báby doleva:D Servisní místo se jmenuje "Servis kancelářských strojů", za výlohou jsou kopírky a psací stroje:D Uvnitř ve čtvrtek v 5 hodin odpoledne stáli a seděli 3 mladíci a čuměli na mě, jak jsem vešla s kočárem... V životě určitě ani jeden z nich neviděl jehlu, natož šicí stroj.. No, ale prý opravují, tak to tam zítra zanesu, i když se teda bojím:D
A vtip je v tom, že jsem prošla celej benešov a to místo, kde to opravují je 100m od našeho domu 😀
Jinak si myslím, že to je něco, co psala @veronik77 , něco tam spadlo do mechanismu nebo se ohnulo. Manžel to možná večer rozebere e uvidíme...
@stassy to, co jsi psala, je vždycky první věc, kterou udělám, když mi stroj cuchá nitě nebo špatně provazuje nebo hází chyby 😉 Zatím to vždycky pomohlo. Vyluxovala jsem stroj fakt důkladně a úplně celej, ale tato závada fakt luxem spravitelná není 😀
@terezita tak to je fakt vtipný! a proč to nenapíšou do návodu??? Hlavně, že na 5 stran popisujou, že musíš stroj dát do zásuvky a zapnout tlačítkem. A popis závad stroje je taky k popukání. Závady typu "nesvítí display" - řešení "zapněte stroj", "Stroj po zapnutí nereaguje" - řešení "dejte stroj do zásuvky", "nitě jsou zamotané v chapači" - řešení "odstaňte zamotané nitě z chapače". Tak si tak říkám - jsou tak blbí ti pisatelé těch návodů nebo my uživatelky???? 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀
No, ale asi uživatelky, co... Manžel v práci dělá servisáka PC (je to vědec, ale mezi těmi vědci a důchodci PC nikdo nerozumí, takže furt ho otravují) a celkem často řeší problém "nejde mi monitor u PC" a řešení? Přijde tam, sáhne zezadu na čudlík a zapne monitor:D
Každopádně v návodu je úplný kuloví...
Nu což, byla jsem hodinu na zahradě a zastřihávala keříky a bylinky a čistila si nervy 😀 Jasmína uviděla zbytek po sněhulákovi (merkev, knoflíky, hrnec a metlička) a řekla "mimi hají", to jsem se počurala málem smíchy 😀
@lucijan Vítej 😉 Já bych šla do mechanickýho neelektronickýho stroje. Jinak značku radši Brother 😉
A opravdu to je tak, jak píšeš, hromadky = nemít co jíst... 😠
@caramilla Peti tak at se povede zprovoznit😉ja mam kvuli toho stroj co mam jsem schopna ho
komplet rozebrat a slozit v servise jeste nebyl za tech jedenact let
@zojec nemáš overlock singer? mě to totiž ten můj dělá, navlíkám furt stejně, ale ty nitě se prostě neporovnaj dobře, nedělá to řetízek, pětkrát to musím celý vyvlíct a udělat znovu a najednou se to chytne... Někdy teda na poprvý, ale vyjímečně. Když navazuju nitě, je to lepší, ale zaručenej výsledek to není 😒
Zvažuju dokonce, že si koupím jinou značku, jsem z toho vždycky naštvaná a vzteklá
@caramilla to mi něco připomíná, to já měla taky. A víš co to bylo? dítě bylo tak šikovný, že tam nějakou dírou prostrčilo háček a ještě nějaký špendlíky a ono se to tam vzpříčilo. Opravoval mi to mhd strejda, on to kdysi dělal a když z toho vytáhl ten háček tak vůbec nechápal, jak ho tam dostal
@caramilla jaaj, no to je fakt k slaku 😝 😝 ! Me napadlo taky, jestli tam nekde neni neco zohnutyho. A hledani opravy je teda fakt detektivka 😀 ! Drzim palce, at stroj opravi, ale zase by mohli, pokud je chyba v elektronice, tak sici stroj jako psaci.
@zojec a nenavlikas ty nite treba v blbem poradi? Treba u toho meho na tom zalezi, vyslovene pisou, ktera nit po ktere...
holky, jak udrzujete OL? Z toho odstrihu musi byt vevnitr strasnej bordel, sice ho vzdycky ofouknu a ocistim kartackem, ale stejnak musi byt silene zanesenej. Rozdelavate ho nejak?
Jo a jsem blba, nebo u toho 3034 neni kam si ulozit ten kartacek na cisteni? Ja jsem ho skladovala v kastliku na odrezky, jednou jsem ho zapomnela vyndat a uz ho nemam, jsem ho vyhodila i s odrezkama. 🙂 🙂 Jesteze mam ten od siciho klasickeho.
@lucijan za me kovovej
@ucitelka70 kupovala jsem minuly tyden, zblaznila jsem se a dala za prkno nekrestanske penize...ale je uzasne, nema klasickou mrizku, ale jakysi plast ci tvrzenou penu, takze se ta mrizka neotiskuje na pradlo. Je betelne, ale lehoucke a hlavne VYSOKE, takze je to prvni prkno, u ktereho me neboli za chvili zada (mam 176cm a vzdycky jsem u zehleni trpela). A taky je super, ze se zapoji do zasuvky ten drzak na zehlicku a do toho zehlicka, takze mam vetsi flexibilitu...miluju ho 😀 😀 😀 . Predtim jsem mela jakesi stare za par stovek a je to fakt rozdil. Je to toto http://www.leifheit-shop.cz/zehlici-prkno-leifh..., stalo teda o krapet min, mozna mam lonsky model.

@aerin Hlášení "pravděpodobně zacuchaná nit" to tam stojí 😀 Je vidět, že návody jsou fakt tak na podpal, ale má asi 200 stran ☹
Btw. jak by se to jako mělo promazat? Kam se to kape? To taky v návodu nikde není a nikdy jsem to u Br. neměla, mama u Veritasky tam měla 2 otvory, kam to kápla a bylo... Asi chtěj dát vydělat opravářům ☹