Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@caramilla a máš na tom epilátoru tu masážní hlavici? Tou právě holím to podpaží a taky tu kůži druhou rukou trochu napínám. A důležitá je ta kolínská, jak tu teď nevím kdo už psal, napoprvé a napodruhé jsem se s ní pořádně naplácala, vonělaj jsem jak můj muž, sama sebe jsem vzrušovala 😀 😀 😀. Byla jsem trochu flekatá, to jo, ale napotřetí už v poho.
pleny jsou nádherný, to určo prodáš a ještě možná i za víc!
a super, že stroj uzdraví, třeba ta cena nebude tak hrozná...
@kuna 😀 😀 😀 Ježiš, já se z tebe zbláznim, ty tvoje hlody! 😀 😀 😀 😀 😀 😀 Nevím, jestli mě to teda vzrušuje, spíš se mi z toho dělá ble ble 😀
Já měla tenkrát ten stroj s ledovou hlavicí, to bylo fakt úžasný, ten led to krásně chladil, moc příjemný. Ale po 10 letech se mi stroj rozbil, mo možná i více mu bylo, ten nový mám asi rok. A ten ledový jsem už asi nenašla a nebo jsem hledala v testu pro spotřebitele a koupila ten, co vyhrál, ten má masážní hlavici, ale zkoušela jsem nohy s masážní hlavicí a bez a je to totálně to samý, jen ta bez holí líp a rychleji, takže jí holím prostě na férovku bez ničeho. Ale nohy.
Podpaží jsem zkoušela s tím ledem a jen vždycky kousek (jakoby krajem těch koleček - ne po celé ploše) a napínání je samozřejmost, to jinak ani snad holit nejde 😝 Já si myslím, že to máme každý prostě jinak, že máme citlivé jiné body a někoho strašně bolí třeba jen i ty nohy a někdo dá v pohodě i podpaží 😀
Na to, že se to podpaží stejně podle mě tak cca za 5 dní musí zopakovat, mi to přijde moc bolesti 😀
@mima2011 opravují to přímo tady, jak jsem dneska s tím chlápkem mluvila, tak bylo vidět, že stroj už asi i někdy viděl, protože hned věděl, kde je napsáno výrobní číslo 😀 A taky říkal "tenhle stroj jsem ještě nikdy neviděl", no, to se pozná odborník!!!! 😀 😀 😀
Kdyby ta oprava stála 5 ticís a byla definitivní a ten stroj šil 5 let bez problémů, tak to furt za ten automatický odstřih nitě a kolenní páku navíc stálo! Nevýhodu to má teda jednu, kdybych si teď kupovala nový stroj, tak z finančních důvodů bych asi nemohla jít výš než Innov 10 a ten tyto vymoženosti nemá a já už bez toho asi nemůžu žít ☹ ☹ ☹ ☹ Takže to vidím tak, že prodám všechny nasyslený látky a koupím si Innov 350 😀
Ale nepředbíhejme, snad to dopadne dobře.
S tím profistrojem, já ani nevím, jak finančně je to náročný? 100 tisíc? Já se radši nedívala 😀
@mehlo hele, já mám kombinaci epilátor+holící strojek, podle mě, když tě bude bolet ta epilace (A fakt ale musíš vydržeta lespoň 5 cyklů, pak to fakt bolí výrazně méně, podle mě je to i o zvyku, a taky já začínám holit na místech na noze, kde to tolik nebolí a jak si noha zvykne, tak ji doholím i tam, kde i mě teda cuká bolestí (zespoda u kotníku, au!). Výhoda je, že to máš všechno v jednom, holení i epilaci. Zkus ten s tím ledem, jestli se to ještě dělá. Já mám Philips a vydržel mi 10 let, padal na zem a nic se mu nestalo. Zničila jsem si ho na moc dlouhých chlupech na genitálu 😀 😀 😀 😀 😀 strhla se tím ta holící hlavice. Dlouhé chlupy se musí první ostříhat, no 😀 😀 😀
Ty brďo, to je zase téma. Caramilla nemůže šít, tak se tu řeší chlupy mezi nohama 😀 😀 😀 😀 😀 FOTKY NEVKLÁDÁM!!!!!
@caramilla hele tys to tu zase rozjela 🙂
A co stroj od tchyňky nebo babi?
Já se hecla a byla ráno cvičit a pak třihodinková prochájda pak jsem spálila brambory 😀 a ke stroji se dostanu až večer až bude malý spinkat
@caramilla 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 no nevím, kdo tu má hlody, jsem se skoro pocintala kafem 😀 😀 😀 (ted me napada, ze to takhle vypada, ze si furt popijim kavu - rano, odpo...odpo piju ale bezkofeinovou, jinak blbe spim). Je fakt, ze kazdy to mame jinak, to mas pravdu. Ja cetla na netu, ze nektery zensky si s tim fiknou kompletni brazilii dohladka, jen to hvizdne! To me by asi odvezli! Jinak ledovac zni dobre, to jsem ani nevedela, ze je.
@mehlo mas huste vlasy? Mam znamou, ma super vlasy, ale s tema chloupkama problem stejny, jak ty. Epiluje voskema pry dobry.
@lillyzelvicka spálila brambory??? Jako vařený brambory ve vodě? Jak se ti to povedlo???? 😀 😀 😀 Já jsem si myslela, že spálím všechno, ale brambory? 😀 😀 😀 😀 😀
Stroj od tchýně už mám doma, vláčela jsem ho skoro po zmi, holt poctivá veritaska... Ale teda jestli já zjistím, jak se na tom šije? 😀 😀 😀 Tchýně byla i docela hrdá, že na jejím stroji, bude šít slavná Caramilla 😀 😀 😀 😀 😀 😀
No, možná nebude... dítě ještě dneska není unavený na spánek, tak uvidím, kdy to půjdu vyzkoušet, musím to pak vyfotit, retro
Ještě má tchýně úžasný šlapací stroj, co i se stolem má asi 100 kg, prý prošije úplně všechno. Tak prý, jestli ho nechci.
To mě musí @allin teda hodně navnaďovat 😀 😀 😀 😀
@veronik77 díky, že bys mi to vzala, ale já si budu ještě brát patent a lamu asi (jestli se rozhodnu pustit do tý mikiny), tak spíš bych to já mohla vzít tobě, ne 🙂
@caramilla do dvou do rána a ráno normálně vstaneš? a celej den funguješ? hustý teda..
@chlupynanohou a všude vlastně 😉 .. zahodila jsem epilátor a naučila se podle youtube vařit a depilovat se cukrovou pastou, jako to dělají arabky, dělám si i třísla a podpaží, nesrovnatelně dýl to vydrží, je to jemnější, i než depilace voskem, žádný pupínky, žádný zarůstání chloupků, jen to zabere čas, než jsem to vychytala - ale náklady téměř nulový a výsledek super
@mehlo ...tak depi na křečáky neee. Ono je to naopka ještě zhorší... můj případ. Já zkoušela..pokoušela nohy 2x...a již nikdy více....stačí holítko a pupínky nemám. Depilátorem jsem se do jiných oblastí neodvážila 😅 😅 A to si myslím, že citlivka nejsem...srovnání...ani porody mě nebolely jako depilace.... 😀 😀 😀 a že jich bylo... 😀
Holky to je téma 🙂
@lucijan tou cukrovou pastou to mě zaujalo 🙂 epilátorem jsem to fakt nedala ☹
Přidám fotečky kabátku pro Bětku,mě se moc líbí, jsou na něm chybky, ale je nádherný 🙂 a všem se líbí 🙂 večer dám fotečky s modelkou, možná pokud bude spolupracovat 🙂 jinak děkuju @caramilla za střih 🙂 hodně mi pomohl 🙂
@caramilla hele já myslela že to nejde taky je vařím ve vodě ale tohle už je podruhé co jsem je spálil 😠 pokličku mají a voda nikde a černé dno i bramborky a to jsem šla po čuchu. jak já se stydím 😕
Hele šlapací stroj mám po babičce až budeme mít barák tak tam budu mít svůj pokoj jen na šití a všechny stroje tam včetně šlapacího 🙂
@lucijan a to zní zajimavě jak jsi na to přišla ?
@petkasv kabátek nádherný a ta barvičká uááá 😀
@lillyzelvicka jéé děkuju, za barvičky jsem taky hotová 🙂 lilly co Wendy?
@lilyzelvicka četla jsem to někde v časáku, že na to choděj selebrity, tak jsem projela net, kolik to asi tak stojí, to mě málem omylo, navíc nemám ráda, když na mě někdo cizí - kosmetička - sahá, navíc si nedokážu představit, že by mi depilovala třísla... ale nějakej odkaz mě hodil na diskuzi o domácí depilaci - zkusila jsem to asi hned ten den myslím, jsem taková trpěivá osoba 😀
@petkasv ta kombinace barev je nádherná!
cukrovou vatu taky doporučuju, já chodila jednu dobu (asi tak minulé tisíciletí) na kosmetiku a ta paní dělala depilku touhle pastou, já si nechávala dělat jen knírek a fakt dobrý. Známá si u ní nechala udělat i brazilku - já teda odvahu nenašla. Ani né tak kvůli bolesti, ale přišlo mi to fakt už dost hanbatý takhle se před někým vystavovat 🙂
@lucijan mě by teda zajímal ten odkaz na youtube, nemáš ho ještě někde?
@lillyzelvicka já teď dělám akorát brambory v parním hrnci 🙂 🙂 to se snad spálit nedá
@lucijan taky bych brala ten odkaz 🙂
Já dělám brambory taky v páře 🙂 nemusím hlídat vodu a jsou rozhodně lepší, chutnější 🙂 a spálila jsem je taky párkrát ☹ asi málo vody 🙂 a na velkým ohni 🙂
@caramilla já nepředbíhám jen věřím, že by si při tvém tempu uživila i profi stroj . Jen pro info šije 5x rychleji jak domácí a kolení páka vychází právě z profi strojů. Cena u nich není 100 tisíc , ale začíná cca na 8500kč 😉 . Já tě nelanařím ani je nenabízím jen vím jak se na nich šije, ale mám podobný jak ten co máš u dr. a rozumím tvé závislosti na vymoženostech 😀
třeba tady
https://www.youtube.com/watch?v=zpDUH356HUI a pak podbný videa ...
v angličtině stačí zagooglit sugaring, sugar wax a odkazů vyjede milion
já vařím dva hrnky cukru, ctvrt hrnku citonový šťávy, čtvrt hrnku vody, hodně pomalu, nesmí se to spálit, až to má jantarovou barvu - ta konzistence chce cvik, aby to nebylo moc lepivý ani zase tvrdý. nechá se to zchladnout, podle videa se to pak natahuje a mne, až se z toho stane takový žvejkačka jakoby, a tou se trhaj chlupy
než jsem se to naučila, byla jsem ulepená až na zádech 🙂

@caramilla řekla bych, že mlíkaři stroj pošlou k odbornému dr. a tam ti ho uzdraví. Jinak taky mě napadlo jako kuna , že ten prodej stroje od paní nebyl tak křišťálově čistý jak se dušovala. Nicméně tě obdivuji, že jsi šla do takové koupě. Nepřemýšlela jsi při tvém pro mě neuvěřitelném tempu na stroj v profi verzi?