Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
teda dneska se toho tu člověk dozví 😉
snad nebudu moc OT, když vložím fotečku žirafího tríča - je to kombinace oboulícu s fineribem a žirafku jsem dobarvovala fixami na textil (nakonec je měli i u nás v Baumarktu)
Lukšík byl z žirafky nadšený a to je hlavní, ale hned - mamí já chtěl i žirafku plyšáčka.... , nemáte prosím někdo odkaz na střih žirafky? moc moc díky 🙂
@lillyzelvicka když to nepůjde, napiš, jasně
@vevercam parádní! na žirafy jsem ujetá 😀
Veritaska je ďas, asi ji tchýni zcizím😀 Lamu šije nejlíp ze všech 3 rovnostehů, co jsem kdy měla, fakt dračice! 😀 😀 😀 Navíc nemá kam padat ten hroznej bordel, takže se stroj neničí, asi jdu kupovat Veritasku 😀
Jo a jaký je ten fígl, aby se uvolnilo šití jehlou při navíjení cívky? Musí se tam uvolnit něco v tom kolečku, ale mě to nějak nejde:(
Čaute baby , ja som bns mala výlet zo staršou dcérou po Blave 😀 Ale dôvod nebol až taký sniešny, bola som u zubárky bo ma nesmierne bolel a vlastne ešte bolí ZUB 😝 vraj treba vytiahnuť nerv 😢
Po návšteve lekára bol deň príjemnejší boli sme kúpiť tenisky pre princeznú keďže je už 15 stupňov vonku 😀
A pekne sme sa bavili
Už tri dni sa hračkám zo sukničkou ktorá je z 14 dielov, ale dnes ju už nestíham dokončiť ☹ Deti mi to nedovolia 😉
@
@caramilla Iva měla pravdu profi stroje jsou zaměřené na jeden či dva druhy stehů, ale není nad kvalitní a hlavně rychlí rovnosteh plus nějakej stroj pro domácí využití na vyšperkování, dírky atd. Se divím, že ten hangár ještě nemáš 😀 😀 😀 . Mám momentálně poloprofi od janome , protože jsem chtěla vše v jednom, ale já nejsem bohnická královna že 😀 😀 😀
@caramilla i ostatní..asi si změní nick 😀 teda předpokládám že allin jsem taky já 😀 😀
jo a k veritasce..ty tam u toho stroje nemáš odsouvací deklik? ty musíš "vylomit" celý ten stroj když chceš vyměnit spodní nit? U veritasky se to vysunuje dopředu a u toho šlapacího to mám do boku. A na návin spodní nitě se povoluje to kolečko na tom co se točí ..když šiješ tak je utažený..a když potřebuješ navíjet tak levou rukou chytneš to velký kolo a pravou rukou chytneš to menší co je na tom velkým a otočíš k sobě - ha nevím jak to líp napsat 😀
@alinn ; @animal Tak to jsem si to pamatovala z dřívějška dobře, ale tady u toho stroje je to teda asi rozbitý. Protože když to takto dělám, tak jak povoluju to malý kolečko, tak mi normálně dál jede cyklus a jehla si šije 😀 😀 😀 Prostě to nefunguje, takže jsem vyvlíkla nit a navíjela s běhající jehlou, snad ta veritaska není takový ořezávátko, že by to nedala 😀
Já jsem právě nikde nic nenašla na tu spodní nit?! Jediný způsob je odklopit celej stroj na těch pantech dozadu. Já myslím, že doma jsem to taky takto dělala.. Ale tam se ten stroj zapřel o ten stůl, tu váhu, ale tady se překlopí a hodí záda i s tím spodkem... Ale asi je to o cviku, udělat škvíru, rychle to vložit a šup zavřít🙂
Za záměnu nicku sorry, já jsem tak trochu dislektik, takže si nepamatuju,kdo má jaké zdvojené písmenko 😀 😀 😀
jeee, tak dneska tu je OT siti.. 😀 😀 😀 mikca paradni, se mi libi! a @caramilla teda to bys mela na tom aukru startovat na 500 minimalne, aby ti to zaplatilo opravu stroje! 😅 snad to nebude takova palka.. a ja nemyslela na to, na co ty 😀 😀 😀
a z kolegiality hlasim druhy den bez siti, byly jsme se vyvencit v zoo a parada 😵
@mehlo ja mam epilator a taky nepouzivam (kdo tu psal o vlasech? ja mam huste vlasy a to dooost 😀 😀 😀). taky jedu v ziletce. ale trvalo, nez jsem se nasla. ty pro zenske jsou na prd, zkus chlapskou. ja mam myslim gilette mach 3 ci co. ty pupinky se ti muzou delat z tupeho britu nebo spinave ziletky a taaak.. a desinfikuju taky poradnym chlapskym, mam myslim niveu sensitive.
@caramilla tak o záměnu nicku mi ani tak nejde..tak nějak si vydedukuju, že je to pro mě..akorát se mi to nezobrazí v upozornění..a nejsi v tom sama 😎
a ten můj stroj než šel do opravy (s úplně něčím jiným) mi to taky dělal..teda jako že to šilo i když to bylo povolený
a co máš za veritasku? Na tom mým je na to krytu vyrytý (asi) šroubovák a číslo 705 (to teda nevím co znamená..ale když to odšoupnu..tak tamtudy dávám cívku a předpokládám, že to bude mít i tvůj stroj když to má už i ten šlapací 🙂
@alinn ad zamena nicku 😅 uz nevim, kdo to tu psal, ale jsem zvedava, kdo se ozve z nicku @chlupatenohy.. 😀 😀 😀
a k dnešnímu tématu 🙂 tý jo bolest u porodu si dokážu odůvodnit..ale k depilaci jsem se nikdy neodhodlala..i když ta cukrová mě tak trochu nalákala..ale už to zase rozcházím a asi to neotestuju 😀 a s holením, které u mě probíhá jen v těch nejnutnějších případech (mám pak totiž pocit, že mám blechy a všechno mě kouše 😀) jsem zjistila, že se klidně můžu oholit i nekvalitní žiletkou ale za pomoci marseilleského mýdla a pak je to pohoda ..a pro dobrý pocit se po holení máznu aloe..a můj muž používá po holení kamenec 🙂
babýýýýýý, došla mi kráčajúca pätka, jupííííí 🙂 🙂 🙂 už je nahodená, ale testovanie asi až zajtra.
a otázočka, ako zapošívate, keď sa to s kráčajúcou nedá?
@caramilla njn veritaska je ďas, mám jednu u mamky šila jsem na ni léta.
tu je návod na nějaký typ, jsou hodně obdobné, vysouvací deska pro vyměnu cívky je jako navazující stehové desky, ke kraji, stačilo většinou jen lehce nadzvihnout stroj o cca 2 mm a posunout k sobě.
třeba ti to pomůže.
mna dnes zas slak triafa z toho OL.. odbornicky, kde moze byt problem? vzdy ked znovu navleciem nite , sije retiazku asi 10cm a potom prestane prepletat nite :( teraz som sa s tym 2 hodiny trapila a na nic som neprisla.. navod stoji za fajku dymu.. aj ihly som postelovala aj napatie, uz ma ani nic ine nenapada :( .. fakt mam chut ho ist v pondelok vratit 😠 😠 @maryol tebe sije v pohode??
no tak ako je v navode, najskor 3jka, potom 4rka, a potom prava a lava ihla... tak je to dobre?
@terezita kdo myslíš, že se asi ozve, co???? 😀 😀 😀 😀

@mima2011 a jaký přesně stroj máš? Mě Iva vysvětlovala teď právě, že profi stroj umí vždycky jen jeden steh, takže při svém rozpřahu bych najala hangár a měla tam 330 strojů? 😀 😀 😀
Jinak teda Veritaska zážitek, asi začnu posilovat, páč jen to zvednout a vyměnit spodní nit, to je teda na kulturistu 😀 Doma jsem měla u mamky ten s tím stolkem, tam se to vykývlo, ale tohle nikde nedrží, tak se to převrátí, takže jednou rukou držím krám a druhu dávám spodní nit.
A nejhorší je, když došiju a hledám knoflík na automatický odstřih nitě 😀 😀 😀 😀 A to ho mám jen měsíc 😀 😀 😀
No nic, šije to, tak konec kecání o chlupech...