Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@mehlo oni to prišívajú do takej kozmetickej taštičky, nie presne 6miuta ale kusok neskor, sekundy fakt neviem. Ale je to rychlovka, nejako to tam výrazne nepopisuje. Napatie nití normálne, len sa to musí narvať pod patku a tá na sletý steh mi je dobrá. Inak ja nemám Brother ale Janome a môžem nastavovať iba dlžku stehu, nie aj šírku. A ako nerozumejúca velmi anglicky som si to nejako vydedukovala.
Môžem to v noci nafotiť, môj stroj denné svetlo asi ešte nevidel :D
@palosek to není mikča a hlavně ne pro malýho ale na prodej. no ted se mi ty proužky taky moc nepodařilo navázat, nevím jak to, většinou s tím nemám problém. Prostě musíš stříhat tak aby ti to přesně na sebe vycházelo, zadní a přední díl stejně a rukávy si srovnáš tak aby ti ty proužky navazovali v té dolní části, srovnáš to s předním nebo zadním dílem a je to. já to ale šiju na OL, tak to jde samo, když je to dobře střižený. Jak na normálním nevím, ale snad by to taky mělo jít dobře. Už si nějak nevybavuju jestli už máš OL nebo ne.
Tak ted zkouším ty dekorativní stehy z videa, dokonce jsem si už udělala záložku na OL a vypadá to skvěle
@palosek jo suede je i v koupených bundách 🙂
@membri ahojky dostala jsi muj mail ?
@lillyzelvicka jaky?
udělala jsem pořádek v šití a zjistila, že patku na slepý steh k OL nemám, takže zipy nebudou. Zkusila jsem to s normální patkou a nešlo to.
@alinn včera jsem to s tím tílkem vymyslela trochu originálně, jsem zvědavá jak se to pak bude nosit 😅 ale došiju ho asi až zejtra v noci, páč o víkendu máme mladýho a nemám šanci dostat se do pracovny, když tam on hraje hry na pc 😒
@michamicha a tobě chybí na šířku nebo na délku? Já počítám s tím, že mi z toho metru zbude..mám tu ještě půl metru toho merinoribu a tak jsem do toho muže omotávala..a prostě metr stačit musí (teda u nás) ..nebo děláš něco speciálního? 🙂
@membri no že by jsme wendy vyrovnali až budeš mít spočítané mtx
idem sa zas vyplakat 😔 😔 😔 som neschopna.... v pondelok odnasam stroj k predajcovi.. bud ma to nauci a pojde to, alebo ho vraciam a chcem spat peniaze.. lebo nervy uz na to fakt nemam.. chvilu sije, a potom zas nesije.. stratila som uz 3 dni, lebo mi to stale neda a skusam 😠 idem usit nejaku plienku, nech sa ukludnim.. alebo nie je nejaka hromada na latky pre ubolenu dusu?? 😀 😀
@zojec zkus vyfotit navlékání pod krytem kouknu možná pomůžu
@lillyzelvicka jo to prislo 😀
hurá už umím konečně okraj na OL jak dělá @terezita holčičkám u triček, takovej ten kanýrek, ale že mi to trvalo než jsem přišla na to, jakej steh použít. Budu si dělat tričko z merino ribu červenýho z mylly a budu mít kanýrkový úplně všechno, délku, rukávy i krk. Jen nevím jak moc malej střih si mám udělat, když to tak strašně pruží.
@zojec tady jsou fotky, mě stačil ten obrázek na navlíknutí, co je na první fotce. Na ten bordel nekoukejte, jsem macecha měla bych to tam víc čistit. Druhá fotka je spodní a horní chapač, třetí fotka spodní a horní chapač dál k jehle a čtvrtá fotka je navlečení jehel snad tam půjde něco vidět.
tak se mi to poskládalo jinak než jsem chtěla, ale i tak to snad stačí

@alinn http://ekozahrada.blog.cz/1201/bombasticke-bomb... - konkrétně u bodu 6, tam mi to nešlo narvat pod patku a nastavit tak, abych začala šít přesně