icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

michamicha
5. mar 2012

čus, tak foto tepláků, akorát jsem neměla hnědou nebo béžovou šňůrku do pasu, tak možná ještě vymyslím nějakou černou aplikaci, aby ta šňůrka nebyla jak pěst na oko 😅 a teď jdu na to tílko z merina...

@sirael4 vítej 😉

michamicha
5. mar 2012

tak ještě ta fotka 😅 jsem to zase odeslala dřív 😝

sirael4
5. mar 2012

A budete ted objednávat z dumlatek.cz někdo?

boudova
5. mar 2012

@michamicha ty náplety máš z patentu?

boudova
5. mar 2012

Holky, dodržujete pravidlo, že bavlněné látky se šijou bavlněnou nití a pes látky pes nití?

michamicha
5. mar 2012

@boudova nee, to je hnědá teplákovina, původně jsem tam chtěla dát patent, ale nakonec jsem usoudila, že by to bylo za chvíli vytahaný, tak jsem dala celkem pružící teplákovinu, ani nevim odkud jí mam, z nějaký hromadky tady asi 🙂 a k nitím, všechno šiju PES, bavlněný se mi dost trhaly 😝

michamicha
5. mar 2012

@sirael4 já tam objednávala dřív satén a pak jsem zkusila jednou flís, ale s tím jsem teda moc spokojená nebyla... a v těch dětských látkách to tam mají hodně růžový a fialový a to nejsou zrovna "naše" barvy 😀 ale kdybych měla holčičku, tak bych si tam určitě vybrala 🙂

boudova
5. mar 2012

@michamicha on se patent vytahuje víc než teplákovina? máš tam gumičku nebo to jistíš jen tou šňůrkou?

michamicha
5. mar 2012

@boudova no já to právě porovnávala, mám hnědý mylly patent a tu teplákovinu, asi z mtx, a ten patent se vytahoval tak o polovinu víc než ta teplákovina... v pase je to jen na tu šňůrku, ale když bude třeba, tak se tam dá dát i guma 😉 ale když nad tím tak přemýšlím, asi jí tam ještě dám, jsou pro synovce do školky, tak aby neměl komplikace při oblíkání 😀

michamicha
5. mar 2012

jo ještě mám dotaz, jaký zipy na softshellku? odkud jste objednávaly ty voděodolný nebo jaký to byly? vtc/stoklasa? bych je kdyžtak přihodila do tabulky 😉

maryol
5. mar 2012

@zojec v tom prípade si myslím, že urobíš najlepšie, ak ten stroj zoberieš do Tenexu, to by nemal robiť - aspoň zistíš, čo je vo veci...

boudova
5. mar 2012

@michamicha díky, to je zajímavé, já si objednala ten patent právě k výplňku do pasu, že se bude vytahovat míň než ta teplákovina, koukám, že pořídím radši i gumku a šňůrku teda, ta vypadá dobře. máš tam kulaté průchodky že jo? to se jen namlátí kladivem?

michamicha
5. mar 2012

jinak jsem zjistila, že ze Stoklasy i z VTC toho budu potřebovat víc než jen nitě, takže rozšiřuju tabulku i na další zboží, můžete vesele vkládat 😀
https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0Av...

sirael4
5. mar 2012

HOLKY, NEPRODÁVÁTE TU NĚKDO ZBYTKY?

sirael4
5. mar 2012

A ještě dotaz, stačí mi půl metru (šíře 140cm) na šatičky pro holčičku ve vel.80?

michamicha
5. mar 2012

@boudova jj, kladivem nebo kleštěma, já si právě kvůli tomu koupila děrovací a nýtovací kleště, měli je v Tchibu 🙂 akorát je tam max. průměr asi 5mm, ale to mi na většinu věcí stačí http://www.tchibo.cz/Derovaci-a-nytovaci-kleste...

michamicha
5. mar 2012

@sirael4 záleží na střihu 🙂

sirael4
5. mar 2012

@michamicha oni to nejsou tak úplně šaty....ale takový kalhotky

terezita
5. mar 2012

@sirael4 ten strih uz mas? je na nem napsana spotreba materialu.

terezita
5. mar 2012

@caramilla plavky vypadaj uzasne! a veritaska je poklad. taky bych na ni jeste sila, kdyby se mi nespalil motorek 😀 😀 😀 ted ji tu poskytuju na nahradni dily 😅

boudova
5. mar 2012

@michamicha jé tak to jsem prošvihla ☹

boudova
5. mar 2012

@sirael4 já myslím, že v těhle střihách je napsáno, kolik potřebuješ, nebo není?

sirael4
5. mar 2012

@terezita ještě nemám, a asi si ho budu dělat sama....právě...já si myslím, že by stačit mělo, protože "bolerko" naskládám pod sebe, a kalhotky zvlášt, jsou sešité uprostřed...

michamicha
5. mar 2012

@boudova njn, ale já viděla podobný kleště i v obi, měli je na stojanu u pokladny 🙂

michamicha
5. mar 2012

@sirael4 tak zrovna na tyhle budeš potřebovat minimálně 1m http://www.burdastyle.de/chameleon/outbox/publi... 😉

sirael4
5. mar 2012

@michamicha já to pochopila tak, že při šíři 140 to bude na vel. 80: 0,7 m ?

michamicha
5. mar 2012

@sirael4 no vidíš, to jsem přehlídla, tak ale stejně já bych si vzala metr a z toho zbytku ušila ještě šáteček na hlavu 🙂

martinkah
5. mar 2012

@michamicha tie dierovacie a nitovacie klieste mam aj ja, ale bojim sa tie nity dat na veci, ktore sa peru.. hned po kupe som totiz tie nity (z kazdej farby po jednom) dala do pohara s vodou a do rana boli hrdzave 😖 (len si nie som si ista ci vsetky).. teda, nechcem strasit, bezne asi nebudu namocene celu noc... som zvedava na tvoju skusenost

boudova
5. mar 2012

@michamicha jé, jak ses dostala přímo na ten návod?