Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@chlupatenohy 😀 😀 😀
@vevercam střih na žirafu a další zvěř http://www.kostenlose-schnittmuster.de/category...
@caramilla tahle plavkovina je fakt pěkná, taková pevná. Pak dej vědět, jestli se ti podařily ty aplikace a prošilas to na normálním stroji a jak. Já jsem na to nepřišla.
@ucitelka70 dakujem za video.. len skoda, ze nemam brother. 😢 prave to navlecenie spodnej nite je uplne ine 😖 dnes tam uz k nemu radsej nejdem, aby som v pripade ze sa mi to nepodari spojazdnit, mala ist co vratit
@chlupatenohy inak ja ten odor s tvojich chlpatiek citim aj z fotky 😀 😀
Tak hlásím, že jsem zkusila cukrovou depilaci a první pokus dopadl tak napůl... udělala jsem to asi moc tuhý, takže to lepilo malinko (a dělalo co má) jen když jsem to opětovně dala ohřát do MW... ale zase to pálilo a efekt nic moc... no tak příště asi vařit kratší dobu... nebo víc tekutin?
@zojec pozri ešte toto, či to nepomôže
https://www.youtube.com/watch?v=E5hBU5I_3b0ahoj, nedočítám, právě se rozplývám nad řezacím kolečkem a podložkou 😵 jo a stroj je v pořádku, pomohlo to vyluxování a vyčištění plus výměna jehly, už zase šije jako ďas 😎 snad to nezakřiknu 😅 ale pro změnu mám rozbitej počítač 😠 😝 sám se mi vypíná a hlásí, že se nepodařilo najít operační systém 😅 takže dneska jsem po půlhodině zprovozňování pc to vzdala a šla radši uklízet, no a byteček téměř jako klícka 😅 teď kecam, do klícky to má ještě daleko, ale stihla jsem toho docela dost 😎
Jo, a pro pobavení... zbytek cukrové hmoty, který už prostě nešel z misky, mi zabavil mhd a libuje si, jaká je to mňamka 😀
@alinn já netuším čím to je. Mám to nažehlený na klasický nepromokavý šustákovině.
@petkasv úaaa to je krásná modelka
@monr super kostým!
Potřebuju další radu- mám tu teplákovinu nepočes hnědou tu silnou z nějaké předminulé hromadky a mám strašnej problém s tím, že na přehybu je proužek, jak to bylo přehnutý v tom tubusu a nemůžu se toho zbavit, už jsem to prala, žehlila, dokonce i s párou, ale mám takovou obyčejnou žehličku s párou za pár stovek a ten proužek je tam protlačenej furt. Chci z toho dělat mikinu přes hlavu nezapínací, proto mi to tak vadí. Díky za rady
@michamicha a tam myslíš, že jsi to nezažehlila tou správnou teplotou..nebo to prostě nedokáže přilnout k tomu materiálu?
@alinn podle mě to je asi tím materiálem, protože to byl takový strašně jemný šusťák (bunda cherokee z tesca, taková oranžová zimní), ještě dám info až vyperu druhou šusťákovku (slabší zimní) jestli se to taky sloupne...
@alinn no mně připadá, že to k tomu šustáku prostě nepřilne, já z toho byla taky strašně vyjukaná, jako ze všeho co dělám poprvé a taky jsem si říkala, že to nažehluju blbě, já to totiž nažehlovala na hotový model a jak je to silný s tím vatelínem a v některých místech prošitý, tak mi to šlo prostě strašně blbě a zůstaly tam takový nezažehlený kousky a i když jsem je přejela, tak už to prostě na 100% nepřilnulo
prosím co s tou teplákovinou?
už jsem to vymyslela, to bude divočina, oprava mhd to vymyslel
mají nové úplety http://www.dumlatek.cz/vzorovany-uplet/5343-upl... http://www.dumlatek.cz/vzorovany-uplet/5300-upl...
to bude něco pro @caramilla a @terezita
@sufik1 alco to jsou na me moc male obrazky.. 😀 ja spis koukala na toto http://www.dumlatek.cz/vzorovany-uplet/5301-upl... 😀 s tim by se dalo dobre radit.. 😉

@lucijan Ten odkaz je suprový 🙂 asi to v nejbližší době vyzkouším abych brzy nedopadla jako @chlupatenohy 🙂