Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@kuna presne na tú výšku potrebujem...
@ucitelka70 to je pre mna zahada mam nejak za par supiek..ale nezehlim 🙂
@ucitelka70 nežehli, já od tý doby, co jsem doma (jako že na dovolený s dětma 😀 ) nežehlím vůbec nic, věším prádlo tak, aby se nevytahalo, rovnou ze šňůry skládám, uhladím, a žijem 😎
košile do práce si žehlí muž sám, ale to není moje zásluha, tak už jsem ho vyfasovala 🙂
aj u nás sa málo žehlí...... len sviatočne.... ale doteraz som mala staručkú 50 ročnú krajčírsku dosku na žehlenie, bolo treba stoličkami podkladať atd...... už prišiel čas...... proste potrebujem takú, čo je dobrá na chrbticu, už som tretíkrát seknutá od začiatku februára....
@kuna ja ho luxuju.. 😅 prvne jsem se bala, ze vyluxuju i nejaky sroubek, ale zatim to tam vsechno drzi.. 😀 ale uz ho budu muset pomalu soupnout nekam do servisu, bo mi zacina nejak hlucet..
a prkno stejne znacky mame taky doma, ale uz asi tak 15 let stare a fakt parada 😉 jen teda nas model jeste mrizku ma. ale potah mam tlusty, ze se nikam neobtiskuje.
@ucitelka70 zehlici prkno? uaaa.. 😅 bych mu mela usit novy potah, bo od te doby, co pouzivam pravidelne vliesofix, tak je silene zapatlany a dodelany.. 😅 takze normalni obleceni na nem uz taky skoro nezehlim.. 😀 jen sem tam pro m.
@caramilla no to je nemilé, snad to zprovozní. Byla jsem na ten tvůj stroj namlsaná, hlavně na to vyšívání, ale když to vidím, tak mne to přešlo. Ale ten můj brother je taky super.
Jo dneska jsem ti poslala ten balíček.
@jam3 No Damík je úžasný!!!! ten kompletek se ti fakt moc povedl.
Ottobre mi taky přišlo. Jen mi ho pošťačka ohnula ve schánce 😠 😖 😠 zabít. Modely se mi v časopise už líbily víc než na webovkách. Přemýšlím, co střihnu. Mám tu hafo látek, tak musím našít něco na sebe, abych jednak měla i jiné věci než triko s flekem a pak potřebuju trochu odlehčit skříním.
Teď dělám mikinu podle střihu na softku z ottobre, ale fakt teda nesedí....Ještě že jsem začla s flísem a nestřihla do softu. Mikina prostě nesedí a chlap nepochopil, jak to má na mě zabrat a sešpendlit, ale to už bych po něm asi chtěla moc. Jinak je úžasnej.
@ucitelka70 ja mám tuto, je super http://www.viledacz.cz/cs/produkty/zehlici-prkn... len ten držiak kabla som odmontovala, bolo to ako antena a liezlo mi to na nervy 🙂 dá sa výškovo rôzne nastaviť...
@dankakk z čiech si objednávala?
@ucitelka70 nie, majú ho myslím aj v baumaxe
@palosek a nemáš to niekde nafotene?
nelíbil by se někomu ten první úplet http://www.produktservis.cz/katalog/wendy/jedno... z wendy? až mi přijde mateřská, tak bych ho ráda objednala 😀
@dankakk a nemáš i parní žehličku? já mám parní a staré prkno a potřebuju nové, ale jestli to nepropustí páru, tak to moc nepůjde.
Jinak leifheit mám ten točící mop a je super. Ale naopak věšák z duše nenávidím, bo je moc široký a já už se vedle něj nevejdu na balkon 😨
@veronik77 teda že do všeho cpou tyrkys, jinak je pěkná
@caramilla jej, to je mi líto se strojem ☹ já se dneska pokoušela šít tepláky pro synovce, ale furt mi to vynechává stehy u entlu a taky u falešnýho OL, tak ještě zkusím vyměnit znovu jehlu a vysát vysavačem a když to nepomůže, tak ho holt po obědě až se Vojta vyspí odvezu do toho servisu... a kolik ti řekli, že bude stát ta oprava? já teda nemám elektronickej stroj, ale vyčištění, seřízení mezi 500-600 Kč 😝 akorát musim zejtra stihnout opravit kámošce košík z kočárku, se jí to tam někde natrhlo... ale potřebuju, aby mi stroj fungoval než budu mít doma soft, páč nutně potřebuju ušít Vojtovi softku na jaro, nemam pro něj žádnou jarní bundu, jen takovou slabší zimní, ale v té je zase horko, dneska tu bylo skoro 17 nad nulou, já šla ven v softce a Vojta v tej slabej zimní bundě a byl zpocenej 😒 a pak pro něj mam takovej mikino-kabátek co jsem koupila v CAčku ve výprodeji, ale to je teda spíš mikina 😖
holky nezkoušela jste některá z fineribu šít tepláčky? takové slabší, ale jde mi spíš o to, aby nebyly vytahaný kolena jako u teplákoviny.
@veronik77 ten je pěknej 😵 bych ho taky brala, ale už nemůžu nakupovat další látky 😢
@lucijan hele a kde se fasujou takový manželové? 😀 😀 😀 Můj by nežehlil nejradši ani košila, ale já se za něj pak stydím. 😝
@ucitelka70 Já mám dřevěný prkno tisíc let starý 😀 😀 😀 Zabavila jsem ho z pozůstalosti po babičce, kdy ještě žehlící prkna byly věčný, nedám na něj dopustit 😀 😀 😀
@sufik1 Díky za balíček, tak to musím sehnat někde stroj, protože musím ty plavky ušít do středy 😀
@veronik77 KUŠ KUŠ KUŠ KUŠ KUŠ DÍ NĚKAM! JÁ UŽ NIC NECHCI! Dneska mi od Ivušky přišly tyhle úplety ve fialovim a jsou fakt mňam, takže chci 😀 Zapadá nám to do jarního outfitu.
Nesnášela jsem tyrkysovou, že je profláklá, měly jsme kolekce zelené, petrol, lilek, růžové, ale tyrkys ne, tak mě to letos chytlo.
Vkládám jeden dnešní bonbónek, kupováno na mimibazaru 😀 Šedá s tyrkysem, mňam! 😀

caute baby. nemam precitane, stihnem na mob. vecer... teraz prosim o radu. sila som A. mikinu, tak na skusku. lebo chcem podla toho strihu urobit softku. no a navod v ottobre je spanielska dedina 😒 neviem urobit a pekne zacistit to okolo krku a ten otvor... hodim foto 😖 ... nemate niekde obrazkovy navod ako na to?