icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

jieff
3. mar 2012

@lillyzelvicka mají se sešít na rameni, mě se to právě moc nedaří hezky. Zkoušela jsem je zasouvat do sebe, jak jsou dutý,ale to asi neni to pravý ořechový...

lillyzelvicka
3. mar 2012

@jieff nevím jestli tě dobře chápu a co je vypodšivkovat?švy bys měla schované a pokud bys zvolila zajimavou podšivku měla bys to jako designový detail

lillyzelvicka
3. mar 2012

@sufik1 ahojky já mám ten tmavě hnědý flíz nemám teda zbytek já do něj ještě nestřihla kolik bys potřebovala ?

lillyzelvicka
3. mar 2012

@sufik1 tak a teda já nevím jeaký ten mám jestli tmavý nebo světlý ukaž mi ho na vzorníku 😉

barcav
3. mar 2012

Ahojky 🙂 dorazila mi první várka láteček
@sufik1 díky 😀 poprvý jsem měla v ruce finerib, překvapilo mě jak je silný 😕
stihla jsem ušít zatím jen myšky, jelikož mě skolil bacil, chrchlu tu a mám hlavu jak pátrací balon 🙄
OT - jdu se pochlubit i lapačema snů 😀 mám z nich radost, že se mi celkem povedly 😀
a teď jdu dočítat to hafo stránek 😀 😀 😀 stihla jsem jen zkouknout pár foteček ušitých věcí a super 😀 😵

sufik1
3. mar 2012

@lillyzelvicka jeee, super, ten úplně tmavý hnědý, skoro do černa. z minulé hromady, takže asi máš ten samý, jiný se neobjednával. Potřebovala bych tak třičtvrtě metru. Záleží, kolik máš a dáš.

petkasv
3. mar 2012

holky potřebovala bych uháčkovat jednu čepku a mám tu rozšitý ty chlapovi děravý kaťata a chtěla jsem zkusit tu cukrovou depilaci a nemám vůbec sílu ☹ bylo tak krásně, až jsme s hrůzou zjistili že naše téměř stoletá hruška je uvnitř dutá (jelikož si tam ptáci postavili hnízdo) a že od poloviny její výšky je úplně nacucaná vodou a to tak že ta voda po ní normálně tekla ☹, takže jsme vzali motorovku sekery a drtiče větví a už to jelo ☹ 16m strom šel k zemi a oplakala to nejem moje tchýně, ale i sousedky ☹ odpolko si pro Bětku přišla mamka a musela jí normálně dát i spát u nás doma, mazec ☹ jak jsem drtila ty větve a některý byly samozřejmě už suchý, tak jsem si mezi drtič a větev přiskřípla ruku, no spíš mi tam uvízla a když ten drtič tu větev vzal, tak už jí nepustil a nejhorší je že jak byla zima tak já samozřejmě nic necítila a fungovala dál, teď se modlim aby se mi do zítra vyklubala modřina a nebylo tam něco rozdrcenýho nebo zlomenýho ☹ jinak v hrušce byla od nejvyšší větve v kmeni 10cm díra ☹ takže si myslim že jsme to stihli za pět minut dvanáct, letošní hrušky by už asi nezvládla a to byly fakt výborný ☹

petkasv
3. mar 2012

@lilly2711 lilly kdyby jsi měla jedno dítko, tak ti řeknu odsávej co hodinu a laktace by se mohla rozjet, ale s dlašíma raubířema to půjde fakt těžko ☹ já bych byla šťastná že malý to jde z flašky a klidně bych oželela to kojení, asib ych to ořvala, ale malá cítí to že si ve stresu a tohle by ti určitě pomohlo a ona by začala přibývat 🙂 hlavně se držte a opatrujte se 😉

jieff
3. mar 2012

@lillyzelvicka ja myslim, ze to chapes dobre, ale asi to nepujde jinak nez sesit a šev schovat.Podsivat to asi nebudu, už jsem ty díly sešila z rubu a nechce se mi to parat, ale mam jeste jednu latku v zaloze (tahle je zatim zkusebni) tak to zkusim jak pises,to bude hezcí! Děkuju!

kuna
3. mar 2012

@petkasv ty brdo, no jesteze ti to tu ruku nerozdrtilo na fleku!!! Drzim palce, at jsi Ok!

@zojec nemas berninu? Jestli jo, tak tady je od pate minuty hezky popsane navlikani, treba na neco prijdes 🙂

https://www.youtube.com/watch?v=QEwBj2ZdOiI
dugyna
3. mar 2012

@petkasv moja to ma moc mrzi, daj si na to dost vela octanovej masti ak nemas doma octanovku tak octove kapesniky. este aj zajtra doobeda a na vecer si uz na to mozes dat fastun gel a traumel gel.
verim ze to zlomene nebude alebo pomliazdeninu tam mas riadnu a to je niekedy neprijemnejsie a bolestivejsie...
predpokladam ze citit si to budes este cca tak 3 tydzne .drza sa moja.

u nas zase prebieha jarne upratovanie.

baarca
3. mar 2012

@caramilla Prosím tě, jaké nitě že se Ti osvědčili v COL? Já doteď tam měla nítě z kamenné Stoklasy a paráda. Teď jsem navlíkla tyrkysové Hardy a neustále se to trhá 😠

petkasv
3. mar 2012

@dugyna děkuju, ta octanovka mě nenapadla, zatím chladím, ale jdu asi chrnět, bolít to, ale dá se to vydržet 🙂 teď to máznu a snad to bude dobrý, doufám 🙂 zítra bychom ty větve chtěli dodělat 🙂 a pak se budou kmeny štípat, ale na to nastoupí brácha, on má rád posilovnu 🙂

palosek
3. mar 2012

@lillyzelvicka fakt, to jsem netušila, ono to bylo to jediné, co jsem měla po ruce a trochu to ladilo 😀

dugyna
3. mar 2012

@petkasv skus mat tu cast co mas poranenu mierne vyssie, urcite ju nemaj dole sputenu . ked mas ruku dole tak ti viacej opochne . neviem v ktorej casti to mas poranene ale napr ak by to bolo zapastie nemaj ruku zvesenu dole vedla tela ale v zavese.
a drz sa. este kojis sak? tak od bolesti skus ked tak nejake homeopatikum , alebo paralen /paralen je najmenej skodlivy zo vsetkych/
uvidis ako budes zajtra ale mala by si skor setrit ruku.tak nech to bracho zmakne sam.

dugyna
3. mar 2012

@lilly2711 zajtra napisem ,nevladzem uz dnes.chytilo ma jarne urpatovanie

palosek
3. mar 2012

@mehlo ...teda jak tak koukám na to navlíkání nití do OL...tak váhám nad jeho pořízením ☹ . Příjde mi to 100xhorší než nasetovat dialýzu.... 😝 😅 😅 😅 . Ikdyž už jsem koukala na návody i na you tube...přijde mi to děsně složité...Mají brothery nějaký podrobný (nejlépe český) návod?

kalman
3. mar 2012

@palosek Já OL provlékám tak že odstrihnu nite a zauzluju s dalšíma a protáhnu , za minutu je OL prevlečenej 🙂

dankakk
3. mar 2012

baby tak mne sa konecne podarilo nahadzat uz 2mesiace usite plienky na sashe 🙂)) som hrozne vytesena. @caramilla, teraz to bude vyzerat, ze tu riflovu som opajcla, ale uz bola dlhsie usita 😉 a ani zdaleka nie je taka stylova ako tvoja... ta moja riflovina je taka gycova 😠

dankakk
3. mar 2012

a este som chcela, pre pohladenie duse 😉 dnesny pohlad na tatry z balkona 🙂

palosek
3. mar 2012

@kalman ...týjo, tak to na to jdeš fikaně 😀 Dobrý nápad.... 😉

kalman
3. mar 2012

@palosek tak mne to učili ve škole 😀 😀 😀

caramilla
3. mar 2012

@baarca já bohužel mam doma jen hardy a baleriny, takže asi samý šmejdy ☹

caramilla
3. mar 2012

@dankakk Tak to je nádhera, neser 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 My dnešní nádherný den strávili v Makru 😝 😝 😝

Btw. nedočítám, to se nedá....

veronik77
3. mar 2012

@palosek já svého bratra navlíkám taky tak - doporučili to manž. na prodejně se slovy: " a manželka už někdy na OL šila? Ne? Tak hlavně, ať se jí to nevyvleče. 😀 😀 😀 "

caramilla
3. mar 2012

@dankakk Hele, mě se ta riflová líbí 😀 😀 😀 To je takto divoce potištěný PUL, to je boží!
A prosím tě, toto fakt není pajcování ušít z riflovýho PUL plínu 😀 😀 😀 😀 To by pak ten, kdo ušije prní plínuz opiček mylly jako zakázal všem ostatním ušít z opiček plenu? 😀 😀 😀

caramilla
3. mar 2012

@kalman Mě se bohužel někdy ale ty nitě přetrhnou v uzlíkách ☹ Ale asi jsou to prostě všechno šmejdy, nit, co nestojí kóna 125 Kč, jsou všechno šmejdy ☹

lillyzelvicka
3. mar 2012

@jieff a tak co uděla ten prádlový šev? on vlastně není vůbec vidět jen prošití

lillyzelvicka
3. mar 2012

@sufik1 no jestli to byla ta před vánoční tak ten mám ale je to právě ten sv hnědý jako je dost tmavý ale dle vzorníku sv. hnědý

lillyzelvicka
3. mar 2012

@petkasv božinku dávej na sebe pozor! hrušky je mi líto 😔