icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

terezita
2. mar 2012

@baarca to nebudou mit zase na krame, jako toho kvetinoveho medvidka.. 😅 😀

baarca
2. mar 2012

@terezita Já doufám, že jo. Zrovna před 2 týdny jsem tam byla Veronice77 pro ten úplet s ptáčky a prodavačky se bavily, že budou naskladňovat nové potištěné úplety. Ale třeba nebudou mít všechny, kdo ví...

terezita
2. mar 2012

@baarca ono tam minuly tyden pribylo dost tech viskozovych.. 😝

petkasv
2. mar 2012

@sufik tak na ten tyrkysový s kytičkama jsem tam koukala a děsně se to tahalo 🙂 ale je moc krásný 🙂

sufik1
2. mar 2012

@baarca až se někam vypravíš, dej mi vědět, mám u tebe ten zip. Ale k mrázovi nejdu 😝 mám tu kilometry látek aspoň na 10 svých triček a musím to vyšít. zatrapený MTX

mima2011
2. mar 2012

@caramilla já mam tento http://www.sicistroje-shop.cz/janome-memory-cra..., ale pro tvé využití jsem měla na mysli prum. siruba nebo texi.

terezita
2. mar 2012

jee, tyhle berusky mam, ale v ruzovem. a vypadaj heeezky! (i kdyz te ruzove by na te latce mohlo byt min.. 😀 😀) http://www.dumlatek.cz/bavlna-detske-motivy/533... (a za polovinu 😀)

alinn
2. mar 2012

juchuu jsem nejlepší maminka na světě!! 😀 ..nebylo to teda řečeno takto doslova - myslím, že to jsem v jejích očích tak nějak normálně..jako každá matka svému dítěti 😉 ale výraz, pochvala a nadšení mluvily za vše. Jsem ušila (jestli se to ještě dá nazvat šitím) flízové "něco jako pončo" a polštářek..není nad to když dítě dokáže ocenit dobře odvedenou práci.. už nebudu šít nic jiného 😎 😀 foto výrobku nedám..to si myslím, že jeden rozstřižený obdélník a jeden sešitý obdélník si každý dokáže představit 😀 😉 a jen pro dokreslení představy je to z tohoto zlevněného flízu z wendy 🙂

veronik77
2. mar 2012

@alinn tu pásku mám na softshellce 🙂

alinn
2. mar 2012

a tak mě napadá..nevíte někdo proč se holčičkám líbí růžová? 😀

terezita
2. mar 2012

@alinn protoze jim to vnucujete od narozeni a ony si na to navyknou.. a kdyz jim to nevnucujete, tak ji vidi vsude dokola a chteji ji taky.. 😅 😀 my mame doma jen ruzovy nocnik. takze se u nas na ruzovou s... 😀 😀 😀

mehlo
2. mar 2012

@sufik1 moc hezké, ale já ted už musím koukat po něčem elegantním, toto by mi nešlo do kostýmu
@terezita tohle je taky super, ale pro mě už ne, já už můžu mít max. puntíky nebo prostě něco mín řvavého

veronik77
2. mar 2012

@terezita já myslím, že je to v nich - jednou přišla do našeho MC kosmetička a Hanička, tehdy 3letá, na to zbožně zírala (a já se přitom maluju jednou za uherský rok) 😀

mima2011
2. mar 2012

máte někdo tuto podložku http://www.sikulka-vepa.cz/sikulka-vepa/eshop/7... a pokud se někdo najde je opravdu tak kvalitní jak píšou 😉

alinn
2. mar 2012

@terezita no..tím si právě nejsem jistá..u nás se taky na růžovou nehraje (teda z mé strany rozhodně ne 😎 ) a nočník jsme měli taky růžový..teda ten čínský - a to jen proto, že jiná barva nebyla 😀 a v okolí moc holčiček nemáme..a sleduju jak to prostě to moje dítě bere..když jsem vybírala látky z wendy..tak je vybírala se mnou..a kdybych dala na její rady tak je od hlavy k patě růžová 😀 😀 a na růžovou přistupuju jen ve chvíli, kdy mi to není úplně proti srsti (jako třeba tady u toho flízu - byl levnej..a na nic složitýho - od začátku z něj chtěla polštář 😀) a beru to jako, že si tu úchylku vybije v rozumné míře teď a nebude blbnout až bude velká 😀 😀

caramilla
2. mar 2012

@terezita jo jo, ty jejich nové úplety... to mě zruinuje 😝

alinn
2. mar 2012

@mima2011 já ji tam objednala..ale ještě ji nemám..ale myslím, že @sinala ji tam kupovala?

animal
2. mar 2012

@terezita já taky nesnáším unifikovanost holčička růžová a chlapeček modrá. Ikdyž ta modrá mi na klusích ani nevadí, pokud ji jako moje švagrová nekupuje v 85% 😝
růžovou bych nahrazovala:lila, fialovou, žlutou, meruňkovou a červenou a ostatní barvy k tomu
kluka běžně v zelené i žluté a oranžové.

caramilla
2. mar 2012

@mima2011 a nějaký třeba konkrétně bys mi doporučila? Myslíš jako jen rovnosteh, stroj, který mi bude šít jen rovně, bude stát 10 tisíc a nebudu ho mít kam dát? 😀 😀 😀 A ještě prý je problém s napájením, že to nejde na 3fázový proud, říkala Iva...

terezita
2. mar 2012

@animal prave ja to taky nechapu, ze ty holcicky rvou do tech ruzovek. vzdyt je tolik krasnych barev! ja se na emmine docela barevne vyradila, jen jsem musela nakupovat v klucicim oddeleni, bo najit v holcicim neco neruzoveho, to bylo.
@alinn no vsak pisu, ze druhy extrem je, ze ji nema. u nas to em. taky zkousi, ze jestli teda bude neco ruzove, ale kdyz ji pak dam na vyber z jinych barev, tak hnedle bere zelenou nebo cervenou 😀

alinn
2. mar 2012

@animal já jsem přemýšlela, kterou barvu mám nejraději..a která je holčičí a která klučičí..a zjistila jsem, že mám ráda všechny barvy a že všechny barvy jsou pro všechny...že záleží jen na tom jak to zkombinuješ 😉 a spoustě klukům sluší červená a holkám modrá - prostě jako za starých časů 😀

caramilla
2. mar 2012

A jéje, tady jsou zase čistky růžovejch látek...
Mě teda zase vadí, že se tabuizuje růžová a kdo ji používá, tak je hned označován za žužu a má černý puntík 😠 Růžová je taky barva a je úplně stejně profláklá jako lila, oranžová a tyrkysová, ta zejména. Pokud chceme bejt striktní, tak teda ať holky chodí v černé a kluci v růžové.
Dětem bych dávala barvy, co jim sluší, Jasmíně sluší všechny kromě oranžový. Šimonovi sluší modrá a to tak strašně s odstupem od ostatních barec, že i když se švagrová snaží kupovat oranžové, zelené a dokonce růžové věci, tak prostě vyhrává modrá a když má být hezká fotka, tak v modré... Růžovou košili jsem šimonovi vybrala a já a sluším mu hrozně moc 😀

Takže abych si udělala další černý puntík a @terezita musela běžet na svůj růžovej nočníček zvracet, dávám foto látky, co mi včera přišla 😀 😀 😀 😀
(terez, tu jsem koupila jen proto, abych tě pobavila, vůbec se mi nelíbí, ale přišlo mi to prostě vtipný 😀 😀 😀 )

animal
2. mar 2012

@caramilla někteří opraváři to předělávaj na 220V ty průmysláky

alinn
2. mar 2012

@terezita 😀 jé ..já taky nakupovávala v klučičím oddělení 😀 Ale růžových věcí jsme měli taky dost (teda na můj vkus 😀 )..a to jsem ani jednu nekupovala

animal
2. mar 2012

@caramilla jasně já taky nemám žádnou barvu, kterou nesnáším, ale když vidím dvojčátka v kočárku (modrej a růžová), tak se mi chce blejt. Své holčičce bych určitě růžofku jakémkoliv odstínu dávala taky, ale rozhodně by u nás nevládla.Já znám právě maminy, které jednou hodně v té růžové.

caramilla
2. mar 2012

růžovák 😀

alinn
2. mar 2012

@caramilla jo..taky si myslím, že růžová je dobrá..ale čeho je moc toho je moc 😀 a mě se tyhle srdíčka líbí 😀 ale nevím na co bych to dala 😀 😀

animal
2. mar 2012

@caramilla ty nešiješ??? babo 😅

caramilla
2. mar 2012

@animal Hele, já to mám tak, že se vždycky jedné barvy přesytím a pak mám jinou oblíbenou. ve vel. 62 jsem měla skoro všechno růžový, nebo do růžova, protože ono fakt ani nic jinýho sehnat nejde a mě se to i líbilo, já si tak moc přála holčičku 😀 V 68 jsem neměla jednu jedinou růžovou věc, strašně se mi ta barva zhnusila, pak jsem měla všechno tmavý, petrol a tmavě zelený. A pak jasmína dostala růžový tričko a jí ho po té pauze dala a zjistila jsem, jak strašně moc jí ta barva zjemňuje a sluší, takže jsem růžovou vzala na milost. Máme všechny barvy, ale nejvíc asi ted do zelena a tyrkysova 😀

alinn
2. mar 2012

@caramilla a jsi vtipná 😉 😉 😀 😀