icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

caramilla
1. mar 2012

@aerin Hlášení "pravděpodobně zacuchaná nit" to tam stojí 😀 Je vidět, že návody jsou fakt tak na podpal, ale má asi 200 stran ☹

Btw. jak by se to jako mělo promazat? Kam se to kape? To taky v návodu nikde není a nikdy jsem to u Br. neměla, mama u Veritasky tam měla 2 otvory, kam to kápla a bylo... Asi chtěj dát vydělat opravářům ☹

caramilla
1. mar 2012

jo, jinak prý ta chyba znamená "zablokovaný motor - v důsledku těch zamotaných nití", ale nikde nic zamotaný není a ani po šití nebylo udělalo to normálně steh a další už to neudělalo, nic mezi tím se nestalo...
Před tím jsem s tím vyšívala, tak to asi nedal, chudák, je to dost námahy... Takže hlavně, ž emám vyšívací stroj, který nemůže vyšívat, aby se nevyčerpal... no, na to se dá říct snad jen "hovno hovno hovno"... ☹

terezita
1. mar 2012

@caramilla jee promazat bych ty moje masiny potrebovala taky.. doufam, ze na to prijdes a pak mi das radu 😀 jsem si rikala, ze bych to holt pokapala olejem vsude tam, kde se to toci.. 😀 😀 😀

aerin
1. mar 2012

@caramilla jo tak to je ta saa chyba jako moje E6 😀

caramilla
1. mar 2012

včera při pečení toho koláče mi vyhořela prodlužka, šly jsme nahazovat pojistky po tmě, v lijáku s Jasmínkou v bačkůrkách, svítila jsem si mobilem. Dneska sáhnu na stroj a tohle...
Jdu do knihovny, půjčím si knížky v drogerii si koupím svíčky a seru na elektriku 😠

caramilla
1. mar 2012

@aerin tak tuhle chybu mi to hlásí 5x denně, když se cuchne nit nebo zlomí jehla nebo něco takového. Vždycky stačí vypnout a zapnout....
No, alespoň mi ten můj stroj nemůže už nikdo závidět 😀

animal
1. mar 2012

@aerin a tys to musela dát opravit, nebo po několika vypnutích a zaptuních a mazání, čištění to bylo OK?

veronik77
1. mar 2012

@caramilla mně to stroj dělal, když byla přihnutá nějaká mrcha v mechanismu... technický termín nevím - museli to upilovat v servisu ☹

mima2011
1. mar 2012

@komisakpd můj servisák radí zákaznicím na začátek i na pokročilé šití tento stroj http://www.nej-sici-stroje.cz/rozdeleni-podle-c... je prý naprosto bez oprav a prošije bez problému větší vrstvy, má kovový vnitřek a zvládne i hrubší zacházení.

zojec
1. mar 2012

@caramilla no asi je dnes den strojov, tiez som sa vytocila pri novom OL, potrebovala som vymenit ihly za strechove, uz to bolo na nervy mojimi tucnymi, gramblavymi rukami :( no a ake prekvapko ma cakalo po natiahnuti niti.. stroj nesije..teda nezapleta retiazku.. asi to bude zle ponavliekane, ale radsej som zisla dole, lebo ma slak triafal 😠 😠 musim lepsie nastudovat navod.. teda ale ak mam toho prezivat pri kazdom meneni ihli a niti, tak cely ten zazrak asi vratim 😠 😠

aerin
1. mar 2012

@animal vypla jsem, vytahala nit, zapla jsem a sila dal 😅

terezita
1. mar 2012

@caramilla tak na nemeckych forech pisou, ze se brothery nesmi olejovat.. 😅 😀

lucijan
1. mar 2012

ahoj
snažím se nanaskočit na tuhle diskuzi...evidentně se mi to jaksi nedaří 🙂 Když navíc vidím ty hromádky, co tu pořádáte, tak se bojím, že mi pro samý látky nezbude na rohlíky pro děti 😉
Mohly byste mi prosím poradit, čemu mám dát přednost - rozhoduju se pro novej stroj, nejsem začátečník, ale nevím, jestli si mám koupit elektronickej nebo dát přednost celokovovýmu vnitřku - vydrží ten stroj dýl a šije líp, prošije toho víc? Uvažovala jsem zatím jen o Brother, teď jsem tu viděla ten Janome, kolik dní to už promýšlím a nevím..

jam3
1. mar 2012

@caramilla
To je mi líto,zatracenej krám, místo, aby měl radost, ze může šít krásný věci.

stassy
1. mar 2012

Někeré stroje se opravdu mazat nemají, nevím, jestli i konkrétně Brother, ale když to Terezita dohledala, tak to tak asi bude. 😉
Já mažu tak, že sundám kryt, pod kterým je schovaná jehelní tyč, na tu kápnu trošku oleje a ušiju něco málo na staré látce. Olej se při pohybu tyče dostane kam potřebuje. 😉

A co se týče té chyby u @caramilla - Já bych vyndala všechno co jde pod stehovou destičkou, očistila a znova nandala zpátky.

boudova
1. mar 2012

Já mám taky stroj, co se neolejuje....

jam3
1. mar 2012

Tak mi dnes přišlo dámské Ottobre, některé modely nic moc, ale to proto, že jsem tlustá, takže pro mě ne. Ale líbí se mi tam šaty a triko, jen té látky, co je na mě třeba. 😀

animal
1. mar 2012

@zojec nic si z toho nedělej ono to občas dělá, znovu navlíkni všechny nitě a bude to OK

mooncaa
1. mar 2012

@caramilla Trochu ohnutá jehla to asi taky nebude, že?
Jinak před týdnem došel viselin, či, co jsem to měla objednáno a gumky - tak díky, jsem zapomněla poděkovat dřív.

mooncaa
1. mar 2012

@zojec Na OL je lepší nitě ustříhnout a navázat nové a protáhnout vnitřkem. Tím se člověk vyvaruje blbému navlečení a je to i rychlejší.

animal
1. mar 2012

@mooncaa mě to právě dělává při tom, když nitě navážu a protáhnu (ale jen někdy)

solobeats
Odpoveď bola odstránená
solobeats
Odpoveď bola odstránená
solobeats
Odpoveď bola odstránená
caramilla
1. mar 2012

@zojec Vítej v klubu trefošlakových...

Ale v tom zas.... dni jedna dobrá zpráva - 2 hodiny jsem zjišťovala, zda někde v Benešově opravují šicí stroje, taková detektivka. Kdysi tu byl servis, ale pán zemřel... Nakonec mě paní z galanterky poslala "nad kulatou bábu", což jsem nevěděla, co v Benešově je, nejsem rodák. No a paní se mi posmívala, že se mám zeptat manžela, tak mi to došlo, to musí bejt nějaká hospoda🙂
Takže jsem hledala kulatou bábu u tý jsem měla zahnout doprava, ale paní se pletly strany, takže jsem prošla celou ulici doprava a nic, až jsem se zeptala v podlahářství a paní naštěstí věděla, že jsem měla uhnout u báby doleva:D Servisní místo se jmenuje "Servis kancelářských strojů", za výlohou jsou kopírky a psací stroje:D Uvnitř ve čtvrtek v 5 hodin odpoledne stáli a seděli 3 mladíci a čuměli na mě, jak jsem vešla s kočárem... V životě určitě ani jeden z nich neviděl jehlu, natož šicí stroj.. No, ale prý opravují, tak to tam zítra zanesu, i když se teda bojím:D
A vtip je v tom, že jsem prošla celej benešov a to místo, kde to opravují je 100m od našeho domu 😀

Jinak si myslím, že to je něco, co psala @veronik77 , něco tam spadlo do mechanismu nebo se ohnulo. Manžel to možná večer rozebere e uvidíme...

@stassy to, co jsi psala, je vždycky první věc, kterou udělám, když mi stroj cuchá nitě nebo špatně provazuje nebo hází chyby 😉 Zatím to vždycky pomohlo. Vyluxovala jsem stroj fakt důkladně a úplně celej, ale tato závada fakt luxem spravitelná není 😀

@terezita tak to je fakt vtipný! a proč to nenapíšou do návodu??? Hlavně, že na 5 stran popisujou, že musíš stroj dát do zásuvky a zapnout tlačítkem. A popis závad stroje je taky k popukání. Závady typu "nesvítí display" - řešení "zapněte stroj", "Stroj po zapnutí nereaguje" - řešení "dejte stroj do zásuvky", "nitě jsou zamotané v chapači" - řešení "odstaňte zamotané nitě z chapače". Tak si tak říkám - jsou tak blbí ti pisatelé těch návodů nebo my uživatelky???? 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀
No, ale asi uživatelky, co... Manžel v práci dělá servisáka PC (je to vědec, ale mezi těmi vědci a důchodci PC nikdo nerozumí, takže furt ho otravují) a celkem často řeší problém "nejde mi monitor u PC" a řešení? Přijde tam, sáhne zezadu na čudlík a zapne monitor:D
Každopádně v návodu je úplný kuloví...

Nu což, byla jsem hodinu na zahradě a zastřihávala keříky a bylinky a čistila si nervy 😀 Jasmína uviděla zbytek po sněhulákovi (merkev, knoflíky, hrnec a metlička) a řekla "mimi hají", to jsem se počurala málem smíchy 😀

@lucijan Vítej 😉 Já bych šla do mechanickýho neelektronickýho stroje. Jinak značku radši Brother 😉
A opravdu to je tak, jak píšeš, hromadky = nemít co jíst... 😠

lillyzelvicka
1. mar 2012

@caramilla Peti tak at se povede zprovoznit😉ja mam kvuli toho stroj co mam jsem schopna ho
komplet rozebrat a slozit v servise jeste nebyl za tech jedenact let

lucijan
1. mar 2012

@zojec nemáš overlock singer? mě to totiž ten můj dělá, navlíkám furt stejně, ale ty nitě se prostě neporovnaj dobře, nedělá to řetízek, pětkrát to musím celý vyvlíct a udělat znovu a najednou se to chytne... Někdy teda na poprvý, ale vyjímečně. Když navazuju nitě, je to lepší, ale zaručenej výsledek to není 😒
Zvažuju dokonce, že si koupím jinou značku, jsem z toho vždycky naštvaná a vzteklá

ucitelka70
1. mar 2012

ahoj baby, OT, prosím poradiť pri kúpe žehliacej dosky........

mehlo
1. mar 2012

@caramilla to mi něco připomíná, to já měla taky. A víš co to bylo? dítě bylo tak šikovný, že tam nějakou dírou prostrčilo háček a ještě nějaký špendlíky a ono se to tam vzpříčilo. Opravoval mi to mhd strejda, on to kdysi dělal a když z toho vytáhl ten háček tak vůbec nechápal, jak ho tam dostal

kuna
1. mar 2012

@caramilla jaaj, no to je fakt k slaku 😝 😝 ! Me napadlo taky, jestli tam nekde neni neco zohnutyho. A hledani opravy je teda fakt detektivka 😀 ! Drzim palce, at stroj opravi, ale zase by mohli, pokud je chyba v elektronice, tak sici stroj jako psaci.

@zojec a nenavlikas ty nite treba v blbem poradi? Treba u toho meho na tom zalezi, vyslovene pisou, ktera nit po ktere...

holky, jak udrzujete OL? Z toho odstrihu musi byt vevnitr strasnej bordel, sice ho vzdycky ofouknu a ocistim kartackem, ale stejnak musi byt silene zanesenej. Rozdelavate ho nejak?
Jo a jsem blba, nebo u toho 3034 neni kam si ulozit ten kartacek na cisteni? Ja jsem ho skladovala v kastliku na odrezky, jednou jsem ho zapomnela vyndat a uz ho nemam, jsem ho vyhodila i s odrezkama. 🙂 🙂 Jesteze mam ten od siciho klasickeho.

@lucijan za me kovovej

@ucitelka70 kupovala jsem minuly tyden, zblaznila jsem se a dala za prkno nekrestanske penize...ale je uzasne, nema klasickou mrizku, ale jakysi plast ci tvrzenou penu, takze se ta mrizka neotiskuje na pradlo. Je betelne, ale lehoucke a hlavne VYSOKE, takze je to prvni prkno, u ktereho me neboli za chvili zada (mam 176cm a vzdycky jsem u zehleni trpela). A taky je super, ze se zapoji do zasuvky ten drzak na zehlicku a do toho zehlicka, takze mam vetsi flexibilitu...miluju ho 😀 😀 😀 . Predtim jsem mela jakesi stare za par stovek a je to fakt rozdil. Je to toto http://www.leifheit-shop.cz/zehlici-prkno-leifh..., stalo teda o krapet min, mozna mam lonsky model.