Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@jieff nevím jestli tě dobře chápu a co je vypodšivkovat?švy bys měla schované a pokud bys zvolila zajimavou podšivku měla bys to jako designový detail
@sufik1 ahojky já mám ten tmavě hnědý flíz nemám teda zbytek já do něj ještě nestřihla kolik bys potřebovala ?
@sufik1 tak a teda já nevím jeaký ten mám jestli tmavý nebo světlý ukaž mi ho na vzorníku 😉
Ahojky 🙂 dorazila mi první várka láteček
@sufik1 díky 😀 poprvý jsem měla v ruce finerib, překvapilo mě jak je silný 😕
stihla jsem ušít zatím jen myšky, jelikož mě skolil bacil, chrchlu tu a mám hlavu jak pátrací balon 🙄
OT - jdu se pochlubit i lapačema snů 😀 mám z nich radost, že se mi celkem povedly 😀
a teď jdu dočítat to hafo stránek 😀 😀 😀 stihla jsem jen zkouknout pár foteček ušitých věcí a super 😀 😵
@lillyzelvicka jeee, super, ten úplně tmavý hnědý, skoro do černa. z minulé hromady, takže asi máš ten samý, jiný se neobjednával. Potřebovala bych tak třičtvrtě metru. Záleží, kolik máš a dáš.
holky potřebovala bych uháčkovat jednu čepku a mám tu rozšitý ty chlapovi děravý kaťata a chtěla jsem zkusit tu cukrovou depilaci a nemám vůbec sílu ☹ bylo tak krásně, až jsme s hrůzou zjistili že naše téměř stoletá hruška je uvnitř dutá (jelikož si tam ptáci postavili hnízdo) a že od poloviny její výšky je úplně nacucaná vodou a to tak že ta voda po ní normálně tekla ☹, takže jsme vzali motorovku sekery a drtiče větví a už to jelo ☹ 16m strom šel k zemi a oplakala to nejem moje tchýně, ale i sousedky ☹ odpolko si pro Bětku přišla mamka a musela jí normálně dát i spát u nás doma, mazec ☹ jak jsem drtila ty větve a některý byly samozřejmě už suchý, tak jsem si mezi drtič a větev přiskřípla ruku, no spíš mi tam uvízla a když ten drtič tu větev vzal, tak už jí nepustil a nejhorší je že jak byla zima tak já samozřejmě nic necítila a fungovala dál, teď se modlim aby se mi do zítra vyklubala modřina a nebylo tam něco rozdrcenýho nebo zlomenýho ☹ jinak v hrušce byla od nejvyšší větve v kmeni 10cm díra ☹ takže si myslim že jsme to stihli za pět minut dvanáct, letošní hrušky by už asi nezvládla a to byly fakt výborný ☹
@lilly2711 lilly kdyby jsi měla jedno dítko, tak ti řeknu odsávej co hodinu a laktace by se mohla rozjet, ale s dlašíma raubířema to půjde fakt těžko ☹ já bych byla šťastná že malý to jde z flašky a klidně bych oželela to kojení, asib ych to ořvala, ale malá cítí to že si ve stresu a tohle by ti určitě pomohlo a ona by začala přibývat 🙂 hlavně se držte a opatrujte se 😉
@lillyzelvicka ja myslim, ze to chapes dobre, ale asi to nepujde jinak nez sesit a šev schovat.Podsivat to asi nebudu, už jsem ty díly sešila z rubu a nechce se mi to parat, ale mam jeste jednu latku v zaloze (tahle je zatim zkusebni) tak to zkusim jak pises,to bude hezcí! Děkuju!
@petkasv ty brdo, no jesteze ti to tu ruku nerozdrtilo na fleku!!! Drzim palce, at jsi Ok!
@zojec nemas berninu? Jestli jo, tak tady je od pate minuty hezky popsane navlikani, treba na neco prijdes 🙂
@petkasv moja to ma moc mrzi, daj si na to dost vela octanovej masti ak nemas doma octanovku tak octove kapesniky. este aj zajtra doobeda a na vecer si uz na to mozes dat fastun gel a traumel gel.
verim ze to zlomene nebude alebo pomliazdeninu tam mas riadnu a to je niekedy neprijemnejsie a bolestivejsie...
predpokladam ze citit si to budes este cca tak 3 tydzne .drza sa moja.
u nas zase prebieha jarne upratovanie.
@lillyzelvicka fakt, to jsem netušila, ono to bylo to jediné, co jsem měla po ruce a trochu to ladilo 😀
@petkasv skus mat tu cast co mas poranenu mierne vyssie, urcite ju nemaj dole sputenu . ked mas ruku dole tak ti viacej opochne . neviem v ktorej casti to mas poranene ale napr ak by to bolo zapastie nemaj ruku zvesenu dole vedla tela ale v zavese.
a drz sa. este kojis sak? tak od bolesti skus ked tak nejake homeopatikum , alebo paralen /paralen je najmenej skodlivy zo vsetkych/
uvidis ako budes zajtra ale mala by si skor setrit ruku.tak nech to bracho zmakne sam.
@jieff a tak co uděla ten prádlový šev? on vlastně není vůbec vidět jen prošití
@sufik1 no jestli to byla ta před vánoční tak ten mám ale je to právě ten sv hnědý jako je dost tmavý ale dle vzorníku sv. hnědý
@petkasv božinku dávej na sebe pozor! hrušky je mi líto 😔

@lillyzelvicka mají se sešít na rameni, mě se to právě moc nedaří hezky. Zkoušela jsem je zasouvat do sebe, jak jsou dutý,ale to asi neni to pravý ořechový...